Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.363
    Допаѓања:
    16.934
    Нее од тебе никој повеќе не знае. Ни за вакцини, ни за сипаници. Може многу да се научи од твоите постови на тематикава. Јас сум само досадна како што велиш, не можам да ти парирам, плус па со 20годишни не се закачам. :tmi:

2. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.193
    Допаѓања:
    27.440
    Јас си признавам дека со сипаниците беше непромислена грешка. А, ти со смешните теории на заговор до кога планираш да тераш?

На Tajnaotrovna, Hisha, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.363
    Допаѓања:
    16.934
    Јас и теории на заговор? :?: Не си ме читала доволно за вакви обвинувања да ми прикачуваш. Подобро кажано, ме немаш разбрано што сакам да кажам а тоа не е мој проблем. :!: Ма да, останаа теории на заговор или се е веќе реалност од тоа што некогаш се сметаше за таква теорија?? Ако за тебе титкањето на баркод добиен со вакцинација за влегување било каде е нормално, за мене не е. Ама нема врска. Јас не ги вреѓам и скокам врз тие што мислат различно од мене.

На Vivienen му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.922
    Допаѓања:
    81.377
    Нема потреба да бараш да ти го избришат коментарот, после копираниот текст од линкот ти само праша некој постручен да каже за тоа, не го тутна ко да е вистина туку бараше мислење.

За во маркети задолжителна вакцинација е претерано. Прележав пред 1 месец, имам антитела, сигурно не планирам да се вакцинирам сега. Грешка им е што бараат сертификат не постар од 45 дена. И што, да не можам храна и средства за хигиена да си купам? :fubar: Ама да не трчаме предвреме, да видиме какви мерки ќе донесат па ќе правиме муабет.

На CrazyGirl15 и Angie1432 им се допаѓа ова.
  5. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.496
    Допаѓања:
    5.346
    Абе можеш да го извадиш МаКеДонецот од МАКедонија, ама македонизмот од македонецот никаД someone needed to say this:whew::handshake:

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.366
    Девојки сакам да споделам со вас од најблиска фамилија какво искуство имаме со вакцинацијата против корона. Тетин ми, кој патем е возрасен, има 67 години, лани за време на сите пикови внимаваше максимално, но тетка ми оди на работа, се заразија, но поминаа лесно. Поточно кога проверија антитела разбраа дека прележале ковид. Е сега летово, нормално, како возрасен човок, ризична група се вакцинираше. Се зарази и покрај се повторно и верувале или не, заврши во болница со сатурација 75. Толку од муабетот дека вакцината ќе заштити од тешка клиничка слика. Значи нели овие луѓе ќе беа заштитени со вакцините? Тотално сум разочарана, човекот уште е во болница, ни остана да се молиме само.

На Vivienen му/ѝ се допаѓа ова.
  7. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.445
    Допаѓања:
    36.589
    Не знам што да кажам ам по пишувањево пишува дека ем е прележан ем е вакциниран и би требало да биде прилично заштитен. Пред некое време имаше статистика дека до Август годинава се забележани само 351 цлучај на реинфекција, а прележани и вакцинирани имаше некаде помалку од 50 случаи на реинфекција. навистина страшно за човекот ако е така. Тоа значи дека ни прележување не штити, нит вакцина.

На Beatris му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.363
    Допаѓања:
    16.934
    Затоа @fana вели дека имаат право да те вакцинираат без да те прашаат. Затоа што до толку се ефективни вакцините, не само што ти ќе се заштитиш, ќе ги заштитиш и другите. :x

На LejlaD и Beatris им се допаѓа ова.
  9. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.363
    Допаѓања:
    16.934
    Тоа од лично искуство го знаеш, нели?

10. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.645
    Допаѓања:
    121.461
    Ти малку основно образование за вакцини имаш ли? Знаеш ли поентата која е? Знаеш ли да набориш некоја болест која благодарение на баш тие вакцини ти овде пред тастатура везеш?
    Не знам како не МИ е срам да ве читам.

На Amellie13, le.soleil, LejlaD и 8 други им се допаѓа ова.
  11. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.507
    Допаѓања:
    185.007
    Не знае. Нека почекаат уште малку, после ќе се чудиме од каде нови соеви и зошто не делуваат вакцините. И исто да не се чудиме кога ќе треба и новороденчиња да вакцинираме, пошто снегулките не сакале да бидат заморчиња. Ради нив и децата ќе ни бидат заморчиња.

На Amellie13, green.eyes, dunika и 13 други им се допаѓа ова.
  12. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.877
    Златно игнор копче срц, раат :D
    Не знам ни со кого збориш, ама мислам дека има решение за проблемот :D

На le.soleil, LejlaD и fana им се допаѓа ова.
  13. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.021
    Допаѓања:
    42.293
    Ова за барање сертификат за во маркети озбилно е или пак си измислува некој?

Како што поминуваат деновиве и излегува дека се' повеќе и повеќе вакцинирани сепак се заразуваат, меркиве за барање сертификати стануваат се' помалку и помалку логични.Бидејќи надвор од здрав разум е парче хартија како доказ за вакцина да ти гарантира слобода на движење и покрај тоа што си заразен.Ако продолжи вака и коронава си остане да циркулира како грип и секој друг респираторен вирус, апсурдно ќе биде да се бара од цела популација да се вакцинира.И ве молам не почнувајте со тоа дека се знаеше дека вакцините не спречуваат трансмисија.Да, тоа се знае за секоја вакцина ама не се очекуваше повторно толку луѓе да завршуваат во болница и повторно да имаме толку фатални случаи.Наукава се менува секој ден, ако во април сме мислеле едно, а сега во септември искача друго нормално е да застанеш и да помислиш да не одиш тврдоглаво со глава во ѕид.Барање на вакцина за да можеш да купиш леб, кој што е основна потреба е н е н о р м а л н о.

На IRBBB, orevokrsacka, ButterflyQueen и 5 други им се допаѓа ова.
  14. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.363
    Допаѓања:
    16.934
    Вашите теории и праксата не се совпаѓаат. Колку сакате правете некој глупав и тупав. Не читате ништо што не ви одговара и што би ви ги замаглило розевите наочари. И да, не мешајте баби и жаби. Овие вакцини немаат ништо со тие поради кои јас тука пишувам.

Девојчето пишува дека и покрај вакцината завршил човекот со тешка клиничка слика, а вие: "нее вие сте криви! Вие сте селаци оти не се вакцинирате и затоа ќе треба бебиња да се вакцинираат!":x Која ви е логиката ете изгледа до толку сте вие паметни а сите други глупави па не можат да сфатат. :headbang:

А што со тоа што пронаоѓачот на ХИВ вирусот вели дека вакцинините ги создаваат мутациите? Ама што разбира тој кога вие се постручни од него на темава. Џабе му е нему Нобеловата награда. Нека дојде тука малку на форумов да се едуцира.

Последна измена: 27 септември 2021
    На Beatris му/ѝ се допаѓа ова.
  15. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.507
    Допаѓања:
    185.007
    Ако сакаш пак препрочитај си го.

16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.325
    Поединечни случаи не се правило.
    И од парацетамол луѓе умреле, ама тоа не ве запре да пиете парацетамоли

17. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.363
    Допаѓања:
    16.934
    @NarCis@ better?

18. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.507
    Допаѓања:
    185.007
    Девојчето пишува и дека покрај антителата, пак фатил корона. Јас не знам дали гледам со розови очила, ама ти дефинитивно имаш црн превез преку очите.

На LejlaD и fana им се допаѓа ова.
  19. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.706
    Допаѓања:
    9.307
    Тешка клиничка слика може да се појави и од ху други медицински причини. Веќе ослабен имунитет (поради прележан ковид, поради друга состојба на организмот), сигурно телото не поднесува исто еднаш да се заразиш и петпати да се заразиш. Не е вакцината ултимативното решение и никогаш не била. Туку, антиваксерите никако да објаснат што да се прави кога мора да се вакцинираш затоа што мора да патуваш, мора да работиш... никој не се пријави да ме издржува, а јас да седам дома и да се чаламам по форуми. Многу е лесно да им кажуваш на другите што да прават.

На LejlaD и fana им се допаѓа ова.
  20. venus♡

venus♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    1.113
    Ублажување + нови соеви = 0
    Цело време стоиме на истото.