Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.785
    Допаѓања:
    41.864
    Финската мислам :rofl:

На LejlaD и JuLleE им се допаѓа ова.
  2. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.320
    Допаѓања:
    190.006
    Нормално, како не ми текна|(, пошто они тренираа кучиња за детекција:D. Ај сега спремајте вучјаците, шарпланинците, пудлите...

На LejlaD и Ahoy им се допаѓа ова.
  3. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.856
    Допаѓања:
    41.157
    Тоа требаше од почеток да го направат, не знам со кој памет излегоа да кажуваат дека марама, шал и дома сошиени маски штитат од вирус.

На Celltica, tinka-mace, Kikiccc и 2 други им се допаѓа ова.
  4. diff

diff Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    45
    Здраво, да прашам ме интересира дали кога ке го потполниш формуларот за вакцинација на сајтот вакцинација.мк, и одиш на полето ИСПРАТИ , дали добиваш некоја потврда за успешно пријавување или не ?

5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Читав за Австриски Тирол дека се наоѓаат во многу деликатна ситуација со јужноафриканската мутација, барем за кај моиве роднини знам во Италјански тирол дека ситуација е ужасна, децава 2 дена на школо 5 дена дома, нон стоп се затворени, иако гледам по муабетите дека не баш почитуваат црвени зони и рестрикции. Вчера читав и Удине и Гориција се затвараат ради висок процент за зараза плус мутацијава хара и таму, јужноафриканскава, британакиот 53 %е навлезен, овој нешто помалку, но е присутен и станува поприсутен во големи мери, ич не ме чуди утре како што си одат да ви дојдат со јужноадриканска мутација од тирол или горициа или удине.
    Се сеќавате лани од бреша за колку време ви пристигна вирусот? Вака и мутацијата ќе ви пристигне, дали од занзибар, англија или италија.

Ние од октомври сме во зони, жолта, портокалова и црвена, од октомври шетаме во рурални делови, 6 месеци со кал до колена и кокошарници.
    Таман 2 недели "не пуштија" од понеделник пак локдаун. И се така во круг се вртиме.

За вирусот да кажам, не знам што е во прашање ама јас сум здрвена од вирусот, мајка ми е лошо. Оваа недела живеам на чкрги. Што велат додека не ти дојде над глава лошото не веруваш или пробуваш да бидеш мирен, јас сум згрчена денес. Таман ќе е подобро за 2 часа станува критично и се така во круг.
    Да ја чува господ. Се молам.
    Многу ми е лошо, многу!!
    :sweat::sweat::sweat:

Таман бев решена да си идам, сега подголтнувам, ако треба да си дојдам нема со никој да се видам, ќе се кријам, и тука ќе се кријам од сега, е со толку сум исплашена за мајка ми. ;(

На Ambrosia, Sofi.ja, LejlaD и 4 други им се допаѓа ова.
  6. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.310
    Допаѓања:
    259.457
    :rofl::rofl:
    Стварно, нема ли црногорски сој? :rofl:

На John Snow, senjorita-v и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  7. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.564
    Како да има, кога го мрзи и да се создаде, а не па да се шири :wasntme: :rofl:

На Waverly Raven, Ambrosia, saki13 и 8 други им се допаѓа ова.
  8. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.281
    Допаѓања:
    28.013
    Само носење маска не е заштита од вирусот. затоа се три правила, дистанца, маска и дезинфекција.
    Плус маските не се носат правилно. де ставаат под уста, па со раце ги фаќаме кај носот да ги ставиме преку нос. ги вадиме, ги ставаме постојано.
    Маска се носи без вадење додека не ја извадиш за стално, фаќајки ја позади уши со претходно дезинфицирани раце.

И многу често ги занемаруваме заеднкчките простории на работа, и вадиме маска за да направиме кафе, фаќаме се по кујна и со тие раце фаќаме маска и лице пак. Не знаете колку случаи знам вака заразени..
    мора многу внимателност, ама луѓе сме, не ни е ништо од ова природно и нормално е да биде е непретпазливи.

На Waverly Raven, Sofi.ja, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
  9. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.789
    Допаѓања:
    145.332
    @mal.ecka најди си врски за градинка. За регуларно место никогаш нема. Нема што да криеме, кај нас функционира вака.
    Куп мајки се дома, ама децата одат во градинка. А кога сакаш регуларно да го запишеш бараат потврда и добиваш нема место.
    Има место во помалите градови. Само списни и се веднаш се средува. :)

На mal.ecka, tina2018, LejlaD и 2 други им се допаѓа ова.
  10. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.316
    Допаѓања:
    124.971
    На cresa-jagoda, oblace1, fana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. decka201

decka201 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2018
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    7
    Ne e samo problemot vo maskite, pravilata ne vazat za sekogo za zal.Kade e kontrolata niz kaficite i diskotekite samo kaj tie sto se mozi se odi.Vo Radovish zurcinja na nivo vo partiski kafic, sekoj vikend iskacanje so dji, masi edna do druga so milion luge vnatre.

На cresa-jagoda, Ahoy, KuklickaSk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.316
    Допаѓања:
    124.971
    Неготино и Гевгелија бараат полициски час

На cresa-jagoda, mal.ecka, KuklickaSk и 3 други им се допаѓа ова.
  13. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Зошто мислам дека на цела територија ќе се прогласи пол. час? Се натаму ми иде.
    Кај и да е и во Пп ќе побараат чинам, и таму има високи бројки.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  14. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.316
    Допаѓања:
    124.971
    Не знам искрено, ама бројкиве се загрижувачки, а народов си е лабав, веќе му дојде преку глава се..

На cresa-jagoda и bicycle им се допаѓа ова.
  15. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.686
    Нема доктор кој не рече дека ситуацијата сега е поалармантна од што беше. Британскиот сој изгледа убаво си е раширен меѓу нас. Хара наоколу, цели фамилии се позитивни. Гарант ќе има некои рестрикции.

На cresa-jagoda и nextredstyle им се допаѓа ова.
  16. Devojkata94

Devojkata94 Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2021
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    59
    Реално да правиме муабет од почетокот на пандемијава не се знае кој каде тера.. потфрлија на секое ниво! од економија до здраство.. од вакцини.. од мерки.. и сега наместо да се земат мерки на време уште чекаат да расте бројката и после трчај што попрво да направиш да спречиш..
    Чувајте си се самите себе зашто немаште министерство за здравство да ве чува и да се потпрете на овој трул систем!

На nena2010, bicycle, nina123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    И во Италија иако беше затворено, почнаа уште подрастични локдауни да прават, плус училиштата и градинките да ги затвораат ради британскиот сој што харал многу брзо меѓу учениците, бројките рипнаа исто како во Мк за 2 дена се дуплираа ради британската мутација што ја имало со над 53 %.
    Не чекал тежок март, и тежок април ваљда...исто ко лани ова време почна да се повторува истото. Страв паники заразени хоспитализирани...

На cresa-jagoda, mal.ecka, Fifi84 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.469
    Полициски час? Сериозно Неготинчани и Гевгеличани мислат дека тоа ќе ги заштити?

Дојде време во кое сами си ја скратуваме граѓанската слобода. :drunk: 2021 edition...

На christinnn, Cosmi, senjorita-v и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Stephen Amell

Stephen Amell Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.478
    Ако "скратување" на граѓанската слобода значи помал број на заболени од Ковид, тогаш не е никакво скратување, туку свесност дека ни треба полициски час.

Цела Европа презема мерки, само ние дремеме во место.

На Mencia, Hellobeautiful, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.259
    Допаѓања:
    31.237
    Колку што помогна и претходно полицискиот час, толку и сега би помогнал. Краткорочно само се намалува бројот. Тоа ќе правиме, отвори-затвори. Со кој памет само некои бараат рестрикции не ми е јасно стварно. За уште 100000 да останат без работа? Кој газда тоа мислите дека би исплатил плата ако има карантин? Да не збориме што некои работни места трајно ќе бидат изгубени. Кој сака карантин нека си се затвори слободно, никој не му брани.