Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Discussion in 'Коронавирус' started by LovelyGirl3, Jan 26, 2020.

1. Ahoy

Ahoy Форумски идол

А на светско ниво?
    Таму не се природно имуни како кај нас.

2. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Оф мори мајко :rofl::rofl:.

GrimTheReaper and Ahoy like this.
  3. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Егзекли :D

fana likes this.
  4. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Толку од аргументите, а:)

deskarada likes this.
  5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Не знам бе Селти, ти викаш немале статистика, јас кажувам немаат вода за пиење. Во времето дури тропаа со страшни бројки и слики од Индија, статистички поголема смртност имаше четврт Европа, Унгарија особено. Пошто вон ковид во индија нема страшни слики, мед и млеко е. Ама нема драма со Унгарија, Дунав тече таму, не Ганг.
    И сега збориме за индиска мутација, ама уствари може е пострашна од условно реалната статистика на УК:smirk:. Не разбирам како ви е полесно да живеете со страв, отколку со оптимизам. Сто пати ја праевме споредбата со страшниот шпански грип, и тој страшниот измутирал брзо до безазленост.

fana and GrimTheReaper like this.
  6. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Уште чекам одговор на прашањето, да те потсетам само ;). Ако не сакаш тука пиши ми во пп. Нема да кажам никому, ај промис. ^_^

7. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Случајно да не сме Северна Кореја па да живееме скроз изолирани за да не сметаме што се дешава надвор од нашиве граници бе Грим?

8. Celltica

Celltica Форумски идол

Ама ти кажувам дека не мислам на делта сојот. Дај Боже да измутирал до безопасност, сосема реални и концизни податоци не сум видела, не ни можам да го коментирам баш од причини што се уште е нејасно што точно се случува, освен дека има зголемена трансмисија. Општо, не секогаш вирусите мутираат кон безопасни варијанти, тоа ми беше муабетот. Колку што знам јас барем.

Ако е прашувањето зошто есенски бран се најавува, мислам дека повеќе од очекувано е после 1.5 година справување со пандемија некоја земја да планира што би се случило ако бројките почнат да растат повторно. И јас мислам дека нема да има силен есенски бран лично, ама не можам да знам. Ама сфаќам дека има простор за сомнеж што ако дојде до тоа. Од сега никој не може од нас да знае дали ќе има или ќе нема.

A Шпанскиот грип не е баш среќна приказна па да сакам оптимизам да билдам на неа.

Last edited: Jul 3, 2021
    KateKane likes this.
  9. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Имам слушнато тешки глупости од медицински лица,па можам да кажам дека имањето диплома не значи секогаш и право познавање на науката и стручност.
    Сите споделуваме информации што сме ги слушнале/прочитале од други,па етикетирањето е непотребно.
    Дај,прочитајте повеќе извори наместо да си префрлате цело време. |(

999 and bicycle like this.
  10. 999

999 Активен член

ke moze mene da mi objasnis,?
    zosto velis deka mutaciite se slucuvaat samo kaj nevakciniranite koga i vakciniranite moze da se zarazat pak i sirat virusot (so vakcinata tie niv se zastitile ,ne mene) , stom moze da se zarazat moze i da mutira i vo niv
    zar ne e toa preterano?
    pa uste i da ne se mesale so narod?
    mislam, stvarno preteruvate
    zosto da primam vakcina koja prvpat se koristi na covek (ako cesto pisete uste od 1990 se istrazuvaat,moze se, no ne se i koristeni vrz lugeto)
    i sto so toa deka toj spajk protein od tie vakcini mesto da ostane samo vo muskulite, sepak ne ostanuva samo tamu tuku se sirel vo site organi a toa bilo mnogu opasno
    jas sum mlada licnost, zosto da rizikuvam zdravjeto koga i da se vakciniram sepak moze da go prenesam ako se zarazam, a ako se zarazam i nevakcinirana golemi se sansite da pominam lesno?

Last edited: Jul 3, 2021
  11. 999

999 Активен член

и вакцинираните се заразуваат и мозе и кај нив да мутира, тоа не е изговор, зосто таква огорценост кон нас кои сакаме повеке информации за овие вакцини и ризикот сто носат , нели вие заститени сте, ако умираме ние ке умреме
    и зосто ти сеусте не си се вакцинирал кога и без термин примаат, се сто требас е да идес

(ми реце админот да писам кирилица незнам каде се тие букви на лаптопот,се надевам се разбира)

12. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Јас сум прелезан пред само два месеци и нема потреба сега да се вакцинирам, инаку прв ке се вакцинирав. Фала сто мислис на мене.

"Unvaccinated people are "variant factories," infectious diseases expert says - CNN" https://amp.cnn.com/cnn/2021/07/03/health/unvaccinated-variant-factories/index.html

13. fana

fana Форумски идол

Тебе господ сосе 12те апостоли не можат да ти објаснат, нема ни ката да може.
    Не се вакцинирај, терај си.

14. Mr. Scratch

Mr. Scratch Популарен член

3F4898A8-7445-4236-890E-98E51BF0773C.jpeg

15. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се фаносав :rofl:

16. fana

fana Форумски идол

17. 999

999 Активен член

тебе нисто не те прасав,оцигледно тие сто наброи немозе да ти објаснат ни да сфатис сто прасав

18. 999

999 Активен член

не ми пракај линкови,не ме интересира
    сите околу мене беа со симптоми и заразени сега околу матурските , дали 1% се тестираа,,не се тестирав ни јас
    одговори ми првото сто те прасав
    кога и вакцинираните мозе да се заразат логично е и во нив да мутира вирусот но не, мора да се напагаат оние што сакаат повеке информации

19. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Зосто не сте се тестирале после матурските ако сте имале симптоми?

20. Celltica

Celltica Форумски идол

Мори Фано ќе нѐ умреш :rofl: