Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    20.539
    Ги измеша сипаниците малку.

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  2. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.175
    Допаѓања:
    27.339
    Така е.

3. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    25.542
    https://pressmiracle.com/браво-сингапур-стана-првата-земја-во/

Браво…..Сингапур стана првата земја во светот што изврши обдукција на телото со COVI D-19
    POSTED BY: ADMIN SEPTEMBER 25, 2021

По темелно истражување, откриено е дека C # o # v # i # d-19 не постои како вирус, туку како бактерија која била изложена на зрачење и предизвикува човечка смрт со згрутчување на крвта. Откриено е дека болеста C # o # v # i # d-19 предизвикува згрутчување на крвта, што доведува до згрутчување на крвта кај луѓето и предизвикува згрутчување на крвта во вените, што го отежнува дишењето на лицето; Бидејќи мозокот, срцето и белите дробови не можат да добијат кислород, луѓето умираат брзо.

За да ја откријат причината за недостатокот на респираторна моќ, лекарите во Сингапур не го послушале протоколот W # H # O и извршиле обдукција на C # O # VI # D-19.Откако лекарите ги отвориле и внимателно ги прегледале рацете, нозете и другите делови на телото, забележале дека крвните садови се шират и се полнат со згрутчување на крвта, што го попречува протокот на крв, а исто така го намалува протокот на кислород во телото, предизвикувајќи смрт на пациентот.

Откако дозна за оваа студија, сингапурското Министерство за здравство веднаш го смени протоколот за лекување на C # o # v # i # d-19 и им даде аспирин на своите позитивни пациенти. Почнаа да им даваат на пациентите 100 mg аспирин и Imromac. Како резултат на тоа, пациентите почнаа да се опоравуваат и нивното здравје почна да се подобрува. Сингапурското Министерство за здравство евакуираше повеќе од 14.000 пациенти за еден ден и ги испрати дома.

По периодот на научно откритие, лекарите во Сингапур го објаснија методот на лекување велејќи дека болеста е глобална измама, „Тоа не е ништо друго освен интраваскуларна коагулација (згрутчување на крвта). Метод на лекување: таблети со антибиотици Антивоспалително и земајте антикоагуланси (аспирин). Ова покажува дека болеста може да се излечи. Според други научници од Сингапур, респиратори и единица за интензивна нега (ИЦУ) никогаш не биле потребни. Протоколи за оваа цел веќе се објавени во Сингапур. Кина веќе го знае ова, но никогаш не ги објави своите извештаи. Споделете ги овие информации со вашето семејство, соседи, познаници, пријатели и колеги за да се ослободат од стравот од C # o # v # i # d-19 и да разберат дека ова не е вирус, туку бактерија која била само изложени на зрачење.

Само луѓе со многу низок имунитет треба да бидат внимателни. Ова зрачење, исто така, предизвикува воспаление и хипоксија. Victртвите треба да земаат Асприн-100 мг и Апроник или Парацетамол 650 мг. Извор: Министерство за здравство на Сингапур .
    ‐‐-------‐‐-------------------------------------------------------------------------
    Пред малку ми излезе овој текст . Не знам колку се во право , можеби некој од тука постручен од мене ( од медицинската фела ) ќе може да појасни малку подобро .

На tina2018 и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  4. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.870
    Бактерија што зрачи радиоактивно и со тоа предизвикува тромбоза малце сај-фај ми звучи, ама добро. Колку што знам радиоактивно зрачење сосема други ефекти има, пред сѐ на генетскиот материјал, затоа и прави трајна и непоправлива штета, која подоцна може да предизвика од тие лошите болести што не сакам ни име да им спомнам. Да не зборувам дека толку сериозно згрутчување на крвта тешко дека може да се контролира само со аспирин акутно како што е наведено во текстот. Ама еве нека кажат и лекарите.

Добар плот за некоја дистописка новела додуше.

Туку што е со хаштазите?

На KuklickaSk, Billy Idol, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.774
    Допаѓања:
    41.783
    BRAVO PRESMIRKL ZA FEJKNUS

На KuklickaSk и Annath им се допаѓа ова.
  6. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    25.542
    Извини , каде прочита дека бактеријата зрачи радиоактивно ? Јас не забележав таков податок , туку само зрачење , што не мора по автоматизам да е радиоактивно .

@Ahoy дали си сигурен дека е фејк њуз ?
    Дали си медицинско лице и можеш да го докажеш спротивното ?

7. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.870
    @CrazyGirl15 еве од текстот.
    А какво зрачење да е?
    Ваљда не ја ставиле во микробранова. Или радио да не слушала бактеријата со афирмациски пораки?
    Јас не знам како не ви е смешно да прашувате дали било вистина, мислам текстот нема нормална простопроширена реченица без грешки.

На Luminary, oblace1 и Annath им се допаѓа ова.
  8. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.026
    https://www.gov.sg/article/false-message-circulating-on-changes-to-treatment-protocols

Кога пребарувате вест гледајте обавезно да има линк од каде е преземена статијата дали е тој линк поддржан од сигурни извори. Некој ќе се излаже и ќе се опушти. Ова уште во јуни циркулираше како фејк

На Billy Idol, JuLleE и Annath им се допаѓа ова.
  9. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.870
    ЦЦЦ цензура, да не се дознае за бактеријата што зрачи ...

На Annath, Milkiway и Ahoy им се допаѓа ова.
  10. Vivienen

Vivienen Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2021
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    389
    Одамна имаше објавено дека е фејк њуз ова. Дури и од нивната влада официјално беа објавиле.

На Annath и CrazyGirl15 им се допаѓа ова.
  11. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.774
    Допаѓања:
    41.783
    Еве под мене е пишале тоа што сакав да го кажам.

И не мора да сум медицинско лице да знам дека е фејк, доволна е општа култура.

На Angie1432, mal.ecka и Annath им се допаѓа ова.
  12. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    25.542
    Постои УВ и еден куп други зрачења ( не ги помнам сите , не сум компјутер )
    Јас прв пат го гледам текстов , плус како извор е наведено Министерство за здравство на Сингапур .

Јас не наведов никој да се опушта , баш повикав некој кој е постручен од мене , ако може да објасни малку .

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  13. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    25.542
    Хахахах ме насмеа . Колку текстови среќавам со грешки деновиве .. не ме чудеше воопшто текстов .
    П . С . На разни теми , оваа е прва од тема здравство .

Се извинувам доколку е фејк , навистина не знаев , инаку не би ја објавила ( бидејќи и самата се вакцинирав ) , но ме интересираше дали е вистина ова или не ( како што гледате денешен датум стои како датум на објавување на оваа вест , а јас вести на тв не следам воопшто ) .

Последна измена: 25 септември 2021
  14. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.870
    Точно, ама какво и да "зрачи" таа бактерија, не знам ни едно што предизвикува акутна тромбоза.

15. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.026
    Општо пишав стварно може да збуни ја затоа секогаш гледам на статијата да има Извор и линк од изворот

На CrazyGirl15 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Vivienen

Vivienen Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2021
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    389
    Screenshot_2021-09-25-20-10-28-1.png

На Hisha, Ahoy и CrazyGirl15 им се допаѓа ова.
  17. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.921
    Допаѓања:
    36.771
    Добро, а зошто всушност не се прави аутопсија на ковид позитивни?
    Не е направена ниту една до сега?

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.479
    Допаѓања:
    5.316
    Абе ноу шејд али едно гуглаље на аглиски за аутопсија на заболен од ковид и ако споредите со ова е смешки.
    Зар на тон стручњаци не би им текнало аспирин да им дадат, ај тоа сите сме стручњаци нели, по дома клапни аспиринче, цитералче панцеф. Зар сите што прележале и имаат последици се заебаваат со нас. Патен ме замисли па еве што најдов. Гледав сите да се од годинава, односно по нови. https://www.karger.com/Article/FullText/511325
    https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1756231720302292
    Autopsies of COVID-19 patients

- have confirmed that in addition to causing respiratory disease, the coronavirus was also attacking other organs.Multiple Instagram posts claimed that the cause of COVID-19 is not a virus, “but rather bacteria that cause death and lead to the formation of blood clots in the veins and nerves, from which the patient dies because of these bacteria.” This is also false.https://apnews.com/article/fact-checking-afs:Content:10056037732

19. DDxx

DDxx Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2021
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    Wow 14000 пациенти пратиле дома после аспиринот.А фактот дека имаат 85000 позитивни 76 умрени и 12,000 активни.На 85000 позитивни за 19 месеци не верувам дека поише од 5000-6000имале хоспитализирани, а не па 14000 во еден момент.Класичен фејк.

20. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.148
    Допаѓања:
    118.181
    Оти можи умрениот да се накашла и да го зарази обдуцентот (facepalm)
    Логиката е оваа.

А точно зошто не се прави не знам.
    И да ниедна обдукција не е направена на починат ковид пациент јер протоколи ...

На Kitten, azelea, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.