Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Discussion in 'Коронавирус' started by LovelyGirl3, Jan 26, 2020.

1. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Грешка моја.

riba79 likes this.
  2. fana

fana Форумски идол

@Ahoy дали има студија колку антитела (бројчано) се очекува да имаш после примена вакцина? :?:

LejlaD likes this.
  3. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Има многу во тешка состојба меѓу 30 и 50 години и за жал, сигурно ќе има и многу повеќе починати.
    и мора да сменат стратегија на вакцинирање со првите вакцини да ги вакцинираат тие што се најактивни и идат на работа и имаат најголема шанса за зараза, а не тие над 75.
    Вакцинирај учителки во градинки, школи, аптекари, лица во маркет што работат, во банка, во пошта па после пензионерите.
    ем економски е полошо да имаш вработени на боледување по еден месец, тие луѓе се и оние кои трошат пари, и тие поверојатно е да се заразат и да однесат дома на родителите.. Да не збориме дека во моментов и баш лошо проаѓаат со ковид

Ivan4e04, JoyJoy, Neda997 and 21 others like this.
  4. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Сите се различно. Од фајзер по ревакцина има луѓе со над 10.000 антитела.

LejlaD and fana like this.
  5. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Мислам дека не може тоа да се одреди така, има различни тестови кои различно ги прикажуваат резултатите, пример 13ка во една лаб. може да е еднакво со 1300 во друга лаб.

Битно е да има реакција, и минимална промена во бројот на антитела значи реакција на имуниот систем.

И не се само антителата :)

6. mula

mula Популарен член

Ни Брзата Помош е брза, а ни полицајците имаат осет.

Лани, неколку часа по започнување на првиот полициски татко ми доживеа мозочен удар.

Во ситуација кога секоја секунда е од огромно значење, еден полицаец со не многу меѓу ушите нè задржа 5 минути оти сме биле повеќемина в кола и оти со непријавување не сме ја почитувале државата. :drunk:

Од ИМП не ни пуштија возило. Имале ковид пациенти и не знам што. Реално гледаат само да те откачат. За жал.

Во такви моменти најмногу на себе можеме да се ослониме. Камо никој да нема слична потреба и знам дека последно нешто што паѓа на памет е да се јавиш в полиција, ама јавувајте се за избегнете нешто слично како нашето.

Priroden, WildMk, Doozy and 14 others like this.
  7. fana

fana Форумски идол

Мислев колку би бил минимумо?
    Пример човек со антитела нула прима вакцина и ревакцина. Колку би требало да има антитела после ревакцината за да се смета за успешна?
    Пошто ако има антитела 2 пример ... Не знам дали е успешно тоа баш....:?:
    Може глупости прашувам де ама си мислев да не знаете случајно :|

LejlaD likes this.
  8. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Нема таков податок мислам.

LejlaD and fana like this.
  9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Ова и јас го мислам. Зошто овде и во светот се вакцинира постарото население, наместо помладото и работоспособно кое е поизложено на вирусот?

eli25, Harper, cresa-jagoda and 9 others like this.
  10. ladymici

ladymici Истакнат член

Малку сум во паника.
    Денес дома ми дојде една пријателка со девојчето 5 години. И за пола саат од ко поседаа играа со моето дете, девојчето се пожали дека му жежат очите. Веднаш му измерив тт и имаше близу 38. Одма си заминаа.
    Јас се дезинфицирав , сите играчки в када на миење. Правевме со ќерка ми инхалација, прскавме спреј за нос, прополис, дури и закачив една ракија да прочитам грло хаха.
    Кажете што друго можам да превземам дури е тазе да исфрлиме доколку имаме закачено нешто?

11. Ahoy

Ahoy Форумски идол

1. Не мора да значи дека е Ковид.
    2. Проветрувајте добро и често.
    3. Многу течности.

Се надевам дека ништо нема :)

mal.ecka, ladymici and LejlaD like this.
  12. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Дезинфицирај дома со алкохол, пребриши површините и проветрувај во просторијата. Може не е корона.

mal.ecka, ladymici and LejlaD like this.
  13. ladymici

ladymici Истакнат член

И ја се надевам дека не е ама ете да не е раат човек. А дете ко дете и тт ќе фати и носе ке му тече. Проветрив одма ко си заминаа дури и прскав со алкохол во воздух. Се искапавме сега дома сите фрлив алишта , прекривки.

mal.ecka, LejlaD and kristina.k like this.
  14. Abracadaver

Abracadaver Истакнат член

А, што треба да прават? Да седат дома и најголемата опозиција да дозволува овие владини лешинари и криминалци да не сексаат секојдневно?

ВМРО-ДПМНЕ ли ја доведе државата до колапс? Не, тие немаат никаква моќ. Се е во рацете на СДСМ и смешно е да префрлате вина на некој. Целиот економски, државен, здравствен колапс е на душа на СДСМ.

Нормално дека ќе протестираат.

TheDongerino and orevokrsacka like this.
  15. nena2010

nena2010 Форумски идол

Штетата е направена. Сега чекајте да видите тест дали ќе направат и каков ќе биде. А дотогаш изолирајте се дома и тоа е. Нема сега фајде од паника. Јавете се на матична дали да земате некоја профилакса, во меѓувреме, и тоа е тоа. Се надевам вредеше кафето со другарка во затворено за оваа паника. Дај боже да е се ок, и да не е Ковид, ама прашајте се и вие и сите дали вреди овој стрес сега. Зашто ние што се немаме видено со никој, сме фрикови. Ама бар ми е мирна глава. Знам дека ќе скокнете дека осудувам, ама да осудувам и имам право зашто на 40 дневно починати од ковид, 1.400 заразени е руски рулет да се гледаш со луѓе и тоа во затворено и уште без маска.

maaraa96, mal.ecka, Sofi.ja and 4 others like this.
  16. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Не префрламе вина, читај постари постови ќе видиш дека никој не ја амнестира одговорноста на владата и истите изгубија многу и доверба и гласови од луѓе кои ги гласале. Гласови кои очигледно нема ни вмро да ги добие со блокирање собрание, протестирање со физичко присуство у ек на најголем бран и БУКВАЛНО со НУЛА придонес за да помогне на сопствениот народ. Ете ти, имаш доктори по ковид клиниките од вмро, прашај ги што мислат како може најбогатата партија во Европа да помогне. Ама се деструктивци собрани по партииве.

JoyJoy, Ambrosia, BloodElf and 5 others like this.
  17. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Уште една тажна вест
    Меѓународно истакнатиот македонски оперски пејач (баритон) Борис Трајанов почина вечерва како последица од вирусот Ковид-19, објавуваат дел од медиумите.

18. Bridget

Bridget Форумски идол

Пред неколку месеци имав пишано дека многу мал дел од моите роднини и пријатели беа заразени (кога ме убедуваа тука дека прележале во Мк и имаат колективен имунитет). Сега со кој и да се слушнам или е моментално болен или последни денови од изолација им се и многу луѓе кои ги знам починати. Заклучок, месец Март најстрашен до сега?

dunika, mareane, mal.ecka and 4 others like this.
  19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Демантираа за Борис. Негови блиски мислам.

cresa-jagoda, mula, LejlaD and 2 others like this.
  20. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Маж ми го пиеше ама беше позитивен. Мене др ми рече само витамини и така правев. А знам дека доктори и сестри го пиеле превентивно заради контакт. Да не знае човек што е паметно... Јас немав симптоми , но по 2недели завршив со многу висок притисок... се тоа од стрес , паника...

mal.ecka and cresa-jagoda like this.