Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. SeaMermaid

SeaMermaid Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2015
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    14.464
    Срамота! :@ Мое право, човеково, основно е дали ќе допуштам било каква медицинска интервенција на мене, вклучително и вакцина. Едноставно не верувам во безбедноста на оваа вакцина, кој ќе ми гарантира дека нема да имам последици после неколку години? Ќе сноси некој одговорност за тоа? Што ако таа вакцина предизвикува неплодност? Еве пример јас развив паросмија постковид, ограничен ми е изборот на храна, од каде да знам дека од вакцината нема да ми се влоши? Што е со оние луѓе што не смеат да се вакцинираат? И докторите дигаат раменици кој смее кој не смее да се вакцинира. Најпосле, ако овие вакцинираниве се заштитени, како ќе им наштетам јас со прележан ковид и природен имунитет? Треба бомба да направам на организмот? И не, ова не е за заштита на јавниот интерес, ова е дискриминација за терање бизнис. Плус политики сега пред избори и игри. Не знам дали ќе им помине :puke:

На Lima24, Kitten, cresa-jagoda и 11 други им се допаѓа ова.
  2. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.589
    Допаѓања:
    18.311
    Ама и мерките не се спроведуваат како што треба тоа е проблемот. Во градски и меѓуградски превоз престанаа да носат маски, откако ослободија мерки никој не ги опоменува и не само таму секаде, значи ретко се носат маски на затворено. Со прославите, конкретно свадбите, ништо не се почитува. Во некои ресторани се прават свадби со играње, музика и сите перипетии.Народот скрос се опушти.

На venus♡ и Anne Boleyn им се допаѓа ова.
  3. Tamarkaa

Tamarkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    142
    И во кафич нема да може да се влезе после 16ти без вакцина или? Не го сфатив тој дел баш

На SeaMermaid му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Anne Boleyn

Anne Boleyn Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2021
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    1.849
    Ни потврда за прележаност,ќе бараат ни потврда за вакцинација ам ич да не се секирате,не вакцинирајте се не носете маски.А за предностите на вакцината што сакаат да ја "наметнат"не планирам да полемизирам,доволно е кажано,кој сфати, сфати .

На Lima24, Fifi84 и Stefi_555 им се допаѓа ова.
  5. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.314
    Допаѓања:
    221.501
    Не слушнав дека ќе се затворени,туку доколку се одржува некој настан во затворен дел со повеќе од 30 лица,тогаш доказ за боцнато...барем така разбрав:?:

На g8lQQk му/ѝ се допаѓа ова.
  6. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.270
    Допаѓања:
    38.680
    И тоа што викаш. Боље било што отколку ништо! Колку да се каже дека нешто прават! ]:)
    Прво, дискриминација е да ограничуваш движење на луѓе, особено што вакцината не е задолжителна. А да не зборам што немаме доволно дози за да се вакцинира невакцинираното население! Ама не... фала богу за "храброста" и "европскиот" дух :inlove: |(

На deskarada и SeaMermaid им се допаѓа ова.
  7. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.872
    Допаѓања:
    4.860
    Ако во кафичот има над 30 луѓе,ако не си вакцинирани,нема влез,нажалост...

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Larson

Larson Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2017
    Пораки:
    915
    Допаѓања:
    2.057
    Одлукава е супер според мене со исклучок што треба да се донесе порано т.е да важи еве од понеделник да кажеме а не на 16.08

Сега ќе речат некои ако вакцинираните се безбедни зошто невакцинираните да се под рестрикции. Од проста причина што освен тоа што вакцините штитат од тешка клиничка слика и смрт , превенираат и потенцијални мутации на вирусот кои може но и не мора да бидат откриени а се случуваат токму во невакциниран организам каде што вирусот стекнува одредени карактеристики кои го прават резистентен на вакцините па така вакцинираните се во потенцијална опасност покрај примена вакцина да развијат тешка клиничка слика. Ако меркава се спроведува колку толку ќе се контролираат нештата ама знаејќи ја нашата банана држава искрено не верувам. Како што тргнало ни школи ни факултети ќе проработат па така поддржувам секакви ригорозни мерки , не може да патиме и ние студентите а и учениците од некој што не го интересира општественото здравје. Доволно беше една година дома , психата ни се разори.

Меркава да не важи да прележаните , се разбира.

Последна измена: 7 август 2021
    На Ang_ela, green.eyes, Katie90 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. venus♡

venus♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    1.113
    Се надевам дека нема да биде возможно поради QR кодовите.
    Иако не верувам дека ќе ги скенираат за проверка.
    Додуша нема ни потврди да се бараат воопшто, ама ајде....

На Fifi84 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Упуштете се, интересното следи во октомври-ноември 2021. :nod:

Google trends show a notable increase in people searching for "Nuremberg trials" since the onset of the pandemic, as well as a dramatic recent increase in searches for "Nuremberg trials 2021".

In this week's we look at suggestions that 2021 will see a new round of Nuremberg-style trials — like those held in the aftermath of WWII — for supposed "crimes against humanity", committed by organisations and individuals involved in managing the coronavirus pandemic.

Claims that governments, health organisations, philanthropists and others involved in managing the COVID-19 pandemic will be prosecuted for breaches of the Nuremberg Code have taken off in recent weeks.

Последна измена: 7 август 2021
    На INNERBEAUTY и SeaMermaid им се допаѓа ова.
  11. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.589
    Допаѓања:
    18.311
    Во банана држава нема нешто што не е можно.

12. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.338
    Допаѓања:
    51.233
    На работа насекаде налепиле листови кој е вакциниран по 500 денари бонус секој месец и демек само вакцинирани ќе вработувале.
    Кај и да е на сила ќе почнат да не вакцинираат,сакал нејќел мораш.

13. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.959
    Допаѓања:
    6.611
    Дискриминација е и воведување на карантин и полициски час. Па неминовно ќе ни се случи ако се зголеми притисокот во болниците. И ќе не кошта многу работни места, ќе ја доутепа нашата ни и онака сјајна економија и ќе донесе на раб на егзистенција многу фамилии. И тие што ќе умрат од последиците ќе ги видиме само во годишните извештаи на завод за статистика.
    И да, ако може еден живот да спаси е подобро од ништо. Ама не, слободата ви е најбитна по цена да умираат луѓе. Себични себични суштества.

На Ang_ela, Harper, green.eyes и 8 други им се допаѓа ова.
  14. venus♡

venus♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    1.113
    Во право си. Некому што му требале досега за патување сигурно веќе си набавиле преку врски...

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.241
    Допаѓања:
    27.882
    Како не ви се смачи да се споредувате со холокаустот да сконтам само. Ако знаете за што се уопште тие судења еве јас во Стојанка ќе се прекрстам. И за други работи вака драматизирате во животот?
    Што ве читам па и јас, невроните ми изумреа.

На Ang_ela, Harper, mkdvesna и 7 други им се допаѓа ова.
  16. venus♡

venus♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    1.113
    Иако 90% од новиве мерки не сфатив, од другите 10% имам една замерка.
    Зошто во случајов се израмнуваат луѓе кои примиле 1 доза со луѓе кои примиле 2 и се целосно имунизирани?
    Дури и при влез во ЕУ треба да се поминати 14 дена од примање на втора доза.
    Кога веќе воведуваат мерки барем нека бидат логични.

Последна измена: 8 август 2021
    На Fifi84 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.959
    Допаѓања:
    6.611
    Можеби поради се погласните препораки дека на прележани им е доволна една и според истражувањето на имунологија кај таквите случаи втората малтене да не допринела ништо за да се зголеми имуниот одговор.
    Се надевам дека препораките ќе се додефинираат зашто вака целта е апла да се натераат луѓето на вакцина а не реално да се реши проблемот.

На venus♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  18. темјанушка

темјанушка Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    4.643
    Не заборавај на најважното::!:
    Буџетот треба да се наполни ;)

19. venus♡

venus♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    1.113
    Ама глупаво е тоа да биде злоупотребено од непрележани. Ако веќе тоа е причината (иако мислам дека не е), нека најдат решение каде што на потврдата ќе пишува дека прележале и затоа се вакцинираат само со една доза.
    Меркиве се речиси бескорисни. Ова е изигравање презвемање контрола.

20. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.691
    Допаѓања:
    25.283
    Може да ми каже некој дали ќе може да факултет да се оди без вакцина?