Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Discussion in 'Коронавирус' started by LovelyGirl3, Jan 26, 2020.

1. savageu

savageu Истакнат член

Бета блокатор пијам за срцето и според интернистот нема да ги пијам засекогаш, кога ќе се смири срцето постепено ќе ги оставам. Под стрес сум била и претходно , ама ваква случајност не може да се случи

Nena Jovanova and Milkiway like this.
  2. savageu

savageu Истакнат член

Не м
    Не ми е јасно зошто кријат. Еден нема да излезе на телевизија да каже, еден нема да напише некој статус убав на ФБ и да си ја сподели приказната. Инаку тие последици може и од короната да настанат ама не смееше да се дозволи да настануваат и од тоа што требаше да те заштити... Јас си пријавив во малмед и тоа е се што можам да направам. Споделувам и вака со луѓе и барам некој како мене за поддршка ама не наоѓам еве, сите те прават удрен или антиваксер.

3. savageu

savageu Истакнат член

И само се споделуваат тука некои статии и кажуваат колку се страшни вакцините, а еден не се јави да направиме некоја група, да контактираме меѓу себе, да не чујат, да се види колку сме. Тоа ме нервира. Испаѓа дека нема луѓе со последици.

Milkiway likes this.
  4. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Прв муабет на сите е од стрес ти е, од анксиозност бла бла.|(
    Само ти си го знаеш твоето тело и што ти се случува.
    Повели форум каде се дискутира за несакани ефекти, ги имаш еден куп. На форумов разменуваат и искуства за терапии и алтернативни лечења, ако не те заморува има многу за читање.

https://vestibular.org/forum/dizziness/covid-19-vaccine-side-effects/paged/1070/

Јас се презаситив и веќе не ја дискутирам вакцината, ниту читам. 5 дена после вакцина ми се појави проблем со окото и сите ми белеа дека е од стрес.]:)

5. savageu

savageu Истакнат член

Што ти се случи со окото? Искрено не знам ни дали е паметно да читам и само да се испотресам дополнително

simoncelicius likes this.
  6. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Ми се појави "мушичка" или floater, после ја снема, па ми се јавија и други проблеми со видот. Бев на 3 ца лекари, 2 ца рекоа дека нема ништо, само еден мислеше дека е некое воспаление и дека е возможно да е од вакцината и ми даде само капки, сега е ок се надевам така и ќе остане. Јас вакцина примав март 2021.
    За форумов ете чисто да знаеш дека не си единствена и дека не си умислуваш, ако те потресува тогаш не читај ама ете добра вест дека после година и некој месец многу пишуваат им се намалуваат/исчезнуваат симптомите.
    Совет би ти дала и да фрлиш н95 маската и дружи се на отворено, расположи се и гледај да не ја мислиш толку вакцината. Штом интернистот смета дека ќе се смири ситуацијата опушти се.:hug:
    Повеќето на форумот со слични како твоите симптоми пробуваат со намалување на внес на кофеин, процесирана храна односно повеќе здрава храна и одмор.

savageu likes this.
  7. Филотеа

Филотеа Популарен член

Кога сме кај кинеските, дали некаде има објавени студии за кинеските и дали се следат несакани последици од нив? Не можам никаде да најдам или не знам каде да барам :^)

cooll likes this.
  8. Поддршка Права

Поддршка Права Активен член

Мајмунски сипаници прв случај во соседството

9. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Научно истражување кое потврдува намалување на количеството на сперматозоидите 3 месеци после примање на Фајзер вакцината.
    Добри вести се тоа што е само моментално и после извесен период состојбата е (по)добра.

LittleZuzu and Mantub like this.
  10. Mantub

Mantub Форумски идол

Да не е поврзано со евентуално кревање температура како после секоја вакцина што се крева?
    И после настинка ако се крене температура, влијае на сперматозоидите неколку месеци, после се враќа во нормала.

JoyJoy and Angie1432 like this.
  11. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Не би знаел да кажам. Не сум стручен на темата. Пренесов само информација од официјално тестирање и потврда на нус појава која настанува од вакцината. Ќе чекаме и понатамошни научни тестирања да видиме дали бројот на сперматозоидите ќе се врати во нормала (како што е наведено во ова научно испитување), или пак ќе има долгорочни последици и зголемена импотенција.

Last edited: Jun 28, 2022
    NoirSerpentine and Mantub like this.
  12. oblace1

oblace1 Популарен член

Не верувам дека вакцината има врска со неплодноста. Искрено многу глупости се пишуваат на интернет. Сите околу мене вакцинирани се без никакви последици, а не се во мал број.

Со маж ми и двајцата сме вакцинирани, тој со фајзер па фала богу без проблем останав бремена.

WildMk likes this.
  13. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Не знам како може да ги наречеш глупости кога линкот е од научна студија, призната, акредитирана, докажана.

Значи, не е рекла казала, туку е нешто поткрепено со научни докази.
    Откриено е само моментално намалување на потенцијата, сигурно кај некој повеќе, кај некого помалку.
    Тоа не значи дека не можеш да зачнеш, туку дека потешко би било да зачнеш.

И не значи ако вие сте немале проблеми, дека исто така немаат многу други.

14. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Памтам кога ги правеа глупи по фб и форуми тие склони кон алергии кога прашуваа дали да се вакцинираат со фајзер или дали воопшто да примат вакцина. И одговорите стандард - ама нема пеницилин/јајца/квасец/додај по желба во вакцината. А онака не е дали ја има таа супстанца во вакцината туку тоа што некои луѓе се осетливи и склони кон алергии.

Баш некни се среќавам со една познаничка, така повозрасна жена, си напраивме муабет. Она има неколку алергии на храна и лекови и општо си има мака. Се консултирала со лекар пред вакцина, ѝ рекол абе нема врска алергиите, топ си.
    Отишла, ајде фајзер.
    Реакцијата? Страшни отоци, гушење, со денови и недели проблеми со дишење, ставена била и на строга диета оти на све реагирала додека се опорави комплетно.
    И така:)

NoirSerpentine likes this.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Сите тројца сме вакцинирани со Фајзер.
    Јас и маж три дози примивме.
    Немавме никакви нус-појави, освен спиење еден ден и блага болка на местото, каде не буцкаа.

staycalm, JoyJoy and nena2010 like this.
  16. Munchmallow20

Ама ти немаш, ваљда пошто немаш проблеми.
    Еве примеров погоре женава на толку алергии ѝ рекле немаат везе.
    Ама видиш, имале.
    А ѝ било страв да се боцне ама ај си рекла не се разбирам, така ми рекоа.

NoirSerpentine and Angie1432 like this.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

А сигурно е ради алергиите, установено е од доктор?

18. Munchmallow20

Да, индиректно.
    Жената е склона кон алергии Вајлд. Кога зема лекови, чита што содржат, храна си има овраничено што јаде, што не. И затоа имало веројатност да реагира и на вакцината, зашто факт е дека човек со 10 алергии е поверојатно да реагира од човек со ниедна ко мене.

WildMk likes this.
  19. Munchmallow20

Туку сега кога е скоро "умрено" короната можат на раат овие со скршените нозе, сообраќајките и операциите од рак и жолчка да си тераат своето. Надам се извлекле жива глава тие што молеа за термин, што брза помош не им идеше дома, што ги влечеа со денови по болници во ужасни болки.
    Срам да им е, решиле тогаш у сред пандемија, нозе ќе кршат. Пу, јазк.

20. Dentina

Dentina Форумски идол

Баш со колешка некни се видов, примила и бустер
    Веднаш после тоа контактна алергија на нитрил во ракавиците развива. А нитрилни ракавици се користат овде ради тоа што латексот во обичните ракавици е познат алерген. Е сега женава по 10 години работа, рацете и се лом и тоа веднаш после бустер . Лично видов.
    Друга другарка докторка после вакцина доби перикардит. Потврден од колеги.
    Јас на 2 застанав. Не се бодам повеќе, а коронка , фала богу, 3 пати си прележав.
    Свинскиот кај мене лично пострашен беше.
    Мирисот ми се врати по 1 година, само третиот пат не изгубив мирис.
    Јал, не јал, 3 и пол работата.

Last edited: Jun 28, 2022
    NoirSerpentine and JuLleE like this.