1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.663
    Допаѓања:
    5.831
    Излезе неделниот извештај за процент на вакцинирани/ невакцинирани? И зошто не?!

2. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.391
    Допаѓања:
    90.495
    Најави Филипче и 3 доза за сите граѓани.
    Иако тоа и не е лошо за тие што сакаат и се вакцинирани во март/април, бидејќи многу ги има веќе на кислородна.
    Претпоставувам во таа насока ќе оди препораката.
    Каков црн полициски?
    Од што ќе живеете ,мислите што пишувате?
    Нема повеќе полициски,децава ќе одат во школо,нема онлајн повеќе,најмногу комбинирано и ќе живееме со коронава.

Филипче е одговорен зошто не спроведува протокол болнички и зошто лечи кој ќе стигне.
    Овие бројки не се нормални денес и типот треба да објасни зошто е така.
    А за во иднина да се прочешлаат квалитетот на медицинските фак.во Те и Штип.

На mal.ecka, JuLleE, friendy и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.479
    Допаѓања:
    5.316
    Нема проблем за трета доза, прво сите министри, сите нивни приврзаници, политички партии ,па ја ќе седнам на столче да примам. Нека не трипа и он, тон луѓе невакцинирани шо кај нас шо у свет па трета доза говедо спомнува. Брука една , со све закснија, со све беше помешано политика , знаеше и знаеле сите у влада шо народ сме и како треба со нас. Осиромаши све , разочара и оној кој поштувал правила од сам старт, не знаааат кај терааат. Седиме сите ко кретени дома и чекаме мај да дојде да здивнеме, а они да почнат да се препукуваат за кој попаметен да испадне. Бедоќа невидена сме!

На Billy Idol, flower30, MilaSs12 и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.679
    Допаѓања:
    25.246
    Они гарант имаат сертификат а немаат примено ни прва доза:inlove:

5. venus♡

venus♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    1.113
    А што со оние кои веќе не се живи благодарение на ужасниве мерки?

Повеќе пати се покажа како најдобра мерка, развиени држави сеуште ја користат. Боље спречити него лечити.
    Ќе живее кој ќе преживее, а што со останатите? Колку себично размислување. Ради таквите се одолговлекува пандемијата.

6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    И за тоа ќе се бунат.
    “Полициска држава!!“

Шо и да напрајш, ќе згрешиш.
    Искрено, мило ми е шо не сум јас таа што треба да мисли за се' во државата.

На SuperGirl24 и venus♡ им се допаѓа ова.
  7. venus♡

venus♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    1.113
    Па би се бунеле од што се несовесни. Еве лично можам да кажам дека би ми пречело неслободно движење. Ама ако сум свесна дека тоа спасува животи ќе се помирам и ќе седам дома.
    Крај краева само седиш дома, не те тераат да копаш, еб*те неразбирливиот народ.

Објективно, на почетокот справувањето беше во ред. После тоа не беше совршено, но се забележуваше се' помала ангажираност од нивна страна. Чекаа да воведат мерки во други држави за да воведат кај нас, имаше бескорисни полициски од полноќ до 5.... Најмногу од контрола се испушти летово па наваму, баш кога е најпотребна заштита поради делта сојот. Затоа, за актуелниве настани, пожарот, најголема смртност, училиштата, упатувам огромни критики.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.479
    Допаѓања:
    5.316
    Абе ши збориш зашо ни е полициски? За мицковски да биде рааат у теретана, венко кафе да пире раат. Скроз напочеток и одлуките и полициски беше скроз на место и беше почитуван! После втор трет тамо Беше факинг хаос, деца си играа , луѓе демек шетаат кучиња, се опуштивме а стари умираат , шо има везе јоло. Абе 1 полициски да беше кажан на време, да беше спроведен ко шо треба, а дојде викенд празник навалица накај викендици, охрид … Ќе прифатан полициски заради масовна имунизација! Вака ја да седам дома некој да ми се шетурацка, журка , но тенкс !
    Поента ми е некој ако сака да шета ќе шета, некој ако сака на гости да иде ќе иде, некој ако сака да влезе у мол ќе влезе. ( све ова шо набројав се правеше)
    Не сум експерта, нити епидемиолог, нити инфектолог, сум прочитала ( односно чула од чичко Караџо)деека 8 недели генерално трае 1 бран. Не оспорувам дека имало некакво фајде од сите мерки, ама тоа веќе нема да не спаси. Ја ќе се чувам, ти ќе дојдеш и ќе ме заебеш мене и уше 20те шо работиме. Совеста… умот , еемпатија па кај се бе ?

На eli25, nena2010, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.870
    Абе важи. Се тепаше народ на почеток дури уште немаше доволно вакцини, со врски термини фаќаа преку познати да стигнат до вакцина, да се запишат на список преку фирми преку кај стигнат, па парламентарците пак имаа предност, немале ни прва доза примено. На форумот само колку бевме револтирани што имаат предност.
    Смешни сте.

На eli25, Angie1432, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.280
    Допаѓања:
    16.154
    Во Германија според новите правила во изолација седи само детето што седело до позитивно тестираното другарче. Карантинот може да се прекине после пет дена со негативен тест.

На eli25 и LejlaD им се допаѓа ова.
  11. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.679
    Допаѓања:
    25.246
    Ти тоа може си била револтирана јас не.

12. venus♡

venus♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    1.113
    Абе се' тоа најс. Ама Германија! Знаеш ли колку наредни генерации треба да пројдат за да дојдеме на ниво на Германија? И да, колку и да пројдат, пак никогаш нема да биде како таму.
    Плус како што знам таму ги тестираат децата. Ако има некој позитивен ќе се открие. Тука цело школо ќе се зарази додека да се открие дека некој е позитивен.

На eli25, Vivienen, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.269
    Градинките работат од лани, децата се без маски. Па не гледам да затворија некаде цела градинка.
    Одат поединечно во изолации ама некоја хаварија се нема десено.
    Ако не па вечно ќе седиме дома невакцинирани. Ќе се криеме како глувци, само вас да ви е погодено.
    По ова што читам тука треба да престанеме да дишеме.

На eli25, happygirl, green.eyes и 8 други им се допаѓа ова.
  14. venus♡

venus♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    1.113
    Мислам дека основната разлика меѓу градинка и училиште е повеќе од очигледна:
    • Градинка - незадолжително.
    • Училиште - задолжително.

15. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.280
    Допаѓања:
    16.154
    Можеби не е задолжителна градинката но е повеќе од неопходна во држава каде "баба сервис" скоро и да не постои за чување деца а во повеќето фамилии и двајцата родители се вработени.

16. venus♡

venus♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    1.113
    Има алтернатива. Дадилка ај гес?

17. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.474
    Допаѓања:
    48.839
    Само што не секој може да си дозволи во месецот да плаќа плус 200 евра за дадилка кога градинката е 1500 денари.
    Али полесно е да се удира по тие што децата ги дале у градинка него по свадбарите и по шетачите по кафиња и кафани.
    Јер социјалниот живот не смее да трпи. Работата и егзистенцијата може, ај гес.

На dunika, green.eyes, azelea и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.391
    Допаѓања:
    90.495
    @venus♡
    Полициски нема никаде,освен во Австралија.
    А нема бидејки се утврди дека немаше никакво влијание.
    Ја не знам што мерак ви е после година ипол да барате полициски и карантини.
    Па и онлајн школо,ти средношколка да не си?

На happygirl, dunika, WORRIED.BT и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.332
    Полициски навечер у 12 кога секако нема многу луѓе надвор или денски од 4 за да гледаме само пак гужви по маркети?
    Полициски не е карантин, не знам по кој пат се кажува ова.

На LejlaD и Cosmi им се допаѓа ова.
  20. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.818
    Допаѓања:
    40.908
    Каков полициски пак, што ви е...

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.