А што ве чуди. Збориме за руралниот дел од Кина, кој се карактеризира со примитивизам и игнорантност по многубројни прашања меѓу кои најглавна и хигиената. Вирусот веројатно има мутирано при контакт со примателот, пошто дегениве, јаделе термички необработено месо од змии, кои пак се хранеле со глувци од кои и потекнува вирусов. Ненормалниот начин на живот и исхрана си го прават своето.
Каков рурален Стоундке, Вухан е еден од поголемите градови у Чајна. Што знам, ова со исхранава држи вода донекаде ама јас имам филинг дека некој намерно го има пуштено,вирусот не може да мутира сам, мора у лабораториски услови да се направи..
Па и тој голем град има рурални предели, каде луѓето се постојано во контакт со разно разни животини, штеточини, дури и мртви животни, туку што умрени, изнесени на тезга на продажба, кои накнадно се конзумираат. Не верувам у теории на заговор, едноставно кога гледам што све прават луѓето на себе, на другите околу нив, и на планетата земја, ме чуди што уопште понатаму и постоиме.
Ич не е чудно што од време на време се појавува некој нов вирус кој ,,коси,, се пред себе. Вештачки створени болести и вируси со цел да се намали населението, порастот е во подем.
Денешната бројка на мртви надмина 80, а официјалната бројка на заразени е 2,885. Како што гледам досега нема пријавено заразени на Балканот.
Доказ дека Кинезите се прљави луѓе треба само да работите во хотел. Тоа се најужасните луѓе на планетава а башка и смрдат. Јаделе супа од лилјак и отровна змија и така се заразиле. Нормално, кога во паметот се забегани.
Imam poznanici sto bile vo Kina.Velat mnogu e cisto po ulici.Vaka sto sum cital na internet od luge sto patuvaat velat deka Filipini e mnogu necist.
Многу ме плаши вирусов... Се надевам нема да стигне кај нас, ама просто е верувам. Како почна да се шири...
Не ми се допаѓа како се справуваат со заканата од вирусот. Пред некој ден од Милано во Хрватска пристигнал автобус со вухански туристи кои не покажувале симптоми па ги пропуштиле слободно да шетаат. Не велам дека се заразени, ама Вухан е во карантин, а низ Европа вуханци се движат слободно. Језиво.
Да бе, зорт беше Плитвице и Далмација вон сезона да се видат. Ќе се прошетаат господата по цел Балкан.
Толку смртоносни зарази досега задржаа под контрола, оваа ако се прошири, намерно е. Читав исто вака по твитови дека кинеските богаташи ја напуштале државата. Не се тие сите заболени ако се од Вухан.