Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    Не им се замарај, секогаш било така на овој форум. Се бришат сите што не мислат како нив (како нивните миленици на власт). Никаде не видов ти да го спомна Апасиев туку други ти го наметнуваат тоа за да на крај ти речат ваков си онаков си, да те пријават и да те избришат. Кулирај, супер е во северџанија, сите се вакциниравме со Спутник, стекнавме колективен имунитет и сега министерот и премиерот ги прогласивме за светци. Уште мед и млеко да потече од рекиве.

На WaitTillTheEnd му/ѝ се допаѓа ова.
  2. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.442
    Па крив е народот, не дека и владата не е.
    Прогуглај малку, разгледај малку што се счучува и како се однесува народот, не само сега туку и од претходно.
    Најлесно е да ја префрламе топката, не бе, народот се цвеќиња за мирисање, пу влада, долу влада, срамота колку е неспособна.

*го кажува тоа додека организира роденден за своето детенце и има покането 2 30 души.

На cresa-jagoda и WaitTillTheEnd им се допаѓа ова.
  3. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    Ова да не ти беше наменето за некого? Немој така кукавички со ѕвездички да се криеш, биди транспарентна, изјасни се.

4. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.442
    Да, за тие што пљукаат по секого у доба на корона а не почитуваат мерки ни дистанци ни тоа дека не е време за собиранки и слично.
    Читај - влада, мерки, министри се и сешто, ама не, народот никогаш не е виновен.
    А по социјалните мрежи и во друштво се први за мрчење за бројки и се.
    И мене ми се живее, и мене ми се смачи, преку глава ми е од седење дома и да се припотресуваш на секое од познајник дека е заразен.
    Оставени сме сами на себе, а видовме свест колку имаме.
    Примери можам да ти дадам многу, да почнам?

Ете скорешен пример - Другарка организира роденден за своето дете со 20 души, дома.
    Завршува роденден, мрчи за бројките.

Кој славел тука од форумов не знам, зборам од примерите во риал лајф што ги гледам скоро секој ден.

Некој се треска зошто не слави роденден и не може да седне да пие по кафичи и кафани.
    Некој изгубил свој близок во пандемија.
    Тие што се лупаат у гради нека објаснат на другите што изгубиле некој близок како им е многу битно да има роденден или свадба.

На Black__, smooch, Sarence и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    И јас поминав крштевка на дете со минимум гости поделени на два дела, различни термини, сега мал скромен роденден за дете, лани исто и тн...Ама тоа не значи дека власта е цвеќе за мирисање. Неспособна е, неспособна да го заузда својот народ, неспособна да набави вакцини, неспособна да организира здравство, да не почнам со лични примери не сакам толку да откривам. А ич уво не им чуе, изигруваат кловнови кај стигнат, кога има будали што ги гласаат.
    Мислев на мене дека ми се обрати во цитираниот пост, бидејќи се интересирав за торта. Не е убаво да мешаме деца.

На mal.ecka, deskarada, Ева33 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.442
    Да, неспособна е, никаде не го реков тоа дека се супер.
    Ама мнозинството од народ не почитува апсолутно ништо.
    Што да кажеме за народ што се турка по маркети, пазари, што не верува во вирусов и слично, маските не ги носат како што треба или воопшто не носат.
    Утрово бев у пиљара да купам нешто, млад дечко си пазарува, без маска, вработената ништо не му кажува.

Ти си ги поделила гостите, ама некои не.
    Зборам за тие вторите кои не почитуваат.

Патем, среќен роденден на детенцето и живо и здраво да е. :sun:

На Sarence, noteforself, referentka и 4 други им се допаѓа ова.
  7. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.232
    Допаѓања:
    34.876
    Од каде до каде врза сексуално образование со Ковид побогу?
    Каков линк најде алал вера.
    Инаку сексуалното образование е и те како потребно. Многу потребно.

Владата може не е цвеќе за мирисање, ама па и ние едни поштењачини што сме чудо едно. Многу луѓе ништо не почитуваат а само кукаат. маски се носат под нос или под брада, се прават домашни собиранки и само се кука како ништо не чини. Никој ама баш никој не ги испочитувал препораките до крај, ама први сме да фрламе камења како Владата не чини. Од друга страна цела Европа седи затворена и никој не кажа Владата е неспособна. Вакцини нема никаде доволно.
    Во моментов во Индија е страшно, ама напротив никој не се смее за ништо. Зашто глупаво е да се смееш на туѓа несреќа која може брзо и кај тебе да се прелее. Ако некој за нешто не се смее по светов тоа е Ковид. Сите се крајно загрижени (побогатите држави и себични) ама смеење јас никаде во светски медиуки не прочитав. Особено не за нас. Капка во океанот, за нас не ни слушнале. Така што не ни се смеат ич без гајле. Ако ти би се смеела на ваква ситуација алал вера.

На Black__ и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  8. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    Се е во корелација едно со друго. За смеењето, жал ми е што не ја разбра поентата и каде прочита дека се смеам за заразава :o
    Ако тебе ти е потребно децата да ти учат за тројки и оргии, мене не ми е потребно. Како што тргнало може од Кама сутра ќе ги натераат да учат. Политиката е инволвирана во се, од здравство до образование.

9. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.152
    Допаѓања:
    27.231
    Народот е невоспитан. Факт. Секаде ги има, некаде повеќе некаде помалку.
    Ама па Владата е најголема дупка во цела ситуација. Прво со баналните мерки, па со милостина за вакцини. Секаде има дефицит на вакцини, ама не се како нас да просат буквално. Во ниеден момент не се осети дека ги гајле за народот. Луѓе умираа тие се возеа со хелихоптери од Прилеп за Скопје. Не може да споредувате Индија со над милјарда население и Македонија која дали со сила има два милиони. Ми е срам од Владата повеќе, а после и од народот. Пошто и тие знаат дека народот нема култура, па стави казни 1000€ за неносење маски во објекти и групирања. А, не со казни од 600 денари.

На Ева33, Angie1432, deskarada и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.168
    20210426_132859.jpg

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  11. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.667
    Темава тргната е во друг правец.
    Кој сака за политика да си збори, нека повели во посебни теми.
    Влада, позиција и опозиција се посебна категорија на дискусија.

Состојбата во земјава веќе не е алармантна,
    Погледнете колку прележаа, рачунајте дека помножено со два не се пријавија или немаа поим дека се болни.
    Останантите некои се вакцинираа, некои се исчуваа до крај.
    Оние кои не прележаа ќе дочекаат вакцина и крај.

До Нова година ќе стивне се.

На senjorita-v, Tajnaotrovna, LejlaD и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979
    Освен ако Бразил и Индија не ни е... матер со нивните мутанти, и јас мислам дека се гледа крајот на лудилово :bug:

На senjorita-v, Harper, Tajnaotrovna и 4 други им се допаѓа ова.
  13. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.667
    Сеа британскиот сој го пројдовме, следи јужно афрички.
    Читам короната го менувала ДНК-то:D, па ми падна на памет смешно-безобразна мисла (терајте народе, не се знае кој кого е... ни ДНК веќе не е тоа што беше:D)

Дефинитивно дека се работи за нешто вештачко кое само себе се обновува и си генерира нови соеви кои се отпорни на вакцини и медикаменти.

Повеќе од сигурно е дека животот назад како што беше нема да се врати, веќе заборваивме гушкање како изгледа, вака ќе продолжиме уште долго(со пазење, зато и во крв ни влезе)

Во моментов мислам дека не познавам човек околу себе кој не прележа.

На senjorita-v, Tajnaotrovna, LejlaD и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.857
    Допаѓања:
    186.392
    Еве го индиецов сегде стигнал по Европа, мислам и во Грција... ама што и како работи, не знаеме уште:|

И обичен грип сезонски мутира, па стално имаше нова вакцина, не дека нешто ново е. Ама за обичен грип не се затвори светот.

На Tajnaotrovna, LejlaD, Ahoy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979
    И околу мене скоро сите прележани... добри 80% :tmi:

А во Индија е страшно, се ежам кога читам. И они се непослушни и недисциплинирани како нас. Ама среќа у несреќа што ние сме малце народ... инаку не дека и кај нас ќе беше поразлично.

По 350,000 случаи имаат потврдени дневно веќе четврти ден по ред, непотврдени пиши пута 5 најмалку, јас мислам и повеќе. По паркинзи и паркови кремираат тела, ковид пекол. :(

Читав, Индиецот моментално, од 1 заразен, заразува 9 други... претходната верзија заразувале 1 на 4.

Весела математика... :devil:

На senjorita-v, Tajnaotrovna, LejlaD и 3 други им се допаѓа ова.
  16. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.936
    Зошто Дузи проблемот го гледаш во Индиецот, а не во индиските власти?

Нема кревети, нема кислород, а во меѓувреме политичарите прават масовни митинзи пред избори, и бришат твитови кои ги критикуваат нивните политики.

Нешто ко да не ќе да е до народот.
    Ми се чини народот никаде не е поразличен, повеќе до властите ќе е.

На renata77, Harper и Amellie13 им се допаѓа ова.
  17. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979
    Апсолутно дека проблемот е и во властите, и нивниот у март рече океј сме дечки, живејте си нормално... па фана да извезува вакцини у други земји во Азија јеррр :cash::cash::cash:...

... И сега некој ќе дочека да го кремираат на паркинг пошто си живеел нормално, како што му кажале.

Ама факт е дека и луѓето ја прават државата, јбг.

Не можеме да го мериме просечниот Македонец/Индиец со просечниот Германец. Ок и во Германија гори ама мислам ме разбра што сакам да кажам.

Нивото на свест и одговорност спрема другите е светлосни години различно.

На Tajnaotrovna, LejlaD и oblace1 им се допаѓа ова.
  18. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.936
    Реков уште на почеток на кризата дека премногу се користи "менатлитетот" како оправдување и година дена подоцна, со сите пропусти на властите се докажа истото.
    Не знам дали може да се споредуваат просечниот Македонец и просечниот германец. Не знам дали знаеш што мерки имаат во Германија. И горат, да, ама не умираат преку 2000 луѓе преку ноќ затоа што немале кислород.
    "Менатлитетот" т.е. тоа што го викате менталитет, е директен производ на недовербата на народот кон власта. И искрено се покажа дека таа недоверба е оправдана. Хронично болни да не можат да дојдат до вакцина? Дали озбилно? Ваљда сами си се криви што се хронично болни, не дека државата има некоја одговорност кон нив...
    Секој сам си е крив. Што државата? Државата ослободена од одговорност... Ама ко е така треба и од остали привилегии да биде ослободена. Ако не неспособни и даваат изјави како "нема поента мерки правете што сакате", нека се распуштат па реално народот да прави што сака. А не да земаат народни пари за ништо да не работат.

На renata77, Harper, Tajnaotrovna и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.857
    Допаѓања:
    186.392
    Од менталитет едино фински признавам, друго све е исто.

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  20. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.861
    Допаѓања:
    36.513
    Па забегувате со параноја.
    Како што тргнало уште малку и од поглед ќе се разболуваТе |(