Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Discussion in 'Коронавирус' started by LovelyGirl3, Jan 26, 2020.

1. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Никој ништо не си замислува, и тука а и во реалноста само за тоа се збори - па што ако си прележана, пак можеш да закачиш. Оди вакцинирај се да не ни го донесеш вирусот.
    За последното да, само тогаш ми пиша и ти вратив да не ми го извртува муабетот. Зашто, слабо стоевме со вснцини, одвај се доаѓаше до вакцина а почна да се намалува бројот и дојдовме до 0 починати и 5 позитивни потврдени, ниту еден хоспитализиран.

@Ahoy чекај малку друже. Ти не си вакциниран а 24/7 си активен во темиве за корона и кажуваш за ефикасноста на вакцините и убедуваш куп луѓе да одат да се боцнат :drunk:
    Немој молим те да се вадиш дека нема термини. Ако толку сакаше да се заштитиш ќе си отидеше до Србија или ќе си дојдеше до Скопје да си се боцнеш.
    Малку чудно што не си вакциниран искрено после сите муабети тука.
    Значи не си ништо подобар од тие што не отишле исто ко тебе да се вакцинираат, ист си како антиваксерите.
    Не е убав муабетов, нели? (highfive)

И уште една работа што заборавив да ја пишам. Додека вие плукате по луѓе што не се вакцинирале, имаше и такви што имаа закажано уште во март и не дочекаа вакцина туку го фатија вирусот во јуни и сега само што поминаа два месеци и уште влечат последици некој им кажува дека мора да се вакцинираат додека партиски војничиња Без термин си отидоа и си се боцнаа со вакцина по избор па мајките им се фалеа дека успеале да дојдат до вакцина.
    Живела северна, дупка што ни најмалку не гледа за доброто и за здравјето на народот.

2. Celltica

Celltica Форумски идол

Епа не ми се истурај мене ондак за работи што други ти ги кажале :)
    Ниту сум рекла вакво нешто на прележан човек, ни ќе речам. Барем дури ситуацијата е таква каде реинфекции се ретки.

Ама ок терајте си го муабетот без мене најубаво ќе биде :)
    Бар нема да ми ставате зборови во уста.

3. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Ти пишав лп за термините :)

А за Србија, не секој има услови да вози 2×400+км :)

И не ме споредувај со антиваксер, никаде не реков дека вакцините се штетни/ неефикасни/ катастрофални. Прави разлика :)

LejlaD and nextredstyle like this.
  4. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

И јас не се согласувам со @Ahoy за некои ствари,ама ако ги споредам него и членки ко тридеветче :D што лупаат бројки за посериозни несакани ефекти и смртни случаи од и ради вакцините,читаат ФБ групи на Славици :bug: :drunk: и не ставаат линк од некој медицински журнал или бар медиум кој пренел вест од валиден извор за тие бројки...
    Јасно ми е кој можам колку-толку да го истолерирам,а кој не. :D

Traveler91, LejlaD and nena2010 like this.
  5. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Фала.
    Значи видливо обележани луѓе.
    Јас не сакам да живеам во еден ваков нов фашистички свет. :(

Австралија.

Апсење на дете кое не носело маска.

6. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

:o Мислев дека не е вистина, ама е!

На Фабио му го избришале коментарот. Ама си го оставиле одговорот. :D Од официјалната фб страна. Морале така, за да можат да ги имплементираат мерките, како да нема друг начин. |( Веројатно по реакции од народот, веќе ги укинале и од денес (вчера) имаат нови правила. Немам појма што се случува, ама веќе станува одвратно. :puke:

Liebe Fabio, wir können dich gut verstehen. Um die von der Regierung auferlegten Maßnahmen umsetzen zu können und unseren Gästen einen möglichst unkomplizierten Ablauf, auch bei mehrtägigen Aufenthalten, gewährleisten zu können, wurde dieser Ansatz durchgeführt.

❗️Der Prozess mit mehrfarbigen Armbändern wurde bereits abgeschafft. Seit heute wird ein anderer Ablauf umgesetzt.

Biljarkata and Cosmi like this.
  7. nena2010

nena2010 Форумски идол

Мислам дека е ова со полицијава зашто се имаат карано нешто, таму полицијата има овластувања..Иако и ги разбирам луѓево. 2 години буквално во затвор се. Ќе се шекнат. Многу ригидни се цајканите таму.
    Еве ја целата сторија.
    https://www.dailymail.co.uk/news/ar...d-police-arrest-family-failing-wear-mask.html

Cosmi likes this.
  8. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Ја сум запрепастена од Австралија. Имам роднини куп таму, преку глава им е дојдено на сите, и на домородците и на дојденците. Се очекува да избие огромен бунт по улиците.
    Ова не е нормално што се дешава,
    И секој што не гледа проблем во таквото справување со вирусот за мене е ненормален и точка.

Harper, Ivan4e04, JuLleE and 10 others like this.
  9. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Гугл алвејз реди:)
    Huge fuss about a new corona rule in Europa-Park in Rust!

The so-called 3 G rule has been in effect since Monday. Since then, unvaccinated people have had to present a negative corona test (not older than 24 hours). The aim of the daily changing color of the wristbands for the unvaccinated was to make it easier to monitor visitors who lasted several days - who need a fresh test every day. Vaccinated and convalescents were grouped with white ribbons because their admission status would never change...:drunk:
    Не е совршено ама се разбира. Демек оние што биле таму на повеќедневна посета, ако биле вакцинирани/прележани да се знаело дека не мора да прават тест секој ден...- пак не ја разбирам логиката:headbang:
    Што е битно дали ќе имам една белегзија или друга? Освен познатата стратегија на општествен шејминг, еј бегај од овие, не се вакцинирани:?: Па тие тестирани се сабајлево, тие се барем сигурно негативни.:fubar:

Cosmi likes this.
  10. An-na

An-na Форумски идол

Зборев едно време за гетоизирање, нацизам, евреи.... ми се смееја на форумов :^) ама еве... ги живееме "теориите на заговор" :x

deskarada, Stefi_555, Lima24 and 6 others like this.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Од кај знајте шо напрајле пред то?
    Сигурно ќе има истрага.

12. nena2010

nena2010 Форумски идол

Застанале некоја без маска во мол. Почнала да се буни да ги мава цајканкте, а таму не смееш да пипнеш цајкан. Одма тизерот. Им се приклучила уште една мајка со 20 годишна и 12 годишна ќерка да ја бранат оваа. И девојчето го испрскале со солзавец. Инаку полицијата во Австралија е многу строга. Нема со нив играње.
    Ама па народов се скрена. 2 години затворени се како глувци.

LejlaD likes this.
  13. nena2010

nena2010 Форумски идол

Искрено не ми се допаѓа ова "бележење". Не е во ред.

lovestoneddd and Cosmi like this.
  14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

15. WildMk

WildMk Форумски идол

Не сфаќам, зошто вакцинирани и прележани би биле поголем ризик за пренесување на ковидот?
    Поголем ризик, во однос на што?
    На невакцинирани?

16. le.soleil

le.soleil Популарен член

Па ги дискутиравме штетата и како ќе одмогне. Одат се вакцинираат со една доза и одма се слободни да шетаат по кафичи и реално помалку ќе внимаваат мислејќи дека се заштитени а не се и ќе заразуваат и ќе се заразуваат.
    А за повозрасните, што да кажам, треба да бидат покреативни за да ги мотивираат :D
    На пример забрана за играње шах пред зграда, или забрана за јавување во утрински емисии за невакцинирани. Тек па ако им изгасиш канали додека има вести или турски серии ќе видиш како ќе се нацртаат на пункт:D

WildMk and Ahoy like this.
  17. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Остај пункт, протести какви не сме виделе до сега ќе видиме :D:D:D

le.soleil and WildMk like this.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Don't give them ideas! :D

Ќути, не се смеј.
    Ако ги поддржи опозицијата, ќе се скапиме чешање сите.
    Пак ќе нема место по болници.

le.soleil likes this.
  19. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Па незнам, затоа прашувам, колку е ова легитимен профил и која е таа фамозна студија?
    Заради АДЕ можеби?:?:

20. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Е што е ако не е мол? Трговски центар?