Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. savageu

savageu Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2015
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    145
    Бета блокатор пијам за срцето и според интернистот нема да ги пијам засекогаш, кога ќе се смири срцето постепено ќе ги оставам. Под стрес сум била и претходно , ама ваква случајност не може да се случи

На Nena Jovanova и Milkiway им се допаѓа ова.
  2. savageu

savageu Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2015
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    145
    Не м
    Не ми е јасно зошто кријат. Еден нема да излезе на телевизија да каже, еден нема да напише некој статус убав на ФБ и да си ја сподели приказната. Инаку тие последици може и од короната да настанат ама не смееше да се дозволи да настануваат и од тоа што требаше да те заштити... Јас си пријавив во малмед и тоа е се што можам да направам. Споделувам и вака со луѓе и барам некој како мене за поддршка ама не наоѓам еве, сите те прават удрен или антиваксер.

3. savageu

savageu Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2015
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    145
    И само се споделуваат тука некои статии и кажуваат колку се страшни вакцините, а еден не се јави да направиме некоја група, да контактираме меѓу себе, да не чујат, да се види колку сме. Тоа ме нервира. Испаѓа дека нема луѓе со последици.

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    Прв муабет на сите е од стрес ти е, од анксиозност бла бла.|(
    Само ти си го знаеш твоето тело и што ти се случува.
    Повели форум каде се дискутира за несакани ефекти, ги имаш еден куп. На форумов разменуваат и искуства за терапии и алтернативни лечења, ако не те заморува има многу за читање.

https://vestibular.org/forum/dizziness/covid-19-vaccine-side-effects/paged/1070/

Јас се презаситив и веќе не ја дискутирам вакцината, ниту читам. 5 дена после вакцина ми се појави проблем со окото и сите ми белеа дека е од стрес.]:)

На simoncelicius, christinnn, Billy Idol и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. savageu

savageu Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2015
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    145
    Што ти се случи со окото? Искрено не знам ни дали е паметно да читам и само да се испотресам дополнително

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    Ми се појави "мушичка" или floater, после ја снема, па ми се јавија и други проблеми со видот. Бев на 3 ца лекари, 2 ца рекоа дека нема ништо, само еден мислеше дека е некое воспаление и дека е возможно да е од вакцината и ми даде само капки, сега е ок се надевам така и ќе остане. Јас вакцина примав март 2021.
    За форумов ете чисто да знаеш дека не си единствена и дека не си умислуваш, ако те потресува тогаш не читај ама ете добра вест дека после година и некој месец многу пишуваат им се намалуваат/исчезнуваат симптомите.
    Совет би ти дала и да фрлиш н95 маската и дружи се на отворено, расположи се и гледај да не ја мислиш толку вакцината. Штом интернистот смета дека ќе се смири ситуацијата опушти се.:hug:
    Повеќето на форумот со слични како твоите симптоми пробуваат со намалување на внес на кофеин, процесирана храна односно повеќе здрава храна и одмор.

На savageu му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Филотеа

Филотеа Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    1.093
    Кога сме кај кинеските, дали некаде има објавени студии за кинеските и дали се следат несакани последици од нив? Не можам никаде да најдам или не знам каде да барам :^)

На cooll му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Поддршка Права

Поддршка Права Активен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2022
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    34
    Мајмунски сипаници прв случај во соседството

9. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    40.032
    Научно истражување кое потврдува намалување на количеството на сперматозоидите 3 месеци после примање на Фајзер вакцината.
    Добри вести се тоа што е само моментално и после извесен период состојбата е (по)добра.

На LittleZuzu и Mantub им се допаѓа ова.
  10. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Да не е поврзано со евентуално кревање температура како после секоја вакцина што се крева?
    И после настинка ако се крене температура, влијае на сперматозоидите неколку месеци, после се враќа во нормала.

На JoyJoy и Angie1432 им се допаѓа ова.
  11. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    40.032
    Не би знаел да кажам. Не сум стручен на темата. Пренесов само информација од официјално тестирање и потврда на нус појава која настанува од вакцината. Ќе чекаме и понатамошни научни тестирања да видиме дали бројот на сперматозоидите ќе се врати во нормала (како што е наведено во ова научно испитување), или пак ќе има долгорочни последици и зголемена импотенција.

Последна измена: 28 јуни 2022
    На NoirSerpentine и Mantub им се допаѓа ова.
  12. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.406
    Допаѓања:
    8.436
    Не верувам дека вакцината има врска со неплодноста. Искрено многу глупости се пишуваат на интернет. Сите околу мене вакцинирани се без никакви последици, а не се во мал број.

Со маж ми и двајцата сме вакцинирани, тој со фајзер па фала богу без проблем останав бремена.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    40.032
    Не знам како може да ги наречеш глупости кога линкот е од научна студија, призната, акредитирана, докажана.

Значи, не е рекла казала, туку е нешто поткрепено со научни докази.
    Откриено е само моментално намалување на потенцијата, сигурно кај некој повеќе, кај некого помалку.
    Тоа не значи дека не можеш да зачнеш, туку дека потешко би било да зачнеш.

И не значи ако вие сте немале проблеми, дека исто така немаат многу други.

На NoirSerpentine, joy1 и Сара Лав им се допаѓа ова.
  14. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.476
    Допаѓања:
    21.034
    Памтам кога ги правеа глупи по фб и форуми тие склони кон алергии кога прашуваа дали да се вакцинираат со фајзер или дали воопшто да примат вакцина. И одговорите стандард - ама нема пеницилин/јајца/квасец/додај по желба во вакцината. А онака не е дали ја има таа супстанца во вакцината туку тоа што некои луѓе се осетливи и склони кон алергии.

Баш некни се среќавам со една познаничка, така повозрасна жена, си напраивме муабет. Она има неколку алергии на храна и лекови и општо си има мака. Се консултирала со лекар пред вакцина, ѝ рекол абе нема врска алергиите, топ си.
    Отишла, ајде фајзер.
    Реакцијата? Страшни отоци, гушење, со денови и недели проблеми со дишење, ставена била и на строга диета оти на све реагирала додека се опорави комплетно.
    И така:)

На NoirSerpentine му/ѝ се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.259
    Сите тројца сме вакцинирани со Фајзер.
    Јас и маж три дози примивме.
    Немавме никакви нус-појави, освен спиење еден ден и блага болка на местото, каде не буцкаа.

На staycalm, JoyJoy и nena2010 им се допаѓа ова.
  16. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.476
    Допаѓања:
    21.034
    Ама ти немаш, ваљда пошто немаш проблеми.
    Еве примеров погоре женава на толку алергии ѝ рекле немаат везе.
    Ама видиш, имале.
    А ѝ било страв да се боцне ама ај си рекла не се разбирам, така ми рекоа.

На NoirSerpentine и Angie1432 им се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.259
    А сигурно е ради алергиите, установено е од доктор?

18. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.476
    Допаѓања:
    21.034
    Да, индиректно.
    Жената е склона кон алергии Вајлд. Кога зема лекови, чита што содржат, храна си има овраничено што јаде, што не. И затоа имало веројатност да реагира и на вакцината, зашто факт е дека човек со 10 алергии е поверојатно да реагира од човек со ниедна ко мене.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.476
    Допаѓања:
    21.034
    Туку сега кога е скоро "умрено" короната можат на раат овие со скршените нозе, сообраќајките и операциите од рак и жолчка да си тераат своето. Надам се извлекле жива глава тие што молеа за термин, што брза помош не им идеше дома, што ги влечеа со денови по болници во ужасни болки.
    Срам да им е, решиле тогаш у сред пандемија, нозе ќе кршат. Пу, јазк.

20. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.822
    Допаѓања:
    39.491
    Баш со колешка некни се видов, примила и бустер
    Веднаш после тоа контактна алергија на нитрил во ракавиците развива. А нитрилни ракавици се користат овде ради тоа што латексот во обичните ракавици е познат алерген. Е сега женава по 10 години работа, рацете и се лом и тоа веднаш после бустер . Лично видов.
    Друга другарка докторка после вакцина доби перикардит. Потврден од колеги.
    Јас на 2 застанав. Не се бодам повеќе, а коронка , фала богу, 3 пати си прележав.
    Свинскиот кај мене лично пострашен беше.
    Мирисот ми се врати по 1 година, само третиот пат не изгубив мирис.
    Јал, не јал, 3 и пол работата.

Последна измена: 28 јуни 2022
    На NoirSerpentine и JuLleE им се допаѓа ова.