Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Discussion in 'Коронавирус' started by LovelyGirl3, Jan 26, 2020.

1. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Искрено не верувам дека ќе се почне со настава од септември.

oblace1, venus♡ and LejlaD like this.
  2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Ќе се почне.

cresa-jagoda and LejlaD like this.
  3. Anne Boleyn

Anne Boleyn Истакнат член

Јас верувам дека ќе почне на каков и да е начин. Повеќето прележаа,дел се вакцинираа,сега и подзаспаниве со меркиве ќе ги вакцинираат,младиве ќе прележат...
    Бранов прогнозираат кај септември да стивне,а некој кажа и дека Ноември ако не се јави мутација, воопшто се ќе заврши.
    Нема друга солуција,не може на тригодишниве ,медицински сестри,хемиски инжинери ќе ни дипломираат без пракса.Не сакам дете да ми лакира нокти,за време на час ,свесни се надлежните за тоа.

Cosmi, LejlaD and fana like this.
  4. venus♡

venus♡ Истакнат член

Тоа ќе биде врв со меркиве!

5. WildMk

WildMk Форумски идол

Не им дозволувај.

venus♡ likes this.
  6. Bluesand

Bluesand Активен член

Ти треба да го воспиташ детето да ја слуша наставата, без разлика дали е онлајн или со физичко присуство.
    Отвори и види статистики од други држави колкумина од заразените се деца, колку починати деца има и на која возраст се.
    И не знам колку си свесна, ама во тие подзаспаните спаѓаат и прележаните. Зошто ги двоиш?

oblace1 and venus♡ like this.
  7. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Браво :clap: Не се тестирате, се рашетувате и го расејувате уште повеќе вирусот, не верувате во Корона е поради таквите ко тебе бројките вртоглаво растат и имаме за жал секојдневно починати лица. Дај бе имајте барем малку свест и совест.

8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

9. friendy

friendy Форумски идол

А што да се тестирам кога имав антитела од првото заразување. Сега немам ни слични не исти симптоми. Затоа повторувам дека постои и настинка освен Корона.

D1E7824F-95E0-4F4E-8C64-FF46D42E48A9.png

Traveler91 and WildMk like this.
  10. Принцезичка1

Принцезичка1 Популарен член

Немаш корона.
    Модрици не настануваат од корона туку од проблеми со крвта.Димерите нормални ли ти се?
    Температура може да имаш од настинка или некоја друга инфекција.
    Некое време по прележување корона имунитетот е ослабнат и може да се разболиш.

11. Bluesand

Bluesand Активен член

Сега си побезбедна и од вакцинираните.

Traveler91 likes this.
  12. Celltica

Celltica Форумски идол

Цело време збориш како имало други респираторни болести, болна си не се тестираш, си претпоставуваш дека си прележана, а уствари може и не си оти никогаш не си тестирана. Им одговара да живеат во постојан страв, мај ес. Ќе сфатев да речеше немам како да се тестирам, не можам да стигнам до тест, ама твоево е чист безобразлук.

Last edited: Aug 15, 2021
  13. Anne Boleyn

Детето ми е воспитано, исто и со сите петки заврши,поентата ми е дека ,не е исто да бидиш со физичко присуство,друга е концентацијата ,првачината заспиваа пред компјутер.Колку има починати деца?Др Нико кажува дека тие полесно поминуваат со делта.
    Никаде не посочив за прележани и не ја оправдувам одлуката,подзаспани мислев на оние кои од мрза не отидоа а не се против вакцина.

14. Bluesand

Bluesand Активен член

Поголема е концентрацијата се согласувам, ама ако е така ќе ги тераат да седат со маска повеќе часови. Не знам што е подобро.

15. Anne Boleyn

Вајлд,детето учеше,слушаше ама факт е дека за време онлине,беа полабави,само какво препишување имаше.Јас и викав немој да се опушташ,учи (медицинско учи),се ти е поврзано,фала богу ме слушаше,ама факт е дека не е исто.

LejlaD likes this.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Знаеме дека не е исто.
    Ама пак има пандемија.
    Не беше од бес донесена одлука за онлајн настава.

Како ќе се спроведе и како ќе функционира зависи од сите нас.
    Од МОН, наставниците, родителите, сите.

Anne Boleyn likes this.
  17. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Дефинитивно не може да се спореди онлајн наставата со физичко присуство. Но се зависи од епидемиолошката слика. Уште сега е многу лошо, веќе се наполнети болниците. Вчера на секое стори на инста на забави, концерти, свадби, нема крај на лудориите. Ќе видиме како ќе е ама не оди на добро.

Anne Boleyn likes this.
  18. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Бев уплашена пред да фатам, бев уплашена за моите зашто беа ризична група, ама кога фатив и видов дека не сум можела никако да го избегнам се помирив.
    Цела година живеев во страв, параноја и стрес. И, што постигнав? Апсолутно ништо, пак закачив а бегав од луѓе па дури и од родителите како ѓавол од крст.
    Јас не реков дека не е опасен, ама еве првиот пат само јас сум го прележала, а 24/7 во иста соба седевме сите четворица. Сега го фаќаат сите тројца, и малото ми е со симптоми, јас немам сеуште ништо. Ќе се тестирам утре чисто да видам на што сум, многу ме интересира, инаку ни с од симптоми немам.

Ко ќе видиш Вајлд многу работи се опасни. Рак, сезонски грип, мозочен и срцев удар, пневмонија, глад и да не редам болештини. Во страв ли да живеам постојано?
    Стравот нема да ме заштити од болест, може само болест да ми донесе.

И не знам што не разбираш.
    Сум за вакцинирање на непрележани, сум за почитување мерки, ама многу сум против некој со сила да ме тера после прележување да се вакцинирам, а имам доктор кој ми ја има историјата и ми кажува дека не е време, да почекам зашто сум прележана а еве сега пак сум дома со вирусот и не знам на што сум.
    Сум против идиотски одлуки на државата, делење народ на вакцинирани и невакцинирани, правење раздор и хаос меѓу луѓето, очи ќе си ископаме а некој политика ќе си тера и најмалку ќе гледа за доброто на народот.

Денес епидемиолог прашува дали сум вакцинирана, ако сум била немало да одам во изолација.
    Доктори се крстат и се чудат зашто и да сум вакцинирана кажуваат дека можам да го сеам вирусот без проблем.

Ама никој не прашува, секој само паметува, тоа е проблемот кај нас.

Се одјавувам од темава дефинитивно.

Останете во добро здравје сите.

Suhan, Kitten, mal.ecka and 10 others like this.
  19. Anne Boleyn

Секако дека не беше случајно донесена одлуката лани и си беше на место .Но оваа година не е исто.Има голем процент како што горе посочив на прележани ,дел вакцинирани а дел ќе се вакцинираат.Овој бран ќе стивне.Сите се надеваме на подобро....

20. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Симптомите се слични,ама без тест не можеш да знаеш дали ти е настинка или вирусот.

cresa-jagoda likes this.