Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. AndyRad

AndyRad Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    438
    Секој ќе си види сам за себе. Секој е слободен да верува во што сака

2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Важи :D

3. AndyRad

AndyRad Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    438
    Нема проблем

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    :rofl:

5. AndyRad

AndyRad Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    438
    ;)

6. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.842
    Допаѓања:
    80.806
    Истото е и после еден месец, два месеци... Ама добро, вие сте експерти, ние прости сме.

7. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.491
    Допаѓања:
    191.161
    Можеш да го квантифицираш колку е тоа многу поголема?

Е ова веќе мора да престане.
    Ебт бизнисот, како да работам јас кога нон-стоп фаќаат ковид?
    Едниот не се вакцинирал- фатил ковид.
    Другиот се вакцинирал- фатил ковид.
    Третиот прележал-се вакцинирал- пак фатил ковид.
    Зошто? Оти морало да имаат социјален живот, да се гледаат со девојки, жени, деца|(.
    Ова вака веќе не оди другари. Мене бизнисот да ми трпи ради ваши социјални релации. Од утре сите во подрум, ни жени, ни деца, само работа. Јадење на послужавник, или по можност од 3-д принтер:inlove:, круг трчање околу зграда на отворено и има да се работи]:). Вака ништо нема да сработиме ни до 2023, еве ја 2022 на врата.
    ...
    заборавив ли да кажам- стока народ]:)

На Kitten, friendy, orevokrsacka и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.478
    Допаѓања:
    91.144
    Да,требаше да е така,ризични болни,онколошки,стари,обезни да не умрат ако се заразат.
    но сепак починаа 400 луѓе двојно вакцинирани во државава ,а и насекаде низ светот.
    Денеска и шефот на Модерна со објава дека вакцината ке биде има намалена ефикасност кон Омикронот.
    Притисок млади лица да се боцкаат со нестеризирачки,немодифицирани вакцини креирани за првиот сој нема никаква логика освен финансиска.
    Како тогаш заклучи и имаш право да ми кажуваш дека сум поминала лесно:?:?
    Асимптоматските не можат да знаат дека се болни,немаат симптоми за да ги приметат,откриваат на тест на антитела подоцна.
    Јас реков дека сум против сум за присилно вакцинирање со вакцина која нема да го отстрани вирусот.
    Кој сака да се боцка ,нека става и 4 пати годишно вакцина.
    Но не присилно и не со обврска за прележани,деца и млади лица до 25- год.

На BloodElf, lovestoneddd, Biljarkata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Сама си кажуваш Косми.
    И како што кажав за мене не можеш да кажеш, те боли вистината. Знам болно е, кога ти невакцинирана ќе го заразиш вакцинираниот и така до недоглед уште 10 години.

И профит. :D

А слобода? За тоа можеме комотно да заборавиме.;(

10. AndyRad

AndyRad Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    438
    Навакцинираниот ќе го разболи ваквинираниот. Оваа реченица ми е омилена од сите до сега.

11. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.323
    Допаѓања:
    16.568
    Каде тука во средина гледаш придонес за доброто на општеството? Ете Германија лани ова време не беше ниту почнала со вакцинирање па максимумот на заразени беше 23 000, ова година со скоро 70% вакцинирано население достигна 75 000 нови случаи во еден ден. Каде е заштитниот, социјален ефект на вакцината? Тие 30% невакцинирани, меѓу кои се и голем дел прележани се криви за вртоглавиот раст на бројките на заразени па и на хоспитализирани?

На BloodElf, Reina.Gitana и AndyRad им се допаѓа ова.
  12. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.478
    Допаѓања:
    91.144
    Сега веке тролаш.(highfive)

На BloodElf и INNERBEAUTY им се допаѓа ова.
  13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    А како вакцинираниот ќе го зарази невакцинираниот?

14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Да бе Косми, тролам за тебе.
    За тебе е тролање се што е поврзано со вакцинирање.
    А мене и на поединци ни сте смешни, прележал и мисли дека Бог го фатил за муда.

15. g8lQQk

g8lQQk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2018
    Пораки:
    2.179
    Допаѓања:
    14.264
    Грција денеска соопшти дека со 100 евра ќе ги казни лицата на возраст од 60 години како и постарите кои не ја примиле ниту првата доза од вакцината против Ковид-19, пренесуваат медиумите во регионот.

Соопштението доаѓа во време кога Грција е погодена од новиот ковид бран и кога се зголемува бројката на новозаразени случаи со коронавирус, објави Ројтерс.

Мерката ќе стапи на сила на 16 јануари и нема да има исклучоци, освен за лица кои не можеле да ја примат вакцината поради медицински причини.

©Makfax.com.mk

16. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.323
    Допаѓања:
    16.568
    Многу тешко, реторичко прашање. :rofl:

На INNERBEAUTY му/ѝ се допаѓа ова.
  17. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.606
    Допаѓања:
    63.332
    На почетокот не се знаеше ништо за вирусот. Ни етиологија, ни механизам на пренесување, ни како делува врз организмот, ниту пак како да се третира.

Народот имаше право да се плаши затоа што има респираторни бактерии како антраксот на пример, чии спори може да живеат на површина и у почва со денови. Меѓутоа со тек на време се отфрлија тие теории и денес е докажано дека единствен начин да се пренесе е преку капки кои се исфрлаат со зборење, кашлање и кивање.

Науката се менува, пример за чумата прво мислеле дека се пренесува преку мирис, што врска нема. Ниедна тероија не е безвезе ако понатаму доведе до точен заклучок за нештото.

Затоа не можам да сфатам како антиваксери се радуваат на секој ќорсокак во наука и вакцинација. Што и да тргнеш да развиваш ќе грешиш се дури не го најдеш правилиот "рецепт". Манџа да правиш па нема од прва да ти искочи како што треба, али кој да ти каже Ивана.

На green.eyes, Waverly Raven, Someonespecial и 7 други им се допаѓа ова.
  18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Види девојченце мое драго.
    Мака ми е од оваа пандемија.од овие поделби,себичности,исмевања и умирања.
    Сакам да заврши и да нема омраза, презир и ладнокрвност.

Ти можеш до утре да се смееш и да не се вакцинираш тоа те прави човек без свест и емпатија.

Можеш до утре да мислиш што сакаш и да бараш 10000 причини да ја обвиниш вакцината за поголем број на заразени.

Ама биди само во една сигурна вака никаде не води ова, тапкате во место,докажувате дека тие што починаа починаа за џабе. Докажувате дека мислите само на себе, не сакате да си признаете дека не сакате ова да заврши. Ви одговара пандемија,ви одговара омраза.

Јас само ве жалам ништо повеќе.
    И тука ќе ставам точка, не сакам да зборувам со антиваксери на кои Италија им беше малку.

На Mikha4 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. AndyRad

AndyRad Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    438
    FDA wants 55 years to process FOIA request over vaccine data.

На LoneWolfGuy му/ѝ се допаѓа ова.
  20. LoneWolfGuy

LoneWolfGuy Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2017
    Пораки:
    845
    Допаѓања:
    1.379
    Луѓе, луѓе ова ковидот како да ви ја измила свеста, меморијата, како да сте заборавиле колку здрави прави луѓе од најразлични возрасти умираа по болниците од негрижа на сестри, до неадекватни доктори, како да заборавивте дека за да го види м. сестра твојот близок кој што е хоспитализиран требаше кафе да се даде бонбоњерс а некои и скришум пари бараа да се стави во бонбоњерите, па дури и кога се грижеа за пациентите некогаш самите тие а некогаш и по наредба на докторите од незнаење или пак повеќе внимание посветеност на себе си отколку на пациентите им даваа лекарства на тие што не смееа, на оперирани на желудник вода давање некои од двај ги спасуваа други си умираа од небрежност, а да не зборам па давањето на експериментални лекови на хоспитлаизираните каде што се потпишуваа изјави дека се согласуваш со тоа лечење без ничија одговорност туку на самиот себе си, каде што добиваа одреден финансиски надоместок од фармацевтските компании, или пак спонзорства за нивни книги и истражувања.
    Или пак на колку само да стигнеш до одреден доктор ти требаат еден куп врски пријателски и роднински, и тие пациенти со пријатели најмногу грижа се посветуваше.

И сега на тие истите да им се верува на тие истите да доктори кои се меѓу тие што одлучуваат за овие работи да им се аплаудира па и бонуси да добиваат за нешто што се одлучиле тие самите да го работат за нешто што е во нивниот опис на работа.

А да не зборам за политичарите кои како што знаеме се борат само за власт моќ и пари кои што би си го продале г*зот, и семејството за тие работи да им се верува дека сега одеднаш се светци и сакаат да се грижат за твоето здравје?

Или пак за милијардерите, милионерите кои за да стигнат до тие пари газеле се пред нив и го лижеле г*зот на тие што биле побогати за да влезат во нивното друштво со одредена арогантност и сите под нив се мравки а така и се однесуваат кон своите вработени како да се робови, и сите други кои што не се во нивното друштво, и на тие да им верувам дека ова го прават од добра воља, дека станале преку ноќ светци и се грижат за тие што се нивни робови во нивните глави кој не сметаат само за бројка за тие да не контролираат како сакаат и умеат?

Смешни сте ми навистина.

На BloodElf, Beatris, SiMpAtIcNaTa и 1 друга личност им се допаѓа ова.