Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. HaleemO

HaleemO Активен член

Се зачлени на:
    13 март 2020
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    185
    На Leviosa2503 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.677
    Допаѓања:
    253.131
    Што поинаку е сега, кај нас баш вака е, се излегува по потреба.

3. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Кажа министерот за надворешни дека може да се направи исклучок за тие што се заглавени на меѓупростор, на аеродром со откажан лет или без живеалиште. Така да, контактирај го МНР за помош.

На Purplelilac, cresa-jagoda, 1209 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. makedon81

makedon81 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    430
    Филипче мислеше со нетестирање за корона ќе ја победи истата е се излажал...
    Правилата велат само тест , тест, тест...
    А вака што море немаме нови случаи, о и оп наеднаш 7 комада
    4-Дебар
    3-Скопје од кои двајца се федтирале кај Жан Миррев а една во инфективна кл...

На BloodElf, cresa-jagoda, queen19 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.387
    Допаѓања:
    25.029
    Чао магистре.
    Еве и јас сум магистер по безбедност.

Се согласувам, ама некако со сегашнава ситуација, вонредна состојба колку толку би помогнало, има некаква надеж.
    Што кога ќе избега од контрола целава ситуација па тогаш ни вонредна ни бутур не вади.
    Знаеш какви ни се полициските капацитети.

На cresa-jagoda, fana, Tajnaotrovna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Не знам искрено, возачите што ги знам поминуваат граници без проблем ама со еу документи, не знам како е со мк документи.

7. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.968
    Допаѓања:
    34.601
    Лажни изјави ...аман бе луѓе па најблиските си ги заразувате... Можеби ќе беше место изјави Затвори ги 14дена штом слета или влезе на граница и Чао никој немаше да се заразии а не па и уште преку прозор бегале за тестирање... као божем на колење се а вака само ќе си наштетат и себе и на сите околу нив... ахх Северна Кореја да ни беше или Путин не дека министеров наш не е одличен ама за ваков народ Џабе е...

На green.eyes, kukla21, темјанушка и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Fifi84

Fifi84 Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    3.564
    и мене рачунајте ме

На Tajnaotrovna и KateKane им се допаѓа ова.
  9. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    еу документите важеа до вчера... од утре ништо нема да е исто

На cresa-jagoda, Tajnaotrovna и smile:) им се допаѓа ова.
  10. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125

И Шветска не тестираат веќе. Осеќаш симптоми си седиш дома без разлика дали Корона или друг вирус, осеќаш дека е сериозно бараш помош се јавуваш на тој и тој број па таму ти даваат помош. Единствена превенција е самоизолација. :)

На Ivan4e04, kukla21, SandStorm и 14 други им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.107
    Допаѓања:
    269.075
    Убаво кажа Димитров - се' што сте мислеле дека е нормално и очекувано... очекувајте да не е повеќе така.

Језиво.

На Ivan4e04, green.eyes, Purplelilac и 14 други им се допаѓа ова.
  12. Mrs. Lovett

Mrs. Lovett Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.125
    За двете се дозна што се правеле паметни преку Солун. А за колку паметни не се знае?
    Мислам дека пишав дека пред 5 дена од Охрид имаше отидено за Хрватска. Денес ги нема со слики, можеби тие се заглавени на граница за назад. Се си мислам дека колегијално жени имаат отидено затоа што беа на различна возраст. Можеби грешам не ме фаќајте за збор, но дека напоменаа дека има што се заглавени а се враќале од Хрватска, па ми текна.

Едит: Додека кај нас се апелираше да се седи дома, се оптеретија со слики ставање. Сега нигде нема слики. Многу незрело и неиживеано за моменталнава состојба.

Последна измена: 16 март 2020
    На cresa-jagoda, Doozy, emiliana и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.133
    Допаѓања:
    33.879
    Ладен туш пред спиење.
    Од паметњаковиЧИ и претерано снаодливи лица :envy: ќе си пострадаме. Која стратегија ја смислиле за да влезат во Мк и да избегнат самоизолација. Си се шеткаат слободно и кој знае колку вакви снаодливи влегле тука. Пу срамота.
    Самоизолација не е затвор ало, ама за вас ваквите само затвор и удри.

Што чекаа досега за аеродромиве и границиве? Малку повеќе закаснија со затворање на истите.

На Ivan4e04, green.eyes, kukla21 и 13 други им се допаѓа ова.
  14. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Сакаш да кажеш дека во Србија и Бугарија има забрана за движење? Бидејќи има вонредна состојба.
    Пи наш устав вонредна соатојба сами дава поголема моќ на владата, не кажува што да се прави во пандемија или слилно. Кај нас и онака сега нема парламет и сета моќ е во владата.

15. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.556
    Допаѓања:
    39.546
    Засега ние и БиХ имаме ист број на активни случаи (ако не ги сметаме тие 2 од Жан Митрев), односно 23, со што ние најверојатно имаме 25.
    Црна Гора има 0, а Косово не знам, негде слушнав 12?

16. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Жалам само за една работа,реагираа многу брзо,мислам една бевме една од балканскиве држави која со еден случај воведе мерки. И не ни Венко,ни Зајко,ни Мицко никој не ни е крив за нашата глупоштина. Се чудев како Словенија нема граници со Италија а нема заболени , ама навистина се чудев , ние вејќе го имавме првиот. Ние имавме и воведено мерки училишта,градинки факултети дома.
    Словенија пламна има над 250 заболени 1 смртен случај,скоро воведе мерки. Територијално ништо поголема од нас,но економски посилна.

И што се деси,се кријат во струшки села мислиш вошки имаат,не кажуваат кој од кој крај е дојден,се бацуваат по три пати,се собираат да си раскажат кој син колку спечалил и кашлаат меѓусебе.
    Кој биле тие да бидат во изолација,им љубомореле,за што за простотијата која нема да ка искоренат ? Џабе и граници са поминуваат,џабе и свет да видат.
    Ова и за "докторката" важи , за неа несакам ни да пишувам,овие од дебар и струга може толку му било образованието,ама оваа демек школо учела... џабе.

Жал ми е што имам многу поводи за славење,ситуацијава не ми налага,се плашам за мојот 11 месечен син,за бебево во мојот стомак што на раат нема да можам на контроли да идам,и за мажот ми што мора да биде на работа.

А за Венко Филипче , секоја чест.

Се надевам дека за брзо ке пишуваме малце пооптимистички.

Тешко тие совесни дома што неможат да си дојдат за празнициве што следат.

Чувајте се!

На Ivan4e04, Harper, green.eyes и 46 други им се допаѓа ова.
  17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.313
    Допаѓања:
    158.304
    Супер. Идеално.
    Сега пак да идеме на една тура пазарење, да ги направиме цените на основните добра до плафон јер зголемена побарувачка, природно движење нанпонудата и побарувачката, вака кога е се у уште поотежнати услови.
    Тоа и така удира кај најсиромашните, сега па дамбетер.

И све ова од аздис, ама државата е крива зошто некому му се шетало, друг го јебе системот со бегање со кола и така на така... брааавурозни потези.

Објасни Пендаровски што значело во наши услови вонредна ситуација. За тие што не знаевме, мислам дека се едуциравме. Нашите мерки се построги од Србија која има вонредна состојба

На cresa-jagoda, kikin, LejlaD и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.387
    Допаѓања:
    25.029
    Нашиот Устав има повеќе дупки и од цело Скопје :)
    Да не навлегуваме сега во таа тема.

Ова каубојциве што се кријат и се шетаат заразени е веќе граѓанска непослушност. А за тоа се знае што следува.

На cresa-jagoda, Lollipop_123, LejlaD и 6 други им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.107
    Допаѓања:
    269.075
    Мене овие што се кријат, бегаат ама ич не ми се јасни.
    Што мислат дека ќе се случи ако седат дома, позитивни или не на вирусот?

На Ivan4e04, Harper, SandStorm и 23 други им се допаѓа ова.
  20. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.766
    Допаѓања:
    173.052
    Знам какви ни се капацитетите ..затоа и ти викам дека тешко тоа кај нас ќе помине :(
    Плус тоа треба прво кризна состојба да прогласат на територија на цела МК а нема основа баш голема за тоа, жариште немаме во источна на пример.. па да се водат по членовите од законот за управување со кризи е на крај ако прогласат вонредна состојба институциите ќе крахираат.
    Верувај ми, разглабано ми е ова со многу професори на времето, ја земавме тогаш за пример кризата од 2001 кога не беше прогласена вонредна состојба на цела територија...
    Тоа нема никогаш да се случи.. поради делегирањето на обврските и премногуте права (и недостаток од истите) на некои институции..

На темјанушка, cresa-jagoda, LejlaD и 7 други им се допаѓа ова.