Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.707
    Почнав да се плашам луѓе.
    Многу млади лица умираат.
    Срце ми застана ког слушнав 23-4г дека починале.

Ама сами сме си криви.
    Не почитуваме мерки.

На noteforself, Limpan и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Е де...
    Нема ефект ништо.
    Народот е непослушен, полиција 'одлучува' кого казнува, кого не... инспектори исто...

Во слободен пад сме.
    Секој човек, за себе.

На Anne Boleyn, manako1 и Bezimenka90 им се допаѓа ова.
  3. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.807
    Допаѓања:
    25.968
    оние што се рашетуваат и групираат највеќе се закачија на некој што излегол на кафе со ДЕЧКО, личност што и онака нонстоп ја гледа, и сето тоа бидејќи ја кажа вистината за народот|(

На Peperutce1115, Ahoy, oblace1 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.564
    Се прашувам што ми фали, бидејќи од 10.03.2020 сè уште не ми пукнал филмот што не сум излегла да се дружам? Ако можам јас да седам дома и да бидам ,,недружељубива", да почитувам максимално мерки за заштита на моето здравје и здравјето на моето семејство, а сепак да останам нормална, тогаш секој може. И немојте да мислите дека не сум излегла ич од дома. Сум излегла ама по потреба до продавница, аптека, банка, факултет, на прошетка сама во парк. Ама НЕ и во кафичи, кафани, групирање во паркови или станови (каде би била без маска)...

На Guns N` Roses, Waverly Raven, 24.07 и 12 други им се допаѓа ова.
  5. evvgg_K

evvgg_K Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2016
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    33
    Можеби не е точно место за ова прашање, но како оди процедурата со овие брзиве тестови ги има ли кај нас? дали доколку ги има и за нив треба да се чека по 5-10 дена и дали може само преку матичен или има и приватно?

6. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.171
    Си ја лајкнала Пеперутка кај што вели дека била у кафич а мене ми реплицираш на муабетот за човекот ко социјално битие Црешке, не разбирам :drunk:

На Harper, christinnn, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Anne Boleyn

Anne Boleyn Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2021
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    1.849
    Да ви кажам вака "не крив" народот,властодржците се.Народ како народ го има секаков,мене вчера една ме убедуваше не прашеле,систематски било,децава биле на ред,а не седнала да се едуцира,еве на фемина да прочита ќе види дека и деца постојано се разболуваат .Мене природата на работата ми е да среќавам од нашиве од странство Е сега тие носат без исклучок маски,пр .тој носи од надвор,брат му одовде не носи .Зошто? Не дека тој од надвор е е поедуциран,туку доаѓа од држави каде има закон и се спроведува истиот.Знаете овде колку ги казнаа тие неколку со шетаа во полициски час? 100 евра ,како биле примерни претходно ,бла ,бла ,а казната требаше да е1000 евра по закон.Што очекувате побогу кога шефот во полиција не носи маска?Кажав претходно кај мене еднаш не стапнала инспекција ,а нон стоп ми влегуваат со маски,јас ли треба да се тепам?Е затоа е вака,ние сме криво насадени,политичарите си внимаваат да не го налутат народот јер кој ќе ги гласа потоа,е затоа е вака и ќе останеме уште долго вака.

На Cherry333, Bezimenka90, KuklickaSk и 4 други им се допаѓа ова.
  8. TheDongerino

TheDongerino Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2015
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    142
    Иам приметено вој бран највеќе ги погодуе баш тие највеќе шо се пазеа, со по 2маски, нонстоп дезинфекции, не испаднале од дома со месеци и доста полошо минат и млади и стари . Дали е ради намален имунитет или појак е сојот на вирусот нз само испадна баш тие шо се мешаа по народ многу полесно поминаа.

9. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.773
    Читав за мутација од њујорк :drunk:
    Веќе има заболени кај нс од мутацијава...
    Има ли крај?!
    Очигледно не. И нема да има.
    Се прашувам понекогаш како вака на овој начин понатаму со животот........

На Sofi.ja, Принцезичка1, Tajnaotrovna и 2 други им се допаѓа ова.
  10. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Менувам секој ден. За почеток одам на работа, плаќам данок. Ти што правиш?

11. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.542
    Допаѓања:
    11.738
    Дечки, дали постои некое истражување со статистика по крвни групи? На пр, како кај луѓе со одредена крвна група се однесува вирусот, со која крвна група луѓе развиле најтешки симптоми и тн.
    Мислам дека е ова спомнувано низ темава (или на друго место можеби сум читала), ако сте наишле на нешто такво, споделете линкче тука.

12. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.200
    Допаѓања:
    124.813
    Абе ајде!
    Ова да влезе во статистика , молам.

На Bezimenka90, smooch, Doozy и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.791
    Допаѓања:
    41.884
    https://www.aa.com.tr/mk/коронавиру...изикот-од-заразување-со-коронавирусот/2164658

https://sdk.mk/index.php/magazin/lu...ie-so-nulta-grupa-sugerira-novo-istrazhuvane/

На nextredstyle, cresa-jagoda, Autumn Love и 2 други им се допаѓа ова.
  14. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.542
    Допаѓања:
    11.738
  15. g8lQQk

g8lQQk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2018
    Пораки:
    2.179
    Допаѓања:
    14.264
    „Астра зенека“ објави дека во фабрика во Италија се пронајдени 29 милиони дози вакцини наменети за Европската Унија и за донации во посиромашните земји преку програмата „Ковакс“, предводена од Светската здравствена организација (СЗО).

https://makfax.com.mk/svet/откриени-29-милиони-вакцини-на-астраз/

16. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.872
    Како фатиле ако не излегле од дома со месеци? Кој воопшто не излегол од дома со месеци?
    Мислам дека некад си пишувате на темава онака колку нешто да се каже.
    И твојот примерок на луѓе што ги познаваш е далеку од некаква вкупна статистика :D

На Anne Boleyn, nextredstyle, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.686
    А ти па си ја лајкнал joy1 кај што ми приговара за испиеното кафе со дечко ми, а зборуваш за човекот како социјално битие.

Џони, ај не ме разочарувај. :D

На Waverly Raven, Hellobeautiful, LejlaD и 5 други им се допаѓа ова.
  18. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.522
    Допаѓања:
    125.864
    @Ahoy значи вака. Ние дебелите, плус со А група да си купиме парцели а? Или да дигам стамбен кредит за Систина. Аман со вакви написи, збудалевме веќе.

На LejlaD, Tajnaotrovna и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  19. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.644
    Допаѓања:
    15.818
  20. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.564
    Да, точно и го лајкнав пред сè за вториот пример во автобус. Значи треба да си скроз на скроз ненормален болен да се рашетуваш, особено во полн автобус, да бидеш без маска, а имаш симптоми. Па откако бил опоменат ставил маска, ама пази кога требал да кашла ја тргнал маската. Еј со кој памет :fubar:

Во врска со првиот пример, значи дека не си видел дека ги имам лајкнато и овие мислења:
    Значи била излезена со дечко и во кафич. Ама стварно не морале да седнат во кафич. Зошто не земале кафе за носење и да седнат на некоја клупа во парк? Се плаши дека ќе се зарази од келнерката, ама попрво ќе се зарази од муштериите во полн кафич кои се сите без маски, на толку мал простор. Џабе келнерите и да носат маска и да не носат постои преголем ризик. Не се спречува ширење на корона вирус само со тоа што келнерите ќе носат маски. Келнерката со тоа што не носи маска себе си се става во ризик. Со маска барем малку ќе биде заштитена. Ама кога муштериите сите се без маска, тогаш нема гаранција дека маската ќе ја заштити. Тогаш џабе и се на келнерката и три маски да стави.

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.