Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Discussion in 'Коронавирус' started by LovelyGirl3, Jan 26, 2020.

1. forumce

forumce Форумски идол

Во Тетово не гледаат, ама во Кочани ги казнија.

Ambrosia likes this.
  2. WaitTillTheEnd

WaitTillTheEnd Истакнат член

Но ти заради пазење нема да се гледаш со твоите и така ќе ги заштитиш. :)

3. Ano

Ano Форумски идол

Од каде знаеш каква ми е состојбата. Може живеам во заедница со нив. Како да не ги гледам?

И зошто Петко од Велес да е попривилегиран?

4. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Зошто од 7 април, а не одма од утре да важат овие мерки? :^) Таман утре турбо сите да се ижуркаат пред затварањето :worried: :x (facepalm)

5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Па за истото зборам. Помина времето биди одговорен за баба ти, сега е време, биди одговорен за себе, баба ти башка. И затоа не разбирам како уште не им се пали сијаличка, - ок, ќе си поседам малку на газот 2, 3 недели, да не си напраам беља. Наместо сијаличка, сега бунт, они им забраниле кафани, сега по викендици ќе се пикаат?
    Еве не знам шо едукација им треба, за да разберат. Сами на себе се оставени, нема здравство. И кое црно здравство да постигне на толку луѓе, и онака беше 3 овци да им дадеш, 4 ќе изгубат, сега па дибидус:doh:

JuLleE, Karamela12, Doozy and 6 others like this.
  6. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Полицискиот час не е глупа мерка,ама глупо се спроведува.
    Не може да се напаѓа само една страна.
    Власта е крива затоа што не контролира како што треба,а народот е крив затоа што не почитува мерки.
    Додека едни се жалат од маските и дека не можат да се гледаат со друштвото,други жалат по загубените блиски.
    При куп апликации за online комуникација и додека некој се бори за живот,а друг жали по загубеното дете или загубениот родител,себично и безобразно е да кукаш за собиранки.

7. christinnn

christinnn Форумски идол

Како само го избегна Филипче прашањето за регулација на цените на приватните клиники, од нервоза ќе ја искинеше маската пред да почни да зборува. Ќе пуштеле дури 7 доктори за помош. Фала ептен, кичма ќе свиткате.
    Слободно изјави дека си лапате процентче и си делите профит на маката на луѓето.
    - Се' за доброто на нашиот народ!

Harper, Brinetka, Kitten and 7 others like this.
  8. WaitTillTheEnd

Правилно не треба да постои Петко од Велес што е неодговорен и несовесен ама реално секогаш ќе постои едноставно објаснив такви им се годините така размислуваат.
    Е сега тој освен што ќе ги зарази сите негови дома најблиски плус е "колетерална штета" што ќе ги зарази колегите на работа. Се на се затоа пандемијата трае 1 година и само вакцината е решение.

9. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

А дозволите од прошла година важат?

10. Ano

Ano Форумски идол

Така е не треба да постои и затоа престанете да ги оправдувате. Ниедна причина не е оправдување.

11. WaitTillTheEnd

Повторно на истото како си замислувате вие да живее еден 18, 20,22 г. а како реално живеат најголемиот дел од нив.
    Не ги оправдувам ама не ги ни судам овде за нивните постапки.
    Бидејки покрај колегите на работа ќе ги заразат и нивните најблиски.

12. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Кога ке го прочитам ова -Најубавите години дома ги поманавме, чиниш короништево трае 10 години а не една година ми се плаче. Чуму драмата ? Куињата ви свенаа? Цел свет е затворен дома ЦЕЛ. Особено лани и еве преживуваат некако. Ама не, нашата омладина детството и помина дома една година жива депресија сте. Не короната вие сте депресијата. Луѓе молат да ги примат во болница лек да им дадат ние ќе ги залиме дечиштата што во диско не можат да отидат. Тоа се тие приоритети, не знам што повеќе да се очекува од нас како народ.
    И државата е крива за ситуацијата, и човечето неразбрано, и вирусот е крив што постои, и Кинезите се криви. Ете сеа полесно е вака кога сите ќе ги окривам освен себе.

Жал ми е за луѓето кои мораат да се носат со загубата на блиските од болештијава (меѓу кои и моето семејство), жал ми е за луѓето кои останаа без работа и се мислат како да преживеат, жал ми е за луѓето кои една година се немаат видено со блиските на сметка на угнетениве шетачи што не можат газот да го приберат, жал ми е за сите откажани свадби мекици и среќни поводи за славење а кои се случуваат еднаш во животот на сметка на другиве што славеа по приградскиве диви кафани и дворови и пљукаа 1000ки на запотено чело на трубачите, жал ми е за сите откажани патувања и одмори,и така .... Жал ми е за многу работи кои ни ги ускрати короништево ама не ми е жал за сите угнетени себичњаци кои се загрижени единствено и исклучиво само за себе и само за својот интерес.

dunika, edna_malecka, Lima24 and 32 others like this.
  13. Adi888

Adi888 Форумски идол

Да ми си жив Венко за ова ќе те частам:*, слободно и после не ги отворај, барем нема да се карам со дечко ми. :!:

poi and cresa-jagoda like this.
  14. WaitTillTheEnd

Знаеш ли под каков притисок се тинејџерите на 18 години? Треба да одберат што ќе прават со животот, и многу други тешки одлуки се носат на тие години.
    Најлесно е овде сите да ги искритикуваме и се најлошо да напишеме за нив ама они си знаат низ што поминуваат.

poi and SuperGirl24 like this.
  15. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Знаеме, сите сме биле тинејџери.
    Секако дека журки и пијанки најубаво помагаат да се избистри главата и да се донесе одлука за иднината.

Релаксирање во природа е за лузери. (fingers)

16. WaitTillTheEnd

Очекував ваков одговор ама секој различно се релаксира исто како што постојат интроверти и екстроверти.

edna_malecka and poi like this.
  17. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Те разбирам комплетно.
    Најдобрите одлуки во животот се носат обесен на шанк (во времето на летно Колосеум кога беше хит) со вотка џус во рака додека некој ди-џеј ти ја скокотка душата со добра трака.
    Штета што пропадна Колосеум, кога веќе отвараме рани за одлуки во животот донесени на 18 години.
    Да не беше Колосеум и тој шанк сигурно немаше да ми текне да се запишам на Правен, сигурно немаше да ми текне дека не сакам да се мажам пред 30 години, сигурно немаше да ми текне дека треба да барам работа... И така....

Нека крене 2 прста тој што се сеќава на убавите времиња во Колосеум и нека удри една ракија дома од мака за новите генерации што никогаш нема да знаат што значи тешки одлуки да носиш на шанк во диско.

dunika, Adi888, edna_malecka and 19 others like this.
  18. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Дури и по цена на животот на некој близокк? Не можам да ве разберам.

19. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Тинејџерот што се бори за живот и тинејџерот што загубил близок се гревота,а не тинејџерот што мисли само на шетање и собиранки.На првиот и вториот им е тешко поради такви како третиот.

20. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

НЕ. Треба нови.