Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. g8lQQk

g8lQQk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2018
    Пораки:
    2.179
    Допаѓања:
    14.264
    Германскиот министер за здравство, Јенс Шпан, денеска предупреди дека големиот и брз пораст на новозаразени укажува на тоа дека, најверојатно, сите оние што сѐ уште не се вакцинирани, ќе се заразат до крајот на зимата, а некои од нив и ќе умрат.

Официјалните податоци за иминатите 24 часа во Германија покажуваат повеќе од 30.000 новопотврдени случаи, што е зголемување од 50 % во однос на бројката пред една недела, пренесува АП.

Германските болници предупредуваат дека снемуваат капацитети на интензивна нега поради што некои од пациентите мора да бидат префрлени во други подалечни клиники.

Министерот за здравство, Шпан, ги повика Германците да се вакцинираат, вклучувајќи ја и третата доза вакцина, доколку од вакцинацијата со првите две дози поминало повеќе од шест месеци.

„До крајот на оваа зима речиси сите во Германија ќе бидат вакцинирани, оздравени или починати“, изјави Шпан за берлинските медиуми.

©Makfax.com.mk

2. Karoline

Karoline Активен член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    14
    zdravo specijalist moze nevrolog ili imunolog? posho filipche kazal odreden speciajlist

3. 999

999 Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    305
    komsika nasa po primena prva doza celata se trese no ne od strav edntavvno site muskuli ko da i vibriraat edvaj stoi , vtora doza ne i stavija no taa fajzer primi
    a drugarce isto od fajer tj 2 dozi primi, sega rakata ne mu e vo red mu se ukocuva ko paralizirana
    kineska moja tetka stavi inikakvi simptomi nemase
    sepak mora maticniot da ti kaze dali smees da primis 2 doza , prasaj si i drugi doktori ,ne rizikuvaj

На Karoline му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.505
    Допаѓања:
    191.299
    Па одреден специјалист. Јас како разбирам- ако се тахикардии-кардиолог, ако е тремор или некоја невролошка состојба- невролог, ако се крвни проблеми- не знам кој...

На Karoline, LejlaD и WORRIED.BT им се допаѓа ова.
  5. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    krvni problemi na tranfuziologija :)

На LejlaD, WORRIED.BT и Biljarkata им се допаѓа ова.
  6. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.842
    Допаѓања:
    80.810
    А можеби, состојбава пак излегува од контрола затоа што вакциниве и не се толку ефективни. Вакциниран не значи безбеден, не значи дека нема да заболи, па и вакцинирани и невакцинирани го шират вирусов на големо. Пред една недела Филипче објави дека 99 вакцинирани со трета доза биле позитивни. А слободно можат тие да се групираат, да се движат и во молови... Со новиве соеви и мутации очигледно не функционира баш вакцинава.

На deskarada, venus♡, Billy Idol и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Абе не е дека невакцинираните дома седат и не се групираат, не шират. Знаеме сите за купените и позајмени сертификати, знаеме за свадбите, родендените, прослави за избори итн.
    Доста е од напаѓање меѓусебно.

На Waverly Raven, Amellie13, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. AndyRad

AndyRad Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    438
    Вакцинираните напаѓаат се живо и диво, и деца и возрасни и мачки и кучиња бидејќи не се задоволни од бескорисното дејство на вакцината за која мораат да ја апдејтуваат со секоја нова доза за која не се знае точен број на бустери.. невакцинираните си седат дома и одат на работа, купуваат храна. А вакцинираните можат во кое било време да си седнат и влезат каде сакаат и да го шират вирусот, од кои тие мислат дека се заштитени. Повеќето од тие што се движат по молови ресторанти и кафичи имаат легитимен сертификат.

На Amelia му/ѝ се допаѓа ова.
  9. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.398
    А како е ова фашизам ај објасни. Имаш избор вакцинирај се или плати. Присила нема. Плус и не е поврзано со етничка, религиозна и било каква друга припадност што ти не можеш да ја кпнтролираш. Имаш избор.
    Да се бунам јас имам право што сум вакцинирана со вакцина што не ми ја признаваат земји заради политика. Ама не се бунам се вакцинирав заради себе не заради политика.

На dunika и Nena Jovanova им се допаѓа ова.
  10. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.301
    Допаѓања:
    1.734
    Што читам овој удрениот со мокар чорап Филипче ќе предложел задолжителна вакцинација и за приватниот сектор или тестови на сметка на работодавач? Кој бе приватен ќе плаќа тестови за вработни? Алоооо

На AndyRad му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Тотална шпекулација како и повеќето други мислења на форумот.

На Mikha4 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. AndyRad

AndyRad Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    438
    Можеби во светот во кој ти живееш е шпекулација, тука е така, сакала или не.

На black dress му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Па ете вакцинирана сум, не шетам по ресторани и молови додека моите роднини не се прибраа со мојот и сертификатот од маж ми. Само што прележаа корона исплашени до бесвест ќе се вакцинираат во јануари :drunk: Остај тоа, ги убедуваат сите околу да се вакцинираат. Јас сум ваква :| меѓу нив зашто до пред еден месец бев тема за исмејување зашто Вилипче ме зезнал. Иронија.

На mal.ecka и Mikha4 им се допаѓа ова.
  14. AndyRad

AndyRad Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    438
    Вакцинирај се или плати? Тоа не е фашизам? Ти вакцинирај се за која причина сакаш ама да уценуваат или вакцина или ќе ми платиш! Мене ова скроз ми изгледа како извадок од книгата на Јосеф Гебелс..за тебе можеби е избор, зависи од која перспектива гледаш, ама сигурно не е од човечка. Овде зрачи присила, ништо друго.

15. OmilenataZaNego

OmilenataZaNego Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2015
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    789
    Се најавува нов бран, помеѓу кого ќе се шири се прашувам. :?: кого ќе потопи

На AndyRad му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    И за задолжителните вакцини се плаќа казна доколку не го вакцинираш детето.

17. AndyRad

AndyRad Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    438
    Тоа што вие дома неможете да се договорите кој ќе се боцка кој ќе седи дома е проблем на полицијата. Вилипче се нацица пари и ќе почне г***а на јаде ако му кажат, нека им е со среќа вакцината и онака не штити од к од корона, ама битно нема да се приберат дома, ќе се препородат од шетање ако немаат сериозни последици, ама тоа ти е, руски рулет.

18. AndyRad

AndyRad Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    438
    Сега ќе почнат и во стомакот да ги вакцинираат, уште неродени. Докторе што е, машко или женско? Вакцинирано е! После ти ќе си видиш што му е.. секоја задолжителна вакцина не е мрна вакцина. Не е сеедно.

19. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    И пак шпекулации, ок е :D
    Стварно мислите дека знаете што се случува in the big world? Дај не зезај затоа сте полни шпекулации. Овој финансирал, овој ставил пари у џеб, овој сакал да изумре пола свет. Ајде приказни ќе си измислуваме.

20. AndyRad

AndyRad Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    438
    Целта е на невакцинираните, јер они од дома го шират вирусот, заедно со нивните деца! Хаха цц

На OmilenataZaNego му/ѝ се допаѓа ова.