Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.284
    Допаѓања:
    3.088
    Околу 400-500 денари.

На LejlaD и venus♡ им се допаѓа ова.
  2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.714
    Допаѓања:
    126.750
    Jas kuoiv germanski vo apteka do Zegin bunjakovc sto e odma do Biotek za 450 denari.

На Lima24 и venus♡ им се допаѓа ова.
  3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.509
    Допаѓања:
    191.345
    Миокардитисот исто пост хок беше, нели?
    Ако не кренеше Израел толку врева, уште ќе беше пост-хок:doh:

4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.714
    Допаѓања:
    126.750
    A be da prosarame malku od vakcini so side efekti ne samo Astra i Fazer..

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.509
    Допаѓања:
    191.345
    Ne znaeme stranski jazici tolku:doh:

6. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.545
    Допаѓања:
    20.206
    Дали тебе ти е стварно во ред, да се постави исечок од весник, без целосен линк до статијата, само затоа што има сензационален наслов, а во текстот стои друго. Ќе падне драматичност, нели? Пошо ќе се најде вака некој како мене со малку слободно време и ќе изгугла. :D

Знаеш германски и те молам прочитај дали пишува дека е смртта од вакцината‽ Токму за да се види дали има поврзаност, ќе има обдукција. Да пренесеше така, немаше ни да цитирам. Оти тоа е вистината.

А можеш и аргументацијата да си ја смениш, пошто една корелација, апсолутно не е правило дека ќе се случи и друга.

Патем, знаеш за миокардит, нели? Ќе знаеш и за ова, по обдукцијата. Дотогаш, воздржете се од измислици!

На Harper, Yowannty, Waverly Raven и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.509
    Допаѓања:
    191.345
    upload_2021-8-19_20-27-7.png
    Одобрена од ЕУ?:?:

Знам бе @Lianna Anna , ама имам алергиска реакција на терминот пост-хок:tmi:, затоа само тоа го цитирав.

На Lianna Anna му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.489
    Допаѓања:
    91.234
    Тешко нас кога премиерот мисли дека вакцинираните десет пати помалку оболуваат отколку што пријавува Министерството за здравство и врз основа на тоа донесува одлуки, објави на својот фејсбук профил микробиологот проф. д-р Никола Пановски.

-Го гледам премиерот Заев на Сител. Вели, “Само 10% од позитивните се потполно вакцинирани, тоа е 0,017% од сите вакцинирани. Од 7700 активни случаи 10% се само 77 лица”. Ете, тој мисли дека само 77 лица се заразиле од вакцинираните. Нема кој да му каже, па и “Цаци” дека 10% од 7700 е 770. Крај на муабетот. Потоа оди тезата вакцинираните се позаштитени од прележаните итн. Кога ќе најде 770 прележани од 7700 активни да ми пише, нема да најде ни 77 прележани по неговата пресметка на проценти.

На KittyAgnes, IRBBB, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.422
    Допаѓања:
    183.808
    Од овие неколку години на форумов, научив една работа: Don't mess with @Lianna Anna за вакцини :D

На Harper, Yowannty, Waverly Raven и 4 други им се допаѓа ова.
  10. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.252
    Допаѓања:
    39.639
    Кога некој заразен со Корона, со десетина придружни болести, ќе починеше, автоматски се ставаше за починат ОД Корона, не се земаше уопште у обзир прашањето ДАЛИ короната е причинителот на смртта, автоматски важеше за пресудна.

Сега, вакциниран, повторно со придружни болести, ќе почине, вакцината како евентуален причинител се елиминира, акцентот се става на постоечките состојби на пациентот.

Каде ви е логиката, трезвеноста ?!

На deskarada, Traveler91, IRBBB и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    Strasno lugje kolku moze koronata preku vecer da ni go smeni zivotot.
    Brat na mm minatuot vtornik se pozali na glavobolka, mala bolka vo useto i rastecen nos site mislevme deka e obicna nastinka.
    Dramata zapocna vo cetvrtokot ili petokot koga komunicirase so maticnata mu dade antibiotik i rekla za 10 deka se ke pomine.
    Megjutoa na negovo insistiranje mu dala uput za krvna slika,cela krvna slika davala simptomi na korona,ajde i toa pomina.
    Zalegna epten, nozite mu se trpnea, nemozese da odi, odot mu se secese, pocna da vadi ispluvok crn so primesa na krv,katastrofa.
    Utredenta pak na maticnata da dade uput za rng snimka, ja napravi i ja odnese za da mu kaze dobro e prorolzi so terapijata.
    Na nego sostojbata mu se vlosuvase od den za den,megjutoa mislevme deka e pokrien so antibiotikot i deka ke se podobri.
    Duri deneska bese na infektivna, infektologot koga ja videl rgn snimkata se fatila za glava, i momentalno e na dnevna bolnica.
    Se raboti za 20 godisno dete sto nr pusi ne pie i zdravo se hrani.

12. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.405
    А кои параметри би биле пореметени на крвната слика за постење на сомнение за вирусна инфекција, во случајот ковид?

На Traveler91 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Не сфатив кога го тестираа?
    Се надевам на целосно и брзо закрепнување.

14. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    Kaj nego bese crp kaceno mnogu i AST i ALT.
    @danichap maticnata mu rekla tie simptomi sto gi imas se tipicni za korona,se znae deka ja imas.
    Sakam da potenciram deka toj samo preku telefon kontaktirase so maticnata bez da otide do nea.
    Se zaboli od drugar sto posle nego razvi simptomi.

На cresa-jagoda, LejlaD и GrimTheReaper им се допаѓа ова.
  15. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Крвната слика може да биде и скроз мирна а човек да има корона. Пример, кај мене само хемоглобинот беше страшно паднат, ама цел живот влечам анемија па да немав симптоми не би се видео ништо по неа. Кај маж ми само серумското железо многу паднато, сите други параметри во граница на нормала, па дури и црп мирно кај двајцата.

На cresa-jagoda, LejlaD, Biljarkata и 2 други им се допаѓа ова.
  16. st-el

st-el Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    5.763
    Матичната МОРА да го прати на инфективна веднаш штом почнале да му трпнат нозете и залегнал. Еве,од мојава матична ми беше потенцирано ако ми е лошо во било кое време да и ѕвонам за да ме прати на инфективна, многу и благодарам. Сменете ја под итно, побрзо оздравување!

На cresa-jagoda, LejlaD и Neda997 им се допаѓа ова.
  17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.164
    Допаѓања:
    329.389
    Мн грешен пристап од сам почеток затоа и се влошила состојбата.Ниту една болест не се лечи телефонски .Ни настика а камоли корона.

Прво тест требало и треба доколку немате сеуште

Второ не постои крвна слика што укажува дека е корона.Еве сестра ми е со корона и чиста крвна слика.Ни црп ни ништо нема покачено

Трето ртг снимка не чита општ лекар НИКОГАШ.Чита радиолог,ортопед ,пулмолог,хирург и тако даље.Зависи што сте сликале.Антибиотик исто не се зема на лепе очи.

И четврто плукање на крв може се да биде.Ама баш се.Од корона до тбц,до рак,тешка пнеумонија а може и да е предизвикано и од силна и надрзанета кашлица при која пукаат капилари.

Поради ваквиот неправилен пристап што од матични што од пациенти имаме голем број на смртни случаи.

На Ivan4e04, mal.ecka, H.VAGA и 24 други им се допаѓа ова.
  18. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.422
    Допаѓања:
    183.808
    Исто кај маж ми. Скроз мирна слика на четврти ден од први симптоми. Ама ова со анемијата е често. Јас не сум била анемична, а после корона катастрофа хемоглобин и серумско железо, двете под долна граница.

На mal.ecka, cresa-jagoda, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.494
    Допаѓања:
    22.827
    Како се справувате со паничниве напади?
    Значи на одмор сме, сами сме, немаме контакт со никого. Ама еве шетавме гужва, дали дека некултурен народ што се турка и се однесува ко дома да си е, ми мавна на психа. Пазам, се тргам, се вртам на страна и при разминување, ама некако се напнав.
    Не ми се смејте, ама се надевам дека нема да се заразам од разминување со луѓе.

Еден период бев добра со стравот, но еве пак ме стигна.

20. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.422
    Допаѓања:
    183.808
    Како заболил од другар му, ако другар му после него развил симптоми? Немојте вакви муабети.

На Traveler91, fana, LejlaD и 2 други им се допаѓа ова.