Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.404
    Допаѓања:
    114.553
    Имајте на ум дека во Италија месец дена има корона пред да го објават и да видат дека кај нив има. Во тој месец дена колку дошле од Италија? Така да, полека.

На senjorita-v, RedRevolution, smile:) и 6 други им се допаѓа ова.
  2. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Мене па ми се допаѓа колку е крената совеста кај народот. Колку-толку. Со тоа што нема антибактериски и маски, значи сепак не сме толку ,,батал,, како што велите.
    Ги следат препораките и се штити народот.
    Друго е што не може да се надвакса оти и Алкалоид нема толкаво производство.

Несовесна е жената која не се пријавила на граница. И тргнала болна со уште 15 патници. Па макар и со дијагноза само грип да е, пак е ризична.

На Ivan4e04, ocicka2014, ku4ence и 15 други им се допаѓа ова.
  3. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.434
    Зошто сите ја сметаат само опасноста од Италија? Заразени има и од Хрватска, Србија, Грција,Германија, кои може би патувале во иднина во Македонија, нашинци или странци. Цело време сте се фатиле за Италија.
    Опасноста може да дојде од секаде.

На Rama и smile:) им се допаѓа ова.
  4. Miki4eca

Miki4eca Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2019
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    206
    ako se dvajca batal neznaci deka cela drzava e takva .. Makedonija ima pameten narod ne sme nie primer kosovo ili nekoja zatucana drzava

5. Shalitra

Shalitra Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2018
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.982
    FB_IMG_1582803320549.jpg
    :D

На sweet-cherry, ocicka2014, Mr. Right и 8 други им се допаѓа ова.
  6. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.148
    На Mr. Right, smile:), ivi1987 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.568
    Допаѓања:
    201.774
    И со крстена вода по вратите испрскај, за да не влезе дома.

На sweet-cherry, Ivan4e04, ku4ence и 17 други им се допаѓа ова.
  8. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Nije dobro dosao u moj dom :rofl:

На Mr. Right, smile:), Shalitra и 4 други им се допаѓа ова.
  9. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.148
    20200227_115259.jpg

На Ivan4e04, ocicka2014, Mr. Right и 13 други им се допаѓа ова.
  10. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.393
    Допаѓања:
    4.937
    Во маркетите кога ќе влезеш, сликата е како апокалипса да има. :rofl:

На SandStorm, candy.cane, Feminka22 и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.752
    Допаѓања:
    172.972
    Прееска ми излезе ова на фб:rofl:
    Screenshot_20200227-120615.png

Свечен дочек..значи србите не планираат до 14 март короната да им стигне:lol: барем планираат:rofl:

Прееска бев и во друга аптека да купам за дедото лекови и прашав за маски и средства за дезинфекција..ме гледа таа и ми вика - касниш! Не мора и другите аптеки да ги шеташ - нема во ниедна:D
    Ох си викам во едно селце како што е берово ако нема кај што сме шака луѓе, што остана за големите градови..
    Јас мислев дека барем во една аптека ќе има ама сум се зафркнала..
    Не дека имав намера да купувам, ама чисто онака прашав:D
    Е да.. уште не се нападнати маркетите тука, освен што брашното го снемува

На ocicka2014, ku4ence, Tajnaotrovna и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.467
    Mислев денес макарони со некој сос да направам дома, и тамам да купам за пауза. Кога оно..влегувам во кам, ќораво пакетче макарони нема! Годнолите со зејтин празни. Следно отидов кај млечните и сувомеснатите производи, и тие гондоли празни. Оставиле само по некое сирење и златиборски колбас, и по нешто скапо со цена над 200 денари. Кај замрзнатото месо иста ситуација. 'Навалија цела редица, буткаат раце до крај на кутиите во очај дека ќе најдат некој залутан продукт' ми вeли касиерката, а јас ја гледам онака мутаво и бледо. Не е ниту смешно веќе, мизерно е.

Последна измена: 27 февруари 2020
    На sweet-cherry, Ivan4e04, MarigoldA и 23 други им се допаѓа ова.
  13. smile:)

smile:) Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2019
    Пораки:
    802
    Допаѓања:
    2.644
    Незнам за вас мене денот ми почна исто како и вчера исто како и мината недела и минатата година.
    Не почувствува дека нешто се има сменето се ми изгледаше исто како и секој ден.
    Изгледа само мене така ми е?

Инаку ми рекоа, на телевизија рекле околу 30 лица има во карантин и другите патници со кого биле во контакт. Вистина е?

Исто некој погоре праша дали веднаш ќе ги пуштаат, не нема ќе бидат во карантин 14 дена, така е по протокол.

Исто така нема втор случај имаше тестирано од вчера ама негативни се, не ширете невистини.

На SandStorm, candy.cane, Amellie13 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454

Којзнае колку случаи и од кога ги имаме овде, си го прележаа луѓево и никому ништо. Можеи јас имав, може цело семејство имавме корона, од нова година наваму се убивме од кашлање месец ипол, дури срединава на февруари се опоравивме комплетно. Вирусот како и грипот е смртоносен за луѓето кои секако треба да се пазат постојано поради годините или ако имаат некоја хронична болест.

Пишува дека вирусот можже да се прележи и во ептен блага форма и човек да не побара лекарска помош, се зависи од имунитетот на личноста, може само со кашлање и блага температура да се прележи, а знаеме дека ние возрасните за обична кашлица и благо покачена тт не пиеме ни чајче, а камо ли за тоа на лекар да отидеме.

Се ова ќе остане чудо за три дена, ќе се стопли и бидејќи не е резидентен вирусот на топлина, ќе го снема и се брзо ќе се заборави.

На Ivan4e04, Tajnaotrovna, Lella и 12 други им се допаѓа ова.
  15. kukidi

kukidi Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    174
    Кој сака нека се лути смешки ви е скопјето. Кога имавте земјотреси правевте стампеда сега зошто ги празните маркетите во најголемите гужви??? Увоз извоз транзит на стока не е забранет секој ден пристигнуваат нови производи. Пациентката од Италија е можеби hoax по пат на 1 h од дома сама се сетила дека е болна хахајахахахах како беше приказната. Не верувам во опасност од короната, некој прави бизнис профити и експерименти со широките маси.

На Tajnaotrovna, Ysera и Cka им се допаѓа ова.
  16. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.970
    Допаѓања:
    219.525
    Ќе почнат да тестираат се живо и диво и на крај ќе снемаат исто као тука, од вчера донесените се тестираат само на мед персонал и луге со вистински симптоми и контакти со заболените. 95 посто од регеансите биле негативни, замислете колку потрошиле, но ситуацијава е под контрола знаат кој треба да се тестира кој не од створената енормна паника за џабе.

Преимерот за овде вели, сакаме од понеделник да ставиме се под нормала, да се врати се во нормала, училиштата јавните собири и слично, размислувале за тоа, мислам утре и е состанокот за одлука, најверојатно ќе ги скинат сите мерки.

Иначе официјално има 98 заболени тука од кои 3 под мојата општина,позитноста била што почнал бројот да се намалува 80 посто биле дома, многу веќе се излечени и негативни и така.

Ова со залихиве за брашно и слично е смешно, како некој што кажа погоре многу пострашни се лугево него коронава. Паника левел бесвест оти мора нешо да се дешава досадно е :)

На Ivan4e04, Tajnaotrovna, Lella и 10 други им се допаѓа ова.
  17. elenaxbbg

elenaxbbg Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2017
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    970
    Што да очекуваме од држава што чека да се појави вирус за да ставеле сапун во училиштата..:worried:
    Абе малку е корона за нас.

На sweet-cherry, Ivan4e04, ocicka2014 и 18 други им се допаѓа ова.
  18. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.467
    Ајде де, ние постарите генерации цело средно и факултет го минавме без сапун, па што ни бидна? Ојачани сме, како да ти кажам. :D

На EuHenIa, Tajnaotrovna, senjorita-v и 6 други им се допаѓа ова.
  19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.404
    Допаѓања:
    114.553
    И јас сум цел месец имав настинка не можам да се опоравам со кашлање.

20. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    10.477
    Твитер и Фејсбук ми се преплавени од:
    прва група луѓе што ги исмеваат оние кои се плашат за сопственото здравје и мислат е многу јаки и никој ништо не им може и се недопирливи, ништо нема да ги допре, и
    втора група на луѓе што ги гледаме по пат,во автобус,на работа или предвања со маски на лицата и ако некој се закашла одма бегаат и почнале гледам и да празнат маркети што малку е претерана реакција.

Ни едното ни другото не е во ред, ама малце пазете како се изразувате затоа што не знаете ничива здравствена историја и зошто некој е толку претпазлив колку што е.
    Овој вирус пребрзо се шири и без разлика на сите статистики дека попрво кола ќе те акне него да умреш од корона, никој не сака да биде ставен во карантин, поготово не во најскапаните одделенија на нашите клиники кај што е поверојатно дека ќе се доразболеш него што ќе се излечиш,и никој не сака да поминува низ тој пекол да му се смени текот на животот и да биде третиран како закана за здравјето на луѓето во цела држава. Пазете како се изразувате

На ocicka2014, Mrs. Lovett, Luminary и 4 други им се допаѓа ова.