Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.239
    Допаѓања:
    189.469
    Учениците и наставниците во школите во Австрија ќе се тестираат три пати неделно, без оглед на вакциналниот статус.

На Waverly Raven, LejlaD, simoncelicius и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Acronia

Acronia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2021
    Пораки:
    1.222
    Допаѓања:
    4.490
    Не знам како ви се дежура на темава и опсесивно ви се читаат статистики.

На Panda girl, carangigia, christinnn и 3 други им се допаѓа ова.
  3. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.361
    Допаѓања:
    183.188
    Се согласувам дека тоа со крвните групи нема поврзаност. Јас, брат ми, снаа ми, сите сме нулташи, ама тие некако потешко го поминаа, а снаа ми после толку месеци, уште се опоравува од вирусот. Индивидуално е. Може има врска и сојот.

На LejlaD, simoncelicius, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.330
    Допаѓања:
    19.739
    Се си мислам дека Миа се има боцнато ама пошто она докажан антиваксер си ќути. Кај е до толку она јака фаца па да ја пуштаат да оди некаде без вакцина. Нема шанса да издржи она дома да седи, башка ако е со фалц веќе многумина знаат за тоа зошто јавно се пофали па нема да и успее да влезе некаде. Никој нема да ризикува бизнис зошто Миа јака фаца е.

На LejlaD, simoncelicius и mal.ecka им се допаѓа ова.
  5. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.392
    Миа Костова го цитира Пановски сега кога и одговара, а тогаш кога не и одговараше: дека не треба антибиотик кај лесни случаи на ковид, ако нема докажана бактерија, нели вирус не реагира на АБ, онда беше пу пу не важи, имаше таа френдови доктори кои и препишаа Сумамед и што ли веќе е закон во мк за корона. Лицемерче инфлуенсерско е Миич. Мене стварно ми се свиѓа таа кога рекламира парталчиња и сатови, така да не е анимозитет во прашање.

Последна измена: 28 август 2021
    На Harper, KuklickaSk, JuLleE и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Miki4eca

Miki4eca Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2019
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    206
    Sto pobrzo neka pomine najlosiot period od zivotot vekje 3 godini so Corona Virusot ....... postoi neka ne ve manipuliraat deka ne postoi coronata

7. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.984
    Допаѓања:
    123.441
    Таа и дете си има вакцинирано. Гарантирам. Само лае околу. Како инаку детето на школо е примено? Нели не примаат без сите вакцини. Најјаките антиваксери се наrедија за вакцина за да одат на одмор, и сега за во кафана.. Така да нека не се силат многу по постови. Чест на исклучоци ама "антиваксери" се само за на фб и инстаграм. И се согласувам дека тие треба да подлежат на кривично гонење за ширење податоци кои можат некого да го коштаат живот.

На Harper, Tajnaotrovna, KuklickaSk и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.026
    Не викај два пати пд едма страна има школо што замижуваат поготово на таквите "популарни", а од друга страна некое докторче ќе и пише дека детето од Х причини нема да смее да го вакцинира и готово

На nena2010, NarCis@, Dentina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.990
    Допаѓања:
    4.174
    Da moze da se zarazam ako pravam muabet bez maski, i blizu , ama ne moze so maski ( so kn95 maska sum sekogas) sekunda sto ke mi dade kurirot kesata da se zarazime da ne preteruvame..ako e taka togas i vo razminuvanje na ulica moze da se zarazime neli?
    Inaku jas nemav antitela pred vakcina proveriv. Posle valcina ne proveriv oti mi e strav da idam sega po laboratorii.

10. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.685
    Допаѓања:
    13.949
    Здрав мозок не може да ги процесира глупостите шо се изнапишаа во изминатиот период на фб и останатите социјални мрежи.

Под итно е потребна психолошка евалуација на целото население, не дека нема слична ситуација во останатите земји, ама ова во Мк ја премина секоја граница! Највеќе криво ми е за здравствените работници но и останатите работници кои се приморани да ги трпат циркузите на власта и оние луѓе без тронка морал кои жестоко се удираат во гради и надалеку се промовираат како верници и религиозни, патем релегијата-олицетворие на моралот.

Сум за вакцинација но, не задолжителна вакцинација, туку ЗАДОЛЖИТЕЛНА ЗДРАВСТВЕНА ЕДУКАЦИЈА. Значи не е поетнтата ајде вакцина една доза, па и две дози и јуриш по свадби и брзо освежување со инфузии, не е поентата да дремиш дома со тешка симптоматологија и во последен момент да се јавиш на болница, не е поентата маска да носиш само да избегнеш казна од полиција итн.

Однапред ќе се извинам за оваа генерализација но, народов е здравствено ТУП, селективно размислување и рекла-казала муабети на најјако, попрво се трча кај бајач отколку кај лекар и НЕ, не е народов единствено крив бидејќи ваквите иницијативи се стимулираат од МЗ, лекарската комора и сл институции за да се избегнат вакви сценарија ама фала богу тие се прогласени за умрено. Обврска е, особено на матичните лекари, да ги советуваат пациентите, да едуцираат, да превенираат, а не само да препишуваат лекови, а пациентите се должни да ги применат овие препораки, неопходна е взаемна соработка. АМА со ова ниво на меѓусебна недоверба и раздор не ме ни чуди коронава шо коси вака јако.

На Yowannty, Alishan30, Love 83 и 21 други им се допаѓа ова.
  11. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Screenshot_20210827_182806.jpg

На ladydy13, mKdevojce, TheDongerino и 5 други им се допаѓа ова.
  12. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.984
    Допаѓања:
    123.441
    И тоа што велиш.. Се е возможно во оваа Монти пајтон држава.

На Dentina и Milkiway им се допаѓа ова.
  13. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.182
    Допаѓања:
    118.412
    Се има 100%

14. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.826
    Допаѓања:
    40.947
    Премногу наеднаш сте загрижени за смртноста, а истите постојано зборите како не умираат луѓе од ковид туку се лаже.

На Tajnaotrovna, Anne Boleyn и GirlRose им се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.300
    Ооо бре златен, колку си во право!
    Само, кај нас не го гледаме тоа, барем не во наредниве 50тина години.
    ... за жал...

На azelea, LejlaD, Waverly Raven и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.494
    Го најде човекот за маски :) колку пари за маски имам дадено ни сама не сум свесна.
    Ако си ме прочитала баш пред некој ден го правев муабетов, дека треба да се воведе задолжителна КН95 маска а не со парталчиња да си шетаат по молови со сертификатот. Кога морам да влезам во затворен простор ставам две КН95 маски. Маските ги дезинфицирам по употреба и ги фрлам по 2,3 носења. Маските ги затегам т.е ги врзувам на ластичињата за да нема луфтра никаде.
    Многу често гледам некои огромна луфтра инаат помеѓу маската и носот, и што дека ставиле Кн95 кога ќе им испадне уште малку :?: Јас одбивам да верувам дека сите ќе прележиме, пазам и се вакцинирав токму заради тоа, не само јас, туку и сите мои блиски. И така..:)

На LejlaD и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  17. Зак од Андромеда

Зак од Андромеда Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2020
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    323
    Ако се прави тест за корона може да даде реална слика доколку се прима антибиотик?

18. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.330
    Допаѓања:
    19.739
    Да не ме сфатиш погрешно ама како дишеш со две кн95 маски на топлово? Јас носам една правилно ја ставам да нема луфта ама едвај чекам да ја извадам посебно ако пазарам и шетам по маркет се задишувам како маратон да сум трчала.

На christinnn, simoncelicius, happygirl и 2 други им се допаѓа ова.
  19. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.692
    Допаѓања:
    8.642
    Нема никаква врска.

На Зак од Андромеда му/ѝ се допаѓа ова.
  20. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.254
    Допаѓања:
    27.920
    Ако е толку фраерка нека ги отвори постовите да и се коментира.
    Вака само 'браво Миа', не е интересно.

На oblace1, Tajnaotrovna и Escape83 им се допаѓа ова.