Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Discussion in 'Коронавирус' started by LovelyGirl3, Jan 26, 2020.

1. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Нее од тебе никој повеќе не знае. Ни за вакцини, ни за сипаници. Може многу да се научи од твоите постови на тематикава. Јас сум само досадна како што велиш, не можам да ти парирам, плус па со 20годишни не се закачам. :tmi:

2. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Јас си признавам дека со сипаниците беше непромислена грешка. А, ти со смешните теории на заговор до кога планираш да тераш?

3. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Јас и теории на заговор? :?: Не си ме читала доволно за вакви обвинувања да ми прикачуваш. Подобро кажано, ме немаш разбрано што сакам да кажам а тоа не е мој проблем. :!: Ма да, останаа теории на заговор или се е веќе реалност од тоа што некогаш се сметаше за таква теорија?? Ако за тебе титкањето на баркод добиен со вакцинација за влегување било каде е нормално, за мене не е. Ама нема врска. Јас не ги вреѓам и скокам врз тие што мислат различно од мене.

Vivienen likes this.
  4. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Нема потреба да бараш да ти го избришат коментарот, после копираниот текст од линкот ти само праша некој постручен да каже за тоа, не го тутна ко да е вистина туку бараше мислење.

За во маркети задолжителна вакцинација е претерано. Прележав пред 1 месец, имам антитела, сигурно не планирам да се вакцинирам сега. Грешка им е што бараат сертификат не постар од 45 дена. И што, да не можам храна и средства за хигиена да си купам? :fubar: Ама да не трчаме предвреме, да видиме какви мерки ќе донесат па ќе правиме муабет.

CrazyGirl15 and Angie1432 like this.
  5. Hisha

Hisha Популарен член

Абе можеш да го извадиш МаКеДонецот од МАКедонија, ама македонизмот од македонецот никаД someone needed to say this:whew::handshake:

LejlaD likes this.
  6. Beatris

Beatris Популарен член

Девојки сакам да споделам со вас од најблиска фамилија какво искуство имаме со вакцинацијата против корона. Тетин ми, кој патем е возрасен, има 67 години, лани за време на сите пикови внимаваше максимално, но тетка ми оди на работа, се заразија, но поминаа лесно. Поточно кога проверија антитела разбраа дека прележале ковид. Е сега летово, нормално, како возрасен човок, ризична група се вакцинираше. Се зарази и покрај се повторно и верувале или не, заврши во болница со сатурација 75. Толку од муабетот дека вакцината ќе заштити од тешка клиничка слика. Значи нели овие луѓе ќе беа заштитени со вакцините? Тотално сум разочарана, човекот уште е во болница, ни остана да се молиме само.

Vivienen likes this.
  7. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Не знам што да кажам ам по пишувањево пишува дека ем е прележан ем е вакциниран и би требало да биде прилично заштитен. Пред некое време имаше статистика дека до Август годинава се забележани само 351 цлучај на реинфекција, а прележани и вакцинирани имаше некаде помалку од 50 случаи на реинфекција. навистина страшно за човекот ако е така. Тоа значи дека ни прележување не штити, нит вакцина.

Beatris likes this.
  8. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Затоа @fana вели дека имаат право да те вакцинираат без да те прашаат. Затоа што до толку се ефективни вакцините, не само што ти ќе се заштитиш, ќе ги заштитиш и другите. :x

LejlaD and Beatris like this.
  9. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Тоа од лично искуство го знаеш, нели?

10. fana

fana Форумски идол

Ти малку основно образование за вакцини имаш ли? Знаеш ли поентата која е? Знаеш ли да набориш некоја болест која благодарение на баш тие вакцини ти овде пред тастатура везеш?
    Не знам како не МИ е срам да ве читам.

Amellie13, le.soleil, LejlaD and 8 others like this.
  11. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Не знае. Нека почекаат уште малку, после ќе се чудиме од каде нови соеви и зошто не делуваат вакцините. И исто да не се чудиме кога ќе треба и новороденчиња да вакцинираме, пошто снегулките не сакале да бидат заморчиња. Ради нив и децата ќе ни бидат заморчиња.

12. Celltica

Celltica Популарен член

Златно игнор копче срц, раат :D
    Не знам ни со кого збориш, ама мислам дека има решение за проблемот :D

le.soleil, LejlaD and fana like this.
  13. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Ова за барање сертификат за во маркети озбилно е или пак си измислува некој?

Како што поминуваат деновиве и излегува дека се' повеќе и повеќе вакцинирани сепак се заразуваат, меркиве за барање сертификати стануваат се' помалку и помалку логични.Бидејќи надвор од здрав разум е парче хартија како доказ за вакцина да ти гарантира слобода на движење и покрај тоа што си заразен.Ако продолжи вака и коронава си остане да циркулира како грип и секој друг респираторен вирус, апсурдно ќе биде да се бара од цела популација да се вакцинира.И ве молам не почнувајте со тоа дека се знаеше дека вакцините не спречуваат трансмисија.Да, тоа се знае за секоја вакцина ама не се очекуваше повторно толку луѓе да завршуваат во болница и повторно да имаме толку фатални случаи.Наукава се менува секој ден, ако во април сме мислеле едно, а сега во септември искача друго нормално е да застанеш и да помислиш да не одиш тврдоглаво со глава во ѕид.Барање на вакцина за да можеш да купиш леб, кој што е основна потреба е н е н о р м а л н о.

14. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Вашите теории и праксата не се совпаѓаат. Колку сакате правете некој глупав и тупав. Не читате ништо што не ви одговара и што би ви ги замаглило розевите наочари. И да, не мешајте баби и жаби. Овие вакцини немаат ништо со тие поради кои јас тука пишувам.

Девојчето пишува дека и покрај вакцината завршил човекот со тешка клиничка слика, а вие: "нее вие сте криви! Вие сте селаци оти не се вакцинирате и затоа ќе треба бебиња да се вакцинираат!":x Која ви е логиката ете изгледа до толку сте вие паметни а сите други глупави па не можат да сфатат. :headbang:

А што со тоа што пронаоѓачот на ХИВ вирусот вели дека вакцинините ги создаваат мутациите? Ама што разбира тој кога вие се постручни од него на темава. Џабе му е нему Нобеловата награда. Нека дојде тука малку на форумов да се едуцира.

Last edited: Sep 27, 2021
    Beatris likes this.
  15. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Ако сакаш пак препрочитај си го.

LejlaD likes this.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Поединечни случаи не се правило.
    И од парацетамол луѓе умреле, ама тоа не ве запре да пиете парацетамоли

LejlaD likes this.
  17. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

@NarCis@ better?

18. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Девојчето пишува и дека покрај антителата, пак фатил корона. Јас не знам дали гледам со розови очила, ама ти дефинитивно имаш црн превез преку очите.

LejlaD and fana like this.
  19. Abel

Abel Популарен член

Тешка клиничка слика може да се појави и од ху други медицински причини. Веќе ослабен имунитет (поради прележан ковид, поради друга состојба на организмот), сигурно телото не поднесува исто еднаш да се заразиш и петпати да се заразиш. Не е вакцината ултимативното решение и никогаш не била. Туку, антиваксерите никако да објаснат што да се прави кога мора да се вакцинираш затоа што мора да патуваш, мора да работиш... никој не се пријави да ме издржува, а јас да седам дома и да се чаламам по форуми. Многу е лесно да им кажуваш на другите што да прават.

LejlaD and fana like this.
  20. venus♡

venus♡ Истакнат член

Ублажување + нови соеви = 0
    Цело време стоиме на истото.