Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.096
    Допаѓања:
    269.048
    Колку што знам имаше наредба од директорот цел мед. персонал да носи маски цело време. Ракавици никој не може константно да носи 8 часа, освен ако не оперира константно 8 часа - а и тогаш се тргаат од стол.
    Ракавици се носат при контакт со пациент, не постојано. Верувам додека ги ваделе конците носел ракавици.

За маската не е во право и не почитувал наредби.

На ivanchos му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.688
    Допаѓања:
    39.784
    И мене тоа ме интересира, а мислам дека ќе ги продолжат :?:

На Feminka22, smile:) и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  3. queen19

queen19 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2015
    Пораки:
    580
    Допаѓања:
    1.830
    Разговарав со професор ми рекоа МОН не дале никаков допис, известување се уште се чека на нив но биле премногу неспремни има повеќе опции од гледна точка на професори од најлошо до најдобро.

На smile:) и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.109
    Допаѓања:
    225.652
    маќе ...ја по минимум 40 часа неделно носам ракавици задњиве 14 год. се може.

На fana, smile:), happygirl и 3 други им се допаѓа ова.
  5. honest girl

honest girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2015
    Пораки:
    446
    Допаѓања:
    1.654
    Добро што им е проблемов со залихиве? Нема да се затворат продавници макар било и целосен лок даун продавници и аптеки ќе работат, работеле и во Вухан во ек на епидемијата али ај иди разбери се со паничариве прават залихи и после нема за други а они нека си ги чуваат у подрум брашната.

На pdb123, Feminka22, VoodooGirl и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Mrs. Lovett

Mrs. Lovett Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.125
    Ме интересира за ова хероиве што се прават многу паметни со коментарите на секој нормален пост (или ако пишеме дека е празен некој маркет што е констатација, а не паника) со "не паничете" и ќе го пишат ×1000 ќе добијат ли некоја награда или ќе си останат со комплексите? Хахаха се извинувам на постов, мислам јасно ми е дека ние сме глупи тие паметни, туку бараат некој да им се упеца или?

На pdb123, emiliana и angela.kostova им се допаѓа ова.
  7. SeaMermaid

SeaMermaid Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2015
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    14.447
    Кај нас на факултет ќе има онлајн настава. Веројатно ќе воведат и на другите од УКИМ. Се надевам дека нема да се продолжат меркиве па до крај да биде вака. Затоа е потребно да бидеме совесни, не само за докторите и постарите лица, туку и илајдниците ученици и студенти низ државава чија иднина се става под прашалник.

На VoodooGirl, smile:), cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.541
    Допаѓања:
    5.767
    Treba i kaj nas da se vovede ova. Samo oni se po apteki, pazari i prodavnici.

На Tajnaotrovna и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  9. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.621
    Има ли некаде онлине да се порача алкохол 96%?
    Не сум од Скопје.

10. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.893
    Допаѓања:
    13.518
    Аман, човек еден леб не може да најде. А за алкохол и гел за дезинфекција муабет да не правиме. Оставете и за другите да има. Преку таквото од вакви дебили. :@

На Ivan4e04, Amellie13, pdb123 и 15 други им се допаѓа ова.
  11. EMMA EMILY

EMMA EMILY Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    233
    Eve pisuva, bema da bide zapren uvozot na stoki. Poleka luge, ostavete leb i za drugite da si kupat. So panikata samo pravite pokacuvanje na cenite i pokazuvate ogromna sebicnost za samoprezivuvanje. Vo vakvi situacii sizleguva na videlina humanosta. Zivotnite ke se najadat i ke ostavat na drugite zivotni da jadat. A, lugeto... Ke im go zemst i ona sto im sleduva na ostanatite luge za jadenje

На pdb123, candy.cane, eli25 и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Hunger

Hunger Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    483
    Јас порачувам онлајн храна веќе две-три години зашто не смеам да кревам тешко, обично тоа што е потешко и кога купувам повеќе намирници секогаш со достава до врата. Не возам, неам дечко да ми качува до горе. :D

Луѓе нема. Јајца нема, сјај за садови на пакет.мк нема, страницата на Тинекс не ми дава да одберам термин, на Рептил средив, ама дури во четврток има термин да достават. Седум години живеам скроз сама, па за една недела не ми треба половина тон храна, никогаш не сум земала така и нема никогаш да земам, ама до кое дереџе дојдовме да не можеш сјај за садови и млеко да купиш. Па каква животиња сме? :(

За нас само ограничување количини. Не може некој дома со ролни тоалетна да се заѕидува а друг да нема за лек. Аман што ќе прават со тоалетна хартија и брашно? Колач од тоалетна?

На Ivan4e04, Amellie13, pdb123 и 19 други им се допаѓа ова.
  13. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.560
    Во Веро пред два саати кога бев, еден човек купи дури 8 паковања тоалетна хартија. Дури со жена му се средуваа на каса што имаа и друго пазарено, тоалетните ги остави доле. После немало да се шират вируси и болести. Ќе се шират и те како ќе се шират. Купуваат залихи за цела година, а хигиена нула!

На Ivan4e04, An-na, pdb123 и 16 други им се допаѓа ова.
  14. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Срамота. Некој сака да се богати на грбот на народот. Без совест се некои луѓе.

Screenshot_20200316-092934_Facebook.jpg Screenshot_20200316-152220_Facebook.jpg Screenshot_20200316-160712_Facebook.jpg

На Ivan4e04, dunika, pdb123 и 11 други им се допаѓа ова.
  15. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    10.478
    Ми пукна главата од нервоза.

Пишав нагоре дека брат ми пружа отпор, се договараат со друштвото во станови да се собираат и моиве денеска им се јавија на родителите на неговоте другари, и сите тие им направија лице дека се согласуваат,дека треба да ги спречат од собирање.

Доаѓа брат ми и ѝ вика на мајка ми дека сепак покрај тоа што и рекле на мајка ми дека нема да ги пуштат, сепак им дале дозвола вечерва да се соберат.

Само моите родители останаа на зборот и тоа ја покажува свеста кај некои луѓе. Толку апели, а уште има луѓе што мислат дека вирусов не им може ништо. Ноншалантни без два грама мозок..

На Ivan4e04, Lolipop23, Miss666 и 12 други им се допаѓа ова.
  16. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.487
    Допаѓања:
    7.909
    Воопшто не сум против купување на поголеми количини, но да се купува во преголеми количини без притоа да се размисли дека може за некој воопшто да нема, сум против.

На smile:), Mrs. Lovett, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.096
    Допаѓања:
    269.048
    Верувам дека се може.
    Но мислам дека не е препорачливо со часови без престан. Нема ни логика искрено нон-стоп да се носат, ваљда додека работиш само.

На fana и LiliBoz им се допаѓа ова.
  18. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Да додадам плус и дека во моментов газди на угостителски објекти и нивни келнери, туристички работници и уште многу други седат дома без работа и се тресат од помислата како ќе однесат дома леб, а овие алчниве уште толку им отежнуваат живот, наместо сите да соработуваат едни за други.

На темјанушка, Doozy, smile:) и 6 други им се допаѓа ова.
  19. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.109
    Допаѓања:
    225.652
    од 11 до 11 и 30 не носам само.
    од талкот се раскрварувам и партали се праам па земам стриктно без талк. и немам фрка.
    дури и немам осет да фатам епрувета без ракавици:D

На smile:), cresa-jagoda, JuLleE и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.776
    На WildMk, smile:) и cresa-jagoda им се допаѓа ова.