Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Discussion in 'Коронавирус' started by LovelyGirl3, Jan 26, 2020.

1. staycalm

staycalm Форумски идол

Ајде да повториме. Законот во Австралија е дека невакцинирани БЕЗ валидно медицинско изземање од вакцинација, не смеат да влезат во земјата. Твојот идол Ноле, ниту е вакциниран, ниту има валидно медицинско изземање. Алергија на глутен не е медицинско изземање. Доколку тој имаше валидно изземање, цел свет ќе знаеше за тоа и сега наместо да се драматизира, тој ќе имаше дозвола да биде во Австралија.

Ако зборуваме за дискриминација, единствена дискриминирана е личноста што вакцинирана со спутник не ја пуштиле да игра, ама за разлика од Богот Ноле, ниту таа, ниту другава тенисерка не прават драми и си отишле, иако вакцинираната ИМА ПРАВО да се жали, за разлика од Ноле.

Нема да го коментирам другиот дел од твојот текст само ќе кажам дека ако ја сум типично балканско сељаче, Ноле и дел од поддржувачите негови се ваљда универзумски сељачиња, не балкански... :lol:

BlackNight likes this.
  2. темјанушка

темјанушка Популарен член

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

Па прочитај нешто пред да кажеш, се откажала зошто и станало јасно за што станува збор. И самата изјавила дека сето ова е политика.

И не барал изземање заради глутенот, туку поради прележаност, па кога почна да се зборува дека и други имаат така влезено и нив им ги зедоа визите.

Ват евр, незнам зошто влегов во дискусија и се спуштив на ниво со личност која употребува најдолни зборови за да навреди некој..
    Некогаш зборовите ја опишуваат личноста. ;)

buba4e89, Billy Idol and AndyRad like this.
  3. staycalm

staycalm Форумски идол

Прочитано ми е, и очигледно многу повеќе од тебе што ти е.

Од каде таа информација дека барал изземање заради прележаност? Никаде такво нешто не пишуваше. А доколку е точно уште посмешно е, тој прележал во 2020 а не сега, а прележал откако организираше турнир и се испозаразија еден куп луѓе пошто е глупичок. :D

Сама избра да влегуваш во дискусија без валидни факти, не се вади сега на карта се спушташ на мое ниво пошто ти смета што сум директен и кажувам дека Ноле е едноставно најуспешниот балански сељак.

Зборовите нека ме опишуваат мене, дејствијата на Ѓоковиќ го опишуваат него и го докажуваат тоа што го тврдам јас.

4. interstellar

interstellar Активен член

Колку дена трае изолацијата? И дали се рачуна од денот кога тестот испаднал позитивен, или од кога ќе се јават по телефон т.е. од кога ќе го пуштат решението?

5. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Побрзо да помине.:hug:

Луѓе отековте со Новак.:D

6. Glowy

Glowy Популарен член

Претпоставки се сите работи што се кажаа зошто барал изземање, некаде е наведено ради глутенот, некаде ради целијакија, некаде дека двапати прележал. Никаде нема точна информација зошто барал и од кои причини други тенисери добиле изземање. Може само да нагаѓаме.
    Дупката во правилата самите си направиле, никој не е крив што сега има луѓе и бараат да ја искористат.

7. nadenadia

nadenadia Популарен член

Од денот на позитивен тест, за решение може и после неколку дена да ти се јават. А се подразбира ти чим си имал позитивен тест дека ќе си бидеш во изолација.

Billy Idol and interstellar like this.
  8. темјанушка

https://telma.com.mk/2022/01/08/на-1-јануари-австралиското-мвр-го-извес/
    Се правиш силна и дискутираш, а воопшто не си информирана, битно јака си во навреди.
    :hai:

buba4e89, LovelyGirl3 and AndyRad like this.
  9. Justicija

Justicija Форумски идол

Ти благодарам :muscle:

Стварно чуден народ живее во мк, значи не е толку битна ситуацијава со инфлацијава и кризава со струјава, за џоковиќ Се расправаат и нервираат(facepalm)

10. nena2010

nena2010 Форумски идол

11. темјанушка

Па не е баш така небитна ситуацијава, станува збор за најзборуваната тема во светот, тоа што ние сме толку мизерни е друг муабет.

Важна е заради пораката која се праќа до другите и обичниот народ што ќе им се случи и како ќе бидат третирани, како најголеми криминалци.
    Е сега што се фатија за него, тоа беше најлесно баш заради Х негови претходни ставови и потези.

Колку се ова почна да излегува од контрола.
    Како тоа некој мора да оди против своето здравје за да задоволи туѓи правила и прописи, кои истите тие не ги почитуваат.
    И како може Спутник и кинескиве да не се признаени, кога пола свет се вакцинирани со нив.
    Ама битно со Фајзер мора сите да се боцкаме.

Од друга страна, преку случајов на површина исплива и темната страна на толку фалениот австралиски систем.

12. темјанушка

И мене, ама ете и најдоа поткрепа демек на кошаркарски натпревар се заразил.

Работата е што пронашол дупка и ја искористил, а не како што беше претходно претставувано.

Инаку вината најверојатно лежи во австралиските власти и организаторот и нивната некоординација.

Glowy likes this.
  13. nena2010

nena2010 Форумски идол

@темјанушка мене од се ме чуди зашто не ги признаваат Спутник и Кинеските.. Дека е Фајзер, Модерна и АЗ најдобра е, ама па и овие не се до толку лоши.. Сепак е вакцина.

темјанушка likes this.
  14. темјанушка

Ниту мене, единствено што ми е логично дека е заради политика и профит.

Незнам пак како можеш да бараш некој да се вакцинира со уште две дополнителни дози, кога веќе се има вакцинирано и има антитела.
    Или пак има прележано.
    Во суштина може да си го загрози сопственото здравје заради исполнување на нечии правила и прописи отколку што ќе наштети на другите околу него.
    Што е надвор од логика.

Ама убаво рекле не барај логика каде има пари и моќ. :|

15. nena2010

nena2010 Форумски идол

16. GirlRose

GirlRose Форумски идол

elimkd, nena2010 and staycalm like this.
  17. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Грипот е многу тежок сам по себе, од него ти е лошо.

Омимрон кај вакцинирани и прележани во 90% случаи дава многу лесни симптпоми.

18. interstellar

interstellar Активен член

Благодарам, тоа сакав да знам, од кога важи официјално изолацијата и до кога трае. Инаку да, цело време седам во изолација, уште пред да го направам тестот.

nadenadia likes this.
  19. Ambitious

Ambitious Популарен член

Мене ме интересира дали брзите тестови го детектираат омикрон?
    Еден куп болни познавам што се негативни на неколку брзи тестови, а сите да се грип, некако не ми е верно.

Еве и јас залегнав од среда, многу ретко сум болна, последен пат пред 5 години.
    Вакцинирана сум од Јули, не сум прележана, повеќе мислам дека сум корона иако тестот ми покажа негативен.

oblace1, Billy Idol, GirlRose and 2 others like this.
  20. nena2010

nena2010 Форумски идол

Земи од грло па од нос брис. Се повеќе така се детектира омикрон.

Ambitious likes this.