Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Discussion in 'Коронавирус' started by LovelyGirl3, Jan 26, 2020.

1. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Немам сертификат, имам само картичка за примени вакцини на англиски напишана :) ми го прифаќаат на грчка граница, кај нас ќе видиме.

LejlaD and Cosmi like this.
  2. M.B.

M.B. Истакнат член

Има посебна тема за ова прашање, можеби ќе добиеш одговор овде. https://forum.femina.mk/threads/Бременост-по-примена-вакцина.32780/

Justicija likes this.
  3. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Јас зборам од аспект што многу луѓе се уценувани на работно место. Посебно оние во големи фирми, фабрики. Ама каде да се жалиш?

Инаку мерката ништо не ми смени. Јас и без мерки одев еднаш месечно на кафе, ај два пати нека е. Сега тие дружби ке ги поминам во шетање, така да океј сум со тоа.

INNERBEAUTY and Jana06 like this.
  4. BlackNight

BlackNight Популарен член

E моите прележаа во март со мене, втор пат меарт антитела и драстично им се повисоки од првиот пат. Треба ли да се вакцинираат веднаш и покрај тоа што хаос можат да си направат во организмот, им се ограничува движење иако имаат многу повеќе заштита од многу вакцинирани кои немаат ни едно антитело, а би требало секаде да можат со нивната потврда. И да, доктори ги советуваат да не избрзуваат со вакцинација.

5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Овие пак изгледа со вода ги вакцинирале(facepalm)

COVID-19 infections are increasing in Israel, with 6,558 new infections reported on average each day. That’s 77% of the peak — the highest daily average reported on January 16.
    upload_2021-8-17_11-25-40.png
    Нешто сериозно не е во ред, и место да прокламирате фашизам, да се замислите како да се заштитите. Јер меркиве од власта се за на мачката опашката.

Kitten, INNERBEAUTY, IRBBB and 7 others like this.
  6. Jana06

Jana06 Форумски идол

Види, во Франција можеш секаде да влезеш додека си вакциниран, прележан или имаш негативен тест и не знам кој ти е проблемот со тоа. Тоа не е присилна вакцинација. Знаеш веројатно што се случуваше лани во Франција пошо нели ти имаш твои извори, не висиш само на фемина.

Твое право е да повторуваш што сакаш, но да ми наметнуваш дека моето изнесување е неточно зашто 'читам само на фемина'... Нит знаеш која сум, ни што сум ама донесуваш заклучоци. Па замисли онда какво мислење имам јас за тебе :D

Искрено, се вакцинирав за себе зашто немам друг избор како непрележана. Мислиш јас посакувам ваков живот? Како и сите други и јас сакам ова побрзо да заврши. И не, не сум мазохист.

Last edited: Aug 17, 2021
    KuklickaSk likes this.
  7. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Важи. Ама пред да ја направиш присилна да потпишеш одговорност и гаранција дека сите што ќе ги вакцинираш нема да имаат никакви последици, ама баш сите до еден.

Last edited: Aug 17, 2021
  8. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Да беше задолжителна вакцинацијата против вирусот ќе беше друго.Ама и во тој случај ќе настанат проблеми доколку некој се вакцинира,а му се случи потешка нус појава.
    Власта ќе е крива.Ради тоа,и да се направи вакцинацијата задолжителна,ќе треба да се направи внимателно.Со добро разработен план што ако биде ова или она,што следува во тој случај...
    Неприсилна вакцинација се врши со едукација на населението,не со дискриминирачки мерки.

deskarada and Biljarkata like this.
  9. Jana06

Jana06 Форумски идол

Кого ќе едуцираш во Мк? Овие што ги открија најголемите теории на заговор во светот? И јас би сакала да можеш да едуцираш некој ама многу тешко.

Harper and SuperGirl24 like this.
  10. Ambitious

Ambitious Популарен член

Колку и да сакаш да едуцираш некого, некогаш едноставно е невозможно. Како да едуцираш народ што верува на секакви теории на заговор и во се што ќе прочита?

Harper and SuperGirl24 like this.
  11. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Ако треба да патуваш секој ден со воз на работа ќе се тестираш секој втор ден? Прележан но само до шест месеци? Wow very generous. А за тоа кој колку виси на фемина или не има многу други фактори кои зборат сами по себе, не мора некој да ти каже. ;)

Велите дека се вакцинирате за самите себе а се лутите кога некој не се вакцинира сам за себе и таквите ги етикетирате како помалку интелегентни. Зарем може некој до толку да е загрижен за нечие здравје. Мене тоа не ми е јасно :?:.

12. nextredstyle

@Ambitious
    Кој е одлично запознаен со правото и политиката,и има огромно трпение ќе смисли 300 тактики со кои ќе го едуцира населението,а при тоа населението нема да урла за правата.
    Тоа не е нуклеарна физика.

13. Dentina

Dentina Форумски идол

Еве јас не верувам во теории на заговор освен онаа дека им избега вирусот од лабос а не дека некое лиљаче неумно било и каснало пазарџија. Плус се вакцинирав. Ама нема на сила да боцкам да сум власт. Плус пак ке има стотици со лажни потврди. А нели од еден се почна. Талибаните сега кога ќе удрат една масовна вакцинација, ма сите бегалци вакцинирани ќе ни ги пратат.

IRBBB, deskarada, SeaMermaid and 2 others like this.
  14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Еве теорија на заговор е реалната статистика од Израел од Ројтерс(facepalm)
    Ројтерс, ти текнува, оние што праат факт-чек;)
    Сличе погоре, линк на https://graphics.reuters.com/world-coronavirus-tracker-and-maps/countries-and-territories/israel/

После едукација била проблем, епа проблем е другари:|

INNERBEAUTY, IM.TMKQ and SeaMermaid like this.
  15. Cosmi

Cosmi Форумски идол

16. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Не им оди во прилог да убедуваат нешто за кое никој и од нив не е сигурен како ќе делува. И тие се свесни, секој ден различни студии, различни заклучоци, што е и очекувано, тазе е ова со вакцините.
    Тек заклучоци ќе носат, работи ќе се менуваат.

deskarada likes this.
  17. Jana06

Jana06 Форумски идол

Не, ич не ми е гајле за твоето здравје. Жал ми е за сите жртви и луѓе кои настрадаа од такви како тебе. А што правам јас во животот ич да не те интересира, најди си поинтересен начин да тепаш досада и да пополнува слободно време.

18. nextredstyle

Ова сега што го прават не им оди во прилог,а избори се ближат. :D
    Паметна власт знае дека не може да остане власт ако го разгневува народот,па смислува решенија кои не се косат со внатрешното и меѓународното право.Ама,нашиве не се паметни.

19. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Закони само за кафани изгледа имаме. (facepalm)

20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Еј и болдов(facepalm) Вчера слушнав, на алибаба се продавало или така нешто(lalala)
    Ти не би боцкала на сила оти знаеш што значи демократија, јер живееш во една таква. Ме мрзи да објаснувам што значи право и демократија, ево ти :hug:

Dentina likes this.