Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. 999

999 Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    305
    idi ova kazi mu na covekot sto pocina pred 2 dena vakciniran so 2 DOZI ,49 godisen , bez bolesti ,mislam na negovoto semejstvo kazi im kolku mnogu stitat tie e**ni neefikasni vakcini t.e genetska terapija ne e ni vakcina
    inaku tie takanareceni tela sto spomnuva se vikaat T- kletki i se poefikasni od antitelata!
    duri i dokolku se stvoreni od drug korona virus deluvaat i unistuvaat kovid-19!

На AndyRad му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.504
    Допаѓања:
    191.283
    Најновите истражувања не ви ги кажуваат на телевизија, реков веќе еднаш:).
    Еве една студија од септември, не е баш најнова ама кажува нешто што и јас го гледам по бројките овде-стапка на реинфекции, во период на следење 200 дена е 0.33. Од прележаните 0,06 имале потреба од хоспитализација. Од 18.000 следени случаи, 4 хоспитализации, 1 починат (70+).
    https://academic.oup.com/jpubhealth/advance-article/doi/10.1093/pubmed/fdab346/6366077

...Аналогно иако не многу прецизно, тоа би значело на 180.000 прележани- 40 хоспитализации:?:. Овие ли се тие страшните што мора да бидат вакцинирани во рок од 45 дена? :^)

Последна измена: 23 ноември 2021
    На Филотеа, Kitten и AndyRad им се допаѓа ова.
  3. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    i jas sum prrlezana pred 2ipol,tri meseca,ova go slusav na dansko radio,znoruvase virolog od Århus institutot

На JoyJoy и WildMk им се допаѓа ова.
  4. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.398
    А од каде ти се тебе информациите дека нема ниту еден. Зашто јас знам дека има неколку. Драстична разлика со летоска со свадбите ама не значи дека панси пак да се разгори се.

Колку што не чини коронизмот, не чини ни антикоронизмот. Знаеш нели? Антикоронизмот полни болници со пациенти. Ако веќе запна за Тетово во Тетово заради неверување во КОВИД испоумреа луѓе (дел невини жртви што немале друга опција освен да одат во маркет со маска и да се единствени што таму носат маска). Ама ајде еве се претерува со коронизам. Другата крајност не е претерување. Другата крајност е се „нормални“, „начитани“ луѓе што не потпаѓаат под пропаганда дека има болест што може да има лоши последици по здравјето и животот и дека треба да се почитуваат мерки за заштита (маска, дистанца и вакцина).

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    2.025
    Како не ви е мака да се расправате? Во која било тема да отворам, тоа е чудо. Се некој со некого се препуцава.
    Па скоро две години сме во пандемија. Незнам што не е јасно?
    Значи, вакцинација, маска, одржување на дистанца, да се заборават групни збирања, миење на рацете и дезинфекција.
    Многу ми е жал кога ќе слушнам како на луѓето им е досадно по дома, ограничени се.
    Па на тие што не им е убаво имаат друг проблем. Најмал проблем е вирусот во нивниот случај.
    Како досадно ми е дома? Дома се тие што ги сакаме. Направете домашна атмосфера. Убав ручек, колач. Имајте домашен миленик. По цели денови наместо да гледате вести играјте друштвени игри. Засадете цвеќе. Читајте убава книга.
    Најлесно е да се кука како ни запрел животот со ковидов.
    Мене добро ми дојде. Кога започна бев бремена 7 месеци. Се породив во јуни. Немаше гости и куќата не ми беше хотел промаја.
    Успеав да закрепнам, а на бебето да му воведам рутина.
    За време на пандемија на многумина им паднаа маските. За тоа сум благодарна.
    Со синко и мм најчесто сме во природа.
    Сакале нејќеле ќе мора да се помириме со фактот дека ова нема туку така да помине.
    Затоа, не се расправајте, туку гледајте да го искористите денот на најубав можен начин.

На темјанушка, Mikha4, rainbowmama и 5 други им се допаѓа ова.
  6. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.401
    Допаѓања:
    260.085
    Кај Кунгуловски на статусот има одлична дебата со научник од Хардвард, кој научно ја објаснува Мрна вакцината, притоа истакнува дека сите 300 научници се вакцинирани со Мрна, Модерна и Фајзер и сите се живи и здрави и дека кај нив не е забележана трансмисија.
    Модерна само малку повеќе ги стрефила втора доза.
    Зборува за делувањето на РНК, дека воопшто не е нова технологија и дека нему уште 2012 г му е понудено да иди во Модерна.
    Не знам дали смеам да ставам скриншот од муабетот. Генерално е тоа.
    @Ahoy читаше?

На oblace1, Ahoy и mal.ecka им се допаѓа ова.
  7. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.483
    Допаѓања:
    91.220
    Нема потреба од напразно везење.
    Еве и официјално инфо.
    https://tetovoinfo.mk/деновиве-ниту-еден-човек-на-болничко-л/
    Ако состојбата е мирна нема потреба народ да се држи под стрес и крај.

На AndyRad и mal.ecka им се допаѓа ова.
  8. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Пола вакцинирани, еден голем дел прележани, дел починати, некои изгорени во пламен...и толку се, што сакаш да има?
    И после пожарот, ти би лежела во Тетово?
    Плус, мислам дека е јасно дека Мк е бран или два секогаш понапред од Европа заради недостаток од мерки, така да, нема што да се споредува. Во Мк кога врие, во други држави е мирно, и така... Не сме од вчера па да не знаеме како оди пандемијава. Ќе се пуфаме како мирно било еден период и пак нов бран. Можеби ова е крај, дајбоже.
    Инаку, со роднини и пријатели се слушам, здрав човек нема. Ниту ги тестираат, ниту ги хоспитализираат, инфузии примаат и дома. Тоа се рачуна за хоспитализација? Мислам дека не. И сумамед ко бонбони. Не било Ковид, знаеле докторите и без тест.

Последна измена: 24 ноември 2021
    На темјанушка, vitamina, oblace1 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.867
    Допаѓања:
    41.234
    Ова не е точно, сигурна сум дека погрешно си разбрала.

10. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Ако има некој инфрормација како се условите за лечење на Ковид на Клиника, сместена е на неврологија.
    Ве молам да ми каже.
    @KuklickaSk Мислам дека ќе можеш да ми дадеш информација.

11. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.483
    Допаѓања:
    91.220
    Па ако треба да лежиш ,а немаш пари за во Жан и Систина,ке мораш.
    Клинички центар е Тетово,прво таму е за прием во Скопје може само од тука ги упатат.Инаку не.

12. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    mn ubavo razbrav,a ako tie lazat lazam i jas

13. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.793
    Допаѓања:
    41.889
    Да :)

Ама џабе се сите објаснувања, веќе нема смисла. Луѓе кој допирна точка немаат дали со наука дали конкретно со медицина (вирусологија, имунологија, вакцинологија, епидемиологија, молекуларна...) се мислат постручни од бројни научници кои неуморно прават и споделуваат научни студии. Ова е истовремено и пандемија на I.K.A. (I know all), а тоа штети :)

На Amellie13, Mikha4, Nade-sunrise и 10 други им се допаѓа ова.
  14. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.368
    Допаѓања:
    119.519
    Шо имаш ти против луѓето кои квалитетно си го трошат времето на вц шоља со гуглање за вакцините? :^)

(facepalm)

На Mikha4, vitamina, Jana06 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.002
    Допаѓања:
    37.236
    Ова е најважното :rock: Гасете интернет, одјавете се од форумов, не читајте новости, туку само Бриџа читајте ја, оти она знае се што се случува во МК. Ние тука врска немаме :sun: :inlove: :*
    |(

16. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.401
    Допаѓања:
    260.085
    А што е овде смешно, па и јас се слушам со роднините и другарки, исто како во Мк да сум, истото ми го кажуваат. Или еве ме лажат. Правеме муабет и знаат да искоментират состојба за корона. Не знам што е смешно.
    И јас кога бев во Мк, се слушав со моите и стално им кажував се.

На referentka, oblace1 и LejlaD им се допаѓа ова.
  17. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Ако можете вие од поединечни примери за кои сте слушнале или прочитале од којзнае каде цели теории на заговор да измислувате и поддржувате, ваљда јас можам да си кажам за луѓе со кои редовно се слушам.
    Измислување ситуации за да доловам поента не е мој начин, мислам дека е јасно досега.

На Mikha4 и oblace1 им се допаѓа ова.
  18. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.002
    Допаѓања:
    37.236
    Ништо бе Јуле. Откако ќе се иселите, одма повеќе знаете од ние што сме тука. Интересно ^_^

На AndyRad му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Па не се преселивме на Марс, можеме да се слушаме и гледаме секојдневно ако сакаме. Или треба лично да видам дека се болни за да пренесам овде?

На oblace1, LejlaD и mal.ecka им се допаѓа ова.
  20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.401
    Допаѓања:
    260.085
    Ни пола година не сум иселена, а сум иселена на 1000 км. Во комшии што би се рекло.
    Што е сменето?
    Досадни сте со фразиве, се иселивте и се знаете.
    Еве јас се уште се занимавам со работи кои ме врзуваат во Мк.

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.