Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. Stephen Amell

Stephen Amell Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.478
    Каков карантин, каков полициски? Ќе им биде ускратено правото на слобода на господата.

На Mencia, Amellie13, Ivan4e04 и 17 други им се допаѓа ова.
  2. TrinityNeo

TrinityNeo Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2013
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    834
    Нема шанса сега да затворат цела европа отвара,додека беа затворени си даваа државите помош,нас не не затворија на времето сеа ич ,паричиња нема државата да затвори,вакцини нема ,слободни места нема .попис нема ,ама Вилипче вика нема потреба од рестриктивни мерки.Се си нема ...

3. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.185
    Допаѓања:
    27.392
    Немаш ли осет спрема починатите и ризичните. Тоа ме интересира. Ама, се додека не завршиш не дај Боже до болница или близок вака ќе трубиш. Жално.

На KuklickaSk, bibiiii, Ivan4e04 и 21 други им се допаѓа ова.
  4. magnolija09

magnolija09 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    860
    uste pred nekoj den kazaa deka 3 rodilki se vo mnogu losa sostojba so trombovi vo mozokot i se na respirator ..dali ovie pocinatite se od ovie neznam
    no realno koj zavrsi na respirator kaj nas retko se izvlekol
    i pak kukajte za vasite naruseni graganski prava i raduvajte se akomozete da idete nekoj denna odmor u grcka ..ako ne idete svetot propadnal

Последна измена: 31 март 2021
    На bibiiii и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  5. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.479
    Допаѓања:
    22.812
    Никакви права не се нарушени.
    Сите можат да излагаат на воздух.
    Ама сами!!! Или со маски и дистанца.
    Ме заболе грло само па 10 дена своеволно седев дома а и дете не пуштив у градинка.
    Ама се е до свеста.
    Здравје никој нема да ни даде.
    Без здравје ништо.
    Сите болници се пренаменети у ковид. Други состојби тешко се третирата.
    И да се третираат, зар у жариште да отидеш?
    Едниот братучед на свекор ми,отиде да оперира кила, фати ковид.
    Од прееска по лошата вест,брза помош помина преку 30 пати на партизанска.
    О дааа тортура е да си седиш дома, сам со тв и интернет додека надвор носат некого у болница со живото на конец.

На CameliaMiller, KuklickaSk, Ivan4e04 и 23 други им се допаѓа ова.
  6. magnolija09

magnolija09 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    860
    e sega deka ne se tocni brojkite stooficijalno kazuvaat, ne se ..no nesto drugo veke mi nema logika ..ona deka ima x3 x5 pa se idese do x10 (asimptomatki ili so slabi simptomi)
    ete pr berovo sekoj den od pocetokot ima poprilicno zarazeni (skoro sekoj den nad 10 ,vcera duri 21) ..zborot mi e saka narod da bese taka dosega veke tamu nemase da ima zarazeni ..no ima ..i veke se ova mi nema nikakva logika

7. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.423
    Допаѓања:
    8.590
    Прежално, примете сочувство.
    Мерки? Што треба да се случи за да преземат, да умираме по 100 на ден, по тротоари, дома, некое апокалиптично сценаријо чекаат?

Ако не воведат мерки и тоа строги под итно треба да одговараат.
    Да, не се виновни што постои вирусот, ама криви се што не воведуваат мерки. Вирусот нема да го снема, ама колку толку ке забави сега кога е најкритично.
    Идиоти.

На Ivan4e04, smooch, Waverly Raven и 14 други им се допаѓа ова.
  8. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.272
    Допаѓања:
    118.985
    Многу ми е жал. Нека почива во мир :(

На KuklickaSk, LejlaD и Цвет88 им се допаѓа ова.
  9. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.479
    Допаѓања:
    22.812
    Никогаш нема да го заборавам гласот на другарот кога ми ја кажа веста...
    Прежално...

На Ivan4e04, Waverly Raven, nextredstyle и 8 други им се допаѓа ова.
  10. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.334
    Допаѓања:
    19.762
    Не знам што да кажам жално прежално, сеуште не можам да ја сварам веста... Чувај те се луѓе сите посебно бремените ова чудо не бира сите сме засегнати.

На Lima24, nextredstyle, Ambrosia и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.797
    Допаѓања:
    9.182
    Јас имам да кажам нешто.
    Синока после година дена ,од СОН ме разбуди страшен паничен напад.
    7 години сум на антидепресиви.
    Замислете колку ни е јебана психата да после година дена , синока доживеам таков паничен напад ( и покрај Депрезлот)?
    Луѓе ова не е заебанција. Многу се плашам од короната и почитувам мерки , ама ова што ќе ни го направат психички ,нема да го излечиме со години.
    Две недели седеле дома изолирани?
    Две години не излегував од дома ради анксиозноста. ДВЕ ГОДИНИ.

На темјанушка, 1209, CameliaMiller и 6 други им се допаѓа ова.
  12. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.984
    Секој смее да излегува, буквално се е отворено. Не верувам дека некој ќе си ја зезне психата ако не излегува после 10 или ако нема журки. Да, социјализацијата е важна ама има начин и тоа да се спроведе со минимални шанси за зараза.
    Ама луѓево живеат ко последен ден да им е, еве ги насекаде луѓе што не веруваат дека вирусов постои/дека е опасен.

Дома го прележавме, само јас бев со симптоми и тоа неколку дена само. Ама никогаш не ми текнало да се посомневам во сериозноста на ситуацијата само затоа што луѓето околу мене поминале лесно.
    Па и лошо да поминат, на некои луѓе им е полесно да кажат дека не им било ништо само за да си ги оправдаат апетитите.

Претажно за родилките, душата ме боли за секој згаснат живот, поготово за млади луѓе.

На 1209, Jana06, LejlaD и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.785
    Допаѓања:
    41.864
    Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје:

Во последните 24 часа се направени 4.445 тестирања, а регистрирани се 1.511 нови случаи на КОВИД-19 во:

Скопје – 654, Куманово – 116, Битола – 86, Велес – 68, Прилеп – 64, Тетово – 56, Гостивар – 55, Кавадарци, Штип и Охрид – по 44, Струмица – 38, Гевгелија – 35, Кичево – 25, Неготино -22, Кочани и Радовиш – по 15, Пробиштип – 14, Струга, Свети Николе, Дебар, Берово и Виница – по 11, Валандово – 10, Крива Паланка и Ресен – по 9, Богданци – 7, Македонска Каменица – 5, Кратово и Македонски Брод – по 4, Пехчево и Дојран – по 3, Делчево, Крушево и Демир Капија – по 2, Демир Хисар – 1.

Регистрирани се 587 оздравени пациенти од:

Скопје – 316, Прилеп – 31, Куманово – 26, Велес – 23, Тетово – 22, Кавадарци и Битола – по 18, Гостивар – 17, Неготино -14, Штип, Струмица и Гевгелија – по 13, Крива Паланка – 8, Берово и Крушево – по 6, Кочани, Кичево, Ресен и Пробиштип – по 5, Свети Николе, Богданци, Демир Хисар и Македонски Брод – по 3, Охрид, Радовиш, Виница, Валандово и Демир Капија – по 2, Делчево – 1.

Пријавени се вкупно 32 починати лица: 13 од Скопје (84г,83г,77г,75г,73г,68г,66г,64г, 63г,63г,51г ,42г и 41г), по 2 пациенти од Прилеп (79г и 68г), Куманово (70г и 61г), Гостивар (72г и 69г), Кавадарци (88г и 49г), Штип (84г и 79г), Струмица (86г и 80г) и Неготино (81г и 67г), а по еден пациент е пријавен од Велес (70г), Охрид (79г), Струга (72г), Гевгелија (58г) и Делчево (33г). Триесет пациенти се починати во болнички услови, а двајца во домашни услови.

14. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.349
    Допаѓања:
    125.108
    Кога кажував дека бројките не се реални, ме правевте будала. Сега ви кажуваат. Нема да имаме мерки. Кога требаше зимоска, се препукаваа полички партии. Ги заболе за народ. Вчера Брнабиќ кажува им истекувал рок на вакцини ви април, затоа пуштила за АЗ од други држави. Солидарност? Баш со АЗ? Не верувам. 28 годишна со тромбоза 6 дена после вакцина од АЗ. Да и се плукнам на никаквава држава.

Последна измена: 31 март 2021
    На marlonbrando69, KuklickaSk, deskarada и 2 други им се допаѓа ова.
  15. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.773
    Приметив дека објавените бројки на починати не се совпаѓаат со реалните бројки, кои за жал се повисоки. Нека ни се смилува Бог, изгинавме како народ.:x

На LejlaD, mareane и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  16. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.349
    Допаѓања:
    125.108
    Ај сега немој и ти така, гледаш погоре грип бил.

На LejlaD и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  17. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.129
    Кога ми текне дека на почетокот вртеа муабети како давале по 2000 евра да ги пишат умрени од корона (facepalm)

На темјанушка, Spidy, Amellie13 и 12 други им се допаѓа ова.
  18. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.426
    Допаѓања:
    90.769
    Никакви локдауни нит затворање не помогнаа никаде.
    Или ке прележиме или ке се вакцинираме,трето нема.

А Филипче треба да престане да изиграва антиваксер за да ја испере неспособноста и срамот што наши граѓани одеа да се вакцинираат во Србија .
    За да денес вели
    Според Филипче, за тромботична реакција Статистички, само 1 случај на 125 000 вакцинирани до 1 на 1 милион вакцинирани појавил вакви ефекти.
    Зошто не зеде статистика за Англија да кажува?
    Денес имаме само две млади родилки починати,на 1500 заболени или 32 луѓе починати.
    Утре да донесат 1 милион дози и да ставиме крај ,колку од вас ќе се вакцинираат?

На Harper, 1209, LejlaD и 7 други им се допаѓа ова.
  19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.349
    Допаѓања:
    125.108
    Уште веруваат дека е само грип, уште веруваат дека не прскаат од горе, дека не чипираат, дека со брис се разболуваш.
    @Cosmi јас би се вакцинира одма ама не со АЗ. Фајзер да ја донесеа ќе платев да ме боцнат.

На LejlaD и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  20. Ambrosia

Ambrosia Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2020
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    1.799
    Не знам колку би помогнал карантин, Европа е цела година во карантин и пак бројат илјадници случаеви на ден, за жал. Можеби ќе им е полесно да ги најдат кластерите така.
    Јас искрено единствен спас гледам во вакцина. Израел кој броеше по 9-10 000 случаи на ден, пред некој ден имаше 88. Арно ама, некаде читав дека Македонија била меѓу првите, ако не и прва по број на луѓе што не сакаат да примаат вакцина. Единствен извор на информација за вакциниве им се постови на фб од Грид и Македонија вечна.
    Пс. Македонија е една од цели 3 земји во светов што ја ограничуваат употребата на Астра Зенека.