Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    А они не се луѓе да те прашам вака?
    Не заслужуваат да идат на доктор?
    Оние предност треба да имаат баш ради годините, ја со 20 ако закачам корона не мора одма да трчам по доктор, ама 60+ луѓе да.

На simoncelicius и nena2010 им се допаѓа ова.
  2. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.158
    Допаѓања:
    88.556
    Исто така во пандемијава има и една категорија на луѓе кои и покрај тоа што ги имале сите симптоми на ковид, си ги прогласиле за настинка за да се докажат еве јас пазев и не се заразив.(facepalm)
    Има доста нетестирани од тие причини,за да не бидат "позитивни" на ковид.

На noteforself, poi, LejlaD и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Ех.. знам еден, доаѓа шмрка со тоа носот пуздер, а секој викенд иде по журки во различни градови, од кафич/кафана не е свртен дома
    и му викам брат шо ти е зашо шмркаш?ако имаш корона иди си пошо ќе те убијам
    и ми вика : абе од топло-ладно (влези излези мислеше) сум настинал ништо не ми е..
    не рече после тој ден никаков друг симптом, али не е океј за тие што сме околу него кои сме принудени да седиме со него.

4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.531
    Допаѓања:
    115.157
    Има и такви да. И тие ми се најопасни. Јас можам за себе си да зборувам. Најмал симптом правам домашен тест. И да имам најмал сомнеж. А не од климата ми е , од пивото ми е. од не знам што ми е..

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.158
    Допаѓања:
    88.556
    Па тие се најопасни.
    Што не признаваат од некои луди причини дека имаат симптоми,си кулираат од настинка изгубиле мирис и вкус,заразуваат и на крај фраери ,нас ковид не не фати,одговорни сме.

На LejlaD, M.B., venus♡ и 2 други им се допаѓа ова.
  6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.531
    Допаѓања:
    115.157
    Да де одговорно се реашетаваат. Ама и не очекувам некоја култура и пазење од народ кој и пред коронава знаеше да оди на гости настинат и кај бебе со грип.. А бе ајде вирус е. А тоа што не е секој вирус што кај секој човек, нема врска. Мене ме правеа луда дека се вакцинирам од грип секоја година. Буквално ми се смееле као што ти е!! Ама јас си знам како поминувам со по 5 дена 40 температура и спуштање на гради и пневмонии.

На LejlaD, Feminka22, Cosmic Girl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.219
    Допаѓања:
    8.739
    Никој не сака да се разболи ама верувале или не има исклучоци. Баш ми текна на натписов:
    https://www.abc.net.au/news/2022-01-20/czech-singer-dies-after-deliberately-getting-covid/100768826
    Имаше и уште еден случај во Америка мислам беше, каде што намерно правеше масовни журки по дома типот, зошто не веруваше во ковид, вакцини и маски. Се разболе од ковид и умре.
    Кој му се игра руски рулет и му се ризикува живот слободно нека се заразува намерно, што да кажам.
    И никој не е супериорен, било да има природен имунитет од прележано, било од вакцина, џабе се натпреварувате. Вирус е, за кој не постои траен имунитет. Ќе те начека кога си најслаб и ќе те мавне кај што му е најлесно и кај што ти е слаба точка. Можеш да мислиш дека си го знаеш телото, ама тој ќе ти докаже дека тоа не баш возможно. Затоа пази се и не туку се мавај по гради. Има и прележани кои по 3 месеци се заразуваат пак, не гледам дека се нешто посупериорни дека прележале :?:
    Јас еве не го прележав, не го префатив од моите. Немав антитела а дишевме еден во друг. Па не се силам дека сум untouchable и не го потценувам вирусот па да солам памет наоколу дека не е страшен, да кажувам дека да си го прележите е најарно. Некои ми викаат вештерка сум била не ме фаќал. :DАма стварно сум реална и свесна дека се работи за ситуации и моменти и дека секому може да му се случи во некој од нив да се зарази и дека тогаш може (а не мора) да си го окрка на крај со вирусот, па дури и на вештерките :drunk::D. И тие се луѓе :D

На LejlaD, Guns N` Roses, Feminka22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Cosmic Girl

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.219
    Допаѓања:
    8.739
    Тројца од фамилија ми се вакцинираа сезонски против грип, со години, зошто исто така правеа пнеумонии или имаа хронични проблеми. Еден мој дедо умре од сезонски грип, па не е баш само вирус. Таа година сите во поширока фамилија не попари, и млади и стари, и ние што преживеавме, сите тешко го прележавме. Ни со сто пандемии некои нема да научат хигиена и култура..

На LejlaD, Anne Boleyn, Feminka22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.309
    Ма што збориш кај нас најбитен е сеирот и памет солење , остало не е битно. У денешно време не можеш да имаш еден асален муабет со конструктивни аргументи. Само бла бла блабла тресење зелени. Тешко ни оди она “lets agree to disagree“

На LejlaD, Cosmic Girl и nena2010 им се допаѓа ова.
  10. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.983
    Допаѓања:
    26.375
    Затоа се заразив :D да не не оговараат веќе дека само ние сме останале :D се зезам, мн ми е мака шо така безвезе се заразив на цело пазење, ама бидна.

На LejlaD, JuLleE, Celltica и 5 други им се допаѓа ова.
  11. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.531
    Допаѓања:
    115.157
    А бе види, секој може да се зарази, ама да се понашаш како супермен ппема вирус малку ми е дегенски. Јас не велам дека секој кој ќе се зарази е крив. Туку криви се оние кои го игнорираат вирусот, имаат симптоми, ни маска не ставаат и се понашаат Не може нам нико ништа јачи смо од судбине.

На poi, LejlaD, mal.ecka и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Cosmic Girl

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.219
    Допаѓања:
    8.739
    Абе ако не е твојот збор последен, како ќе си докажеш дека си подобар ако не и најдобар?:fubar:
    Од его си патиме...

На Hisha и nena2010 им се допаѓа ова.
  13. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.706
    Допаѓања:
    18.383
    Тие до 64 уште работат. Ама од тие околу 70 спас се нема. Ретко одам по доктори ама кога одам од пензионери си дремам по најмалку еден час. Млад човек не прави застој, оди кај лекар и кажува што мака има.

14. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Еве замисли дедо ми мора итно да иде на доктор, вакциран со 3 дози е, и сепак му фуфка од коронава и нема да иде, ете за гужви да не прави, а може да има рак на простатата.Задоволна си?
    Ете нема да праи гужва.
    И не, не работат сите до 64, очигледно за жените не знаеш кога е пензија.И пази малце шо збориш, и твоите утреден ќе бидат по 70 години и ќе им треба доктор.И замисли некој да рече ,,еј абе од овие прчовиве, не можеш на ред да дојдеш, прикрај се со животот ми фаќаат место овде"
    Убаво ќе се чувствуваш?
    Ја не знам шо ви е на поединци.Прво сум изреволтирана пошто јас лично имам постари родители, и многу добро знам како е кога живот виси на конец а брза помош не доаѓа бидејќи имал 50+ години, така шо пазете шо зборите, да не згазите на нечив нерв.Осет да се немало ебаго

На Cosmic Girl, poi, simoncelicius и 3 други им се допаѓа ова.
  15. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.531
    Допаѓања:
    115.157
    Е ај да ги фрлиме постарите луѓе за да не ти се наруши комоцијата.
    Ако тргаме по таа логика мене ме нервираат оние Ама може јас само да прашам, дете имам дома оставено. Што ме боли ако имаш дете? Чекај си ред.

На poi, simoncelicius, Guns N` Roses и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.529
    Допаѓања:
    21.312
    Има уште една категорија што мислат дека се вакцинирале и толку е зашто уште спијат на тоа уво дека вакцината спречува трансмисија.

На Cosmi и nena2010 им се допаѓа ова.
  17. темјанушка

темјанушка Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    4.641
    А кој ти гарантира дека нема да заврши лошо?
    Исто така мислеа и сите оние што починаа вакцинирани, затоа што им велеа дека вакцината ќе ги заштити од најлошото.
    За сега да ги правдаат таквите дека имале коморбидитети,а претходно истите со коморбидитети ги повикуваа да се вакцинираат за да се заштитат. Зошто тогаш ги лажеа.
    Нели требаше да бидат заштитени?!^_^

Сега велат вакцинираните починуваат заради коморбидитети, а невакцинираните поради тоа што се невакцинирани.

Последна измена: 3 февруари 2022
    На SiMpAtIcNaTa, simoncelicius, MilaSs12 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    19.580
    Некое ваше мислење за новата варијанта на омикрон?

19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.531
    Допаѓања:
    115.157
    Се надевам ако го фатиме лесно да поминеме.

20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.171
    Допаѓања:
    181.128