Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.135
    Допаѓања:
    221.457
    Не само што ги фрлаат маскиве, туку неправилно ги носат, една маска ја користат 5 месеци закачена на рака, под нос ја носат, башка секоја недела одат по кафанки со пејачки и со по 100 души се мешат. Тука се и свадбите и сите оние “дупки” во законот. Лажните сертификати оти па некој ќе рече се вакцинирав од страв дека некој ќе го издаде.

и не не велам дека треба сите дома да се затвориме, напротив, туку треба да имаме сите некоја граница за се во животот па и за ова најважното меѓудругото, проблемот е што се оди до крајности. А тоа е дава добар резултат.

На Tenebra, dunika, flower30 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.184
    Допаѓања:
    189.114
    1,5 милиони дози, 1,8 милиони жители.
    Како мислиш, не се вакцинираат колку што мислиме? :?:

На Bebac му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.864
    Допаѓања:
    202.993
    Од тие 1.5 милион, 730000 (да заокружам, помалку се секако), се со две дози. Направи си ја математиката.
    Остатокот, само со една доза, нецелносно вакцинирани. Друго, еден куп познавам со лажни сертификати. И тоа видни луѓе. Така што, не се лажете за сликата што ја претставуваат. Веќе никому не верувам.

На Amellie13, oblace1, dunika и 6 други им се допаѓа ова.
  4. ForeverYoung

ForeverYoung Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    1.988
    За лажни сертификати има еден куп, луѓево си прават сами дома ама тие не влегуваат во статистика како вакцинирани. Барем овие јас што ги знам.

На Bebac, LejlaD и WildMk им се допаѓа ова.
  5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.184
    Допаѓања:
    189.114
    Mхм, најдов последно инфо. Отприлика 70.000 со 1 доза.
    Заклучно со 30 септември, вкупно се вакцинирани 788 058 граѓани, ревакцинирани се 729 794.
    300.000 деца да речеме.:?:
    Пола ваму-пола таму.

https://press24.mk/treta-doza-na-vakcina-dosega-primile-samo-235-lica
    Каква трета доза администрираат, според која авторизација?:?:

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Vivienen

Vivienen Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2021
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    389
    У В. Британија веќе ни маски не се носат па нема толку заболени.
    Кај нас проблемот се стариве лица кои паметуваат многу и не се вакцинираат, помладите пак имаат имутитет подобар од нивниот.
    Младите колку толку де разбираат у маркет држат дистанца, за разлика од нив старите у врат ти дишат, ако им спомнеш те намќорат, се расправаат демек они стари знаеле повеќе.
    Плус и здравството ни е катастрофа, а гледате каде здравството е лошо таму и корона коси, незнаат луѓето да се организираат и нејѓат да си ја вршат докторите должноста како треба, алчноста ги голтна сите, не гледаат пациенти туку политика ради фотеља.

На Bebac му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Јас па дека носев кн95 од влезна врата (да потенцирам) правилно пошо ќе се изврти муабетот, возев точак со неа, во канцеларија не ја вадев воопшто, јадев и пиев вода секогаш на отворено каде што нема живо пиле, не се гледав ни со родители ни со никој, и пак се заразив.
    Колку сакаш носи правилно маска, менувај и дезинфицирај постојано, одери ја кожата на рацете од дезинфекција и миење, ако одиш на работа, одиш по маркети и пазари, се возиш во јавен превоз, огромна е шансата да се заразиш.
    И не ми се верува дека уште се вергла муабетов еј, од март 2020 па наваму не сфативте дека е вирус и дека не треба човек да плука по тие што се заразиле зашто буквално секој може да се зарази.

На indigo31, Billy Idol, Принцезичка1 и 17 други им се допаѓа ова.
  8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.135
    Допаѓања:
    221.457
    Сосема си во право.

На LejlaD и mal.ecka им се допаѓа ова.
  9. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.377
    Допаѓања:
    90.421
  10. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.269
    Допаѓања:
    16.114
    Така ли изгледа фамозниот "имунитет на стадо"? :?:
    Или пак поради тие 12% проценти "антиваксери" кои не се "општествено одговорни" и на кои не им се докажува дека "вакцината е единственото решение за пандемијата" ќе мора овие 88% совесни граѓани да се вакцинираат со трета, четврта, итн. доза. :wasntme:

На Cosmi му/ѝ се допаѓа ова.
  11. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.415
    Допаѓања:
    8.519
    Проблемот е башка што сите што се вакцинираа до јуни веќе накај нова година може и ке немаат воопшто антитела, затоа што се вакцинираме цела година.

Се развлече вакцинацијата, а поента е во неколку месеци да се извакцинира грото населението, вака ке се вртиме во круг. Час едни ке имаат антитела час други.

На noteforself, Anne Boleyn, happygirl и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Vivienen

Vivienen Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2021
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    389
    IMG_20211004_085356.jpg

Добро утро :)

На VDT2906, Billy Idol, LejlaD и 4 други им се допаѓа ова.
  13. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.280
    Допаѓања:
    35.336
    Во Велика Британија пак растата бројките. еве од пред еден ден: https://www.theguardian.com/world/2...ientists-warn-as-covid-case-numbers-stay-high, само смртноста не им е веќе толку висока благодарение на вакцината: https://coronavirus.data.gov.uk/. Пребрзо отворија на недоволно вакцинирано население процентуално з аона што е потребно за Делта сојот. Ама добро се држат баш заради вакцинирање.
    Треба да с егледаат Данска И Норвешка зашто се прилично покриени со вакцини и сега тек отвараат.

Инаку доста плукате по доктори. Сите четворица што ги знам плачат по дома кога се враќаат од работа. Имам еден што прави по 100 снимки дневно и вика знам дека 20 од нив нема да преживеат зашто касно ги снимам за прв пат. Некаде има грешка во системот ама не се сите дрпачи по фотељи. Најголемиот дел се чесни луѓе на кои што навистина им е тешко кога ќе изгубат пациент. Ама ОК еве плукајте ги нив ако е така полесно.

На dunika, Anne Boleyn, LejlaD и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Vivienen

Vivienen Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2021
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    389
    Раснат да ама мерки нема зашто и со мерки пак ќе раснат нема бегање од вирусот џабе ви маски.

А што се однесува до лекарите има исклучоци секаде и тоа не е за пофалба, тоа им е професијата дале заклетва.
    Меѓутоа по државните болници ако не те познаваат или ако не им ставиш нешто во џеб не те гледаат.
    И не зборам на празно туку до сега имаше илјада случаи кои јавно зборуваат за ова.

15. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.280
    Допаѓања:
    35.336
    Е па ако е се џабе тогаш дај колективнмо харакири и крај. Да завршиме со се.

Има начин како да се спречат тешки последици. Има вакцина и има маски. Ако сите се придржуваме до тоа што науката го кажува ќе ставиме крај на ова. Ако се правиме паметни и тресеме глупости од ракав што немаат врска со наука уште долго ќе се вртиме во круг. Така стојат работите.

На Anne Boleyn, LejlaD, oblace1 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Vivienen

Vivienen Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2021
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    389
    Абе касно ќе се освестите дека ви е џабе, вирусот го има и ќе го има, нема ваљда цел живот да дишиме со маски.
    Колку е опасен вирусот толку се штетни маските, добро носевме две години и видовме фајде нема од нив пак заразени еден куп кој со маска кој без маска. За вакцина за постари и оние со историја на болести се согласувам ама оние млади со добар имунитет и прележаните нема потреба да се боцкаат, освен на своја волја, не принудно вака.
    И еве па полни кафиќи и молови невакцинирани а заразени малку, и што ќе излезе сега дека мерката фунционира, уши функционира.

17. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.280
    Допаѓања:
    35.336
    Така е од носење маски испоумреа едно чудо луѓе. Можда само у земјава изумреа едно 20-30 илјади луѓе. Проверено и докажано. Причина за смрт: носење маска. Поштетно нешто нема од носење маска. Тоа е најштетното нешто што можеш да го направиш. Освен нели најѓаволската работа што можеш да ја направиш а тоа е да ставиш вакцина. А па ако си вакциниран и носиш маска е готово. Кај и да е ќе умреш. Не се знае кога ама ќе умреш некогаш и некаде ќе умреш. Факт е дека ќе умреш. Нема спас.

Е сега у право си и дека бројките у Македонија се навистина ниски за КОВИД. Колку и да се тестираат луѓе, нема заболени. Дали еден двајца на неделно, а можда и на месечно ниво има регистрирано. Значи ништо врска нема. Ковид одамна е умрено, има само нешто будали што се вакцинираат и носат маски. Ќе да е дека сакаат нешто лошо да им се случи.

На Tajnaotrovna, Anne Boleyn, oblace1 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Vivienen

Vivienen Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2021
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    389
    Кај пишав умреле луѓе од маска и дека вакцината е ѓаволска работа.
    Очигледно си разбираш како ти одговара а не како е пишано.
    Значи читај МАСКАТА Е ШТЕТНА АКО СЕ НОСИ ДОЛГО ВРЕМЕ ИСТО КОЛКУ ШТО И ВИРУСОТ Е ШТЕТЕН и НЕ ШТИТИ ОД ПРЕНЕСУВАЊЕ НА ВИРУСОТ.
    Друго ВАКЦИНАТА Е ОК ЗА ПОСТАРИТЕ И ТИЕ СО ИСТОРИЈА НА БОЛЕСТИ ЗА ДА ГИ ЗАШТИТИ НО НЕ Е НЕОПХОДНА ЗА ОНИЕ СО ПРИРОДНО СТЕКНАТ ИМУНИТЕТ И ПРЕЛЕЖАНИТЕ ОД ВИРУСОТ.

19. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.658
    Допаѓања:
    17.466
    Дали во Србија е дозволен влез во ресторани/молови за невакцинирани, или вакцинирани со една доза? Не можам да најдам инфо.
    Прашањево не ми е за овде, но не знаев каде.

20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.184
    Допаѓања:
    189.114

Прикачени фајлови: