Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Discussion in 'Коронавирус' started by LovelyGirl3, Jan 26, 2020.

1. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

по цена да направиш бетер беља !?
    гугл приучени агеин?

Harper, Ivan4e04, ohlalalala and 12 others like this.
  2. veteruska

veteruska Популарен член

Каков гугл ниту сум гледала ниту ме интересира ниту сум слушнала за сумамед,не ја разбра поентата,човек кога е болен све ке проба за да се спаси.

BloodElf and LiliBoz like this.
  3. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Јас не би и да сум заразена. Некогаш лекот на своја рака може повеќе штета да направи. Толку јак антибиотик може да го урне имунитетот и полошо да се направи. Јас туку така не би зела во секој случај. А да не заборавиме дека постојат алергии од антибиотици, на крајот и со корона и анафилакса.

Harper, Ivan4e04, ohlalalala and 10 others like this.
  4. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Грешка си и сите што размислуваат како тебе се во огромна грешка.

Konfetka, candy.cane, Fifi84 and 3 others like this.
  5. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

поентата и е дека човек се не проба а не без доктор. и јас лошо ја разбрав на почетокот.
    сака да каже и да не помогне би пробала за спас.

veteruska likes this.
  6. veteruska

veteruska Популарен член

Точно,некогаш си приморана да бараш алтернативни методи,на своја рака,иако знаеш дека тој лек не е содветен за болеста. Не ми беше муабетов за сумамед општо мислев,само се надоврзав деха погоре беше спомнуван.

7. emiliana

emiliana Форумски идол

Никогаш не би земала лек на своја рака. Затоа постојат доктори и во ваков случај надзор. Не си играјте играчки луѓе. Од каде да знаете како ќе ви реагира организмот, може да ви го бутне повеќе имунитетот, алергиска реакција или кој знае каква нус појава...
    Не експериментирајте !!!

Harper, ohlalalala, Love 83 and 6 others like this.
  8. Mami3

Mami3 Истакнат член

Ke se prilagodat rabotodavacite spoted vremeto na pol cas i ke se prilagpdatbi jsp:hai::?:

9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

на своја рака-не.
    само под око на доктор.
    во спротивно може голема беља да си направиш

10. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

20200322_111354.jpg 20200322_111453.jpg https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2598454003767201&id=100008078792816

Eве како завршија останатите туристи од Занзобар. Така требаше интие кои беа од Македонија заедно нив.
    Не е будала Србија да ги прибере назад како нашите што искршија глава да ги вратат македонскиот дел од туристите.

Last edited: Mar 22, 2020
    kukla21 likes this.
  11. Mami3

Mami3 Истакнат член

Sekako,imaat site i toa im e propusnicata:|

Happyinlove likes this.
  12. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Фала богу не се виделе. И ништо да нема, како мава на психа само мислењето за тоа.. па чекањето да помине некој период и барање симптоми и таму кај што нема.. :worried:

Овде уште нема официјално заболен, бар така беше до вчера. Денеска ништо не стигнав да прочитам уште. Ќе видиме во 6 новости. Меѓу народ овде се шушка дека има заразени, ама не сакаат да им пропадне цела туристичка сезона па молчат. Веќе ивентот за Велигден е откажан. А знаеш како е овде за Велигден, миЉарда луѓе од цела земја и од цел свет.
    Вчера маж запали моторот мораше да тркне по намирници за малава до биостор, вели низ град и покрај море полно народ. Гужви. Ко да нема препораки за седење дома. На почеток само се почитуваа препораките, сега пак по старо. (facepalm) А и јас приметив. На балкон сум почесто, првите денови многу беше тивко, сега е пак раздвижено.

Вчера Атина ја напуштиле над 23.000 возила. Си се расшетува народ, кој има време да мисли на вируси. :headbang: Нели за од утре имаше некои најави за полициски час.. сега се ми се чини џабе кога денски пак несовесно ќе си се расшетува народ....
    Дал им викаш седи дома, дал им викаш собери друштво запали кола и збрчите скара во природа еве се исто им е.

Kallias2, Harper, ohlalalala and 6 others like this.
  13. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Многу ми е жал за Хрватска,кај коронава па и земјотрес ;(

Harper, Ivan4e04, ohlalalala and 13 others like this.
  14. veteruska

veteruska Популарен член

Кај Филипче апелираат од 18часот до 06 час да биде полицискиот час

15. Larichka8

Larichka8 Истакнат член

Јас мислам дека времето за полицискиот час е сосема океј, барем засега. За тие што викате дека навечер живо пиле нема, не е баш така. Може не се шетаат по улици ама во коли и по викендички и по дома се собираат цели друштва млади над 5 луѓе. Вака барем истите тие нема да ја имаат алтернативата да прават собири секоја вечер и да јурат низ град со колите и да пијат кафе по бензински. На пресот вчера, многу убаво беше објаснето под кои услови смееш да излезеш од дома, доволно јасно беше кажано за сите да разберат.
    Во мојот град стариве си шетаат и преку ден и приквечер, мува не ги лази, по маркетиве одат по неколку пати на ден без маски без ракавици без ништо. Кога ќе им кажеш дека ситиацијата е опасна и дека тие се први што не дај Боже би настрадале од ова одговараат во стилот ,,Ееее ја што све сум преживеал, еден вирус мочан нема да ме убие’’ Фала Богу па не се сите со ова размислување....
    Веќе не знам кој ме плаши повеќе, овие што викаат дека вирусов не постои тоа е смислено кај нас за да го исплашат народот - не гледаат дека по цел свет секој ден луѓе умираат...(И да, има луѓе со такви размислувања и тоа не дечишта туку возрасни луѓе) или овие што нонстоп се жалат како Владата ништо не превзема за да не заштити, да беа овие на власт сега подобро ќе беше, да бев јас овде главен вака ќе беше итн. Сите наеднаш станавме доктори и научници и сите знаеме што треба и како треба. Како па да не. Значи тоа е што е, нема магично стапче за да се вратиме назад пред вирусот, може само сите да се потрудиме да ги следиме препораките и забраните што ни ги даваат и се надевам само дека состојбава нема да ескалира...
    Сите ќе почнат да се однесуваат посвесно кога (не дај Боже) ќе ја имаме првата жртва од вирусов тука кај нас, тогаш нема да биде баш вака розево размислувањето.

16. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Да, јас така ја разбрав. Ама еве подоле пак вика на своја рака.
    Ако пробаш се само за да се спасиш можеш побрзо да се убиеш.
    Затоа паниката ги убива луѓето. Рипаат од прозор за да се спасат од земјотрес и умираат.

17. RedRevolution

Да, ама сега ќе се соберат во 20ч и ќе се дружат до 6ч сабајле. Само им го продолжија времето за дружба.

Last edited: Mar 22, 2020
  18. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се' уште ја шетам, на место каде што нема движење. Сретнуваме по еден, двајца најмногу, ама држиме растојание. Не допирам апсолутно ништо, ни клупа ни лулашки :D
    Додека е безбедно ќе ја вадам, потоа ќе ја оставам во двор.

Ако сакаш да го шеташ, одбери планина или место каде што нема луѓе.
    Ќе измиеш шепи пред да го пуштиш дома.

Мислам дека е ок и со деца во планина, само да не биде на лулашки или по клупи, и да нема групирање.
    Не мора да ги затварате децата 24/7 дома. Никој тоа не го препорача. И не, не значи дека треба одма сите во парк или на лулашки. Најдете некое местенце кај што ќе бидете сами, нека се истрчаат.

Lolipop23, candy.cane and k3x like this.
  19. RedRevolution

Во еден објект на моја улица, вчера имаше полиција и медицинска екипа, никој не ни кажа што е во прашање, дали треба да се во карантин, дали се заразени, вечерта гледам од прозор, искочија да си го прошетаат кучето, а и двор огромен имаат патем. Вака не ја бивааа....

20. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Единствено што можам да најдам позитива вој полициски час е дека сега кога ќе легнам вечер во 12 нема да слушам брмчења од коли и мотори. После долго време ќе има мирна тивка ноќ во сред центаро на Скопје, и тоа да доживеам во мојот живот.
    Ова ми изгледа пробно како ќе функционира све под полициски час, па после како србите ќе го променат да биде од 18 часот, мада мислам дека ќе има минимални ефекти врз населението..
    Алспуштат, пак ќе изи на крајот и толку и може, не можат цел ден, а дури и да лагаат луѓе и ќе се собираат, ако не у 22 часот, тогаш во 18, ако не тогаш во 14 часот и така натака... Не можеш да сопреш на народ да не се рашетува или собира без разлика што мерки превземеш, еве прееска на вести имаше газди на мали локали гаселе светла викале гости и затварале прозорци за да може да имаат собири, па полиција со батерии морале да проверуваат внатре да не има некој... што да кажеш повеќе. Замисли во Италија со такви проблеми фаќале луѓе што шетале, а не па тука.
    Единствена земја што всушност почитува мерки и седи дома е Јужна Кореа и Јапонија, затоа и таму споро се движат и еве таа 8+ илјади заболени во Кореа седи веќе цела недела мислам, додека на другите по толку на ден се качуваат.... и така.

Се испишаа страници пак па да постирам јутуб линкот за следење на короната.

за пола саат ќе има update за Шпанија.