Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.809
    Допаѓања:
    80.591
    Затоа прашав, ме заинтересира што мисли. Читав коментар од Пановски, за прележани невакцинирани, доволно била една доза вакцина.

2. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    8.587
    Пиша дека нејзиниот сопруг е непрележан, а сигурно е во најблизок контакт со сестра ти. Има најголема шанса да се зарази, но нема одма да покаже поз. тест или симптоми, туку по неколку дена, тоа сакав да укажам.
    За реинфекции, знам дека ги има, и вакцинирани со трета доза пак заболуваат, некои остануваат здрави со заразени членови од семејството, а подоцна фаќаат од друго место, логика нема, ама така е.
    Сакам да кажам дека формула не постои со коронава, и нема основа да претпоставуваме што би било, кога би било.

На Bebac, eliesaab и JuLleE им се допаѓа ова.
  3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.145
    Допаѓања:
    257.971
    Да, само он е непрележан и вакциниран. Ќе видеме дали ќе фати или дали ќе развие симптоми.
    Засега, 4 ден, сите сме ок.
    Јас само споделив позитивно искуство од вакцините.

На oblace1 и orevokrsacka им се допаѓа ова.
  4. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.361
    Допаѓања:
    90.303

Со што ме демантираш?

Не постои можност маж ти да го имал вирусот претходно асимптоматски ,а детето исто претходно,па затоа не префатиле од тебе?

Направивте тогаш Игм Ига,па ме набедуваш дека квази теории зборам?

И Не те разбирам, малиот син беше во контскт со старите,а вие болни дома?

Последна измена: 11 ноември 2021
  5. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.361
    Допаѓања:
    90.303
    Го читав вчера вирусологот Дростен или како се викаше,многу песимизам,
    https://www.24sata.hr/news/stroge-m...e-nema-ni-dostave-ni-preuzimanja-hrane-795904
    Лудите мерки во Словенија :drunk: ова е чисто изживување со луѓето,нема достава на храна за невакцинирани.
    Можеле бесконтактна достава.

На Tanjamm и venus♡ им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.846
    Допаѓања:
    202.910
    Да, не постои можност, барем за тоа сум сигурна. Оти како што реков, свекрва ми нема шанси асимптоматски да го поминала, макар и лесно да го поминеше, ќе имаше некој симптом. Инаку маж ми правеше тест за антитела пред да се вакцинира, немаше воопшто антитела, иако беше во контакт со колеги, пцр тестовите излегоа негативни. Кога јас бев болна, тој не префати, негативен беше, повторно. Игм како знак за активна инфекција не беа покачени воопшто, да не речам ги немаше.
    Малото надвор беше во контакт, не близок, не дома, на отворено, без гушкање и допирање. Дома не можам да го затворам при онолкав двор, секако во градинка не одеше.

На oblace1 и Ahoy им се допаѓа ова.
  7. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.332
    Абе и пред вакциниве куп луѓе на нога го поминаа, без симптоми или биле нонстоп во контакт со болен член од фамилија и не фатиле.
    Така што лично за себе или за близок не може некој да рече дека да, благодарение на вакцината се деси вака или така кога не знае како би било без вакцината.

Оти и познаничка што прележа може да дојде да ви рече - еве јас без вакцина го прележав ко ништо, значи нема потреба од вакцина.

Факт е дека сите очекуваа вакцини значајно да намалат трансмисија, ама бидна само у мал степен тоа.

На Kitten, deskarada, venus♡ и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.361
    Допаѓања:
    90.303
    Па нели и малото ти беше затното кога беше големиот болен?:?:
    Нема шанси и тоа претходно да го поминало пред големиот, а кога веке бил во контакт со старите не бил ни заразен за да ги зарази,а маж ти како вакцининиран бил асимптоматски болен и пред децата. ?

Тврдиш нешто во што не си сигурна и не можеш да го докажеш.

9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.846
    Допаѓања:
    202.910
    Ништо не му беше на малото после, ни затнато ни ништо. Може и да го поминал, не знам, не испитувам антитела да малтретирам деца.
    А како што реков маж ми да бил асимптоматски, ако го пренесуваат вирусот како што се тврди, особено делта сојот дека сите ги заразувал, старите сигурно ќе беа заразени, пошто еве велите дека Синофарм не штити, а секојдневно комуницираме со нив. Свекрва ми со сите коморбидитети што ги има, можеби може лесно да го помине, ама сигурно не асимптоматски, пошто е дијабетичар, со срцеви проблеми, проблеми со висок притисок, проблеми со крвта. А знаеме како хроничните болни поминуваат, барем повеќето.

Нема да ме убедиш, бар знам некои работи. А да копам по стари мислења само за да докажам мои теории немам намера.

10. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.361
    Допаѓања:
    90.303
    Немам што да те убедувам јас кога е поприлично јасно.
    Ако малото бил затнато со големиот, бил заразен претходно,исто и мт ,а не дека ти не си пренела,ти последна си го фатила.
    Кога тие биле болни не сте ни биле во контакт во старите,туку на одмор после не ни биле заразни за да ги заразат,затоа старите не се разболеле.

11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.846
    Допаѓања:
    202.910
    Не бевме на одмор, дома бевме. До 27 август бев на работа, петок, сабота отидовме на одмор, ноќта големиот крена тт, се вративме. На први имав симптоми. Да, не сме биле во контакт со старите, на одмор го фативме. Ти повеќе знаеш од мене како ми е дома.

На green.eyes, oblace1, Ahoy и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.361
    Допаѓања:
    90.303
    Добро е Annath,тврди што сакаш.:) тоа погоре што го напишав е можно да се случило,ти го отфрлаш ,ok.

13. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.361
    Допаѓања:
    90.303
    https://fokus.mk/chetirieset-i-dveg...-donesena-so-niska-saturatsija-vo-bolnitsata/
    Докторкава била двојно вакцинирана.
    Наместо да напишат дека вакцината не ја заштитила како лице со коморбидитет.
    Тие пишуваат имала преку 150 кг и дијабет.
    Одвратно.
    Токму лицата со хронични болести се вакцинираа за да вакцината ги заштити.

На venus♡, темјанушка, deskarada и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.971
    Како не си банирана досега не ми е јасно, уште пропагираш прележување. Да не била вакцинирана докторкава сигурно на нога ќе го поминела. Каде пишува дека 100 посто штити? Нели прележавте уште лани сите, од каде сега овие бројки што полнат болници?
    Ситуацијата во болниците како е? Се е ок, се е нормално? Персонал стручен има, кревети има, се е во најдобар ред?
    Од милион статии во разноразни држави со слаба вакцинираност во која се пишува дека невакцинираните полнат болници во најголем процент, она зема статија од држава со најголема вакцинираност каде еден доктор вели дека во последен период најмногу вакцинирани се. Кого убедуваш, што сакаш да докажеш, досадна си, нели ти е јасно?

На Waverly Raven, buba4e89, happygirl и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.361
    Допаѓања:
    90.303
    Кој пропагира прележаност?Како се пропагира,напишав некаде одете ,заразете се?!
    Туку според сите студии има повисока заштита од вакциналниот.
    Не е поентата како би поминала докторката без вакцина,туку дека не кажуваат дека била вакцинирана и веднаш коморбидитетите ги обвинуваат.
    Ај шетња сега,успат боцни се со трета доза,време ти е.
    И Глеј си Германија со 50 000 на ден .и 70%
    вакцинирани.
    Зошто имате најголеми бројки и инциденца со 70% вакцинирани?
    Кај нас состојбата воопшто не е критична.
    Во август кај што лежеа по 80 души сега има 3.

На ButterflyQueen му/ѝ се допаѓа ова.
  16. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.415
    Допаѓања:
    8.518
    Ке се вакцинираме и со трета и четврта доза поради вас што не сакате да се вакцинирате со ниедна, факт.

На buba4e89, SuperGirl24 и Hisha им се допаѓа ова.
  17. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.971
    Испоумреа луѓе кај вас, малку смирено можеби е моментално, а можеби и затоа што избори имавте па никој ни тестира, ни прегледува, ни објавува, ни се замара. Сите болни, здрав човек нема ама не било корона, настинка било, грип било, жими газов.

На buba4e89, oblace1 и SuperGirl24 им се допаѓа ова.
  18. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    kakov e procentot na vakciniranje na deca nad 12godini vo Germanija,mislam deka mn slabo go imuniziraat za razlika od dr eveopski zemju

19. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.971
    Не знам, прашај некој што живее во Германија.

20. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    neli vie tamu ziveete kolku sto svativ po gornive objavi,se izvinuvam ,moja greska