Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. sonuvana

sonuvana Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    1.284
    Допаѓања:
    2.820
    Зошто е тажно?
    Поради Новак или поради Божиќ? :D

2. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.950
    Допаѓања:
    6.827
    Во Австралија строгост и мерки, е тоа имаше најголем ефект. И вакцината си го направи своето, ама далеку повеќе помогнаа првите.
    Беа преригорозни, ама држеа се под контрола. И тоа беше се до оној момент кога прекинаа со карантините за тие што доаѓаа и кога вакцинираните станаа „слободни“. Ја намалија ригорозноста и го погазија се тоа што го правеа од самиот почеток. Сега кај нив пламнува.
    Се погазија кога секој вакциниран слободно можеше да влезе во земјата и со пусулчево што се прослави деновиве. Затоа што вакцина не спречува зараза, а и не спречува трансмисија (значи тука е рамниште со невакциниран), само дава полесна клиничка слика, што за смртност сепак е најважно, но за жал има исклучоци.
    Ако сакаат повторно контрола треба да се вратат на карантините, само со нив трансмисија се ограничува. Зашто моментално се: сакаме да сме помалку ригорозни, ама таа ригорозност нема голем ефект.
    Така што ако сакаат безбедност при организација на Australian open нека направат како лани, затоа што годинава е замачкана безбедност.

3. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.872
    Зошто е тажно што некој е сериозен со вакво мислење.

4. sonuvana

sonuvana Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    1.284
    Допаѓања:
    2.820
    Тоа ти е така...и добро е додека е така..

5. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.862
    Допаѓања:
    41.194
    Да, специјално Новак ќе го задржат за Божиќ зашто ние православните балканци сме најбитни во свет па да ни покажат они како треба по нови правила да се игра.
    |(

На green.eyes, staycalm, elimkd и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Acronia

Acronia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2021
    Пораки:
    1.222
    Допаѓања:
    4.492
    Џоко ме потсетува на локален сладоледџија кој требал да биде сериски убиец ама ја утнал професијата.

На fana, green.eyes, elimkd и 5 други им се допаѓа ова.
  7. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.772
    Допаѓања:
    214.151
    Кој стап бре душо моја,си ја знајш ти приказната за кубурот на појас,за зол час де...ама најлошиот час сме го искрепиле без употреба на истиот-ти сега стапот,нема в раце кој да го земи:?::*

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.435
    Допаѓања:
    190.722
    Секако, никогаш не се знае, може уште полошо време иде, кубурот да се чува за секој случај :|
    А стапот брнаут има, изгорел негде сигурно:doh:

@Acronia мори:rofl:

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  9. sonuvana

sonuvana Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    1.284
    Допаѓања:
    2.820
    Да им покажат на своите таму и на цел свет, дека сите мерки се оправдани и дека важат за сите подеднакво....да го угушат бунтот антиваксерски.

Ја потрефил , сакаш да кажеш.
    Лошо би било таа енергија, во деструкција да отиде. :D

10. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.778
    јас не сум антиваксер, вакцинирана сум со фајзер две дози уште пред 5 месеци, како сега јас имам закачено два вируса истовремено и грип и омикрон?! 7 дена изолација??? Омикрон полесно се прележува?? Јас не знам како ќе ја опоравам главата :(
    од оваа преспектива не гледам причина зошто воопшто се вакцинирав

На AndyRad му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.286
    Имаш корона и грип?

12. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.872
    Како знаеш дека баш омикрон имаш?

13. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.778
    да :(
    така доктУрката ми кажа

14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.435
    Допаѓања:
    190.722
    Уште една тенисерка во низата -Австралија правна држава за сите:muscle:
    Една недела била во Австралија, играла, после карамболот со Новак- во карантински хотел(facepalm)
    https://makfax.com.mk/sport/vorachova-isto-kako-da-sum-vo-zatvor/
    Прележала ковид пред 1 месец.

На Billy Idol, Cka, oblace1 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.872
    Освен ако не го секвенционирале твојот брис баш, поприлично сум сигурна дека така од око на докторката не може да се определи со сигурност. Има карактеристични симптоми за сите соеви, ама не секогаш се баш тие кај сите. Искуствата се прилично индивидуални. Не се замарај дали е тој или друг сој, следи ја состојбата и нека минува со лесно.

16. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.778
    ги имав сите можни симтоми затоа се отиде подалеку со испитувања
    "Комбинацијава" ме уништи, главата веќе недела и пол не можам да ја опоравам, мн лошо, сакам да кажам чувајте се не е за потценување

На Cka, nena2010 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  17. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.808
    Допаѓања:
    25.968
    Ова што се случи со Новак Ѓоковиќ е најисправното нешто што можеше да се случи во ваква ситуација. Замисли да си австралијанец, близок роднина/пријател ти починал а ти заради ковид мерки не можеш да му одиш на погреб, не можеш да одиш за празници кај роднини и милион други случки во кои имало општествени забрани и мерки, и доаѓа некое балканско сељаче што мисли дека е супериорен и сака невакциниран со лажно изземање од вакцинација да си влезе слободно во земјата. Законите треба да важат за сите подеднакво, независно дали се тоа светски ѕвезди, спортисти, whatever. Австралија е тоа, не Македонија. Во Австралија смртноста е помала од кај нас, се гледа дека мерките имаат ефект. Имаат 2300 починати на население од 25 милиони, споредбено со 8000 починати од 1.8 милиони.

Значи, тој ги знаел правилата и условите, ама одлучил да најде дупка, типично балкански и да го заобиколи законот, ама не му успеа и сега ќе глумиме дека е жртва.

Новак генерално си е антиваксер, и тој и жена му. Отсекогаш имал контроверзни изјави но бидејќи е ова балкан, никој не ги зема здраво за готово. Побогу, изјавуваше дека најзагадената вода може да се исчисти со позитивни мисли, молење и што ти знам таму.

Да не зборувам за сектата негова (ултра-фанови), татко му што го споредува со Исус и распнувањето, мајка му, жена му...

На Miss666, elimkd, green.eyes и 3 други им се допаѓа ова.
  18. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.808
    Допаѓања:
    25.968
    Не, на нас тука подобро ни е.

На elimkd, Justicija, Ugly Duckling и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. темјанушка

темјанушка Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    4.641
    Излези од шаблонот на типично балканско сељаче, кое знае само да плука да му умре козата на комшијата, и погледнија големата слика.
    Ниту "сељачето" има само отидено таму да се к**чи, ниту е единствен што им поминал така.
    Знаеш така дека заради прележани ковид претходниот месец влегла тенисерка која си одиграла цел турнир, али денеска решиле да и ја укинат визата и ја пикнаа во истиот "хотел" зошто и Новак на истиот начин сакал да влезе?

Би требало и да си прочитала дека на крајот излезе дека е пропуст на организарот на турнирот зошто не ги известиле дека неможе со прележан ковид да се влезе.

Од друга страна која е пак логиката да се бара да се вакцинираш со прележаност во последните месец, кога баш таквите се најмала закана за пренос на вирусот?

И на крајот, сите стана свесни за каква политичка игра се игра во Австралија која се наоѓа неколку месеци пред избори, ама се избукаа за сите пари и тие ќе бидат во минус, ќе си добие тужба некој по се изгледа.

Другото за фамилијата и колку се шлакнати се согласувам.

На buba4e89, Billy Idol, le.soleil и 5 други им се допаѓа ова.
  20. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.808
    Допаѓања:
    25.968
    Иначе, и поп имале на орото.
    Србиве се единствени позабегани од нас...

На elimkd, GirlRose, Bridget и 1 друга личност им се допаѓа ова.