Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.990
    Допаѓања:
    4.174
    Ama ne pravime muabet za toa deka nema reinfekcii, veruvam deka ima isto ko sto ima i vakcinjrani zarazeni, ama ne veruvam vo ona sto pisala ona nigde ne idela, pazarela onlajn duri ni do market ne idela ama se zarazila, e od kaj, doma sam ne i dosol virusot. Najveke se opustija vakciniranite i prelezanite, gotovo mislat ne im moze virusot nisto, frlija maskite, i udrija na druzbi i veselbi.

На cresa-jagoda и Biljarkata им се допаѓа ова.
  2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.004
    Допаѓања:
    123.548
    I go vidov profilot, ne e bas deka sedela doma ama ajde. Neka i vrvi so lesno da ne ja setame po forumi. Toa e.

На Waverly Raven, mal.ecka, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  3. 999

999 Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    305
    ima li nekoja od resen da kaze za toj mladiot od 24 godini sto pocinal
    zdrav bil ili moze imal nekoja bolest
    ne e vo red ova sto prasuvam,znam
    vo red preskoknete me

4. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.774
    Допаѓања:
    41.785
    Неофицијално немал други болести, ама не можам да тврдам. Пред десетина правеше свадба, најверојатно од таму и се заразил.

На cresa-jagoda, Milkiway и LejlaD им се допаѓа ова.
  5. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.004
    Допаѓања:
    123.548
    Оф трагедија. Сега прочитав. Аман бре луѓе.. Свадба морало..

На Waverly Raven, Tajnaotrovna, azelea и 5 други им се допаѓа ова.
  6. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    20.125
    Лелееее. Кога читам на нет се е само бројка, а позади секоја бројка тажна приказна.

Свадби треба да се забранат целосно. Сфаќам како им е на младите што сакаат да прават, ама непријатно е за гостите, со страв одат сите, а кога ти е мн близок мора да одиш. Вака сите во непријатна ситуација, а после тоа трагедии .

На Waverly Raven, mal.ecka, azelea и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Grateful

Grateful Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2020
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    544
    Здраво,
    Ако не е постот за тука слободно извришете го. Де рсботи за жена 48 годишна, 1 недела со симптоми,температура,вчера е направен тест,позитивен е.Докторот му дал некои витамини ,денеска има направено ртг во букурешт резултатите ке биле готови во вторник. Денеска не се осеќа добро дали знаете каде да одиме за инфузија?

8. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    Јас не сфаќам како им е на младите. Себичност и егоизам до максимум. Може да отидат само на матично, ама мора да се викаат поколенија и поколенија.
    Без разлика колку и да ми е некој близок, нема да одам. Ако е човек, ќе разбере, ако не, не ми ни треба таква личност во животот. На секој му е мил животот и има право да одбере како ќе се заштити.
    Туку имаше една од тие домаќинските групи. Со таков чемер пишуваше, како децата невенчани ќе им останат, какви биле овие мерки. Да идеш и со стап да ја гаѓаш, шушумиги.
    Јас сериозно не знам со кој памет се прават свадби и сериозно не знам со кој памет луѓево одат. Демек бракот нема да им биде добар ако не се испоштуваат сите салтанати. Колку сме уназадени.

На neno0o, Jana06, Izaabella и 17 други им се допаѓа ова.
  9. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.004
    Допаѓања:
    123.548
    Одете во 8ми септември во ковид центарот.

На Guns N` Roses и LejlaD им се допаѓа ова.
  10. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    А што се носи една маска една недела друга работа.:?:
    @elenaklasik На ова видео ли мислиш?!

@Среќа И јас имам таков став во врска со крвните групи. Нулта се најотпорни, а А најлошо поминуваат според муабети што сме си правеле и разменувале мислења.

Последна измена: 27 август 2021
    На martovsko cveke, cresa-jagoda и elenaklasik им се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.873
    Допаѓања:
    203.015
    Мислам дека нема врска крвната група. Татко ми се зарази, брат ми се зарази, нулта крвна група се. Додуша не поминаа нешто тешко иако брат ми беше во болница, повеќе за да го следат, оти сепак ризична категорија беше. Ама фала Богу, добро поминаа и двајцата.

На martovsko cveke, Luminary, Waverly Raven и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Не викам дека не се заразуваат. Некои се заразуваат а некои не. Ама и тие што ги знам полесно поминале за разлика од другите членови на фамилијата. Имам 4 блиски примери.

На cresa-jagoda, LejlaD и Annath им се допаѓа ова.
  13. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.420
    Допаѓања:
    8.569
    Ако сега не сме за карантин, не знам кога.
    Колку многу луѓе починаа во само неколку дена, они си спремаат школска година со физичко присуство.

Идиоти. Има ли барем еден со здрав памет меѓу функционерите, комисијата за заразни болести...?
    Ова што се случува е крајно загрижувачки, а сите си се понашаат ноншалантно.

На Принцезичка1, mareane, cresa-jagoda и 8 други им се допаѓа ова.
  14. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.004
    Допаѓања:
    123.548
  15. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.692
    Допаѓања:
    8.643
    Да, да. Со оглед на тоа дека се хоспитализирани од средината на јули, (а вакцини втори дози примиле во април/мај) значи месец дена и не се сеуште испуштени, а некои се и на кислородна подршка, ситуацијата не им е баш најдобра. Значи ги има со сите вакцини, не можам да кажам дека ете вакцинираните со таа и таа вакцина не дошле до степен да бидат хоспитализирани. Ги има од сите возрасти. Од деца до 78 год е најстариот пациент кај нас. Дел се со хронични заболувања, дел се без, потполно здрави биле предходно. Буквално нема никакви правила. Се е индивидуално, кој организам како може да поднесе и каков имунитет има па дали ќе може да се избори.

Последна измена: 27 август 2021
    На martovsko cveke, LejlaD, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  16. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.151
    Допаѓања:
    221.710
    Кај нас сертификатот при вакцинирани и прележани се зголемува од 6/9 месеци на 12 месеци. Подоцна ќе утврдувале дали да го продолжуват уште.

На WildMk, mal.ecka, Sofi.ja и 2 други им се допаѓа ова.
  17. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.692
    Допаѓања:
    8.643
    Па се опуштија затоа што сосема погрешни информации им дадоа медиумите па и владата. Пуштија инфо дека вакцината штити и нагло престанаа да носат маски со изговор дека се вакцинирани. Не знам дали сме навистина толку прост народ па не знаеме како функционираат вакцините или едноставно таков ни е менталитетот па не се замараме да почитуваме закони.
    Инаку не е можно да избегнувала апсолутно секаков контакт со луѓе, тоа мислам дека се подразбира. Пазарела онлајн ама нарачката секако некој и ја доставил итн. Сигурно мисли на тоа дека не се мешала во групи и слично ама пак ќе кажам нема никакви правила. Еве од искуство можам да кажам дека тие што најмногу се плашеа и најмногу се пазеа фатија меѓу првите вирус.

На martovsko cveke, elenaklasik, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.990
    Допаѓања:
    4.174
    Pa dobro, ama predavanjeto na narackata e sekunda rabota na otvoreno :) tuka rizik i nema.
    Za poslednoto ne bi se soglasila, se plasime uste kako i prviot den, se pazime nenormalno mnogu, vakcinirani sme i fala bogu neprelezani. Bas zatoa sto se plasam pazam, onie koi mi se smeeja site se zarazija ama pa i lesno pominaa i prodolzija da mi se smeat :wasntme::|

На LejlaD, cresa-jagoda и nena2010 им се допаѓа ова.
  19. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.692
    Допаѓања:
    8.643
    Која е логиката на ова? Кај некои антителата се губат нагло и доаѓаат на нула после шест месеци. И? Што правиме потоа? Можат уште шест месеци да шетаат слободно и да се изложуваат на ризик? И каква врска ми има сертификатот дека сум вакцинирана ако вакцината не ми предизвикала создавање на антитела во организмот? Практично, и вакцинирана сум тотално незаштитена.
    После вината ќе биде свалена само на народот а никој нема да одговара за вака донесените глупави закони.

На martovsko cveke, mal.ecka, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.692
    Допаѓања:
    8.643
    Пак ќе кажам, се е до организмот и како тој се справува со вирусот. Јас сум го прележала без да имам појма а од мај месец минатата година до март оваа буквално имам десет пати излезено од дома. Не затоа што се плашев туку од ххх други причини. И пак сум го фатила и прележала без да приметам. Правев антитела и се изненадив затоа што не можам ни да претпоставам кога сум го добила затоа што не осетив никакви промени.
    И да морам да те исправам, не значи дека ако си на отворено и во краток контакт со заболен дека немаш ризик од пренос. Ова ти е сосема погрешна информација

На martovsko cveke и LejlaD им се допаѓа ова.