1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.539
    Допаѓања:
    38.806
    Кај тие што ќе се развие секундарна бактериска инфекција.

На Emilija97mk, cresa-jagoda, Amellie13 и 4 други им се допаѓа ова.
  2. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Ако пријавам дека влегле во Македонија, што ќе направат, ќе ми речат дека ги пратиле дома со ветување дека ќе се самоизолираат. А дали ќе се самоизолираат???? НЕМА, дома луѓе живи ги чекаат. :(

3. Emilija97mk

Emilija97mk Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    591
    А на тие каде што нема да се развие, што им даваат?

4. smile:)

smile:) Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2019
    Пораки:
    802
    Допаѓања:
    2.644
    Пријавувај, ќе проверат

5. RedRevolution

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Проблемот е што они ветуваат самоизолација, потпишуваат едно пусулче и готовоооо, како ќе знаеме со кого се сретнале по пат од бугарска граница до Скопје, кој ги возел, кај ги истоварил, колку вкупно биле, дома кој ги чека, иде тој некој на работа, тој што ги возел кого следно ќе вози, кај живее, и тој ли ќе се самоизолира? Нема крајјјјј.

Ајде еве поучи ме што да им кажам на тој број ако се јавам, ќе речат, знаеме, во самоизолација се, или ако ме прашаат за адреса, не знам точна, знам само еден патник, не знам кои се патувале со неа. ХАОС ХАОСССС

На Larichka8, cresa-jagoda, Nigredo Odor и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. P.S.love

P.S.love Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    1.075
    Допаѓања:
    9.281
    Еве мое искуство од вчера: им кажуваш име, презиме, адреса, од каде дошол...ако нешто плус те прашаат. И дека не почитува мерки за самоизолација.

На cresa-jagoda, Angie1432, queen19 и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Cindarella1846

Cindarella1846 Активен член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    16
    Да не згрешам,али кој како излезе низ град или село без потреба да се зарази па да виде како е,освен оние кои стварно имат потреба.Секојдневно бабички,дедовци се збираат по паркови,мерат ги улиците иако се од најризичната група.Не им е гаље посекако се на работ на смртта.Но и тие имаат деца,ако ги заразат,можеби нема да може да се спасат и тие ке умрат..

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Денеска пак во К.Вода имаше пазарна инспекција,не промашија дуќан секаде влагаа,ова е за пофалба.Иако добивме предупредување дека немаме известување на самиот локал закачено дека храната е само за носење.Откако помина тоа,после 2-3 часа дојде еден човек да си земе храна,му рековме дека можеме да му дадеме само за носење и дека нема соборанки и седење по ресторани,кафичи,кафани,дека е забрането секаде, му објаснивме дека сме имале инспекција.Човекот почна да се дере,да урла,кај сеа да јадел,каде ни плаќал па уште како на куче сме му давале на улица да јадел,му рековме да се смири и да не се дере,и да иде дома да јаде,не сакал дома тука сакал да јаде како паша цццц.Побара барем стол да му дадеме да јадел пред локалот,и тоа не е дозволено,го прашавме дали е запознаен со целата ситуација во Државата,и со Корона вирусот,рече дека знае што се случува ама не се замарал,и не го интересирало ама ич ни вирус,ни Државата,секако немаше на него маска,ни ракавици,си зема јадењето и среќа си отиде.Ако пак нешто се противеше веќе бев решен да викнам Полиција,па они нека го решат проблемот со човекот.Од вакви се плашам,кој се цел ден во движење,акаат,се бутаат кај што ке видат багра луѓе,нема маска,ке се зарази,ке пренесе на 1-2-3 тие на други тројца и ке нема крај тоа.Среќа на работа сме со ракавици,капа,маски,па колку толку сме заштитени од вакви будали.

На Harper, Ivan4e04, Purplelilac и 15 други им се допаѓа ова.
  9. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.505
    Допаѓања:
    25.513
    Работава е... на влез у државава да им се стаи чип у кожа и да ги пратат со гпс дека седат дома; ако излезе, добиваат сигнал и го казнуваат?
    Нема друго чаре освен и тогаш кога си на еден или друг начин помеѓу луѓе, да држиш дистанца колку можеш поголема. Не примајте гости, не идете на гости, не се поздравувајте со луѓе кои ги познавате и држете и од нив дистанца. Не верувајте на никому, зошто никој уствари веќе не знае дали е здрав или не.

На Harper, Ivan4e04, Purplelilac и 14 други им се допаѓа ова.
  10. Demiii

Demiii Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    541
    Мoрa пoлициски чaс и aрмијa нa улиците, луѓетo се несвесни декa пoвеќе светoт не е истиoт пoвеќе.

На cresa-jagoda, Angie1432, ЕденЧлен и 3 други им се допаѓа ова.
  11. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    Во куќен притвор. Немаше ли некои уреди за таа работа?

На cresa-jagoda, Angie1432 и MissChievous им се допаѓа ова.
  12. Hunger

Hunger Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    483
    Пишав во неколку наврати дека јас лично пријавив и ќе одат да ги проверуваат, јави се значи, те молам. Немојте на нејавено и непријавено да претпоставувате кој што ќе направи туку ПРИЈАВЕТЕ. Ако ти е срам да се јавиш пиши ми кој е во ЛП, лично ќе го пријавам, ич не ми чуе.

Ќе им кажеш и како да го најдат на социјални мрежи ако бараат доказ.

Пријавувајте, пак ќе кажам.

На Harper, Purplelilac, cresa-jagoda и 7 други им се допаѓа ова.
  13. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    5.011
    Допаѓања:
    34.817
    Ne im doaga pamet...
    Denes vidov na Tv makedonka koja kazuva deka zivee vo zgrada imala kuce i ako trebalo da izleze imalo snajperist pred zgrada (pravo na 10min i toa da ja gleda ako se odalecuva ima pravo da puka...) mislam od Italija bese ne me fakajte za zbor... NO ZA DA IM DOJDE PAMET NA LUGEVO NE POLICISKI CAS KARANTIN SITE I NEMA DA IMA ZIVO PILE OSVEN VOJSKA POLICIJA NA ULICITE ( OSVEN DA RECEME ZA ITNA SITUACIJA )

14. RedRevolution

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Работава е малку поинаква, јас не знам дали не почитува мерки за самоизолација, знам дека не е мажена особата и од најблиска фамилија има мајка која е повозрасна, мислам 67 години, проблемот е што јас не сум сигурна во спроведувањето на нивните мерки, дали сега и таа и нејзината мајка ќе бидат во изолација, дали сите патници и нивните фамилии исто така ќе бидат? Дали возачот ќе биде, СИГУРНО НЕМА, тој семејство има, најверојатно, ќе вози пак, секако. Што можат тие да направат во случајов, не знам. Знам дека треба да ги носат во карантин а не ДОМЧЕ.

На An-na му/ѝ се допаѓа ова.
  15. RedRevolution

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Не ми е срам, ќе ја кажам со име и презиме одма таму, ама адреса што не знам?

16. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.539
    Допаѓања:
    38.806
    Имаше поназад постручно напишано @Peperutce1115 лекови за треска, за отежнато дишење и терапија со кислород, главно за симптомите терапија.

На Emilija97mk, cresa-jagoda и ЕденЧлен им се допаѓа ова.
  17. Hunger

Hunger Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    483
    Дај им сѐ што знаеш + социјални мрежи. Ќе го најдат, немаш што да изгубиш. Проаѓал на граници, знаеш од постот датум/време, на граница им земаат пасоши/документи, ќе го лоцираат, има начин.

На cresa-jagoda и smile:) им се допаѓа ова.
  18. RedRevolution

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Ај ве молам пишете ми го бројот. 24ч се пријавува или утре треба да се јавам?

19. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.985
    Допаѓања:
    2.265
    Oдма чим ке ги пријавис после се под надзор на Мвр ке ги проверуваат.

На P.S.love му/ѝ се допаѓа ова.
  20. smile:)

smile:) Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2019
    Пораки:
    802
    Допаѓања:
    2.644
    20200319_123327.jpg
    мислам дека можеш и сега да се јавиш

На cresa-jagoda, Demiii, RedRevolution и 1 друга личност им се допаѓа ова.