Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.935
    Допаѓања:
    203.218
    Па не е таа. Малку се преувеличи таа бројка, особено оти имаше доста асимптоматски, а позитивни, значи големи се шансите тестовите да потфрлиле... Не знам што да мислам.

На eli25, green.eyes, mal.ecka и 2 други им се допаѓа ова.
  2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.605
    Допаѓања:
    126.218
    Не е вистина дека многу го поминаа дека е 10 пати поголема бројката. Разберете дека имавме карантини, деца не одеа на школо, многу работеа од дома. Не работеа кафани и се друго. Значи сега имаме враќање на сите вработени, сите дејности во нормално функционирање, имаме деца, млади кои излегуваат, се дружат. И најбитно од се свадби во затворено, никакви протоколи, патувања..

На tina2018, mal.ecka, vitamina и 2 други им се допаѓа ова.
  3. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.355
    Допаѓања:
    119.400
    Околу тестовите и потфрлањето или не.
    Колешка од работа беше позитивна во февруари и изолација ово оно по протокол нормално.
    Во април пак беше позитивна. Во април не и дадода изолација и жената цел одмор си го потроши.
    Тоа имам да кажам.

На eli25, azelea, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  4. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.775
    Допаѓања:
    214.209
    Ок ,факт е дека и вакцинирани можат да се заразат,е друга песна е што баш вакцинираните удрија- бригу на весеље.Маски ретко кој,контакти,дружби оти нели вакцинирани,па ич да не се чудиме оти се заразуваат.Вакцината кажаа не е стаклено звоно околу наше тело,значи требаше ум во глава.Ич не ме чудат бројките...

Последна измена: 10 август 2021
    На azelea, cresa-jagoda, dunika и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.838
    Допаѓања:
    9.299
    Па не знам шо да кажам ,според Миа и Ксенија сега искача дека ние вакцинираните сме криви за повратокот на вирусот

6. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.872
    Извини што ќе те препрашам ама стварно не сфаќам, имала стварно реинфекција жената (симптоми) или само тестот и бил (лажно) позитивен? Не ми е јасно дали испаѓа стварно има реинфекции повеќе него што мислиме или тестовите не се ок?

7. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Ќе се убацам во муабетот ама познавам човек од 40год кој 3 пати беше во изолација со позитивен тест од кои првиот пат се зарази меѓу првите уште лани април. Познавам уште неколку што два пати се заразија и затоа ми е чудно кога читам тука дека реинфекцијата била многу ретка.
    Конкретно еден дечко околу 35 години првиот пат помина полесно, вториот пат почина.

На tigarce, cresa-jagoda, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.872
    Епа и јас знам случај ама само еден на реинфекција ама баш вистински со симптоми, не само тест, после 6-7 месеци. Ама го сметав како исклучок заради тоа што општо што читам и на форумов и надвор од него е дека е многу многу мал тој број. И сега не знам што да мислам, искрено се надевам дека се исклучоци...

На cresa-jagoda, LejlaD и Jana06 им се допаѓа ова.
  9. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.412
    Допаѓања:
    183.711
    Првиот тест бил контаминиран. И никој не презема одговорност за тоа :(

На azelea, fana и LejlaD им се допаѓа ова.
  10. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.838
    Допаѓања:
    9.299

Изгледајте го Др Ким.
    Во 30 минути научив повеќе отколку за година и пол.
    Брилијантен е докторов.

11. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.605
    Допаѓања:
    126.218
    Аман те молам најде од кого памет да земаш. Дома не се прибрани, кој знае кој на кого пренел. Што ако дотичнава и пренела на вакцинираната? И го видов инстаграмот, те во салони, те во друштва.. Ај да седела дома па тогаш да отишла и во цело ова време да и е прв контакт, ама вика 3 пати била во изолација заради контакт со позитивен итн.. Не се замарај со вакви што имаат IQ колку телесна темоература.

На SuperGirl24, azelea, LejlaD и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.474
    Допаѓања:
    91.070
    Од докторот што објави за тетовските свадбари .

Вакциналните сертификати може како тоалет папир да ви послужат евентуално и за ништо друго. Тие не се никаква заштитна мерка! Кој и да ја смислил, нема појма од заштита и безбедност.
    Како што веќе пишав, ако кон Бета и Делта моменталните вакцини имаат послаба ефективност, кон Капа и Ламбда ептен послаба, кон Епсилон веќе немаат никаква ефективност.
    Никаква, нула заштита!!!
    Тогаш за кој К некаква француска глупост на малоумни терате?

И со кој мозок муабет вадите дека вакцина создавала подобар имунитет од инфекција?
    Ај да е некоја поли да разбереме..
    Ама не е. Еве попросто за прости. Ако се тепаш со утепан некој, ќе треба многу да му ја мислиш стратегија напад одбрана или од прв удар ќе падне?
    Така и со вирусите, не е исто со инактивиран (утепан) и фул активен да треба да се бориш.
    Прележаните се лица кои имале пуштено илјадници антитела во најразлични модели да го уловат вирусот, кај нив лимфните жлезди биле фабрики, тоа се лица кои складирале Б мемориски клетки итн итн.

Поради лоши пораки и лоши одлуки, до овде сме стигнати.
    Од 16ти ќе забранеле .. пак некои половични и сумливи "решенија". Врска вие немате што не чека по 16ти. Немате ниту еден модел проверено, не ни знаете како.
    Смртноста сега е висока, кога ќе преплавите болници и бетер.
    Млади, здрави, прави ги испраќаме .. Штета што не ве боли како нивните.

Е да и ова, знаете каква заштита има низ болниците и што се имате партиски начукано да носи бел мантил? Е тие, партиските, сега нели вакцинирани, трубат не требало повеќе маска да носат, па уште и такви совети даваат по болните и посетителите. Инфективно одделение со посетители по болнички ходници и соби, да им помагаат, немало доволно кој грижа да води за нивните... Па аман бе, нешто од минатиов период научивте? Сите грешки ли ќе ги повторите ..

Последна измена: 11 август 2021
    На cresa-jagoda, mKdevojce, mal.ecka и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Ова од половината надоле боли колку е точно.

На mal.ecka и Cosmi им се допаѓа ова.
  14. 999

999 Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    305
    drugo ne komentiram
    lele be kazete mu na toj brojki da ne spomnuva, samo se glupira

"Тие вакцини драстично (10-30 пати) го намалуваат ризикот за смрт и хоспитализација.

Значи ризикот за смрт на стар човек го прават сличен како ризикот за смрт на млад човек."
    a rizikot na mlad covek e 0.1
    znaci vakcinata treba da stiti 99.9% a ne e taka
    neka tera politika so brojki da si nema rabota
    iako realno taa 10% zastita sto ja pruzaat vakcinite na starite e mnogu mala i moze da se kaze IC, 0

nezavisno od izjavata na toj nepismen, kaj nas vakcinirani i mazot i zenata pred nekolku meseci i dvajcata se zarazeni i zavrsija vo bolnica so teski simptomi, aj da bese edniot da reces se slucuva no i dvajcata?
    ne ne ovie vakcini se daleku od toa sto trebase da bidat ama vazno stavi vakcina i mozes slobodno uste odma po priemot na prva doza da sednes vo kafic ili ides na svadba
    KOJA GLUPOST!

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  15. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.147
    Допаѓања:
    11.062
    Ајде ма ти доста спамаш од двата профила со таа латиницата.

16. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.355
    Допаѓања:
    119.400
    Првиот пат болка во зглобови, а вториот пат сува кашлица.
    Пред вториот позитивен провери антитела и имаше 0.
    Не знам што да кажам ....

На LejlaD и Celltica им се допаѓа ова.
  17. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.793
    Допаѓања:
    41.889
    И? Зошто докторов промовира невакцинирање? Кое е неговото решение?

И пази... промовира природно имунизирање, а после вели дека многу млади сме испратиле, епа тоа е цената докторе за природен имунитет.

Или индиректно вели вакцинирајте се, ама вакцините ниту се ефикасни, ниту се безбедни... нешто слично како тебе.

Аха... прости сме, не разбираме :(

На green.eyes, mal.ecka, KateKane и 6 други им се допаѓа ова.
  18. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.355
    Допаѓања:
    119.400
    Бибан (facepalm)

На green.eyes, emiliana, Lianna Anna и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.935
    Допаѓања:
    203.218
    Знаеш, ме чуди променава во ставовите кај тебе. Знам дека маж ти е епидемиолог, и веројатно ова што го пишуваш се негови ставови и размислувања, ама зимата и пролетта збореше едно, сега кажуваш друго. Што е причината за ваква промена на ставовите? Според тетовскиов доктор, џабе сме се боцкале, извади дека има уште три нови соеви за кои досега не сме слушнале ни читале. Како инаку да го сфатам ова? Се боцкавме поради заштита, барем да имаме какви такви антитела ако не да Боже дојде до заразување, по муабетов испаѓа дека нема ефект. Не сме опуштени целосно иако сме полабави од претходно, ама вакви апокалиптични сценарија дека вакцините воопшто не штителе од некаков епсилон сој кој никаде не сум го сретнала, маваат на психа. Ако вие знаете нешто што ние не го знаеме, дајте споделете, или можеби е државна тајна и само привилегирани го знаат тоа?

На green.eyes, Peperutce1115, ane.bella и 22 други им се допаѓа ова.
  20. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Младите сакаат да прават свадба и крштевка со сите адети, ама не се вакцинирани. Ама нема врска. Не сакаат да се вакцинираат. Младата е медицинско лице и не сака да се изложува на ризици. А како ќе прават прослава со толку многу гости? Ќе им дале лажни сертификати од ресторанот кај што ќе прават.
    Ова го слушнав сабајлево како за добро утро. Не знам дали да плачам или да се смеам.

На noteforself, mal.ecka, emiliana и 1 друга личност им се допаѓа ова.