Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.316
    Допаѓања:
    28.098
    Немам сертификат, имам само картичка за примени вакцини на англиски напишана :) ми го прифаќаат на грчка граница, кај нас ќе видиме.

На LejlaD и Cosmi им се допаѓа ова.
  2. M.B.

M.B. Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2018
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    197
    Има посебна тема за ова прашање, можеби ќе добиеш одговор овде. https://forum.femina.mk/threads/Бременост-по-примена-вакцина.32780/

На Justicija му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.926
    Допаѓања:
    18.815
    Јас зборам од аспект што многу луѓе се уценувани на работно место. Посебно оние во големи фирми, фабрики. Ама каде да се жалиш?

Инаку мерката ништо не ми смени. Јас и без мерки одев еднаш месечно на кафе, ај два пати нека е. Сега тие дружби ке ги поминам во шетање, така да океј сум со тоа.

На INNERBEAUTY и Jana06 им се допаѓа ова.
  4. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.372
    Допаѓања:
    5.847
    E моите прележаа во март со мене, втор пат меарт антитела и драстично им се повисоки од првиот пат. Треба ли да се вакцинираат веднаш и покрај тоа што хаос можат да си направат во организмот, им се ограничува движење иако имаат многу повеќе заштита од многу вакцинирани кои немаат ни едно антитело, а би требало секаде да можат со нивната потврда. И да, доктори ги советуваат да не избрзуваат со вакцинација.

На INNERBEAUTY, Принцезичка1, cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.498
    Допаѓања:
    191.238
    Овие пак изгледа со вода ги вакцинирале(facepalm)

COVID-19 infections are increasing in Israel, with 6,558 new infections reported on average each day. That’s 77% of the peak — the highest daily average reported on January 16.
    upload_2021-8-17_11-25-40.png
    Нешто сериозно не е во ред, и место да прокламирате фашизам, да се замислите како да се заштитите. Јер меркиве од власта се за на мачката опашката.

На Kitten, INNERBEAUTY, IRBBB и 7 други им се допаѓа ова.
  6. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Види, во Франција можеш секаде да влезеш додека си вакциниран, прележан или имаш негативен тест и не знам кој ти е проблемот со тоа. Тоа не е присилна вакцинација. Знаеш веројатно што се случуваше лани во Франција пошо нели ти имаш твои извори, не висиш само на фемина.

Твое право е да повторуваш што сакаш, но да ми наметнуваш дека моето изнесување е неточно зашто 'читам само на фемина'... Нит знаеш која сум, ни што сум ама донесуваш заклучоци. Па замисли онда какво мислење имам јас за тебе :D

Искрено, се вакцинирав за себе зашто немам друг избор како непрележана. Мислиш јас посакувам ваков живот? Како и сите други и јас сакам ова побрзо да заврши. И не, не сум мазохист.

Последна измена: 17 август 2021
    На KuklickaSk му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.323
    Допаѓања:
    16.571
    Важи. Ама пред да ја направиш присилна да потпишеш одговорност и гаранција дека сите што ќе ги вакцинираш нема да имаат никакви последици, ама баш сите до еден.

Последна измена: 17 август 2021
    На INNERBEAUTY, Lima24, deskarada и 2 други им се допаѓа ова.
  8. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.097
    Допаѓања:
    131.418
    Да беше задолжителна вакцинацијата против вирусот ќе беше друго.Ама и во тој случај ќе настанат проблеми доколку некој се вакцинира,а му се случи потешка нус појава.
    Власта ќе е крива.Ради тоа,и да се направи вакцинацијата задолжителна,ќе треба да се направи внимателно.Со добро разработен план што ако биде ова или она,што следува во тој случај...
    Неприсилна вакцинација се врши со едукација на населението,не со дискриминирачки мерки.

На deskarada и Biljarkata им се допаѓа ова.
  9. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Кого ќе едуцираш во Мк? Овие што ги открија најголемите теории на заговор во светот? И јас би сакала да можеш да едуцираш некој ама многу тешко.

На Harper и SuperGirl24 им се допаѓа ова.
  10. Ambitious

Ambitious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    11.786
    Колку и да сакаш да едуцираш некого, некогаш едноставно е невозможно. Како да едуцираш народ што верува на секакви теории на заговор и во се што ќе прочита?

На Harper и SuperGirl24 им се допаѓа ова.
  11. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.323
    Допаѓања:
    16.571
    Ако треба да патуваш секој ден со воз на работа ќе се тестираш секој втор ден? Прележан но само до шест месеци? Wow very generous. А за тоа кој колку виси на фемина или не има многу други фактори кои зборат сами по себе, не мора некој да ти каже. ;)

Велите дека се вакцинирате за самите себе а се лутите кога некој не се вакцинира сам за себе и таквите ги етикетирате како помалку интелегентни. Зарем може некој до толку да е загрижен за нечие здравје. Мене тоа не ми е јасно :?:.

На INNERBEAUTY, Lima24, TheDongerino и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.097
    Допаѓања:
    131.418
    @Ambitious
    Кој е одлично запознаен со правото и политиката,и има огромно трпение ќе смисли 300 тактики со кои ќе го едуцира населението,а при тоа населението нема да урла за правата.
    Тоа не е нуклеарна физика.

13. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.397
    Еве јас не верувам во теории на заговор освен онаа дека им избега вирусот од лабос а не дека некое лиљаче неумно било и каснало пазарџија. Плус се вакцинирав. Ама нема на сила да боцкам да сум власт. Плус пак ке има стотици со лажни потврди. А нели од еден се почна. Талибаните сега кога ќе удрат една масовна вакцинација, ма сите бегалци вакцинирани ќе ни ги пратат.

На IRBBB, deskarada, SeaMermaid и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.498
    Допаѓања:
    191.238
    Еве теорија на заговор е реалната статистика од Израел од Ројтерс(facepalm)
    Ројтерс, ти текнува, оние што праат факт-чек;)
    Сличе погоре, линк на https://graphics.reuters.com/world-coronavirus-tracker-and-maps/countries-and-territories/israel/

После едукација била проблем, епа проблем е другари:|

На INNERBEAUTY, IM.TMKQ и SeaMermaid им се допаѓа ова.
  15. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.483
    Допаѓања:
    91.194
  16. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    Не им оди во прилог да убедуваат нешто за кое никој и од нив не е сигурен како ќе делува. И тие се свесни, секој ден различни студии, различни заклучоци, што е и очекувано, тазе е ова со вакцините.
    Тек заклучоци ќе носат, работи ќе се менуваат.

На deskarada му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Не, ич не ми е гајле за твоето здравје. Жал ми е за сите жртви и луѓе кои настрадаа од такви како тебе. А што правам јас во животот ич да не те интересира, најди си поинтересен начин да тепаш досада и да пополнува слободно време.

18. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.097
    Допаѓања:
    131.418
    Ова сега што го прават не им оди во прилог,а избори се ближат. :D
    Паметна власт знае дека не може да остане власт ако го разгневува народот,па смислува решенија кои не се косат со внатрешното и меѓународното право.Ама,нашиве не се паметни.

На SeaMermaid, Vivienen, Biljarkata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    Закони само за кафани изгледа имаме. (facepalm)

20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.498
    Допаѓања:
    191.238
    Еј и болдов(facepalm) Вчера слушнав, на алибаба се продавало или така нешто(lalala)
    Ти не би боцкала на сила оти знаеш што значи демократија, јер живееш во една таква. Ме мрзи да објаснувам што значи право и демократија, ево ти :hug:

На Dentina му/ѝ се допаѓа ова.