Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Discussion in 'Коронавирус' started by LovelyGirl3, Jan 26, 2020.

1. Traveler91

Traveler91 Истакнат член

Самите си знаат, неможам јас да знам за нив, за мене си знам… Иначе ако воделе здрав живот не значи дека неможат да имат некоја болест или добри гени… така да тоа нема врска само со водење здрав живот!

2. Fifi84

Fifi84 Популарен член

Венко имал прес? Што кажа?

3. Stefi_555

Stefi_555 Истакнат член

Ок, секој има право да верува во што сака. Само тоа дека спречува смртност е рано да се констатира. На почетокот викаа против ковид, сега па не само смртност намалува (facepalm) Сега за сега фактите се дека има луѓе кои се починати од вакцина, а обратни докази дека лечи немаме, туку напротив. Не сакам да навлегувам во имунологија, ама тој спајк протеин кој го имаат вакцините се бори само против ковид, а разликата со други вакцини е што истовремено го трга на страна вашиот природен и стекнат имунитет. Сума сумарум вие останувате без имунитет за останати болести (вклучувајќи ги и новите соеви на ковид во иднина), а тоа не е воопшто мала работа и е недозволиво. Во тоа е разликата помеѓу овие и други вакцини. А тоа што бараат ревакцинација е башка приказна да не навлегувам во тоа пошто е многу долго. Ме мрзи линкови да ви праќам ама ова се податоци кои не ги кажувам јас туку признати експерти, веќе ги има јавно на нет и секој може да ги прочита, се раоти на нивно докажување. Иначе во Канада веќе нема да вакцинираат, ќе го третираат како прехлада и верувам во многу држави ќе се отфрли, ќе покаже времето.

Traveler91 likes this.
  4. DACIA

DACIA Истакнат член

Ако не сум вакциниран че можам да гласам на избориве??? :!:]:)]:)

5. Misskirova

Misskirova Популарен член

Да ќе можеш.
    На гласање и во нормални услови не влегуваа по 20 души,туку по тројца.

6. Celltica

Celltica Форумски идол

Ти знаеш дека си непробојна на вируси? Wow.

Waverly Raven, LejlaD, Adi888 and 4 others like this.
  7. ButterflyQueen

ButterflyQueen Истакнат член

Во ред секако, но првин ти да потпишеш во случај на непосакуван ефект кој ќе ја загрози можноста на индивидуата да продолжи да заработува за себе и за своите деца приход, ти лично ќе ја компензираш за сета медицинска и финансиска штета.

Владата сака сите да и се вакцинирани на број, не сака да отплаќа оштета, не признава ивермектин повеќе од 40год во употреба лек со скоро па никакви несакани последини, ниту пак признава природен имунитет. Епа tough luck.

Јас имам бебенце, ако завршам како Аманда на 23год мртва после вакцина, во нејзин случај требало 8000 илјади долари само за погребот. За бебенцето, дедото и бабата оставени донации да збираат.
    Ти ќе му помогнеш некако после на моето дете? Пошо нема сигурно шлајм од човек како зајкото кој бега на одмор за време на најголема природна катастрофа да мрдне со прст.

E8M4rvyXMAM1WCL.jpg

8. Misskirova

Misskirova Популарен член

Па океј, не се вакцинирај. Твое право.

9. Celltica

Celltica Форумски идол

По оваа логика ниедна мајка не треба да раѓа второ дете, зошто бременоста и породувањето може да се ризични. Ретко се случува благодарение на модерната медицина, ама се случува.

10. Frosty!

Frosty! Популарен член

А имаше и трудници што починаа од ковид..ама за тоа сме глуви, дај да обесуваме како ќе умреме сите од вакцина.

11. eli25

eli25 Форумски идол

Не почнувајте со вакви објави ве молам.
    Кога ќе кажат да , тоа беше причината , тогаш те молам објави ми.

Jana06 likes this.
  12. Ambitious

Ambitious Популарен член

Вакцина е, не може да лечи.

Дали оваа вакцина е единствена што бара ревакцинација?
    Знаеш ли воопшто какви вакцини имаш примено како дете и во колку дози?
    Ама тогаш ретко кој се противел за нешто. Денес сите кој од кој попаметен. Бреј.

13. Stefi_555

Stefi_555 Истакнат член

Точно, вакцината не лечи, ама спречува. А во случајов со ковид не само што не спречува, туку има рецидив (повторување) на болеста, а се крева фама. Тоа не ви е сумљиво? Мене ептен ми е.

Traveler91 and cresa-jagoda like this.
  14. Ambitious

Ambitious Популарен член

Не, не ми е.
    Убаво си кажа, се крева фама за се и сешто само да си докажете дека сте во право и ете, вакцините не се добри.
    За 3 години ќе умреме сите. Мхм.

15. nena2010

nena2010 Форумски идол

@RainBow ај ве молам малку обрнете внимание што се се пишува во темиве за Коронавирус. Навистина се претерува.

Sofi.ja, Amellie13 and mal.ecka like this.
  16. The Saturdays

The Saturdays Популарен член

Сега за во кафич на отворено ќе треба вакцина или само за на затворено е, барем убаво да објаснеше Филипче :lol:

17. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Епа дечки прележани, не ви бил доволен имунитетот, мора и бодење со две дози, така извагал Филипче. Се измачил дури дојде до вакво сознание, па нема сила ни да објасни врз основа на што дошол до вакво одважно тврдење.
    Како беше она, "да му веруваш на дедо". :bug:
    https://kurir.mk/makedonija/vesti/l...orachuva-i-tie-da-se-vakciniraat-so-dve-dozi/

Traveler91, Stefi_555 and INNERBEAUTY like this.
  18. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

:^)
    Кои факти го велат ова жити се?

Ја направивте вакцината посмртоносна од самиот вирус. Ние вакцинираните готово ќе умриме за некоја година. Стварно треба да се зачисти малку на темава од вакви небулози.

На никој немаше да му е гајле дали сакате или не да се вакцинирате ако тој избор не ги афектираше другите. Сакате права а нејќите никаква обврска да имате. Епа не се живее така во цивилизација. Не се вакциниравме за да седиме в карантини цел живот оти некој мисли ќе го чипирале или ќе го умреле со вакцината.

19. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Па имаше некои што починаа после примена вакцина. Доктор Анѓелко Ѓорчев е еден од нив, после примена мислам прва доза беше, падна во кома и за брзо почина.

20. Stefi_555

Stefi_555 Истакнат член

Боље у карантин ќе седам него да примам нешто што не знам ни сама што е извини. Терајте си филмот, времето ќе покаже пак ќе кажам. Само за некое време ќе испадне џабе се вакциниравте, па ќе правиме муабет пак.