Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.976
    Ќе ги бројат после 1 месец на друго видео, ако продолжат вака :bandit:

Ај барем еден кажа дека се миел раци :worried:

А да, ако мислите дека ние сме бедни, денес ми кажаа дека во Сан Франциско организирале протест затоа што им ги затвориле продавниците за трава. Се собрале будалите да протестираат, травата нив им била essential.

И сега таму работат продавници за храна, аптеки и продавници ЗА ФАКИНГ ТРАВА.

Не се салам луѓево, немам друго објаснување.

Не знаете колку се лабави, к не ги боли... ќе ги бројат и нив таму.

На Ivan4e04, candy.cane, Jana06 и 28 други им се допаѓа ова.
  2. Stephen Amell

Stephen Amell Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.477
    Алал да ти е за кажаното!:clap:
    И Италијанците се луѓе.. не знаат каква е ситуацијата таму затоа. Те гушкам, се надевам ќе се намалат бројките.:hug: Бидете силни.:hug:

Многу ми е мило што Италијанците си даваат поддршка едни на други, кога им е најтешко.:inlove: Се надевам дека во најбрз можен рок ќе стивне ситуацијата, никој не заслужува да поминува низ ова. Ќе го пребродите ова.:hug:

На Mencia, cresa-jagoda, 1209 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.761
    Допаѓања:
    145.222
    Не знам Јуле. Ај да прочачкам дали ќе најдам инфо. Да прашам. Ако е 100% памук не би требало да има мака и по повеќе перења.

Границите за увоз на стока не се затворени. Се чека пратка на крајот на неделата. А се што има моментално залихи се чува и праќа за Дебар.
    Ниедна наша фабрика нема производство ни маски, ни ракавици. Се е од Кина. Само се препакува тука. Впрочем увоз нема скоро 3м од кога почна вирусот кај нив. Па тука се трошеа залихи, и не беше толкава навала . Па никој и не знаеше дека нема и трошиме резерви.

На Purplelilac, cresa-jagoda, azelea и 5 други им се допаѓа ова.
  4. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.245
    Допаѓања:
    181.750
    Не постои корона вирус, ама ние плаќаме здравствено и за нив. А башка што први се во жалење дека сѐ нив им прават најлошо на национална основа, зборам за кога ќе дојде момент да лежат во болница. Нели, тогаш нема да чинат кревети, купатила, храна, персонал, иако болничките услови се за сите исти. И пред да се јават душегрижниците, да кажам дека цело одделение на една од клиниките на кое бев сместена, не можеше да функционира како што треба, ради нив. Од викање по персонал до оставање прљаво по вецеа. Ма не беше ни прљаво, беше одвратно.

На Ivan4e04, candy.cane, Rozich и 26 други им се допаѓа ова.
  5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.600
    Маски можете дома да си направете на машина со памучен материјал, има куп клипови на јутуб, ако немате машина може на рака, тие ми се најлогични и со најмногу заштита у момнтот за разлика од марамици и тоалетни.

Јас порачав од и беј ги чекам да ми стигнат маските.
    Ниту овде со 30 000 заболени немаме ниту маски нити антибактериски сретства, се снаоѓаме како можеме сите, сите знаеме дека во моментот цела трговија е во застој и треба да го разбереме и тоа околу трговијата на овие сретства што најмногу ни се потребни, јас да не најдев на и беј ќе шиев дома. Нема за сите, кој земал/имал среќа на него ама повеќето немаат па можеме и да сошиеме да се снајдеме некако како можеме бидејки ситуацијата е таква каква што е насекаде не само во Мк.

На Ivan4e04, candy.cane, TutiFuti и 16 други им се допаѓа ова.
  6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.118
    Допаѓања:
    225.677
    Те мислам буквално цело време.
    Ти праќам сила да го издржиш нередов во кој сте сите и да останеш стабилна како што си :l:

На Ivan4e04, candy.cane, Alisa22 и 11 други им се допаѓа ова.
  7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.127
    Чудовиштето можело да лебди во воздухот три саати (?),а ние зборуваме за миење раце небаре збориме за болест која се јавува заради нечистотија/нехигиена.
    Витамина ме потресе со приказната за починатите. ;(

На Ivan4e04, Independent Girl, sia.bella и 9 други им се допаѓа ова.
  8. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.922
    Допаѓања:
    9.181
    Neli moze da se napravi maska od onie pamucnite tetra peleni za bebinja? Vo dva sloja neka e, i taman mozat da se perat nad 60 stepeni.

На cresa-jagoda и vitamina им се допаѓа ова.
  9. girl1233

girl1233 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2014
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    83
  10. magnolija09

magnolija09 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    857
    neli rekoa ne moze paga na zemja, otkade sega ova?

На Independent Girl и girl1233 им се допаѓа ова.
  11. Mrs. Lovett

Mrs. Lovett Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.125
    Дали стапи во контакт?

12. magnolija09

magnolija09 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    857
    ne ako mislis na crven krst , im pisav na email, im zvonev nisto ne odgovaraat , moja rodnina im pisala na fb poraka ni nejze ne i odgovorile

13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.127
    Батали, не се замарај. Подобро. И јас би сакала да не ми излеза информациите. :)

На LejlaD, Tajnaotrovna и magnolija09 им се допаѓа ова.
  14. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.930
    Во мојит град полицијата застанала човек и му рекла „Каде ти е маската?" А такви исмњвачи на крај најпотресени излегуваат ама ајде

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  15. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    На Coco31, Love 83, SelenaGomez и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.692
    Допаѓања:
    39.808
  17. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.561
    Допаѓања:
    39.563
    7 нови случаи.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.276
    Допаѓања:
    2.570
    Некако многу брзо се зголемува бројката. Се си мислев дека со малку ќе поминеме :(

На cresa-jagoda и Rama им се допаѓа ова.
  19. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.969
    Допаѓања:
    34.603
    42 Zaboleni vkupno do sega

Прикачени фајлови:

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  20. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.466
    Допаѓања:
    61.001
    Дечки, гледам дека некои од вас се разочарани од однесувањето на поединци. Јас искрено не знам дали конкретно во темава несвесно сум посочила, лајкнала некој неубав коментар, нема многу да дробам ќе кажам само едно нешто. Однапред извинете некој ако сум го навредила, навистина не е ништо лично, главата ми е тапан секој ден, идам со градски превоз, работам со луѓе и страв у коски имам.

Секој коментар што сум го пишала, секоја пцовка било за некој кој не се однесува совесно, доаѓа од ризично подрачје а притоа не почитува мерки, шири зараза и уште се чатали дека ништо не му е.

Никогаш не би ми текнало лош збор да речам за вие што сте си го нашле местото под сонцето во друга држава, свесни сме сите тука колку е саатот и колку ни е океј платата. Дури и јас размислувам за надвор, неколку пати сум спомнала тука.

Секако дека не можам лошо да кажам за сите тие кои си дошле, ама превзеле одговорност со самоизолација. Така и треба впроочем. Другиве што сте странство, знаете колку ве мислам, ве тагнувам сто пати и ви праќам поддршка колку смешно и да звучи ова.

Ќе се трудам веќе да не пишувам со вжештена глава, си ги читам мислењава уназад, некои навистина не се океј. Извинете уште еднаш ако некој се нашол insulted, навистина не е ништо лично.

:hug:

На Ivan4e04, candy.cane, Jana06 и 25 други им се допаѓа ова.