И јас мислам така, намерно дошла да си ја зарази фамилијата @Doozy Мора смирувачки тонови да праќа, ваљда не очекуваш сензационалистички изјави да даде кога цела земја го гледа
Меѓународната орг. забранувала да се прохибира трансфер со пари, стока и транспорт на луѓе. My ass. Наредено ви е да не ги затварате границите. У-а, циганштарија!
Абе знам, ама од такт ме вадат фациве, ете зошто не гледам вести А овој па епидемиологот, ЕВЕ ИМАМ МАСКА У ЏЕБОТ И ЕДНА У КОЛАТА Браво за тебе, ајде сега измиј се раци
24 по ново. Жената од Кина што пренесувала без симптоми на 19 ден го пренесила вирусот. А Филипче уште 14 вели.
Битно ја владееме ситуацијата, ме изнасмеа епидемиологот. Ептен ја владееме, карантинот ни вришти сосе мувлата по ѕидовите и скапаните душеци. Да се чуваме, да билдаме имунитет и тоа е.
Кај нас е така,отпочеток велат без паника све е под контрола,и кога ке почнат еден заразен,па друг и така натака,дај боже да грешам.
Колку време е потребно за да се појават симптоми.. Зар по секоја логика не треба сите лица што биле со неа веднаш да се однесат ви карантин иако немаат симптоми. Може ќе имаат утре, а до утре ќе се видат со 100 души. Абе за 5 мин развив симптом на грип, седнав и толку, не можев 2 недели да станам. Препорака газдите да ги ослободат вработените што патувале во Италија, 14 дена. А од другите земји??? Искрено се уплашив многу.. кој знае уште колку заразени ќе има после ова, а моментално си се шетаат слободно пошо нели немаат симптоми. Ние да сме ти биле поспособни да се одбраниме од вирусов, од Италија.. Ние, каде здравството и е нула...
Со што се вратила пациентката, со каков превоз? Ова ќе биде страшно по максимум две недели ќе излезат уште 50заболени. Јас со бебево не испаѓам од дома за вас не знам...