Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. Stephen Amell

Stephen Amell Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.477
    Слушнав дека има барање да бидат ослободени од работа и родителите на децата до 13-14 години. Добро, родителите седат дома и за зимските и летните распусти?

2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Никакви. Наводно Шведска нема повеќе да прави тестови. Им рекле болните дома да седат.

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Hunger

Hunger Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    483
    Дечки за сите што не сте сигурни каде да гледате прес конференции а имате интернет, на YouTube пишете Влада на Република Македонија, ќе си го најдете нивниот канал и можете да си подесите да ви стига известување секогаш кога се вклучуваат во живо. :) Генерално до сега преносот е исто и на Канал 5, а можете и преку Facebook на страницата на Венко Филипче. :)

Инаку само што го гледав пресот, се надевам дека од новиве пријавени ќе нема заболени. Конечно спомнаа за цистична фиброза, на братучед ми кој има цистична денес му е роденден - тетка ми со цел памет се јавила моите да ги кани, мајка ми и татко ми нема да одат, не знам каде и е паметот кога детево има генетски респираторни нарушувања, скроз се понаша како да е тинејџер некогаш, не ја можам. :@

На Doozy, cresa-jagoda, eli25 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Fifi84

Fifi84 Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    3.564
    што рекоа не гледав?

5. Hunger

Hunger Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    483
    Oва е за деца со цистична фиброза. Цистична фиброза е автоимуно и вродено нарушување каде белите дробови на личноста се полнат со флуиди и е како да се давиш од внатре. Тие се можеби и една од најризичните групи, земајќи во предвид дека ковид ги напаѓа дишните патишта.

На SandStorm, Doozy, An-na и 9 други им се допаѓа ова.
  6. темјанушка

темјанушка Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    4.641
    Стварно е несватливо нивното однесување. И не ми е разбирливо зошто Трамп првично дозволи само од кај нив летови во Сад (знам дека ги укина).

На tetoviranta му/ѝ се допаѓа ова.
  7. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.230
    Уште еднаш вака... Да напоменам јас.

Да не се граба од маркетите како утре да е крај на светот.
    Ало!
    Ја побивате целата поента на мерките: Да нема масовни собири и да се ограничи контактот.
    Ова во маркетите е повеќе од масовен собир.

Не создавајте хаос и паника и купувајте го само она што ви е потребно. Храна има доволно, тоа е факт, нема да умрете од глад.

Јас сум за да се ограничи секаде да влегуваат по 5 лица. Ќе се испозаразат од самото пазарење... Луда работа.

На Lella, Doozy, Amellie13 и 19 други им се допаѓа ова.
  8. Stephen Amell

Stephen Amell Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.477
    Нема нови случаеви. Пациентите се во добра здравствена состојба, нема влошување, само една пациентка има потреба од респираторна помош.
    Се испитуваат случаеви од Штип, Охрид, Кичево.. Резултатите ќе ги кажат покасно (сигурно во наредната прес конференција).

Сите молови се затворени, ќе работат само аптеките и продавниците.

Тотално се согласувам да бидат ослободени родителите на деца со посебни потреби. Ама, не за сите деца до 14 години.
    И јас имам сестра со посебни потреби (глува), и ги следи конференциите, добро барем им текнало да стават некој да преведува на знаковен јазик.

На Mencia, Lolipop23, candy.cane и 12 други им се допаѓа ова.
  9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.301
    Допаѓања:
    158.240
    Па мислам дека со понашањето во маркетиве среќни сме ако не бидр х100 за две недели!
    Цела фамилија искочиле, ко улави се тегнат, дишат у врат, се туткаат до каса.
    Ало не е воена состојба, пандемија е!!! Што ви е?!

На ohlalalala, Cherry333, Lella и 21 други им се допаѓа ова.
  10. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.585
    Допаѓања:
    13.039
    Кога е наредната прес конференција?

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Се тестираат 7 нови на корона вирусот.

На emiliana, cresa-jagoda, нина122 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.477
    Допаѓања:
    11.476
    Ќе има изгледа вечер пак прес, ќе кажат резултати за овие 7 моментално што се тестираат. Пријавиле дека имаат температура.
    Инаку вратени биле од Австрија, Германија и Швајцарија пред неколку дена.

На Јаневски, Ivan4e04, cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.
  13. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.790
    Допаѓања:
    94.191
    И Швајцарија не прави тестови на сите,само на хронично болни(оние кои се на листа од сзо со потенцијален ризик).Тоа значи дека актуелната бројка од 1370 не е реална,а од Цирих има просечно по два лета накај Скопје дневно.Сигурна сум дека не се изолираат,познавајќи какви копита сме,и од коменатрите што им ги читам овде по групите.Се надевам дека Мк ке најде начин да ги стегне оние кои влегуваат,на доброволна база и со потполнет формулар не правиме ништо.

На Tajnaotrovna, Pelargonium, ivi1987 и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    Ne razbiram zosto bankive ke rabotat cel den? Za kogo? Za kakva potreba? Ili za pobrzo sirenje na virusot? Ne e fer navistina...

На emiliana му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    20200315_135753.jpg

На Јаневски, senjorita-v, Brinetka и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Hunger

Hunger Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    483
    И јас имам глув родител, меѓутоа дефинитивно треба да се направи некаков план и организација околу цистична фиброза. Верувај ми дека болеста не е толку лесна и наивна колку што изгледа. Овие лица земаат по полни раце лекови и имаат инхалации по неколку пати на ден. Да не споредуваме на кого му е потешко, навистина нема потреба. :)

На LivingGlam, SandStorm, Doozy и 9 други им се допаѓа ова.
  17. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.776
    И новинариве се цели смотани, врска немаат што прашуваат.
    Наместо да известат дека некаде не се почитуваат мерки и да постават прашање каде се пријавува тоа, да кажат дека одредени броеви не функционираат, да прашаат дали ќе се воведе некаков ред за пазарување во маркетиве, да упатат дека се шират дезинформации за горива и други чуда дека ќе ги нема, тие се запнале за кој заболен од кој град бил (иако тоа го кажува уште веднаш министерот) и за дали ќе се одржуваат избори и такви слични прашања кои се од „круцијално“ значење моментално.

Ми иде да отидам undercover као новинарка и да прашувам се' што всушност ги интересира граѓаните. ]:)

На Doozy, Tajnaotrovna, prominent и 23 други им се допаѓа ова.
  18. smile:)

smile:) Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2019
    Пораки:
    802
    Допаѓања:
    2.644
    За тие што не ја следеа прес конференцијата:
    -Нови 7 примероци се тестираат на граѓани од Штип, Куманово, Тетово и Кичево (Ако има уште од некој град корегирајте ме) сите се вратени од Австрија, Германија и Швајцарија кој имаат покачена тт исто така се тестираат еден пациент и 2 родилки од Охрид.
    -Состојбата на сите пациенти е стабилна дури и на првата пациентка од Дебар која е ставена на распираторна машина состојбата и се подобрува.
    -Детската клиника во Козле е спремна да прими заболени деца изолирани од другите деца кои не заболени од корона вирусот

Мислам дека ова е поважното ако сум пропуштила нешто корегирајте ме.

Последна измена: 15 март 2020
    На Doozy, cresa-jagoda, KateKane и 10 други им се допаѓа ова.
  19. Hunger

Hunger Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    483
    Мене уште ме интересира што правиме со мерки за меѓуградски превоз? Возови, автобуси.. ќе праша ли некој од новинариве? Каде/кого можам да прашам за прашањево да допре до прес и да конечно се одговори?

20. Regina.Phalange

Regina.Phalange Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2020
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    1.429
    На cresa-jagoda, KateKane, Heavencanwait и 3 други им се допаѓа ова.