Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Discussion in 'Коронавирус' started by LovelyGirl3, Jan 26, 2020.

1. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Со раширени раце го чекаа омикрон. Некои земји сакаа да спречат, нашиве сакаа да лечат.

shz and oblace1 like this.
  2. monibejbi

monibejbi Популарен член

Sto spie nasava komisija za zdrastvo?Vleguvaat doagjaat za praznici nasi lugje od stranstvo.
    zZosto nasive nebaraa PCR test na ranica I karantin od 5-6 dena?zosto ne se bvovedat nekakov merki idat praznici? Zosto brzo da se Siri??+

oblace1 likes this.
  3. Anne Boleyn

Anne Boleyn Истакнат член

Тие не пуштија по вода со делтава,не пак сега со омикрончево за кој велат дава лесна слика,намален број на хоспитализации.Се си мислам дека намерно е ова , нема шанси да се избегне поради брза преносливост,веднаш ќе не спастри, една рака луѓе сме. Ќе ни дојде како природна вакцина,а потоа чао корона.

Last edited: Dec 25, 2021
  4. Bridget

Bridget Форумски идол

Зошто тогаш си толку сигурна дека не е корона туку настинки и грип?

5. An-na

An-na Форумски идол

Не сум... ама сигурно сите настинки, кашлања, кивања итн. не се корона. Во ова не моеш да ме убедиш, па што сака нека е. Или.. дојде короната, ги избрка сите вируси?

pokahontas83, AndyRad and poi like this.
  6. Bridget

Bridget Форумски идол

Лани ги избрка, да, пошто со маски сите и со растојание и мерки никогаш порано не сме биле, плус деца дома, нормално дека скоро и да немаше.
    Вие пошто без мерки, можно е да си ги вратите сите, плус корона. Ама не можеш да тврдиш ко што тврдиш кога не се тестира.

7. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Месецов ме покоси вирозата што хара периодов. Нос затнат кашлица температура. Мајка ми и татко ми исто, маж нешто полесно помина. Иако сме сите вакцинирани а моите прележани срце јуначко не додржа и од пусто шубе и пцр напраивме. Фала богу негативни сите. Покрај тоа што на работа секоја недела не тестираат сепак и на своја рака се тестирав и си лупнав парите.
    Се додека не се избавиме од пеколов на секоја посериозна настинка ќе се тестирам. Ако треба ќе кратам од други работи ама не дозволувам ако недај боже фатам корона да седам немарно и да ширам наоколу.
    Сите знаеме дека најмногу се рашири од тие што се лечеа дома со кафетин колд и викаа ништо не ми е промаја ме фати.

8. bicycle

bicycle Форумски идол

Добро, дијаспорците се криви.
    А тие што не се во дијаспора а ќе одат надвор од границите за празниците?
    Или навикнати сте само да префрлате вина?

Патник од В. Британија го донесе омикрон, прашање на време беше кога ќе пристигне и кај нас.
    Без разлика кој го донел.

9. nena2010

nena2010 Форумски идол

Ако за нешто сум гневна и разочарана е тоа што државава не најде за сходно да ги стави приватниве лаборарории за ковид тестови под државна капа. Како да не знаат дека народов нема пари. Тоа е тоа што кажува @An-na . Нема секој да фркне по 2000 за еден за ПЦР или да купи 10 домашни тестови пак за 3000 ден. Не сме толку неодговорни колку што државава (ако ова каде што живееме може да се нарече така) не не натера со тоа приватно плаќање на ПЦР. Затоа се шетаат со симптоми, затоа ќе се шири и ќе си живееме со ова. Ко преживи причаче. За кого ги набавија оние 1200 дози лек со антитела? Зашто ниту еден политичар не беше критичен туку дома си го помина и си работеше? Зашто за обичниот човек беше она: Немам кревет ако умре еден па да ви јавиме. Зашто 14 души изгореа и кабелот беше крив. Милион зошто а одговор : Ситуацијата е под контрола.

Last edited: Dec 26, 2021
  10. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Министерството за здравство информира дека вечерва на Клиниката за пулмологија во Скопје пациент, сместен во соба за кислородна поддршка, ја извадил маската преку која примал кислород и запалил цигара.

Поради проток на кислород во собата дошло до пожар и пацинетот се здобил со помали изгореници на лицето и градите.

Дежурниот медицински пероснал брзо реагирал, дотокот на кислород навреме бил исклучен со што била спречена експлозија.

Од Клиниката случајот e пријавен во полиција, а повредениот пациент кој го предизвикал пожарот нема животозагорзувачки повреди.

Во пожарот нема други повредени, а од болничката соба оштетен е мал дел од подот.

https://mk.tv21.tv/mz-patsient-zapa...rshka-navremena-reaktsija-sprechi-eksplozija/

11. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Од глата си патиме.

noteforself and Ahoy like this.
  12. Jana06

Jana06 Форумски идол

Боже господе, што е со луѓето? Колку треба да немаш во глава да палиш нешто до довод на кислород?
    Ај тоа, него пациент на пулмологија со кислородна поддршка запалил цигара, втф?

13. Pea

Pea Истакнат член

Абе да не мислел он у кафич е

Feminka22 and Ahoy like this.
  14. pokahontas83

pokahontas83 Истакнат член

Ahoy
    Доста го слушавме Филипс , кога да отворам Фемина ти си тука со сите информации,кажи некоја корисна информација , дека во сите болници се пуши , одиш на доктор цигарата во уста

15. nena2010

nena2010 Форумски идол

@pokahontas83 ne deka ne si vo pravo ama veruvaj kaj sto ima kislorod ne pusat doktorite zasto e zapaliva materija. Da ne go tupime do tolku.

Feminka22 and Ahoy like this.
  16. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Не ме чуди вакви будали што има, искрено... секаде има лапнати луѓе, од тоа нема спас. Мене повеќе ме загрижува неконтролата на што се поседува хоспитализиран пациент. Среќа навремено реагирале!

Anne Boleyn and Ahoy like this.
  17. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Тоа де... не можам да сфатам како стигнале и кој дозволил цигари кај пациент на кислородна поддршка. Ем е општ ризик, ем е штетно за пациентот.

18. simona_baby

simona_baby Популарен член

Ај тоа него на кој будала му дојде до цигара а лежи во болница од корона?

19. pokahontas83

pokahontas83 Истакнат член

mislisi
    Се имам видено ,намерно ке му дадат цигара,да не сносат одговорност

20. Jana06

Jana06 Форумски идол

Да не сносат одговорност за што?

Feminka22 and simona_baby like this.