Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.542
    Допаѓања:
    20.189
    Баш. Зошто тој би бил исклучок‽

Сериозно ми беше прашањето дали е вакциниран.

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.600
    Допаѓања:
    126.187
    Не е вакциниран , и гласен беше против вакцините. Наводно прележал ама поминале повеќе од 6 месеци.
    Мене само едно ме занима овие што се жестат толку да го бранат. Се надеваат дека ќе им даде процент од наградата ако ја добие или што? Он се замара со некој од нас? Не сфаќам толку опседнатост со некој спортист кој само си трупа милиончиња и има милион привилегии..

На staycalm и LejlaD им се допаѓа ова.
  3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.450
    Допаѓања:
    190.826
    Од кај да знам, нит сум му доктор, нит мислам дека е нормално, пристојно и разумно да прашуваш било кого лични работи за здравје. Па дали имал ова или она, абе ај. Не приметувате вака малку дека некои работи многу забегаа?:?:

Значи 26 луѓе побарале исклучок. Заради тоа што постои како опција. Дали дале, кому дале, зошто дале па оддале, анализата е погоре.

Исто ко Израел- не пуштаме ниеден странец во земјатава, освен... еве, овие кандидаткиве за Мис|(

На Billy Idol, AndyRad, Glowy и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.925
    Допаѓања:
    23.884
    Значи треба Русија да забрани влез на граѓани од секоја земја што не прима луѓе со Спутник. Кога се води политика со маска на грижа за здравјето, нека се води до крај.
    Знаеме дека ова нема да биде де, само онака си размислувам.
    Грижа за здравјето, да се прекине пандемијата...ахам.

На Billy Idol и Cka им се допаѓа ова.
  5. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.542
    Допаѓања:
    20.189
    Исклучоците се јасно дефинирани и важат за апсолутно сите пријави за патување и спортски настани во Австралија. Или вакцинирани со одобрени вакцини или соодветна медицинска заднина за невакцинирани. Ќе се повторам, целијакија тоа не е.

Ти така некако наведе за Спутник, па ми нема логика зошто барал ослободување од вакцинација врз основа на медицински причини ако веќе е вакциниран‽

Какви лични работи за здравје‽ Сите покажуваме сертификат за вакцинација. Зошто е Ноле исклучок, што конкретно му се загрозува‽

На green.eyes, staycalm, LejlaD и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.473
    Допаѓања:
    91.031
    Значи добил исклучок од две медицински тела после нивни детални и ригорозни проверки(вест од самата Австралија) и на темава ќе расправаме дали бил од целијакија или како што пишуваат два пати болен во 6 месеци.
    Двете го одобриле изземањето,а едното е од медуцинскиот центар Викторија.
    И сега истите што му потпишале изземање,не го пуштаат.(facepalm)

На oblace1, Billy Idol, venus♡ и 7 други им се допаѓа ова.
  7. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.992
    Допаѓања:
    37.169
    Не е само тој. Плус имат острејланите „протоколи„ за вакви ситуации. Пиша @Biljarkata погоре, ама не ви се чита некако :?:
    А и за Спутник и кинезиве не ви се зборува баш :nod:

На AndyRad му/ѝ се допаѓа ова.
  8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.375
    Допаѓања:
    259.880
    Види трн во око ви е Аустралија со Косми, ама пак, одма да имаш шанса, би се иселила таму. Мерките хитлерски, фашистички, Мк опасна е, почитува права и слободи, па затоа кај и да е, луѓе ќе молат за помош по фб.
    Да не ја правиме споредбата.

Ко што многу луѓе во светот се вакцинираа заради правила, заради почитување, така и Ноле не е исклучок. Како што децата се тестираат постојано и носат маски, така и он треба.
    Има луѓе кои заради работа мораа да примаат вакцина. Ноле исто сега треба. А не заради целијакија, за која научници од неколку Универзитети се изјаснија за вакцинирање.

Тебе Ана ти сметаат неправди и поделби, ама сега си виде терен за распрсвање и сега е ок да има исклучоци.

На staycalm, Nikolina35, LejlaD и 5 други им се допаѓа ова.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Криви се политичарите, ама и народот е крив ако не внимава.
    И да набавеше, немаше да се вакцинираат.
    На крај секој кој ќе дојдеше на врата го вакцинираа.
    Затоа сега имаме вакцини со поминат рок.

10. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.992
    Допаѓања:
    37.169
    Можам да се иселам инаку, скоро секаде каде што сакам. Ама ете, не одам. Особено не толку далеку.
    Аустралија инаку ја сметав за многу ок држава, се до ковидов.
    Тоа што вас овие мерки и закони и се што се случува во светов ви е ок, само зборува за мас/медиум/ковид/ лудилото и колку тоа влијае на луѓето т.е колку лесно се перат мозоци.
    МК ич не ја ставив во споредбава, други пишуваа за лудиов балкан, само се надоврзав.

Да, ми сметаат неправди, особено ова што се случува во светов. Ми сметаат глупи закони, закони кои ограничуваат и ги газат човековите права. Би требало и тебе, особено затоа што си правник :nod:
    А, вакво развлекување на нечија медицинска состојба по медиуми и јавност ми е :puke: И секоја чест ако и ова ви е нормално.

На Biljarkata и AndyRad им се допаѓа ова.
  11. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.600
    Допаѓања:
    126.187
    За вакцини зашто едни се признаени а други не никад не ми било јасно. Поголема глупоат немам видено. Тоа се согласувам.
    Ама еве што кажуваат од BBC
    https://www.bbc.com/news/world-australia-59889522
    Ноленце едноставно се заеба. Сам себе. Ок медицинските комисии му одобриле да игра, ама па, според федералните правила не смее да влезе затоа што онаа дијагноза која ја дал зашто не смее да се вакцинира, не е доволно силна за да го пуштат во Австралија. И тоа е тоа. А АО нема да дозволи он да не игра, и 10 ти пат да биде победник. Ама тоа ти е. Сега во понеделник ќе се види на суд што ќе се деси.

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  12. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.992
    Допаѓања:
    37.169
    Каде ќе прославувате кога ќе заврши судењето :^) |( :x
    Пошо, победа за „правниот систем„ и такодаље :?:

Иначе... истите тие кои носат одлуки дека може со Фајзер, ама не со Спутник и кинези, ги носат и „закониве„ и „меркиве„ за ковид. Како може да се чудиш на одлуките за вакцините, ама да им веруваш на мерките и законите? :o

На Billy Idol, AndyRad, sonuvana и 2 други им се допаѓа ова.
  13. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.600
    Допаѓања:
    126.187
    Не ме занима искрено кај ќе слават. Кој рече дека им верувам на мерките. Ама тие се. Немам пари за фрлање за казни, немам врски да ми ништат. Реална сум дека јас не сум моќна ни битна да сменам ништо. И тоа е тоа. Јас сум таков тип. Не можам да се нервирам за нешто што не можам да сменам. Нема поента.
    Инаку Австралија имаа до толку ригорозни мерки што тетка ми од Синдеј отиде как ќерка и во Аделајд и не можеше да се врати дома со месеци зашто Сиднеј го затворија додека беше таму. Оп троп одма. Нема недела дена нема ова нема она.Рампата доле. Тоа е исто ко од Битола да не можиш дома во Скопје да влезиш.

На LejlaD и Ahoy им се допаѓа ова.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Абе, ако сакаш да одиш во друга држава, ќе ги почитуваш правилата.
    Народот се побунил оти сакале да направат исклучок за него.
    Ако за нив важи правилото, мора за сите други.
    Без разлика колку се богати и славни.

На staycalm, LejlaD, Nena Jovanova и 3 други им се допаѓа ова.
  15. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.600
    Допаѓања:
    126.187
    И јас тоа викам ама испадна како да трчам со Фајзерка по улици и боцкам луѓе на сила.

На staycalm, LejlaD, M.B. и 2 други им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Абе сега сите ќе се обидат да извлечат политички поени, Австралија треба да го изменаџира гневот и на нивните граѓани и на антиваксерите и на муабетите на Вучич дека 'намерно нив ги таргетирале'

Heavy lies the crown.

*Заборајв.
    Кина им се заканува на австралијците откако купија нуклеарни подморници.
    Сето е урнебес.

На LejlaD и nena2010 им се допаѓа ова.
  17. liliput22

liliput22 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    726
    Да ти одговорам на "Дали ќе го пуштеа на АО со Спутник или кинескиве" Со Спутник немаше не е признаена а со кинескиве Синовак да и со Синофарм исто да ама ако е Beijing Institute може, а од Wuhan неможе...
    Јас сум со Синофарм (Beijing Institute)и ќе одам за Австралија.

На Ahoy и nena2010 им се допаѓа ова.
  18. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.950
    Допаѓања:
    6.827
    Ова е целиот циркуз од една страна што сагава трае подолг период и се дозволи се, значи исклучокот не е сега првпат презентиран и оп одеднаш од истите не смееш и си третиран како којзнае што да си направил, а само не си вакциниран.
    И не е работава за Ѓоковиќ, конкретно заради него сите разбраа што прават Австралија. Општо меркиве се преригорозни и на некој начин небулозни, за сите што треба да патуваат за Австралија.
    Го разбирам на некој начин и народов што се буни, значи сепак имало некој исклучок што постоел, ама прашање е дали некој бил запознаен со тој исклучок и дали на некој му се дозволил со исклучок да помине, а да не биде вип, зашто се пишува дека има тенисери кои поминале со исклучок и за нив немало проблем. Кои се тие тенисери, кој е исклучокот, зошто не се транспарентни?

На Billy Idol, An-na и Cosmi им се допаѓа ова.
  19. темјанушка

темјанушка Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    4.641
    Незнам зошто сте се фатиле дека сака да биде исклучок, кога и други невакцинирани имаат пуштено само што овој глупо изигра. Што не се фатија за другите што влегле така, па да ги линчуваат јавно?
    Он уште не качен на авион министерката јавно се закани дека ќе го вртат назад. И не е уопште политика и собирање на поени пред народот.
    Самите си имаат донесено одлука за дозвола,па сега сами ја повлекуваат.
    На крајот мислам дека ќе го пуштат, се избрукаа за сите пари.

Инаку не е воопшто вакциниран, антиваксер е ама не признава јавно оти ќе биде линчуван.
    Кај очекуваш да се вакцинира кога една повреда лечеше со надрилекарство оти несакал да се сечел. :x

А за причината поради која ја поткрепува медицинската дозвола сеуште не е познато само се шпекулира дека најверојатно е целијакија, според мене слаб доказ. Има гласини и дека поради втор пат прележаност бара, ама се се шпекулации.

За вакцините воопшто не се чудете има спортисти вакцинирани со Спутник, ама бидејќи не ги признаваат нели сега ги тераат со Фајзер да се вакцинираат. Лудило. :doh:

На Billy Idol и Glowy им се допаѓа ова.
  20. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.600
    Допаѓања:
    126.187
    @темјанушка он јавно кажа дека нема под никој услов да се вакцинира. Ни деца не вакцинира за редовни вакцини.