Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Сори, оние страните што ги постирате што те предупредува антивирусна програма на компјутер кога отвараш, од нив требаше да се информирам.
    Не се ова ваши вести, купени телевизии од партии, затоа ти е смешно, знам.

На Mikha4, buba4e89 и oblace1 им се допаѓа ова.
  2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.681
    Допаѓања:
    126.582
    @Bridget види ги разбирам ја прележаниве. И гневот им го разбирам зашто вакциниран може да оди секаде, зашто не одиме во изолација ако сме вакс и/или прележани осваен ако не покажеме позитивен тест. Не е во ред. Така се шири. Жена позитивна, маж вакциниран не прележан оди на работа, не носи маска (морон) и заразува 4 колеги од кои 2 невакцинирани. Не е сд во ред меркиве и тоа не можам да го негирам.

На mal.ecka, LejlaD, IRBBB и 3 други им се допаѓа ова.
  3. AndyRad

AndyRad Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    438
    Вестите треба да го прикажат секој поглед, не само од една страна, ама ти си знаеш на кој ќе му веруваш, голема си. Незнам на кои страни отвараш и боли ме брига за тоа, ќе си форматираш после.

4. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Таа не збори од позиција на прележан, тоа и е само маска, она е антиваксер со тапија и шири паника.
    Ако невакцинираните се вакцинираа, немаше проблем никој да оди на работа и да заразува.
    Да не треба до недоглед да седиме дома контакти оти некој невакциниран може да се зарази и лошо да помине? Нема, крај. Имаш бесплатни вакцини, нема што други да мислат за тебе. И заразени ќе си одиме на работа ако сме сите вакцинирани и немаме симптоми.
    Вирусот ќе се шири вакцинирани или не, стопати е кажано дека е за полесно минење.

На Waverly Raven, happygirl, Lianna Anna и 8 други им се допаѓа ова.
  5. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.681
    Допаѓања:
    126.582
    А бе мене да ме прашаа ќе беше задолжителна за сите и крај.

6. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.482
    Допаѓања:
    91.159
    Препорака,засега бустерот е на 6 месеци.
    Ја следат препораката на ЕМА која веке препорача на 6 месеци.
    @Bridget
    Душо неинформирана,кој ги преполни болниците во Холандија со 80% вакцинирани?
    Деца?
    Бидејки тие останаа невакцинирани?
    Кој ги преполнува болниците во Германија,тие 35% невакцинирани?:lol:
    Преку 45% во болниците се двојно вакцинирани.
    И ти можеш вакцинирана пред 5-6 месеци да завршиш во болница исто ко и невакциниран.
    Против ковид нема зошто да се вакцинирам имам преку 250 игг,затоа се вакцинирав за сезонски,ти се вакцинираше?

На AndyRad му/ѝ се допаѓа ова.
  7. AndyRad

AndyRad Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    438
    Мора да разберете дека и од вакциниран можеш да се заразиш и тој исто да си помине лошо. Ќе ви биде полесно.
    Друго ништо не преостанува него да направите масовна клада и да ги запалите како вештерки/вештери невакцинираните. Уште тоа остана непробано :)

8. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Прво - не ти верувам дека си се вакцинирала против грип, друго, ај да замислиме дека си се вакцинирала -пред да се вакцинираш си провери антитела за грип и зошто не?

Холандија почна со вакцинација во Јануари, уште рачунаш 80 посто вакцинирани?

Последна измена: 28 ноември 2021
    На buba4e89, oblace1 и JoyJoy им се допаѓа ова.
  9. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.867
    Допаѓања:
    41.234
    Во ред де, само што толкави текстови со стручни објаснувања не се ни за овде.Треба да се има разбирање и од тоа.
    Е оваа реченица ми е најсмешна. Не знам од кај го извлече заклучоков, ама добро, ме насмеа.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.397
    Допаѓања:
    260.057
    Докторот од Инста кој работи на Интензивна во Германија, кој прими трета доза заразен веќе, вели дека болниците во Германија се преполни со невакцинирани.
    И овде исто.
    Доктори ова го велат.

Стојам на ставот дека да бевме сите вакцинирани, пандемијата ќе беше под контрола.
    Не ми е јасно како не се плашете од последици од вирусот, кога губењето на мирис и вкус е невролошко пораметување.
    Миокардитис и перикардитис се јавува и кај прелажни од корона и тоа повеќекратно отколку кај вакцината.
    Низа последици од прележување има.
    И тоа не знаеме какви ќе се и дали ќе се долгорочни.

На Mikha4, green.eyes, Waverly Raven и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.482
    Допаѓања:
    91.159
    Па нема да биде крај,како не сфакате дека овие вакцини не се стерилизирачки.

The obvious, and generally accepted , conclusion is that current vaccine technologies will not stop viral circulation. This means that SARS-CoV-2 is destined to become the 5 th circulating coronavirus, with which everybody is eventually infected.

https://torontosun.com/opinion/colu...WbHDfLHRCT2St4OQw5Ay7mbALJgp49yX30VSCYaRxLHsk
    Грип поминувам лошо,поради хронична болест секоја год.освен лани се вакцинирам против грип.
    да се вакцинирам со мрна вакцина за нешто што имам веке имунитет не доаѓа во предвид.
    Не се споредуваат стандард вакцина за грип и мрна вакцина,за кој никој не може да гарантира некаква безбедност.
    Дали за 4 недели во Германија починале 42% вакцинирани?
    259511448_10159600932181684_7087822964925761647_n.jpg

На mal.ecka и AndyRad им се допаѓа ова.
  12. AndyRad

AndyRad Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    438
    Смеј си се кикоти се, и глецкај си од вестите за корона. И нормално, вестите не лажат, и повтори: вестите не лажат, вестите не л а ж а т...
    unnamed (1).jpg

13. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Еве ти за Холандија

18-11-2021 | 22.46 PM

Trend continues: 7 in 10 COVID-19 patients in ICU are not vaccinated
    New analyses of hospital and ICU admissions show that COVID-19 vaccination continues to be very effective. In the period from 11 July to 14 November, vaccine effectiveness was 94% against hospital admission and 97% against ICU admission. Vaccine effectiveness measured over the past eight weeks was 92% against hospital admission and 96% against ICU admission.

In the past eight weeks, the chance that a fully vaccinated person with the coronavirus SARS-CoV-2 will be admitted to hospital was 12.5 times lower than for a non-vaccinated person. The chance of ICU admission for a fully vaccinated person was 25 times lower. These results show that there are no major changes in vaccine effectiveness compared to previous analyses in early November 2021.

There are several possible explanations for why vaccine effectiveness has been slightly lower in the last 8 weeks compared to the entire period from 11 July to 14 November 2021. One possibility is that people who have recently been admitted to hospital were, on average, vaccinated longer ago than people who were admitted at an earlier point in the year. The higher infection rate in recent weeks may also explain it.

Vaccine effectiveness against hospital admission in the age group of 70 years and older was 86% in the past eight weeks.

The new data also shows that the incidence of both hospital and ICU admissions in the age group of 50-69 years primarily increased among unvaccinated people (Figure 1). In the age group of 70 and older, the incidence of admissions also increased among fully vaccinated people, although it is still many times higher among unvaccinated people

На Waverly Raven, buba4e89, staycalm и 2 други им се допаѓа ова.
  14. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.369
    Допаѓања:
    278.997
    Само ќе го приложам моето семејно искуство.Детево 16 г прво ја донесе коронава.Невакцинирано.Веднаш ја префати големата 21 година вакцинирана со 2 дози Синовак .
    Јас и мм ништо.Јас на своја рака поради морална одговорноат што морав да одам на работа и се тестирав 2 пати негативна
    Јас со Спутник пред нешто повеќе од 6 месеци ,мм со Фајзер пред 5 месеци вакцинирани.Е сега малото невакцинораното помина најтешко со долго кашлање и мал бронхит па и отпосле тешки главоболки тахикардија стомачни проблеми а само 16 години има .Повеќе од 3 недели се изметка.Големата само со ден два мала главоболка еднаш или 2 пати тт 37,4 и тоа беше се.Двете изгубија мирис на неколку дена.
    Мое мислење иако бев доста разочарана во заштитата од вакцините и очекував повеќе ама сепак се покажа кај нас дека сепак вакцините не заштитија.Е сега само се думам дали да одам на 3 бустер или да почекам да не се избустирав:D со контактиве .

На Mikha4, dunika, green.eyes и 12 други им се допаѓа ова.
  15. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.482
    Допаѓања:
    91.159
    Не го прочита до крај?
    Ако 56 % биле невакцинирани во октомври,значи колку биле вакцинирани?

In October 2021, 16% of the Dutch population aged 18 years and over was not vaccinated against COVID-19, or had not yet been fully vaccinated. Over half (56%) of COVID-19 patients in hospital that month had not been vaccinated or had not been fully vaccinated

16. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.397
    Допаѓања:
    260.057
    Твоето искуство и на многу други кои лично ги знам, сепак ја докажуваат ефикасноста на вакцините.
    Сега очекувај дека ќе те убедуваат дека имаш прележано.

На green.eyes, Waverly Raven, Tajnaotrovna и 10 други им се допаѓа ова.
  17. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.497
    Допаѓања:
    191.218
    Ама ти и сопругот сте цело време во контакт со народ, младиве не се или како?
    Се обидувам нзс да му најдам:?:
    Многу досадно стана ова- иде ковид поред тебе, пази да те не огребе|( (за мене е коментаров, да не се најде некој лично)

На mal.ecka, mareane, Feminka22 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. AndyRad

AndyRad Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    438
    Се испофатиле симптоми од вирусот, ама вакцините биле ефикасни..

19. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.369
    Допаѓања:
    278.997
    Ма и ќе ме убедат за малку...:D
    Сме во контакт со народ постојано заради работата а и не бевме од старт толку стегнати па си се гледаме повремено и со пријатели.Па и децава имаат контакти школо факс излагања.Така и го донесе малово од дискотека највероватно.
    А ние ама навистина ниту еднаш во овие скоро 2 години не добивме ниту едем симптом што би ме натерало да помислам дека ете може сме фатиле.
    И навистина верував дека сега ќе не префати и лабави си бевме дома скроз.Само со 2 маски одев на работа и бегав од сите колку можев.
    Ама ај најди нзс.
    Не ми се даваат пари за антитела...

На green.eyes, Tajnaotrovna, mal.ecka и 6 други им се допаѓа ова.
  20. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.808
    Допаѓања:
    25.968
    Тој доктор не ја поддржува и антиваксерката Миа? :D