Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Discussion in 'Коронавирус' started by LovelyGirl3, Jan 26, 2020.

1. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Учениците и наставниците во школите во Австрија ќе се тестираат три пати неделно, без оглед на вакциналниот статус.

2. Acronia

Acronia Популарен член

Не знам како ви се дежура на темава и опсесивно ви се читаат статистики.

3. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се согласувам дека тоа со крвните групи нема поврзаност. Јас, брат ми, снаа ми, сите сме нулташи, ама тие некако потешко го поминаа, а снаа ми после толку месеци, уште се опоравува од вирусот. Индивидуално е. Може има врска и сојот.

4. VDT2906

VDT2906 Форумски идол

Се си мислам дека Миа се има боцнато ама пошто она докажан антиваксер си ќути. Кај е до толку она јака фаца па да ја пуштаат да оди некаде без вакцина. Нема шанса да издржи она дома да седи, башка ако е со фалц веќе многумина знаат за тоа зошто јавно се пофали па нема да и успее да влезе некаде. Никој нема да ризикува бизнис зошто Миа јака фаца е.

LejlaD, simoncelicius and mal.ecka like this.
  5. Dentina

Dentina Форумски идол

Миа Костова го цитира Пановски сега кога и одговара, а тогаш кога не и одговараше: дека не треба антибиотик кај лесни случаи на ковид, ако нема докажана бактерија, нели вирус не реагира на АБ, онда беше пу пу не важи, имаше таа френдови доктори кои и препишаа Сумамед и што ли веќе е закон во мк за корона. Лицемерче инфлуенсерско е Миич. Мене стварно ми се свиѓа таа кога рекламира парталчиња и сатови, така да не е анимозитет во прашање.

Last edited: Aug 28, 2021
    Harper, KuklickaSk, JuLleE and 8 others like this.
  6. Miki4eca

Miki4eca Истакнат член

Sto pobrzo neka pomine najlosiot period od zivotot vekje 3 godini so Corona Virusot ....... postoi neka ne ve manipuliraat deka ne postoi coronata

7. nena2010

nena2010 Форумски идол

Таа и дете си има вакцинирано. Гарантирам. Само лае околу. Како инаку детето на школо е примено? Нели не примаат без сите вакцини. Најјаките антиваксери се наrедија за вакцина за да одат на одмор, и сега за во кафана.. Така да нека не се силат многу по постови. Чест на исклучоци ама "антиваксери" се само за на фб и инстаграм. И се согласувам дека тие треба да подлежат на кривично гонење за ширење податоци кои можат некого да го коштаат живот.

8. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Не викај два пати пд едма страна има школо што замижуваат поготово на таквите "популарни", а од друга страна некое докторче ќе и пише дека детето од Х причини нема да смее да го вакцинира и готово

9. butterflysk

butterflysk Популарен член

Da moze da se zarazam ako pravam muabet bez maski, i blizu , ama ne moze so maski ( so kn95 maska sum sekogas) sekunda sto ke mi dade kurirot kesata da se zarazime da ne preteruvame..ako e taka togas i vo razminuvanje na ulica moze da se zarazime neli?
    Inaku jas nemav antitela pred vakcina proveriv. Posle valcina ne proveriv oti mi e strav da idam sega po laboratorii.

10. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Здрав мозок не може да ги процесира глупостите шо се изнапишаа во изминатиот период на фб и останатите социјални мрежи.

Под итно е потребна психолошка евалуација на целото население, не дека нема слична ситуација во останатите земји, ама ова во Мк ја премина секоја граница! Највеќе криво ми е за здравствените работници но и останатите работници кои се приморани да ги трпат циркузите на власта и оние луѓе без тронка морал кои жестоко се удираат во гради и надалеку се промовираат како верници и религиозни, патем релегијата-олицетворие на моралот.

Сум за вакцинација но, не задолжителна вакцинација, туку ЗАДОЛЖИТЕЛНА ЗДРАВСТВЕНА ЕДУКАЦИЈА. Значи не е поетнтата ајде вакцина една доза, па и две дози и јуриш по свадби и брзо освежување со инфузии, не е поентата да дремиш дома со тешка симптоматологија и во последен момент да се јавиш на болница, не е поентата маска да носиш само да избегнеш казна од полиција итн.

Однапред ќе се извинам за оваа генерализација но, народов е здравствено ТУП, селективно размислување и рекла-казала муабети на најјако, попрво се трча кај бајач отколку кај лекар и НЕ, не е народов единствено крив бидејќи ваквите иницијативи се стимулираат од МЗ, лекарската комора и сл институции за да се избегнат вакви сценарија ама фала богу тие се прогласени за умрено. Обврска е, особено на матичните лекари, да ги советуваат пациентите, да едуцираат, да превенираат, а не само да препишуваат лекови, а пациентите се должни да ги применат овие препораки, неопходна е взаемна соработка. АМА со ова ниво на меѓусебна недоверба и раздор не ме ни чуди коронава шо коси вака јако.

Yowannty, Alishan30, Love 83 and 21 others like this.
  11. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

12. nena2010

nena2010 Форумски идол

И тоа што велиш.. Се е возможно во оваа Монти пајтон држава.

Dentina and Milkiway like this.
  13. fana

fana Форумски идол

Се има 100%

14. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Премногу наеднаш сте загрижени за смртноста, а истите постојано зборите како не умираат луѓе од ковид туку се лаже.

15. WildMk

WildMk Форумски идол

Ооо бре златен, колку си во право!
    Само, кај нас не го гледаме тоа, барем не во наредниве 50тина години.
    ... за жал...

16. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Го најде човекот за маски :) колку пари за маски имам дадено ни сама не сум свесна.
    Ако си ме прочитала баш пред некој ден го правев муабетов, дека треба да се воведе задолжителна КН95 маска а не со парталчиња да си шетаат по молови со сертификатот. Кога морам да влезам во затворен простор ставам две КН95 маски. Маските ги дезинфицирам по употреба и ги фрлам по 2,3 носења. Маските ги затегам т.е ги врзувам на ластичињата за да нема луфтра никаде.
    Многу често гледам некои огромна луфтра инаат помеѓу маската и носот, и што дека ставиле Кн95 кога ќе им испадне уште малку :?: Јас одбивам да верувам дека сите ќе прележиме, пазам и се вакцинирав токму заради тоа, не само јас, туку и сите мои блиски. И така..:)

LejlaD and cresa-jagoda like this.
  17. Зак од Андромеда

Зак од Андромеда Истакнат член

Ако се прави тест за корона може да даде реална слика доколку се прима антибиотик?

18. VDT2906

VDT2906 Форумски идол

Да не ме сфатиш погрешно ама како дишеш со две кн95 маски на топлово? Јас носам една правилно ја ставам да нема луфта ама едвај чекам да ја извадам посебно ако пазарам и шетам по маркет се задишувам како маратон да сум трчала.

19. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Нема никаква врска.

20. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Ако е толку фраерка нека ги отвори постовите да и се коментира.
    Вака само 'браво Миа', не е интересно.

oblace1, Tajnaotrovna and Escape83 like this.