Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.338
    Допаѓања:
    259.642
    Кате читав доста коментари под објавите од пациенти и велат дека баш не е како што е прикажано, дека народ се бутка, не се воопшто критични и зазимале место на оние кои навистина им е потребна помош.
    Се изненадив дури.
    Не знам која е поентата на ваквите вести, гужва и се чека надвор. Подобро е надвор.
    И во нормални услови се прави тријажа и се прима најитниот, само ние не знаеме да чекаме.
    Не е се за плукање.

А Министерот под итно да си го среди ПР или да си најде нов, оти овие што му го водат, дебили невидени се.

На ph.orhideja и LejlaD им се допаѓа ова.
  2. KidA

KidA Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2014
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    997
  3. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.974
    Не може некој да му води профил и да постира што сака без негова дозвола, посебно не вакви постови. Можеби за официјални податоци и известувања но не и вакви срања. Пошто гледам ко да сакаш да го оправдаш, као не е он, погрешни луѓе вработил.

На friendy, LejlaD, fana и 2 други им се допаѓа ова.
  4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.338
    Допаѓања:
    259.642
    Не го оправдувам, таман работа да не знам дека он мора да даде амин за вакви работи, особено за политички постови. Ама тој тим треба да му укаже дека така не се однесува во јавноста, особено за време кога има толкави бројки. Затоа се платени нели?
    Така му паѓа рејтингот и еве и да ја кажува вистината, кој ќе му верува?

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.974
    Нека не му кажува тимот како да се понаша, таман да види народот со какви луѓе си има работа.
    А и кој тим? Има ли луѓе што не се потплатени за агенда?

На LejlaD и An-na им се допаѓа ова.
  6. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.338
    Допаѓања:
    259.642
    Ама он решил да плаќа тим за односи со јавноста, така? Нив им е тоа работа.
    Ама изгледа се платени за друго, за дневно политички препукувања изгледа. Оти тоа гледаме секојдневно.
    И кој народ очекуваш да виде?
    Мене да ме прашаш јас за Филипче имам високо мислење и ништо нема да ми го смени, ама како за доктор.
    Она што го гледаме е веќе политика и не зависи само од него.

7. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.974
    Што не зависи од него? Толку е тешко да се држи до својата работа и да не меша политика? Очигледно дава до знаење дека е политички платеник и дека не треба од него да се очекува да збори реално за состојбата со вирусот. А тоа му е работа. Никој не вели да ја плука власта ама постои и фин начин да се каже дека треба помош и поддршка. Ама, не, се е под контрола.

На LejlaD, oblace1, Tajnaotrovna и 4 други им се допаѓа ова.
  8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.773
    Не сум за локдаун да си кажам веднаш. За рестеикции сум а најмногу сум за тоа да работат надлежните објективно и макотрпно со цел да се запазат вистински рестрикциите.

Друго што сакав да те поправам е дека како што рече ти со локдаунот реално секаде можеш да одеш, не е така па сакав да те поправам, бидејки јас сум една од тие што од први март до 18 мај одеше само 2 пати во маркет, еднаш не сопре полиција, со ригорозни правила и поглед, морав да дадам одговор зошто сум надвор, покажав кеси, покажав сметки, покажав лист што требаше апчиња да зимам. Мислиш дека да не покажев немаше да го изедам со 400 евра?
    Ќе го изедев и тоа како, а среќа и на добра воља ги фатив, прелажав дека маж ми не зборува добро за да оди да подмири сметки и да земе апчиња, кажав дека они седат во кола а јас влагам таму дека треба .
    Нашиот локдаун беше прикаска ос епокалипса, излагаш и гледаш една до две коли, толку. Колите беа цели прашина од стоење и каки од гулаби, буквално. Требаше да сликам.
    Не одеше никој на работа, освен оние што се бавеа со храна и со лекови. Толку.
    Не даваа ниту нивите да се одгледуваат. До толку.
    Грешка си ако мислиш дека излегувавме кога сакаме са идеме во маркет. До толку имаше волонтери што многу пати наидов на казни од луѓе што шетале 5 пати до маркет, тие беа таму да пратат ситуација.
    Грешиш ако мислиш дека нашиот локдаун беше баш онака, ај ќе излезам да се пеошетам до маркет. Во 3 месеци дали 6 пати бевме до маркет, т.е маж ми.
    На крај не пуштија 200 метри, тука до зграда стој и се врти ко усран да не те види патрола.
    Не знаеш колку полиции карабињери гуардии воиски шетаа по улиците, тука шетаат во нормално време многу не па сега.

Малку си давате за право да нафрлате ваши зборови како ви годи, а вистинската слика кој ја доживеал знае каква е, знам јас како живеевме, вие можете само да нагаѓате дека некој си се шетал до маркет до аптека или по цигари по цел ден, или вака кога се чита/слуша друга е прикаската што ја ствараш во себе зависно во што сакаш преферираш да мислиш ти и било кој друг.
    Дојди види па кажи. Не ми кажувај од вести од братучетка од стрина. Дојди тука и ќе направиме муабет како е и како беше.
    Не смеевме од влезна врата, тука до прозор, надвор немаше една е*ана кола да помина, им ги посраа птиците па и пумпите за чистење не работеа па возеа со какушки на шофершајбна.

Не знам зошто, вака као од далеку кажувате т.е нафрлате некои безмислени реченици како овие погоре.

Не, не сте биле во локдаун, не сакам ни да бидете, не посакувам на душман да живее со месеци во затворен кафез.
    Жими маркетите што биле отворени, да. Ако идеш еднаш неделно па и два пати трет пат ќе те фати полиција или ќе те забележат во маркет па куповината ќе те фати од 400 до 1000 евра.
    Се тоа беше ризик.

Помина,живи и здрави сме, траумите се во нас, голготите ќе бидат врежани во нас.
    Вие кои не знаете што е локдаун и ригорозна полиција карабињери гуардии и војски на сред улица не зборете ве молам.

На senjorita-v, LejlaD и green.eyes им се допаѓа ова.
  9. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.456
    Допаѓања:
    90.925
    @vitamina
    Смањи доживљај,без драми, не зборам за Италија.

Имаш локдаун каде може да излезеш да спортуваш,да пазаруваш,да прошеташ,да одиш ваму таму.
    Не е секаде локдаунот ист.

На M&M, oblace1 и KidA им се допаѓа ова.
  10. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.338
    Допаѓања:
    259.642
    Очигледно не може. Затоа и реков, мислењето за него како лекар нема да го сменам, но оваа што се случува и што дозволи ситуацијата да се исполитизира, е негова вина. Пролетта гледавме друг човек, сега гледаме друг. И не знам зошто е тоа така. Што се смени, кога имаме далеку полоша состојба. Никој ама баш никој нема да го обвини ако каже дека е лошо.
    Јас сум ете гневна што денес излезе со прес во кој малтене уште да кажеше дека вирус веќе нема.

Он може и да кажува, ама кој го слуша.
    Ама па и за тоа има нели решение. Не те слушат, оставка. Иако не знам и колку е тоа сега паметно.

На LejlaD и KidA им се допаѓа ова.
  11. KidA

KidA Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2014
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    997
    секогаш има краjности, може и така, а може и малце да се ограничи шетање по трговски, по кафани, по настани.. се воведуваат такви рестрикции посовреме, за да не мора после со војска и од дома никако. ама ние ни тоа ни тоа, само комплетен хаос и нека се снајдува кој сака или моли за на тој свет кај да отиде..

На LejlaD, Nellie и Biljarkata им се допаѓа ова.
  12. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.974
    Оти популарен стана и му се качи цена. Сега и мали деца знаат кој е Венко и тоа ти е ко инстаграм инфлуенсер со огромен број следачи. Еден пост/збор/реченица, пари значи. Реклама за пари.

На LejlaD и fana им се допаѓа ова.
  13. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.418
    Допаѓања:
    190.631
    Тој тимот дека од партиски тефтер, затоа во аут оди. Да имаа барем чуено за кризен менаџмент и кризна комуникација, барем гугл да знаеа да користат...
    Јас искрено очекував повеќе од него лично, оти не е некој од улица донесен, ама па возрасен е, сам си ги бира одлуките. Брзо заборавил што значи да си доктор, уште побрзо тргнал да го бодри ЗЗ , двајцата во политичко самоубиство. Не е можно бе наивно да тераат вака, просто не е можно.

На CameliaMiller, LejlaD, Cka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.338
    Допаѓања:
    259.642
    Нему ли му требаше реклама. На Филипче баш и не му треба рекламирање. Шо знам, повеќе би рекла дека сега е политика.

На Purplelilac, Ambrosia, CameliaMiller и 4 други им се допаѓа ова.
  15. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Министеров на едно интервју непосредно пред да излезат папагалите имаше кажано дека строго контролира и е целосно запознаеш со сѐ што се објавува на профилите.
    А и да не е, негов е профилот. ПР фирмата не може да му е крива, не му го "киднапирале".
    Патем, и за папагалите, имаше кажано дека го трга заради реакции на јавноста ама останува дека целосно се согласува со "пораката на видеото"
    Ебен кретен. :puke:

На KuklickaSk, LejlaD, СуперДевојка и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.974
    Партијата се рекламира преку него. Ко што проба пример и преку Тамара, па ја кошташе кариера.

На christinnn, LejlaD, Cka и 2 други им се допаѓа ова.
  17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.338
    Допаѓања:
    259.642
    И јас очекував. Искрено.

18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.338
    Допаѓања:
    259.642
    Тоа да. За жал.

На LejlaD и fana им се допаѓа ова.
  19. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.418
    Допаѓања:
    190.631
    Он е нешто као манекенка ?:?:
    Ама сега е као Линда Еванглиста, со килограми и ботокс плус... Брзо се менува перцепцијата, и заедно им паѓа вредноста, и нему, и на партијата.
    Или не баш?8-|

20. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.974
    Ќе видиме, не ми изгледа на арно.