Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Discussion in 'Коронавирус' started by LovelyGirl3, Jan 26, 2020.

1. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

А они не се луѓе да те прашам вака?
    Не заслужуваат да идат на доктор?
    Оние предност треба да имаат баш ради годините, ја со 20 ако закачам корона не мора одма да трчам по доктор, ама 60+ луѓе да.

simoncelicius and nena2010 like this.
  2. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Исто така во пандемијава има и една категорија на луѓе кои и покрај тоа што ги имале сите симптоми на ковид, си ги прогласиле за настинка за да се докажат еве јас пазев и не се заразив.(facepalm)
    Има доста нетестирани од тие причини,за да не бидат "позитивни" на ковид.

noteforself, poi, LejlaD and 6 others like this.
  3. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Ех.. знам еден, доаѓа шмрка со тоа носот пуздер, а секој викенд иде по журки во различни градови, од кафич/кафана не е свртен дома
    и му викам брат шо ти е зашо шмркаш?ако имаш корона иди си пошо ќе те убијам
    и ми вика : абе од топло-ладно (влези излези мислеше) сум настинал ништо не ми е..
    не рече после тој ден никаков друг симптом, али не е океј за тие што сме околу него кои сме принудени да седиме со него.

4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Има и такви да. И тие ми се најопасни. Јас можам за себе си да зборувам. Најмал симптом правам домашен тест. И да имам најмал сомнеж. А не од климата ми е , од пивото ми е. од не знам што ми е..

LejlaD likes this.
  5. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Па тие се најопасни.
    Што не признаваат од некои луди причини дека имаат симптоми,си кулираат од настинка изгубиле мирис и вкус,заразуваат и на крај фраери ,нас ковид не не фати,одговорни сме.

LejlaD, M.B., venus♡ and 2 others like this.
  6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Да де одговорно се реашетаваат. Ама и не очекувам некоја култура и пазење од народ кој и пред коронава знаеше да оди на гости настинат и кај бебе со грип.. А бе ајде вирус е. А тоа што не е секој вирус што кај секој човек, нема врска. Мене ме правеа луда дека се вакцинирам од грип секоја година. Буквално ми се смееле као што ти е!! Ама јас си знам како поминувам со по 5 дена 40 температура и спуштање на гради и пневмонии.

7. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Никој не сака да се разболи ама верувале или не има исклучоци. Баш ми текна на натписов:
    https://www.abc.net.au/news/2022-01-20/czech-singer-dies-after-deliberately-getting-covid/100768826
    Имаше и уште еден случај во Америка мислам беше, каде што намерно правеше масовни журки по дома типот, зошто не веруваше во ковид, вакцини и маски. Се разболе од ковид и умре.
    Кој му се игра руски рулет и му се ризикува живот слободно нека се заразува намерно, што да кажам.
    И никој не е супериорен, било да има природен имунитет од прележано, било од вакцина, џабе се натпреварувате. Вирус е, за кој не постои траен имунитет. Ќе те начека кога си најслаб и ќе те мавне кај што му е најлесно и кај што ти е слаба точка. Можеш да мислиш дека си го знаеш телото, ама тој ќе ти докаже дека тоа не баш возможно. Затоа пази се и не туку се мавај по гради. Има и прележани кои по 3 месеци се заразуваат пак, не гледам дека се нешто посупериорни дека прележале :?:
    Јас еве не го прележав, не го префатив од моите. Немав антитела а дишевме еден во друг. Па не се силам дека сум untouchable и не го потценувам вирусот па да солам памет наоколу дека не е страшен, да кажувам дека да си го прележите е најарно. Некои ми викаат вештерка сум била не ме фаќал. :DАма стварно сум реална и свесна дека се работи за ситуации и моменти и дека секому може да му се случи во некој од нив да се зарази и дека тогаш може (а не мора) да си го окрка на крај со вирусот, па дури и на вештерките :drunk::D. И тие се луѓе :D

8. Cosmic Girl

Тројца од фамилија ми се вакцинираа сезонски против грип, со години, зошто исто така правеа пнеумонии или имаа хронични проблеми. Еден мој дедо умре од сезонски грип, па не е баш само вирус. Таа година сите во поширока фамилија не попари, и млади и стари, и ние што преживеавме, сите тешко го прележавме. Ни со сто пандемии некои нема да научат хигиена и култура..

9. Hisha

Hisha Популарен член

Ма што збориш кај нас најбитен е сеирот и памет солење , остало не е битно. У денешно време не можеш да имаш еден асален муабет со конструктивни аргументи. Само бла бла блабла тресење зелени. Тешко ни оди она “lets agree to disagree“

LejlaD, Cosmic Girl and nena2010 like this.
  10. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Затоа се заразив :D да не не оговараат веќе дека само ние сме останале :D се зезам, мн ми е мака шо така безвезе се заразив на цело пазење, ама бидна.

LejlaD, JuLleE, Celltica and 5 others like this.
  11. nena2010

nena2010 Форумски идол

А бе види, секој може да се зарази, ама да се понашаш како супермен ппема вирус малку ми е дегенски. Јас не велам дека секој кој ќе се зарази е крив. Туку криви се оние кои го игнорираат вирусот, имаат симптоми, ни маска не ставаат и се понашаат Не може нам нико ништа јачи смо од судбине.

poi, LejlaD, mal.ecka and 4 others like this.
  12. Cosmic Girl

Абе ако не е твојот збор последен, како ќе си докажеш дека си подобар ако не и најдобар?:fubar:
    Од его си патиме...

Hisha and nena2010 like this.
  13. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Тие до 64 уште работат. Ама од тие околу 70 спас се нема. Ретко одам по доктори ама кога одам од пензионери си дремам по најмалку еден час. Млад човек не прави застој, оди кај лекар и кажува што мака има.

14. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Еве замисли дедо ми мора итно да иде на доктор, вакциран со 3 дози е, и сепак му фуфка од коронава и нема да иде, ете за гужви да не прави, а може да има рак на простатата.Задоволна си?
    Ете нема да праи гужва.
    И не, не работат сите до 64, очигледно за жените не знаеш кога е пензија.И пази малце шо збориш, и твоите утреден ќе бидат по 70 години и ќе им треба доктор.И замисли некој да рече ,,еј абе од овие прчовиве, не можеш на ред да дојдеш, прикрај се со животот ми фаќаат место овде"
    Убаво ќе се чувствуваш?
    Ја не знам шо ви е на поединци.Прво сум изреволтирана пошто јас лично имам постари родители, и многу добро знам како е кога живот виси на конец а брза помош не доаѓа бидејќи имал 50+ години, така шо пазете шо зборите, да не згазите на нечив нерв.Осет да се немало ебаго

15. nena2010

nena2010 Форумски идол

Е ај да ги фрлиме постарите луѓе за да не ти се наруши комоцијата.
    Ако тргаме по таа логика мене ме нервираат оние Ама може јас само да прашам, дете имам дома оставено. Што ме боли ако имаш дете? Чекај си ред.

16. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Има уште една категорија што мислат дека се вакцинирале и толку е зашто уште спијат на тоа уво дека вакцината спречува трансмисија.

Cosmi and nena2010 like this.
  17. темјанушка

темјанушка Популарен член

А кој ти гарантира дека нема да заврши лошо?
    Исто така мислеа и сите оние што починаа вакцинирани, затоа што им велеа дека вакцината ќе ги заштити од најлошото.
    За сега да ги правдаат таквите дека имале коморбидитети,а претходно истите со коморбидитети ги повикуваа да се вакцинираат за да се заштитат. Зошто тогаш ги лажеа.
    Нели требаше да бидат заштитени?!^_^

Сега велат вакцинираните починуваат заради коморбидитети, а невакцинираните поради тоа што се невакцинирани.

Last edited: Feb 3, 2022
  18. Justicija

Justicija Форумски идол

Некое ваше мислење за новата варијанта на омикрон?

19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се надевам ако го фатиме лесно да поминеме.

20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол