Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.540
    Допаѓања:
    20.181
    Имам еден и единствен став и го знаеш. Тоа не значи дека никогаш ништо нема да искритикувам! |(

Па дури и да имам 516661661 ставови, ад хоминем никако не е опција.

2. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.872
    Како има разлика кај шетал позитивен, што е битно? Се изгуби сериозно во муабетот.

На Waverly Raven, staycalm, Ahoy и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.458
    Допаѓања:
    90.929
    https://www.nytimes.com/2021/09/07/world/australia/covid-scott-morrison-fathers-day.html
    :inlove:

Значи те прашав едноставно прашање.
    Велиш за да зголемат процент на вакцинација е мотивот.
    Имаат 93%вакцинирани и 50 000 случаи на ден во Викторија.
    Уште кенгурите им остана да ги вакцинираат.
    Ти за мене ич не се секирај.8)

На BloodElf, deskarada, Biljarkata и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.950
    Допаѓања:
    6.827
    Последно што читав е дека е опадната точно во проценти немаше, што е и логично, затоа што мутацијата на омикронот е на спајк протеинот, а вакцините на него ни се базирани, со исклучок на кинеските за кои се смета дека би биле поефикасни поради тоа што имаат цел вирус.

На GirlRose му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.350
    Допаѓања:
    278.770
    Јас мислам дека претеравте со Ѓоковиќ на темава.И дека треба @RainBow да реагира.
    Во ситуација кога имаме илјадници заболени некој сака да прочита може нешто ново со ситуацијава ,со новиот сој,состојбата во болнициве и сл.а не 3 дена да ве читаме неколку души за Ноле...

Последна измена: 8 јануари 2022
    На mimiiiii, venus♡, LejlaD и 10 други им се допаѓа ова.
  6. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.617
    Допаѓања:
    43.294
    ^
    Или да се направи 94та тема - Ѓоковиќ vs Австралија за време на корона.

На Waverly Raven, СуперДевојка, buba4e89 и 4 други им се допаѓа ова.
  7. темјанушка

темјанушка Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    4.641
    Камо среќа навистина од таквите како него да страдаме , а не од ваквите.

Последна измена: 8 јануари 2022
    На deskarada и AndyRad им се допаѓа ова.
  8. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    8.587
    Австралија и другите здравјегрижници ги заболе уво дали Ноле е здрав, болен, вакциниран (вистински) или со купен вакцинален сертификат. Ама ич не им е гајле! Тие му објавија војна само заради неговата отворена непослушност и пркос! Па како се дрзнал да има свое мислење и несогласување со оние кои треба да се слушаат без приговор, па уште и јавна личност, со многу обожаватели, следбеници, поддржувачи?! И затоа е цел овој циркуз во нивна режија. Му дадоа виза, потврда од нивни комисии , и го чекаа како којоти да им дојде на нивна територија. За да се изживуваат и да им одржат лекција на сите други непослушници и критичари на ковид-вакцините.
    Не е ова ништо случајно, ни од нивна, а ни од негова страна.
    Секако дека немало да има проблем ден пред одење да си купи сертификат со три дози фајзеровачи, ама човекот се држи до своите принципи и уверувања. Не е лигуш, има свој став и се бори за него со крената глава и достоинствено.
    Како што прилега за секој еден човек, нели?

На BloodElf, deskarada, Kitten и 7 други им се допаѓа ова.
  9. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.807
    Допаѓања:
    25.968
    Screenshot_20220108-230541.jpg

Е сељо бе..

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.419
    Допаѓања:
    190.655
    Портретот на Дракула мислам:worried:. Напишан од модро-крвна англичанка, Дракула, вечното зло, мора да биде од некое чудно и мрачно место, не ќе биде од Франција на пример:emo:. Таму се сите цивилизирани, фини, со манири, господа, Балкан традиционално валкан:clap:.

Австралија е нормално врвот на цивилизацијата. Таму законите и правилата важат за сите, пошто сите се еднакви. Освен тие што се поеднакви де. Новакс е криминална багра, австралиските парламентарци што силувале и оргијале на работно место, само немале соодветен тренинг:angel:. И женските протести на темата се во таа цивилизирана земја дозволени, не како во некои соседни земји, пречекани со куршуми...така говореше австралискиот премиер, браво, така треба:clap:
    https://www.bbc.com/news/world-australia-56492827

Лудило во боја(heidy)

На BloodElf, AndyRad и lovestoneddd им се допаѓа ова.
  11. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.214
    Допаѓања:
    10.130
    Ајде тука ќе ги пишам прашањата кои ме мачат последниве денови, можеби некоја ќе знае да ги одговори.
    Дали омикрон ги покачува димерите?
    Дали повеќето заболени а вакцинирани се со Фајзер (заради мутацијата на спајк протеинот?)
    Која е логиката да се инсистира на вакцинација кога постоечките вакцини не заштитуваат ни 50%од новиот, а веројатно и од идните соеви?
    Ако омикрон го заобиколува имунитетот стекнат со прележување и вакцинација нели треба да се укинат сертификатите?!
    Зошто никој одговорен не излезе на телевизија да апелира до народот да се воздржи од шетање, да даде некои насоки зашто очигледно поголем дел од населението е инертно. Сепак медицинскиот персонал, залихите на лекови посебно во мк се многу ограничени, зошто да се загрозат недолжни луѓе. Некој од друга причина што треба да добие медицинска помош да нема.

На BloodElf, mimiiiii, deskarada и 4 други им се допаѓа ова.
  12. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.252
    Допаѓања:
    39.638
    Не е сељо туку е светски рекет број еден, кој има тим од нутриционисти позади себе, човек на кој и водата му е под грамажа.

Да сматраш човек здрав како дрен, со негативен тест, како закана за колективното здравје е болест на денешницата.

На BloodElf, venus♡, sonuvana и 6 други им се допаѓа ова.
  13. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.543
    Допаѓања:
    125.975
    Е мене ова со тоа вакцинирани може да ср шетаат ми е најголем нон сенс и тоа е тоа што разгори сега пак.
    @темјанушка дај боже од вакви како мене да страдате. Сериозно. Гледам ме знаеш лично и персонално и ми ги знаеш ставовите за многу работи па судиш.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.807
    Допаѓања:
    25.968
    Личен готвач и пристап до тениски терен за време на престојот во хотелот за мигранти.

Не само што водата му е под грамажа, најверојатно и си ја прочистува со молитви и позитивна мисла. Ама добро, ние сме болни во умот, права си. :rofl::rofl::rofl: Како ме изнасмеа...

Светски рекет бр. 1 и најголем сељо у цела таа тенисерска фела.. Не е лесно да носиш две титули, морам да признаам.

15. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    21.479
    Тој сељо иначе можи да те купи сосе партали и тебе и мене и сите тука.
    Јес да, и мене ми е преантипатичен ко спортист и не го сакам, ама го скапавте плукање само зато шо нејќи да прими вакцина пошто нели не верува во неа. И сеа као се помочавте од среќа шо го пикнаја в карантин и не му дозволуваат да игра. А според начинот на живот шо го води, сигурно е 10 пати поздрав од оние шо му прават контроли.

Да поддржваш Хитлеровски мерки кои се се’, само разумни не, треба да си стварно неточен во паметот.
    Ја отековте веќе, одете примете и за Новак едно Фајзерче, гледам ептен слепо се крстите во неа.

На sonuvana, deskarada, buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.807
    Допаѓања:
    25.968
    Почекај да се исплачам оти christinnnnnn од фемина ме нарече неточен во паметот оти не го бранам балканскиот спасител Ноле што е глуп ко к*р, па ќе ти вратам.

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  17. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    21.479
    Кој балкански спасител бе? Ја сфаќаш поентата на мислењето или така само од инает да се плесни нешто?

Уствари чекај, ќе беше спасител ако беше вакциниран. Вака е едно обично ѓубре шо не верува во наука. Пу јаз’к.

На deskarada, buba4e89, AndyRad и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.807
    Допаѓања:
    25.968
    Немаше да биде спасител и тогаш, пак ќе си беше сељо, оти ова со вакцинирањево не му е нит прв нит последен нискоинтелигентен испад. :D Беспотребно ме цитираш, не придонесуваш во дискусијата никакви докази дека не е сељо. Тоа што е пребогат мене ништо не ми значи во формирање став, а и на секој со интелигенција над 50 не би требало да му претставува мерило за тоа каква личност е. Ако некој е богат не значи дека е препаметен, предобар, и прецивилизиран. Особено па не спортист.

19. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    21.479
    Во право си да, беспотребно само цитирам. Шо да прам, посилно е од мене.
    Новак не е паметен-пошто здрав/прав не сака да прими вакцина која не го штити ни од зараза, ни од ширење на вирусот. Исто не е предобар и цивилизиран, пошто не се грижи за колективното здравје.
    А и далеку е од спортист. Само еден од најуспешните тенисери на сите времиња. Ама шо е па то, пф. Џабе му е кога не сака да се вакцинира и изиграва Бог.

На AndyRad му/ѝ се допаѓа ова.
  20. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.543
    Допаѓања:
    125.975
    Да прашам вас, што до толку го браните Џока до ниво да навредувате членови (кои се луѓе, бе само букви на тастатура),дали он би се замарал со вас да сте во било каква мака? Не. Затоа намалете доживљај.

На СуперДевојка и staycalm им се допаѓа ова.