Форумџика на годината

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.127
    Допаѓања:
    41.693
    Во Тетово не гледаат, ама во Кочани ги казнија.

На Ambrosia му/ѝ се допаѓа ова.
  2. WaitTillTheEnd

WaitTillTheEnd Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    1.247
    Но ти заради пазење нема да се гледаш со твоите и така ќе ги заштитиш. :)

3. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.198
    Допаѓања:
    40.575
    Од каде знаеш каква ми е состојбата. Може живеам во заедница со нив. Како да не ги гледам?

И зошто Петко од Велес да е попривилегиран?

На Karamela12, SuperGirl24, Ambrosia и 2 други им се допаѓа ова.
  4. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.570
    Зошто од 7 април, а не одма од утре да важат овие мерки? :^) Таман утре турбо сите да се ижуркаат пред затварањето :worried: :x (facepalm)

На butterfly6223, magnolija09, tinka-mace и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.507
    Допаѓања:
    199.096
    Па за истото зборам. Помина времето биди одговорен за баба ти, сега е време, биди одговорен за себе, баба ти башка. И затоа не разбирам како уште не им се пали сијаличка, - ок, ќе си поседам малку на газот 2, 3 недели, да не си напраам беља. Наместо сијаличка, сега бунт, они им забраниле кафани, сега по викендици ќе се пикаат?
    Еве не знам шо едукација им треба, за да разберат. Сами на себе се оставени, нема здравство. И кое црно здравство да постигне на толку луѓе, и онака беше 3 овци да им дадеш, 4 ќе изгубат, сега па дибидус:doh:

На JuLleE, Karamela12, Doozy и 6 други им се допаѓа ова.
  6. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.637
    Допаѓања:
    134.754
    Полицискиот час не е глупа мерка,ама глупо се спроведува.
    Не може да се напаѓа само една страна.
    Власта е крива затоа што не контролира како што треба,а народот е крив затоа што не почитува мерки.
    Додека едни се жалат од маските и дека не можат да се гледаат со друштвото,други жалат по загубените блиски.
    При куп апликации за online комуникација и додека некој се бори за живот,а друг жали по загубеното дете или загубениот родител,себично и безобразно е да кукаш за собиранки.

На edna_malecka, noteforself, emiliana и 7 други им се допаѓа ова.
  7. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.787
    Допаѓања:
    21.594
    Како само го избегна Филипче прашањето за регулација на цените на приватните клиники, од нервоза ќе ја искинеше маската пред да почни да зборува. Ќе пуштеле дури 7 доктори за помош. Фала ептен, кичма ќе свиткате.
    Слободно изјави дека си лапате процентче и си делите профит на маката на луѓето.
    - Се' за доброто на нашиот народ!

На Harper, Brinetka, Kitten и 7 други им се допаѓа ова.
  8. WaitTillTheEnd

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    1.247
    Правилно не треба да постои Петко од Велес што е неодговорен и несовесен ама реално секогаш ќе постои едноставно објаснив такви им се годините така размислуваат.
    Е сега тој освен што ќе ги зарази сите негови дома најблиски плус е "колетерална штета" што ќе ги зарази колегите на работа. Се на се затоа пандемијата трае 1 година и само вакцината е решение.

9. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    А дозволите од прошла година важат?

10. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.198
    Допаѓања:
    40.575
    Така е не треба да постои и затоа престанете да ги оправдувате. Ниедна причина не е оправдување.

11. WaitTillTheEnd

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    1.247
    Повторно на истото како си замислувате вие да живее еден 18, 20,22 г. а како реално живеат најголемиот дел од нив.
    Не ги оправдувам ама не ги ни судам овде за нивните постапки.
    Бидејки покрај колегите на работа ќе ги заразат и нивните најблиски.

12. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.495
    Допаѓања:
    49.410
    Кога ке го прочитам ова -Најубавите години дома ги поманавме, чиниш короништево трае 10 години а не една година ми се плаче. Чуму драмата ? Куињата ви свенаа? Цел свет е затворен дома ЦЕЛ. Особено лани и еве преживуваат некако. Ама не, нашата омладина детството и помина дома една година жива депресија сте. Не короната вие сте депресијата. Луѓе молат да ги примат во болница лек да им дадат ние ќе ги залиме дечиштата што во диско не можат да отидат. Тоа се тие приоритети, не знам што повеќе да се очекува од нас како народ.
    И државата е крива за ситуацијата, и човечето неразбрано, и вирусот е крив што постои, и Кинезите се криви. Ете сеа полесно е вака кога сите ќе ги окривам освен себе.

Жал ми е за луѓето кои мораат да се носат со загубата на блиските од болештијава (меѓу кои и моето семејство), жал ми е за луѓето кои останаа без работа и се мислат како да преживеат, жал ми е за луѓето кои една година се немаат видено со блиските на сметка на угнетениве шетачи што не можат газот да го приберат, жал ми е за сите откажани свадби мекици и среќни поводи за славење а кои се случуваат еднаш во животот на сметка на другиве што славеа по приградскиве диви кафани и дворови и пљукаа 1000ки на запотено чело на трубачите, жал ми е за сите откажани патувања и одмори,и така .... Жал ми е за многу работи кои ни ги ускрати короништево ама не ми е жал за сите угнетени себичњаци кои се загрижени единствено и исклучиво само за себе и само за својот интерес.

На dunika, edna_malecka, Lima24 и 32 други им се допаѓа ова.
  13. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.196
    Допаѓања:
    23.275
    Да ми си жив Венко за ова ќе те частам:*, слободно и после не ги отворај, барем нема да се карам со дечко ми. :!:

На poi и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  14. WaitTillTheEnd

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    1.247
    Знаеш ли под каков притисок се тинејџерите на 18 години? Треба да одберат што ќе прават со животот, и многу други тешки одлуки се носат на тие години.
    Најлесно е овде сите да ги искритикуваме и се најлошо да напишеме за нив ама они си знаат низ што поминуваат.

На poi и SuperGirl24 им се допаѓа ова.
  15. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.846
    Допаѓања:
    17.752
    Знаеме, сите сме биле тинејџери.
    Секако дека журки и пијанки најубаво помагаат да се избистри главата и да се донесе одлука за иднината.

Релаксирање во природа е за лузери. (fingers)

На edna_malecka, noteforself, le.soleil и 14 други им се допаѓа ова.
  16. WaitTillTheEnd

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    1.247
    Очекував ваков одговор ама секој различно се релаксира исто како што постојат интроверти и екстроверти.

На edna_malecka и poi им се допаѓа ова.
  17. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.495
    Допаѓања:
    49.410
    Те разбирам комплетно.
    Најдобрите одлуки во животот се носат обесен на шанк (во времето на летно Колосеум кога беше хит) со вотка џус во рака додека некој ди-џеј ти ја скокотка душата со добра трака.
    Штета што пропадна Колосеум, кога веќе отвараме рани за одлуки во животот донесени на 18 години.
    Да не беше Колосеум и тој шанк сигурно немаше да ми текне да се запишам на Правен, сигурно немаше да ми текне дека не сакам да се мажам пред 30 години, сигурно немаше да ми текне дека треба да барам работа... И така....

Нека крене 2 прста тој што се сеќава на убавите времиња во Колосеум и нека удри една ракија дома од мака за новите генерации што никогаш нема да знаат што значи тешки одлуки да носиш на шанк во диско.

На dunika, Adi888, edna_malecka и 19 други им се допаѓа ова.
  18. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.366
    Допаѓања:
    17.979
    Дури и по цена на животот на некој близокк? Не можам да ве разберам.

На Amellie13, Ambrosia, Hellobeautiful и 5 други им се допаѓа ова.
  19. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.637
    Допаѓања:
    134.754
    Тинејџерот што се бори за живот и тинејџерот што загубил близок се гревота,а не тинејџерот што мисли само на шетање и собиранки.На првиот и вториот им е тешко поради такви како третиот.

На noteforself, Anabelle.Amorette, tigarce и 17 други им се допаѓа ова.
  20. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.570
    НЕ. Треба нови.