Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.308
    Допаѓања:
    28.091
    На Harper, cresa-jagoda, Kanya и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Frosty!

Frosty! Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2018
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    3.644
    И што повеќе да се збори? Џабе да се пењавиме до догодина...

На dunika, Amellie13, Celltica и 6 други им се допаѓа ова.
  3. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    На venus♡ и LejlaD им се допаѓа ова.
  4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.600
    Допаѓања:
    126.178
    На KateKane и LejlaD им се допаѓа ова.
  5. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.645
    Допаѓања:
    15.824
    Само што ми излезе на нет ова и не ми се веруваше,прво помислив дека се некои кромид вести,ама не вистина било(facepalm).Каде бе со овие бе ццц..
    Неее, многу голема грешка направија со свадбиве на затворено,многу .А и тие на отворено исто на почеток се почитуваа протоколи, после удри бригу на весеље:worried:.

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.793
    Допаѓања:
    41.888
    „Зетот и невестата дошле да примат инфузии за да се освежат пред свадба. Од дома се напиле парацетамол и не му пријавиле на докторот дека имаат температура. Целата свадба си ја истерале со сите салтанати. Дома направиле брзи ковид тестови, кои покажале дека сите во семејството се позитивни, ама не им поверувале на тестовите дека се точни, бидејќи самите си ги купиле во аптека. ПЦР тест не направиле. И сето ова како да не било доволно, па братот на младоженецот со семејството, каде дел биле позитивни, после свадба веднаш заминале на одмор во хотел во Албанија. За ова немаше да се дознае ако зетот да не заврши на Инфективното одделение со пневмонија. Сега следните од семејството се чекаат за хоспитализација“, ни потврди д-р Ефкоски.

Морбидно.

На Harper, cresa-jagoda, Anomis11 и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.872
    И на никој во болницата не му текнало да им направи тест со таа симптоматологија. Бравос.

На cresa-jagoda, Angie1432, LejlaD и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.793
    Допаѓања:
    41.888
    Оваа па, од топлото отишле да се освежат :wasntme:

На Harper, cresa-jagoda, green.eyes и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Како тоа отишле и примиле инфузија за да се освежат? :drunk: Добар ден, нешто матна сум денес, ако може еден освежителен коктел? Може, нема проблем. Како?

На Peperutce1115, Harper, cresa-jagoda и 20 други им се допаѓа ова.
  10. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.147
    Допаѓања:
    17.489
    Хахах има стомачен вирус, па се мешаат дијагнозите. Да не знаеш дали да се смееш или да плачеш. Доказ дека ништо не функционира во државава како што треба.

На Anomis11, KuklickaSk, boomsleng и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.872
    Во Македонија сѐ може.
    Една баба имам во маалово вака си оди и си порачува инфузија и ѝ даваат :D Не знам што и ставаат ама редовна си е.

На cresa-jagoda, mal.ecka, Anomis11 и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.472
    Допаѓања:
    91.014
    Ви кажав уште пред една недела што се случува.Не биле дијаспорци криви,ѓаволи,врагови.
    Филипче место глупи мерки да носи,нека ги подбере албанците доктори во Тетово.
    Нека каже и директорот дека од 8 лица на кислородна 7 се дијаспорци/ свадбари вакцинирани надвор.
    Арно излезе Илчо да го каже ова,другите ќе молчат.

На Harper, cresa-jagoda, mal.ecka и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Southface

Southface Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2021
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    140
    Не сум антиваксер, имам примено вакцина - прашање за сите кои се за новиве мерки…(ако има такви)
    - зашто мора да се напаѓаат вакцинираните со невакцинираните и обратно? на никој ништо не му менува ниту пак ќе му го скратите/продолжите животниот рок на другиот со вашето мислење? Дали е цел да се поделат и напаѓаат едни со други?
    - вакцина помага океј во ред - бројот на смрт од ковид е голем ама има и поголеми бројки од други болести а да не збориме дека лек или превентива/вакцина за се друго се наплаќа од свој џеб? логика?
    - што правиме со луѓе кои од х/у причини (здравствени) не можат/не смеат да примат вакцина? ќе седат во 4 ѕида?
    - зашто од почетокот не би ја вовеле меркава за задолжителна вакцинација ако знаеа дека е толку ефективно и дека помага - туку зашто баш сега? имаме вишок вакцини? се покажало дека помага? ако да - каде? Смртни случаи ќе има од ковид и со и без (според истражувања со вакцина има поблаги симптоми ама сепак има и ризик од смрт)- ако некој не сака вакцина негова одлука ама не смее да е под ниеден основ дискриминиран поготово од човечка слобода.

На Traveler91, cresa-jagoda, Billy Idol и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.872
    Кој е Илчо?

15. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.472
    Допаѓања:
    91.014
    Тој што го објави ова.Во приватна ординација мислам работи.
    Инаку ќе се молчеше,кој смее да ги чепне дијаспорците на Филипче.

16. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Пишеше колку од заразените се вакцинирани со една и со две дози. По твоја пресметка кажи оти тебе те слушаме, ти си секогаш со точни информации.
    Кој е тој Илчо и дај да прочитаме каде кажал дека оние на кислород се вакцинирани.

Последна измена: 9 август 2021
    На Jana06 и bicycle им се допаѓа ова.
  17. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.606
    Допаѓања:
    63.325
    Охо Бриџо, еден ден да отидеш во здравствена установа, има да се напуниш со дешавки за цела година. И отишол пред некое време на мајка ми човек, вика влага и одма за тепање спремен. Го седнала мајка ми, да види што како и имаш муабет - Јас си знам што ми е, еднаш исто вака ми се направи, ни крв да ми земаш ни ништо, пиши ми амоксиклав и да си одам. Мајка ми не попуштала, му кажала јас без анализи антибиотик не давам. Овој за тепање спремен, со уцени дека ќе ја пријави пошто не пружила помош на пациент, со закани за инспекции... Си знаел господинот што му е, немало потреба од преглед. Е вакви шерифи има со лопата да ги ринеш, уште истиот ден се отпишал од кај нив, кај отишол и дали така на тепка му дале антибиотик не знам.

Вакцини не сакаат, ама антибиотици ко бомбони лапаат, ако се појави резистенција и искочи супер бактерија имуна на све има да го јадеме курот немиен.

На Peperutce1115, Harper, cresa-jagoda и 21 други им се допаѓа ова.
  18. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.872
    Баба ми ваква беше дури и си најде еден доктор другар за да и препишува антибиотик и за смирување таблети без прашања :D Не е за смеење ама па ако не се смеам треба да плачам.

На Anomis11, KuklickaSk, LejlaD и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.472
    Допаѓања:
    91.014
    Па еве излегува на видело колку неточно кажував.Нели не беа дијаспорците криви?Полека, се ќе биде.
    Што кажа, кажа во колку тешка состојба се?
    Или ако починат,муабетот ќе биде дека имале хронични болести?

20. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Прво треба да се каже дали се или не се дијаспорци иако тие се најмалку криви. Имаш држава која ги пуштила без документи, држава што дозволува да прават свадби, болница која ги освежува со инфузии без прашање... ама дијаспорциве |(

На friendy, Anne Boleyn, LejlaD и 2 други им се допаѓа ова.