Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.415
    Допаѓања:
    8.519
    Абе тачни или не се изборија со вирусот, не им умира народот како глувци.

Да се пријавив чекам да ме викнат. Дај боже да има, ке видиме.
    Од такви саможивни себичњаци како тебе си патиме и умираме. Кажи му на некој вака кој останал без родител, дете, партнер...
    Туку имаш среќа си се родила во вукојебина во која никој не мисли на народот и политиката е пред здравјето. Да си во саглам држава ке ги гледаш кафиќите пола година од далеку, ке седиш под полициски сат и оро ке играш.
    А и колку што гледам на тие луѓе баш ништо не им фали. Најбитно најблиските до нив.

На tinka-mace, Doozy, AnimeAddict и 6 други им се допаѓа ова.
  2. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.415
    Допаѓања:
    8.519
    Да плати два пати казна @Nigredo Odor друга песна ке пее, ке крши нозе да ја плати на пола и ке ја носи маската штом го помине куќниот праг :D.
    Не живееме во ист град изгледа, пишуваат казни како луди, затоа така збори.

На Doozy, nena2010, Nigredo Odor и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.971
    Изгледа плачела и драмела докторот потврда да и даде демек не може да дише заради синуси и сега ќе се сили како она маска не носела. Ако е толку силна зошто и е потврда? Нека се шета така храбро без маска.

На cresa-jagoda и oblace1 им се допаѓа ова.
  4. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.241
    Допаѓања:
    19.025
    Точно бегаме колку што можеме од гужви за жал некои сме сами и некои работи мора да ги завршиме и со бебе. Тротоарите се тесни секогаш со некој ќе се разминеш затоа е убаво бар кога гледаш жена со количка стај маска или држи 2м...ама тоа е Господ нека не чува тоа е пазиме секој за себе колку што можеме.

Јас кажав дека на отворено не носам маска ако седам кај што нема луѓе. По улици носам. Особено ако гледам гужва пример низ центар плоштад ул. Македонија, кеј...Не знам кај живееш ама во мојава населба се околу банки и фирми стално има народ.

5. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.764
    Допаѓања:
    41.730
    На денешната седница Владата усвои нова мерка за лицата кои во наредниот период ќе се вратат од Индија или Бразил.

Имено, тие ќе мора да бидат во задолжителна самоизолација во времетрање од 14 дена.

„Комисијата за заразни болести дополнително предложи, а Владата на седницата прифати воведување мерка за задолжителна самоизолација (карантин) во траење од 14 дена за сите домашни и странски физички лица – патници кои пристигнуваат од Индија и Бразил заради спречување на ширење на новите соеви SARS-CoV-2“, велат од Владата.

На cresa-jagoda, Kitten, Doozy и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.469
    Во Скопје живеам. :bandit:

Инаку, се трудам да не платам казна веќе цела година по ред и успешно ми оди да не се подречам.

7. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.792
    Допаѓања:
    40.682
    Од утре од 11 е полицискиот или уште не е официјално?

8. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.199
    Допаѓања:
    277.003
    Официјално е ...

На senjorita-v и Angie1432 им се допаѓа ова.
  9. Anne Boleyn

Anne Boleyn Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2021
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    1.847
    Некој на пример како Ердоган .Во земја во која доминира муслиманско население им упадна со полиција во џамија на тие што не почитуваа мерки.Во некоја земја во која има закон, мислам кажуваше членка ,не носиш маска, парична казна немаш да ја платиш на лице место ,1 година затвор.А не овде во вечнава кој што сака прави,ни народ разбран,ни саглам власти,е после умрени ,после не не бива епа не не бива .пс.Инаку Ердоган е познат по прокламирање на верата ама во овој случај со пандемијава ,застана на страна на здравјето на населението како приоритет,па видете сега.

Последна измена: 4 мај 2021
    На cresa-jagoda, Konfetka, LejlaD и 5 други им се допаѓа ова.
  10. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.627
    Допаѓања:
    121.785
    Ердо за најсветиот месец рамазан ги затвори до 17 ти мај.

На cresa-jagoda, LejlaD, oblace1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Да бе, пошо само во вукојебинава во која и ти си родена, умираат луѓе. Нигде на друго место.
    Ако ти се толку битни најблиските, седи дома со нив и штитете се. Седете дома во нареднкте 10 години, сами со себе живејте. Мене најблиските не ми се дома за жал и морам да излезам од дома за да ги видам. Или тие да излезат од нивната дома и да дојдат кај мене. И не, не ни е доволен онлајн контактот, не сме роботи. Исто така, пошо не сме роботи, огладнуваме понекогаш и мораме да јадеме. А за да јадеме мораме да работиме. И така... Таков ни е животот на нас саможивноте себичњаци. Нас господ нѐ чува.

На Nikolina35 и christinnn им се допаѓа ова.
  12. Anne Boleyn

Се зачлени на:
    14 март 2021
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    1.847
    И упадна во џамија замисли,во вчерашни вести имаше,а не овде Филипче моли ги поповите,а тие уште па сили му се,држава што да ти кажам,смешки.

На cresa-jagoda, LejlaD, oblace1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.361
    Допаѓања:
    90.303
    Ердоган е диктатор.
    Не туку го возвишувајте.

На kravce, LejlaD, fana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.063
    Допаѓања:
    188.220
    Диктатура е сега во мода:l:
    :|

На LejlaD и Cosmi им се допаѓа ова.
  15. Anne Boleyn

Се зачлени на:
    14 март 2021
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    1.847
    Никој не го возвишува точно дека е диктатор,но во случајов го спроведе законот.Или ние сме подобри ,поставуваме закони и после се молиме со апели ,се лигавиме како деца мали.На држава ли личиме на што?!!

На cresa-jagoda и oblace1 им се допаѓа ова.
  16. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.832
    Допаѓања:
    18.667
    Апсолутно. Ама на отворено кај што нема гужва нема потреба за маска. А ако те видат ке ти пишат имало немало луѓе. Маски носиме за да полниме буџет, не за заштита.
    Наместо да дишеш воздух кај што има таква опција, ти треба да носиш маска за да не пишат казна.

17. Anne Boleyn

Се зачлени на:
    14 март 2021
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    1.847
    Јас кажав и во претходни мислења дека сум против маска на отворено,не сметам дека е опасно надвор освен ако се групираш.Но јас носам маска надвор зошто почитувам закон,а на работа за да се заштитам себе и другите.Мене би ми било срам да ме застане полиција и да ме казни.Не знам можеби криво ме воспитале,но јас поинаку не знам.

На cresa-jagoda, oblace1, nena2010 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.241
    Допаѓања:
    19.025
    Во тоа не навлегувам ете не е само македонија сегде се носат. Во многу земји низ свет практика е за време на сезонски грип да се носат маски на отворено. Дел од култура на народ.
    Сега си велам како претходно во клиника сум одела без маска. Реално треба да стане маска нова практика при одење во здравствена установа. А за ова на отворено ако не носиш маска каде што нема народ нема да те казни полиција,пошто ако си некаде каде што нема воопшто луѓе како воопшто баш таму ќе се најде полицаец? И баш тебе ќе те казни?
    Дека носиме за буџет и не е баш така. Дека штитат маските имаше многу истражувања и студии околу тоа. Ме мрзи да барам линкови да споделувам, ама можеш да најдеш. Скоро правеа студија на концерт со маски.
    Повеќе верувам на докажани студии него ли на муабети ете за буџет да полнат.

На Anne Boleyn му/ѝ се допаѓа ова.
  19. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.832
    Допаѓања:
    18.667
    Јас сум за носење маска во гужва дури и на отворено, не знам зошто ме разбра дека мислам поинаку. Во затворени простории обавезно, болници да не зборам.
    Ама на отворено ако те видат ке ти пишат казна, посебно ако не исполниле дневниот број. Мора да пишат 10 казни па што сака нека е.
    На маж ми му пишаа додека излегувал од кафич, значи само што стапнал еден чекор надвор.

На Amellie13 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.332
    Леле ај не се правете мутави ко да нема случаи кај што без потреба казниле.
    Покрај моја зграда дежураат со возило секој втор ден. Ѓубре да симнам ставам маска оти не ми се даваат пари.