Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.077
    Допаѓања:
    131.249
    Мора да биде,ама политичар и објективност често не идат заедно. :D

На KuklickaSk, LejlaD, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.469
    Допаѓања:
    90.970
    На LejlaD, Biljarkata, Reina.Gitana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.358
    Допаѓања:
    259.717
    Сега читав. Се стресов. Па звонев на моите да проверат Димери.
    Косми, колку време би требало да се следат?
    Јас ги проверив август и септември.
    Дали имам ризик или многу време е поминато?

На LejlaD и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  4. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.469
    Допаѓања:
    90.970
    Не се паничи,многу време поминало.

На LejlaD и JuLleE им се допаѓа ова.
  5. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    И јас се испаничив :sweat: мм беше октомври позитивен, малиот со симптоми, јас без. Се преплашив многу, немам јас испитано воопшто, не знам што да правам.

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.560
    Допаѓања:
    126.044
    Ај не се замарајте, и дошло време на жената тоа е. Бог да ја прости. Да не беше од УЖ на ВМРО и Влатко Ѓорчев да не објавеше и да не ја искористеше и нејзината смрт за политички цели немаше ни да знаеме. Доста веќе со вакви сензационалистички постови и собирање поени на туѓи трагедии.

На JoyJoy и LejlaD им се допаѓа ова.
  7. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.985
    Допаѓања:
    37.144
    Па, не се толку сензационалистички... Се случува ова, за жал. Јас знам за случај на исто млада жена која исто почина од тромб, 2/3 месеци по короната. Жената имаше тромбоза, матичната не ја лечела правилно и тоа е... :(

И мене ме интересира на колку време се проверуваат димерите? Јас проверив два пати до сега, во границите ми се. Сега сум скоро еден месец од тест, последно ги проверив пред два/три дена. Следно кога? За еден месец?

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  8. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.560
    Допаѓања:
    126.044
    Ама за неа немаше по портали, и за многу други, зашто сега се покажа дека матичните лекари, чест на исклучоци, најмногу потфрлија и многу би требало да ја изгубат лиценцата за работа.

На LejlaD и KuklickaSk им се допаѓа ова.
  9. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.985
    Допаѓања:
    37.144
    Па, затоа и треба да се слушне за ова. Колку и да звучи како кревање паника, добро е да се знае, оти многумина не знаат за последиците, а матичните (чест на исклучоци) не се замараат многу :(

На LejlaD, KuklickaSk, 1209 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.872
    Oф топик, ама стварно лош филм :D А идејата му е ок, ама реализација...

11. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.434
    Допаѓања:
    190.713
    Ами ние што живееме во ЕУ без никаква крвна слика шо да праиме? :^)

Основачот на Бајонтек има нешто да ви каже- Во многу европски држави и во САД до крајот на летото нема да им биде потребен општ карантин“
    Негде видов, повеќе дневни позитивни се, отколку дневно вакцинирани. Се е под контрола(fingers)

На LejlaD, JoyJoy и An-na им се допаѓа ова.
  12. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.413
    Допаѓања:
    37.607
    Е баш за ова влегов во темава.
    Пишува НЕОФИЦИЈАЛНО починала од тромб!
    И секогаш така чекам да кажат официјално нешто и не дочекувам таква објава на Сител.
    Значи пишува се чека лекарите да потврдат...
    Додека не кажат официјално значи не се знае зошто починала. Зошто тогаш воопшто објавуваат причина за смртта која што се уште не е потврдена?
    Насловот е едно, текстот друго. Секогаш истото.

Мене во Германија ни термин не ми даваат на пример, а до сега неколку пати бевме болни тројцата ама на телефон само те прашуваат дали доаѓаш од ризична земја и дали си имал контакт со заболен, ако е одговорот не, нема термин.

Не се знае по кое здравство да плука човекот. Секој по своето најпаметно. :D

На LejlaD, cresa-jagoda, mal.ecka и 3 други им се допаѓа ова.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.775
    Читав некаде дека бројот на вакцинирани го надминал бројот на заразени :D

Кај нас наводно со АЗ повторно почнала масовната вакцинација :) немало проблем, сомнеж се тоа.... :D

Погоре за темава од вчера, нормално дека милано торино бергамо не знам кој други се први на список на зараза, популацијата им е огромна, секогаш ќе стојат помеѓу првите на листа, битно вирусот имал најголема циркулација во удине сега, до пред 2 недели во болоња, гледам виченца е тука на листава на косми, лани немаше во виченца.

Значи држи вода ставот за кој град лани немало многу циркулавија денес да има.:!:

На LejlaD и Biljarkata им се допаѓа ова.
  14. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.985
    Допаѓања:
    37.144
    Че се молите :rofl:
    Навистина, не знае човек што е исправно, ама... кога веќе има случаи (а не се баш ретки) не гледам зошто да не се испитаат димерите? Особено кај лица кај кои има индикации. (е сега, какви индикации, не знам, ама сигурно има лица кои имаат предиспозиции :?:)
    Кај вас зошто не испитуваат, не знам. Можеби штедат :?: Или вие сте генерално поздрави од нас тука :?: Што кога ќе размислиш и не е далеку од вистината. Кај нас, ем воздухот никаков, ем почвата, сиромаштија, исхрана никаква, пороци (пушење, алкохол). Се ова сигурно има удел во крајниот исход.

Како и да е, јас сигурно уште два, три пати ќе испитам димери (стравотлозјетогочува) :worried:

На LejlaD, vitamina, JuLleE и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.434
    Допаѓања:
    190.713
    Епа добро, јас по однос на потекло да си барам испитување- јер 30 и кусур години сум живеела со никаков воздух, пороци и све:?: Сигурна сум дека од осигурителната ќе бидат воодушевени. И една проширена вена имам(facepalm)... Најарно хелекс да ми препишат:|

На gjoker4e, LejlaD и An-na им се допаѓа ова.
  16. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.398
    Претеруваш. Знаеп на колку луѓе не им испитуваат д-димери ако нема потреба. Ај ќе трошиме пари само од здравство јер така ни светнало. И пак ќе плукаме по истотот тоа здравство што го трошиме јер така ни светнало.
    И јас поминав Корона и никогаш не испитав Д-димери зашто немаше индикација за тоа. А во бременост примав клексани заради покачени Д-димери, ама проценката беше дека бременост и вирус не е исто. Мајка ми има тромбоза и неа веднаш по позитивен тест и испитаа д-димери и примаше соодветна терапија. И има сеуште компликации со д-димерите псот Ковид ама жената веќе си ја имаше таа болка.
    Не може сите сега рутински да одиме на сите испитувања зашто некој сензационалистички медиум или партија решиле да собираат поени, лајкови и кликови.

А и додека ние тука се прпелкаме кој е во право или не дебелокожците недржавотворни пак блокираат Собрание во обид да соберат политички поени. Влатко Ѓорчев ем дига паника ем блокира Собрание. Алал да му е. Каков морал имаат бре овие луѓе и како спијат ноќе. Одлуката за продолжување на кризната состојба е блокирана со 400 амандмани – претходната е до 31 март (360stepeni.mk). За ДУИ и компани не ни сакам да зборувам. Мене ме боли што македонските партии не можат да се издигнат над сопствените тесни интереси (или слатка е фотељата) за да може да функционира државава.

На M.B. и poenta им се допаѓа ова.
  17. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.302
    Допаѓања:
    28.071
    На LejlaD и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  18. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.985
    Допаѓања:
    37.144
    Јас приватно испитувам. Не трошам државни ресурси.
    И да, ќе испитувам, за секој случај, оти здравствово во државава ни е отидено бестрага и не дај боже да ми се искомплицира отпосле :( А пари за да се лекувам во приватни клиники, немам... така што... подобро ќе дадам за лабораторија.

Последна измена: 22 март 2021
    На orevokrsacka, cresa-jagoda, Ahoy и 3 други им се допаѓа ова.
  19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.200
    Допаѓања:
    124.829
    Ама сите заклучија дека е последица од ковид и ајде сеа сите на ддимери.
    А ни официјално-кој ќе знае?
    Сте провериле некат у живот димери рутински? Не.

На Peperutce1115, gjoker4e, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.177
    Работава стана ако човек после прележан ковид загине у сообраќајка порталиве ќе пишат дека умрел од последици од вирусот. Некои портали очигледно треба да припазуваат со кликбејт вести.

На noteforself, christinnn, gjoker4e и 3 други им се допаѓа ова.