Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. venus♡

venus♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    1.113
    Следува изолација бидејќи не си целосно имунизирана.

На fana и Анета125 им се допаѓа ова.
  2. Анета125

Анета125 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    4
    А дали таа една доза може нешто да помогне или само да одмогне зошто е паднат имунитетот со нејзе?

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  3. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.422
    Допаѓања:
    113.473
    Ќе одмогне.
    Имунитетот е најслаб меѓу прва и втора доза, илјада пати повторуваа сите доктори на телевизија.

На Feminka22, LejlaD и Annchii11 им се допаѓа ова.
  4. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.897
    Допаѓања:
    18.093
    Update: Пријавено, џабе. ( Не знам како очекував дека ќе превземат полицијата нешто)
    Деца по кусеви и тренинзи на менито за денес.

5. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.708
    Допаѓања:
    11.234
    Ти очекуваше од оваа полиција во ова мизерно државиче да се справи со непослушна вирусосана раја??
    Гледај какви масакри на булевари се случуваат, око не им трепнува.

На Feminka22, mal.ecka и Antolinaa им се допаѓа ова.
  6. Kate2025

Kate2025 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2018
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    83
    Ве молам, на кој број да се јавам за решение за изолација? Ни завршува, а немаме добиено ништо

7. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.897
    Допаѓања:
    18.093
    Реално не ни очекував дека нешто ќе сменат. На почеток јас кога бев заболена идеа секој ден после пријава дека одам до болница да ме проверат или рандом кога ќе им текне нив.
    Пријавив јас, пријави и комшијата го насскав, ама џабе. Вујко владика немаме сите секаде.

После луѓе што се пазеле, од вакви будали и несовесни ќе го кркаат подебелиот крај.

Мизерии.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.708
    Допаѓања:
    11.234
    Најдете бројче од ДСЗИ - државен санитарен и здравствен инспекторат. Или јавете се кај матичниот доктор да ве упати.

9. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.414
    Допаѓања:
    9.424
    Некои симптоми на омикрон сојов? Денес баш кога станав пред 1 час чувствувам гадење имам и пролив и нешто ме треси од внатре.

10. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Јас бев ваква 24ч, па 1 ден бев добра, сега 3 ден како малаксана и се осеќам како температура да имам( а немам).
    Инаку доста ме болеше стомак и гадење од секоја храна имав пиев електролити многу ме кренаа, супа од петел, чај од нане.
    Е сега ја мислам стомачен вирус е некој,не верувам да е омикрон.

На mal.ecka, green.eyes и angelche16 им се допаѓа ова.
  11. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.868
    Да не те плашам, дијареа и гадење се скоро кај секој втор со омикронов барем тие околу мене што сега прележувавме. Не мора да значи дека е сигурно кај тебе, ама да си свесна дека чест симптом е. Може да следиш понатаму како ќе е.

На venus♡ и angelche16 им се допаѓа ова.
  12. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Ајдее стварно ли :?: баш пишав погоре дека така бев еден ден, денес веќе како болна се осеќам и грло ме наболува. Иако моментално ништо не ми е.
    Имав доста заразено со омикрон ама никој така не бил, значи се може да е ковид веќе...

13. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.868
    Во моја околина сите бевме со различни симптоми. Ама освен еден, сите јавивме дијареа, кој на почетокот кој на крајот на симптомите. Јас конкретно имав гребење грло, па болка во мускули (особено карлицата) и на крај температура. Дијареата беше веќе откако болеста практично се смири. А друг од "мојот кластер" прележа без грло и температура, како класичен стомачен вирус со повраќање и дијареа. Сите бевме потврдени позитивни на пцр инаку.

Пак ќе речам не значи и вие дека сте ама со оглед на тоа колку се шири неконтролирано, не ме чуди. Никој веќе не знае од кај се заразил. Ама без паника, не е страшно, 3-4 дена максимум се симптомите во најголем дел од овие што ги знам, а често и помалку. Само зборнете си со матичен за крвна слика да ве следи ако испадне тоа, мислам тоа е најбитно за да знаете што да земате.

Последна измена: 21 јануари 2022
    На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Фала ти за инфо.
    Ќе правам кс во понеделник дефинитивно па ќе видиме. Не би ме чудело, сите се болни а мора да се движиме и функционираме.
    Само да проаѓа лесно кај секого.

@angelche16 баш сподели ако правиш пср. Ќе правам утре брз домашен тест иако не верувам да ќе покаже точно.

На angelche16 и Celltica им се допаѓа ова.
  15. venus♡

venus♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    1.113
    Го потврдувам ова и за мои блиски.

На Celltica му/ѝ се допаѓа ова.
  16. angelche16

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.414
    Допаѓања:
    9.424
    Моментално чувствувам само некоја си тежина баш ќе видам фо утре како ќе е работава, ќе ја пратам.
    Аман не дај боже да сум позитивна сега во сите испити катастрофа... И од професорите што ми предаваат некои од нив не живеат во градот каде студирам па ќе доаѓаат само за испит.. Не дај боже ниту ќе можам да земам оценки ниту на испити да одам аман..

17. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Што направи како си денес?
    Кај мене како дојде така помина. Само тој еден ден. Не верувам да беше ковид.

На angelche16 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. angelche16

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.414
    Допаѓања:
    9.424
    Искрено денес како ништо да не било, не ми е ништо супер сум ама мајка ми не е баш добра има висока температура затнат нос, нема многу енергија, мачно и е, едвај еднаш јадеше денес.

19. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Баш ми е жал се надевам дека ќе трае и кај неа 1 ден.
    елетролити многу ме кренаа. Иста бев цел ден дали 2 залаци имав ставено во уста. Чај од нане и елетролити на тоа бев. Следниот ден нормално јадев

20. @ana@

@ana@ Нов член

Се зачлени на:
    11 јануари 2022
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    13
    Da prasam. Majka mi imase Eden den silna glavobolka. VToriot den I pomina no veli koga se vrti na desno ko da I se svrtuva, veli ko mozokot da I mrda |( vcera imase dijarea I povrakase, gadenje, I tapa bolka vo stomakot. Denes samo taa cudna vrtoglavica I sto jadese so sila, apetit nema, temperatura nemase kasla no I pred toa kaslase od cigari. Moze li da se toa simptomi na k19
    A tatko mi veke 3 nedeli kasla drug simptomi i nemase, toj ne pusi cigari no I ne se ni testirase za k19