Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.505
    Допаѓања:
    191.299
    Ми текна :angel:
    Ти си мастермајнд на меркиве8)
    Ај објасни зошто 45 дена?:D

На lovestoneddd, fana и venus♡ им се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Од кај знам зошто, ни знам шо е за 45 дена, ни ме интересира.

Вакцина, маска, дистанца, хигиена.
    То е се' шо треба да знам.

3. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.791
    Допаѓања:
    214.336
    Зошто оставка,најлесно е тоа,нека запни и нека се снаоѓа,нека вади малку жешки костени со голи раце,не само на политичариве околку него по ќејф да оди(нека се сети дека пред се лекар е,а не политичар само).Арен си беше,ама и него го припоија ...

На venus♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.872
    Така им се куцнало на тастатура, на средина се 4 и 5.

На Принцезичка1, noteforself, Angie1432 и 7 други им се допаѓа ова.
  5. venus♡

venus♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    1.113
    Детали се во прашање.
    Да беа истиве мерки за целосно имунизирање од кое се поминати 2 недели (како што е на граница во ЕУ) немаше да бидат толку нелогични.

Да имало висока ефикасност со една доза немаше да се бара ширум светот да се примат две. Тука некој изиграва најпаметен и смислува свои теории.

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Од нашиве, ич не бе ме изненадило да било буквално вака :rofl:

На fana и Celltica им се допаѓа ова.
  7. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.368
    Допаѓања:
    119.519
    Начинот не е убав точно, ама изгледа е единствен. Ко на пример со децата. Нема ммр нема градинка/школо. Еве откога кажаа за мерките гужва ко митинг е пред пункотвите. Битна работа е кафе и кафана. Не дека му е гајле за општеството, важното е лично тој да можи да се леши во кафана. Кјут :inlove:
    Знај венко шо лајно сме :rofl:

На Ambrosia, Harper, mal.ecka и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.872
    Нели? Дури и логично делува кога ќе го погледаш вака :D

На NarCis@, fana и WildMk им се допаѓа ова.
  9. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.872
    За нас требаше да речат нема и нема ни да има вакцини, 200 дози неделно се и да ги остават врски да фаќаат. Досега сите ќе беа боцнати.

На noteforself, Harper, LejlaD и 3 други им се допаѓа ова.
  10. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.368
    Допаѓања:
    119.519
    Ај 45, можеше 56 да му се куцни :rofl:

Ми се плачи:tmi:
    Сакам на Марс.
    Сакам да не погоди астероидот.

На Принцезичка1, MarigoldA, noteforself и 7 други им се допаѓа ова.
  11. venus♡

venus♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    1.113
    Абе да покрена заинтересираност, ама тоа нема да промени ништо повеќе во целата состојба.
    Тоа ти е како да инвестираш во нешто бескорисно.

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Мислев да не пишувам веќе во темава, ама од изјавиве на Филипче ми се лоши.

Прележав во јануари, сега дома имам маж и две деца со сите симптоми и со позитивни тестови на ковид. 10 дена од прв симптом на маж се тестирав, негативна сум (немам никакви симптоми ама сакав да знам дали е можна реинфекција) . Каде е тој фамозен послаб имунитет на прележани а невакцинирани да го прашам?
    Ако беше така ќе се заразев зашто сум постојано со нив, децата постојано ме гушкаат и бацуваат, ми дишат у фаца, ми кашлаат и киваат постојано.

Немаше да дојде до ова чудо ако не се дозволеа свадби и чуда, и ако бараа на граница задолжителен ПЦР негативен тест за влез во земјава.
    А не, после свадба тапани.
    И уште една работа. Требаше Борис Трајковски да си остане отворен за вакцинирање и да си продолжеа со закажување термин за вакцинирање, а не гз преку глава, без термин одат и се буткаат за боцкање. Сигурна сум дека со тој ред ќе имаше поголема заинтересираност за боцкање.
    Сега со закани и забрани за движење уште толку се ствара револт кај народот и има контра ефект, па протести, па антивакс кампањи, па чуда.

И уште нешто. Лудост е после прва примена доза и кревок имунитет, буквално никаква заштита нема организмот, ама со сертификат може сегде да се влезе. И после се чудат луѓе како после прва примена доза закачиле корона и лошо поминале, нели вакцината ќе ги штитела :drunk:

Луѓе што ги познавам си ги вакцинираа 18 годишните деца и некој ден после прва примена доза си ги пуштија по журки, одмори и свадби (и отворено си збореа дека поради тоа ги вакцинирале, за да не даваат пари за тестови пред одење на одмор).

И немој сега некој да ми рече дека поима неам колку е страшен вирусот зашто тешко го поминав и имам последици (еден од нив е оштетен осет за вкус и мирис), зашто имам родители кои многу тешко го поминаа и едниот од нив има лоши последици.
    И не, немам намера да се боцнам у ситуацијава кога доктор ми кажува дека треба да чекам зашто уште сум со терапија ради тој прележан ковид и кога медицински лица ми кажуваат дека сум позаштитена од непрележани со примени две дози од било која вакцина.

И уште нешто. Немојте болен од ковид да прашувате телефонски ко да сте епидемиолог - а кај се зарази, а вакциниран си, а ќе се вакцинираш, па леле чудо како не знаеш кај си се заразил, па и ја неќев да се боцкам ама ај попуштив, таман сега ќе си излезеш од изолација и ќе си се вакцинираш. Како да ви кажам, подобро не се јавувајте.

На Принцезичка1, MarigoldA, noteforself и 24 други им се допаѓа ова.
  13. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.421
    Допаѓања:
    183.803
    На сите ни се лоши од него :(

На Принцезичка1, noteforself, mal.ecka и 5 други им се допаѓа ова.
  14. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Сакам да знам шо му тураат у кафето, зашто од доктор искрено не очекував вакви глупости :|

На mal.ecka, LejlaD, Amelia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.097
    Допаѓања:
    131.429
    Сирот он,едвај чека да го каже магичното сè е под контрола. 8):D

На темјанушка, mal.ecka, LejlaD и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.505
    Допаѓања:
    191.299
    Ја мислам лиделиде му тури нешто во кафето, одтогаш не е баш ко шо треба:?:
    На бајачка да се однесе?:wasntme:

На темјанушка, mal.ecka, LejlaD и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.872
    Оџа.

На LejlaD, le.soleil и Biljarkata им се допаѓа ова.
  18. venus♡

venus♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    1.113
    Изгледа е од вакцините. :lol:

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.301
    Допаѓања:
    1.734
    Не е крив ни Венко ни Заев, можеби ќе ме сметате за налудничава но се работи за светска теорија на заговор, како што и верувам дека намерно е пуштен од америте вирусот. Ова го пишувам, бидејќи се ова што се случува создава гнев, бес, немоќ. Мерките се налудничави, нелогични, хаотични, ќе полудееме не знаеме кај тераме. Со овие мерки принудуваат и тие што не саакаат да се вакцинираат да немаат друг излез, да беше толку добра вакцината немаше да биде вака. Се ова е да не натераат на послушност да ни ја скратат слободата (кој знае што се крие зад сето ова). Има милион болести кои се пострашни и посмртоносни од короната како што е рак, дијабетис, покачени масти итн, зошто за ова не се покрене некоја кампања. Зошто за рак нема некој лек. Не знам стварно ме ми е јасно, одеднаш се будам ми се крати дел од слободата, друг ден уште повеќе ми се крати, дознавам дека ќе ни се населат авганистанци (па и тие треба да ги учат да се придржуваат на мерки) ,наредно е да не можам да влезам во маркет и на лекар да не можам да одам?! Каде тераме, во која бездна?!

На mKdevojce, cresa-jagoda, elenaklasik и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.808
    Допаѓања:
    25.968
    Мерките што сега се воведени, се воведени од причина што претходните баш и не се почитуваа и нормално, не вродија со плод. За ова се виновни и граѓаните и власта. Сега на пример, гледаме дека локалите се обидуваат од петни жили да ги заобиколат и овие, па после ова може ќе се воведат и уште построги. :)

Во Нов Зеланд, заради 1 (еден) нов позитивен случај на коронавирусот, (еден и единствен во последните 5 месеци), цела држава оди под локдаун, ама нема таму палење и сечење маски на протести...

На JoyJoy му/ѝ се допаѓа ова.