Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Кој се заканува? Никој не оди заразен на работа, измислуваш, може и тоа го измисли.
    Имаш тема за анти ваксерство коментирај таму и не биди досадна. Плашите луѓе со 5Г, лажни линкови и не знам што ти таму. Некој ако треба да седи дома си ти. И да нема пристап до нет и тв,да се освестите малку. :fubar:

На nena2010 и Feminka22 им се допаѓа ова.
  2. AndyRad

AndyRad Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    438
    Читај ги коментарите прво па пишувај, гледам никој не реагираше на тоа па затоа ви е и нормално. Луѓето се возрасни, сами ќе си одлучат во што ќе веруваат и плашат. Ако си имаш проблеми реши си ги, не ти се криви невакцинираните.

3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Да реагираат на твојата измишљотина,апсурд!
    Дали ти ме вртиш во круг? Кој кажа дека се криви невакцинираните?

Мислам дека не си свесна што произнесуваш, те научија дека тролаш невистинити нешта.

Како што да кажав, за тие ко тебе што се себични и седат на форум цел ден и шират плашливи пропаганди најдобро да седат дома без пристап до интернет и телевизија.

Од мене толку!

На SuperGirl24 и Feminka22 им се допаѓа ова.
  4. AndyRad

AndyRad Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    438
    Пола свет протестира, не сум само јас себичната. Ако ви смета исклучете го интернетот и телевизијата

На Grimlinko и 999 им се допаѓа ова.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Нема пола свет,само вие сте. Време е да го исклучиш нетот и тв. Доста беше негативна енергија.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.398
    Ова одамна сакав да го постирам
    Ама гледам овде ќе треба:
    Значи вака, гледам секој ден сѐ повеќе и повеќе се шири паника и страв беспотребно.Кој дел не ви е јасен дека вакцините се направени со цел да се СПАСИМЕ од коронава, не да ве чипира некој или да ве убива.За година дена добро е и што ги направија.Факт е дека е мал временски период за да се каже дека една вакцина е делотворна, знам дека не се сите 100% ефикасни , но голем дел од нив нудат голем % на ефикасност.Со примена вакцина, голема е шансата и ако заболите полесно да го прележите вирусот него некој без ниедна примена доза.Е сега моментот дека на Инфективна ,,сите” биле со примени две дози.Океј, може има и такви, колку од нив испитале антитела после неколку недели од примена втора доза?Може некој има 3 IgG некој може има 300.И со тоа што е вакциниран некој не значи дека треба да престане да ги применува трите златни правила (маска, дистанца, миење раце).Плус има разлика од организам до организам и од имунитет до имунитет.Исто како и со самиот вирус, некои кои биле во директен контакт со заразен уопште не се ни заразувале, некои се утепале од пазење па фатиле.Така и со вакцините, секој имунитет, секое тело ги прима вакцините на различен начин.Читајте малце од што се направени вакцините.И доста слушате и верувате на рекла-казала муабети, секој ден нови дезинформации кружат, и за жал пошто сме (срам ми е да кажам СМЕ) еден глуп и прост народ што веруба на сѐ што ќе чуе, се ствара паника.Живееме во нова ера, 21ви век е, 2021ва година.Во секое село има интернет, искористете го да прогуглате малце околу вакцини, заштита и сѐ што не ви е ВАМ јасно место да читате Фејсбук статуси на Петранка од Долно Дупени што последна прочитана книга ѝ е Касни Порасни, а статии чита само во жута штампа.

Народ што верува дека ако напише на пост ,,Исчезни корона” или дека Бил ГејЦ нѐ чипира, илу уште пострашно дека вирусов уопште не постои, една вакцина ништо не му може.Нас нѝ треба вакцина прво против неписменост и простотија, пошто сите нешто глумите начитани и информирани, а интернетот ви служи за трач муабети или гледање порничи и скролање на Инстаграм.Некој 6 години од животот посветил само на општа медицина, и после уште неколку на специјализација, за некој шо завршил едвај средно да го пљука по Инстаграм сториња.Загреота сте и стајте си малце прст на чело.Ај стариве со основно и што немаат везе од животот пошо биле на нива по цел ден ќе ги сфатам.Ама вас младиве шо баратате со Интернетот и имате пристап до сите информации за буквално 2 секунди на Гугл, нема никад.Никој не ви нуди 100% заштита тоа е факт.За една вакцина да е со толкава заштита и да се испитаат сите side effects треба 10 години и 500 милиони $.Нешто што светот не може да си го дозволи прво поради економски кризи низ земјиве, второ вирусов е нов, рапидни брзо се шири, рапидно брзо се мутира.Некои од нас може нема ни да дочекаат да го видат тоа.Земете да се едуцирате малце, а не апа-шлапа муабети и да протестирате безвезе.Вие за други работи не протестирате, протестирате пошто кафичите ви ги земаа.Колку пати дома нѐ затвараа и немаше кафичи, во дошло сега до нив.А јако ви беше кога се журкавте по Охрид и Будва а?

ја не знам кој ви кажал дека МОРАТЕ да се вакцинирате
    Ви дојде некој дома да ве боцка? Не.
    Само ви рекоа, нема кафичи и молови ако нема вакцина.И тоа е океј.Можете и по дома се се собирате ако ви е толку за дружбата.
    Се напаливте вакцини па вакцини, месецов особено ја претеравте, ја не знам како не ви здосади по цеел ден да верглате истите 4-5 членки на темава.Не ви е досадно?
    Земале ,,нема да се вакцинирам” ,,нѐ трујат” ,,ќе нѐ убијат”
    Абе да сакаа да нѐ истребат до крај немаше ни вакциниве да искочат.Досадни сте веќе не знам како да ви објаснам.
    Дај не се напињајте.Нема ништо да смените.Плус многу сте силни вака преку тастатура, идете на Зајко кажете му нешто за меркиве.Шо не протестирате?А не сеа ладно ви е, шо ќе се смрзавате, и онака со фејк сертификати си влагате сегде.Па на крај, шо ако затворат локали ко што направија завчера, битно вие кафето да го истерате.Ј’зк
    Ова горе ми е уште од летоска напишано

На sheis, Stephen Amell, LejlaD и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.872
    Така де, затоа си контрадикторна, затоа ти нема смисла муабетот кој што пишувал на форумот и до кога. Како што ти спамаш и замараш, и другите имаат исто право што сакаат да пишуваат.

На Angie1432 и Feminka22 им се допаѓа ова.
  8. AndyRad

AndyRad Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    438
    Нема смисла да негираш дека се случиле протести

9. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.398
    Па кај нас имаше еднаш или два пати?
    А овде колку куцате ппапа
    Место да замарате овде,организирајте се и протестирајте
    Ние нишо не може да смениме

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.091
    Допаѓања:
    131.391
    Нека протестираат,ама да не тресат глупости.Од претходниве протести добија само негативни критики ради тоа.

На buba4e89 и Feminka22 им се допаѓа ова.
  11. AndyRad

AndyRad Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    438
    Од вас никој не бара ништо да смените. Ако нешто се смени во еу така ќе биде и кај нас.

На Vraloma му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.478
    Допаѓања:
    91.140
    Да не подржувам исмејување луѓе,болни или не.
    Ај сега ако немаш ништо паметно да кажеш одшетај,небитна си.

На AndyRad му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.872
    Секад имам нешто паметно да кажам, не сум јас таа што линкови постира место сопствено мислење :D

14. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.478
    Допаѓања:
    91.140
    Па не би рекла баш:D не си ласкај;)

На AndyRad му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.872
    Абе тоа ти што не би рекла мене доволно ми ласка :D

16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Еу сака слобода, вие го бојкотирате тоа.
    Кажав многу сте досадни еден муабет не можете да го завршите, вашето мислење мора да е последно.

17. AndyRad

AndyRad Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    438
    Lol

На Vraloma му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.664
    Допаѓања:
    9.252
    Мене ме интересира вака чисто статистички колку неваксери и 5џи контраши на пример еве се лечат со Рајф фреквенции, и си ги лечат децата така и дали има ефект и дали само Рајф фреквенции применуваат. Не тролам, сериозно е прашањето. Од линк до реализација има голема разлика. И од попување за тоа како другите треба да мислат и да се однесуваат до примена на сопствените совети исто има голема разлика.

На nena2010 и Feminka22 им се допаѓа ова.
  19. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.398
  20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019