Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.329
    Допаѓања:
    227.097
    по цена да направиш бетер беља !?
    гугл приучени агеин?

На Harper, Ivan4e04, ohlalalala и 12 други им се допаѓа ова.
  2. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Каков гугл ниту сум гледала ниту ме интересира ниту сум слушнала за сумамед,не ја разбра поентата,човек кога е болен све ке проба за да се спаси.

На BloodElf и LiliBoz им се допаѓа ова.
  3. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.584
    Јас не би и да сум заразена. Некогаш лекот на своја рака може повеќе штета да направи. Толку јак антибиотик може да го урне имунитетот и полошо да се направи. Јас туку така не би зела во секој случај. А да не заборавиме дека постојат алергии од антибиотици, на крајот и со корона и анафилакса.

На Harper, Ivan4e04, ohlalalala и 10 други им се допаѓа ова.
  4. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    Грешка си и сите што размислуваат како тебе се во огромна грешка.

На Konfetka, candy.cane, Fifi84 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.329
    Допаѓања:
    227.097
    поентата и е дека човек се не проба а не без доктор. и јас лошо ја разбрав на почетокот.
    сака да каже и да не помогне би пробала за спас.

На veteruska му/ѝ се допаѓа ова.
  6. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Точно,некогаш си приморана да бараш алтернативни методи,на своја рака,иако знаеш дека тој лек не е содветен за болеста. Не ми беше муабетов за сумамед општо мислев,само се надоврзав деха погоре беше спомнуван.

7. emiliana

emiliana Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2019
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    44.370
    Никогаш не би земала лек на своја рака. Затоа постојат доктори и во ваков случај надзор. Не си играјте играчки луѓе. Од каде да знаете како ќе ви реагира организмот, може да ви го бутне повеќе имунитетот, алергиска реакција или кој знае каква нус појава...
    Не експериментирајте !!!

На Harper, ohlalalala, Love 83 и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.815
    Ke se prilagodat rabotodavacite spoted vremeto na pol cas i ke se prilagpdatbi jsp:hai::?:

9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.329
    Допаѓања:
    227.097
    на своја рака-не.
    само под око на доктор.
    во спротивно може голема беља да си направиш

На Harper, ohlalalala, Tajnaotrovna и 8 други им се допаѓа ова.
  10. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    20200322_111354.jpg 20200322_111453.jpg https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2598454003767201&id=100008078792816

Eве како завршија останатите туристи од Занзобар. Така требаше интие кои беа од Македонија заедно нив.
    Не е будала Србија да ги прибере назад како нашите што искршија глава да ги вратат македонскиот дел од туристите.

Последна измена: 22 март 2020
    На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.815

Sekako,imaat site i toa im e propusnicata:|

На Happyinlove му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.775
    Допаѓања:
    187.302
    Фала богу не се виделе. И ништо да нема, како мава на психа само мислењето за тоа.. па чекањето да помине некој период и барање симптоми и таму кај што нема.. :worried:

Овде уште нема официјално заболен, бар така беше до вчера. Денеска ништо не стигнав да прочитам уште. Ќе видиме во 6 новости. Меѓу народ овде се шушка дека има заразени, ама не сакаат да им пропадне цела туристичка сезона па молчат. Веќе ивентот за Велигден е откажан. А знаеш како е овде за Велигден, миЉарда луѓе од цела земја и од цел свет.
    Вчера маж запали моторот мораше да тркне по намирници за малава до биостор, вели низ град и покрај море полно народ. Гужви. Ко да нема препораки за седење дома. На почеток само се почитуваа препораките, сега пак по старо. (facepalm) А и јас приметив. На балкон сум почесто, првите денови многу беше тивко, сега е пак раздвижено.

Вчера Атина ја напуштиле над 23.000 возила. Си се расшетува народ, кој има време да мисли на вируси. :headbang: Нели за од утре имаше некои најави за полициски час.. сега се ми се чини џабе кога денски пак несовесно ќе си се расшетува народ....
    Дал им викаш седи дома, дал им викаш собери друштво запали кола и збрчите скара во природа еве се исто им е.

На Kallias2, Harper, ohlalalala и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.687
    Допаѓања:
    25.273
    Многу ми е жал за Хрватска,кај коронава па и земјотрес ;(

На Harper, Ivan4e04, ohlalalala и 13 други им се допаѓа ова.
  14. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Кај Филипче апелираат од 18часот до 06 час да биде полицискиот час

На ЕденЧлен и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  15. Larichka8

Larichka8 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    144
    Јас мислам дека времето за полицискиот час е сосема океј, барем засега. За тие што викате дека навечер живо пиле нема, не е баш така. Може не се шетаат по улици ама во коли и по викендички и по дома се собираат цели друштва млади над 5 луѓе. Вака барем истите тие нема да ја имаат алтернативата да прават собири секоја вечер и да јурат низ град со колите и да пијат кафе по бензински. На пресот вчера, многу убаво беше објаснето под кои услови смееш да излезеш од дома, доволно јасно беше кажано за сите да разберат.
    Во мојот град стариве си шетаат и преку ден и приквечер, мува не ги лази, по маркетиве одат по неколку пати на ден без маски без ракавици без ништо. Кога ќе им кажеш дека ситиацијата е опасна и дека тие се први што не дај Боже би настрадале од ова одговараат во стилот ,,Ееее ја што све сум преживеал, еден вирус мочан нема да ме убие’’ Фала Богу па не се сите со ова размислување....
    Веќе не знам кој ме плаши повеќе, овие што викаат дека вирусов не постои тоа е смислено кај нас за да го исплашат народот - не гледаат дека по цел свет секој ден луѓе умираат...(И да, има луѓе со такви размислувања и тоа не дечишта туку возрасни луѓе) или овие што нонстоп се жалат како Владата ништо не превзема за да не заштити, да беа овие на власт сега подобро ќе беше, да бев јас овде главен вака ќе беше итн. Сите наеднаш станавме доктори и научници и сите знаеме што треба и како треба. Како па да не. Значи тоа е што е, нема магично стапче за да се вратиме назад пред вирусот, може само сите да се потрудиме да ги следиме препораките и забраните што ни ги даваат и се надевам само дека состојбава нема да ескалира...
    Сите ќе почнат да се однесуваат посвесно кога (не дај Боже) ќе ја имаме првата жртва од вирусов тука кај нас, тогаш нема да биде баш вака розево размислувањето.

На ohlalalala, srekice, Purplelilac и 2 други им се допаѓа ова.
  16. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.665
    Допаѓања:
    38.460
    Да, јас така ја разбрав. Ама еве подоле пак вика на своја рака.
    Ако пробаш се само за да се спасиш можеш побрзо да се убиеш.
    Затоа паниката ги убива луѓето. Рипаат од прозор за да се спасат од земјотрес и умираат.

На jacqueline.s, smile:), emiliana и 2 други им се допаѓа ова.
  17. RedRevolution

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Да, ама сега ќе се соберат во 20ч и ќе се дружат до 6ч сабајле. Само им го продолжија времето за дружба.

Последна измена: 22 март 2020
  18. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.297
    Допаѓања:
    57.311
    Се' уште ја шетам, на место каде што нема движење. Сретнуваме по еден, двајца најмногу, ама држиме растојание. Не допирам апсолутно ништо, ни клупа ни лулашки :D
    Додека е безбедно ќе ја вадам, потоа ќе ја оставам во двор.

Ако сакаш да го шеташ, одбери планина или место каде што нема луѓе.
    Ќе измиеш шепи пред да го пуштиш дома.

Мислам дека е ок и со деца во планина, само да не биде на лулашки или по клупи, и да нема групирање.
    Не мора да ги затварате децата 24/7 дома. Никој тоа не го препорача. И не, не значи дека треба одма сите во парк или на лулашки. Најдете некое местенце кај што ќе бидете сами, нека се истрчаат.

На Lolipop23, candy.cane и k3x им се допаѓа ова.
  19. RedRevolution

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Во еден објект на моја улица, вчера имаше полиција и медицинска екипа, никој не ни кажа што е во прашање, дали треба да се во карантин, дали се заразени, вечерта гледам од прозор, искочија да си го прошетаат кучето, а и двор огромен имаат патем. Вака не ја бивааа....

20. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Единствено што можам да најдам позитива вој полициски час е дека сега кога ќе легнам вечер во 12 нема да слушам брмчења од коли и мотори. После долго време ќе има мирна тивка ноќ во сред центаро на Скопје, и тоа да доживеам во мојот живот.
    Ова ми изгледа пробно како ќе функционира све под полициски час, па после како србите ќе го променат да биде од 18 часот, мада мислам дека ќе има минимални ефекти врз населението..
    Алспуштат, пак ќе изи на крајот и толку и може, не можат цел ден, а дури и да лагаат луѓе и ќе се собираат, ако не у 22 часот, тогаш во 18, ако не тогаш во 14 часот и така натака... Не можеш да сопреш на народ да не се рашетува или собира без разлика што мерки превземеш, еве прееска на вести имаше газди на мали локали гаселе светла викале гости и затварале прозорци за да може да имаат собири, па полиција со батерии морале да проверуваат внатре да не има некој... што да кажеш повеќе. Замисли во Италија со такви проблеми фаќале луѓе што шетале, а не па тука.
    Единствена земја што всушност почитува мерки и седи дома е Јужна Кореа и Јапонија, затоа и таму споро се движат и еве таа 8+ илјади заболени во Кореа седи веќе цела недела мислам, додека на другите по толку на ден се качуваат.... и така.

Се испишаа страници пак па да постирам јутуб линкот за следење на короната.

за пола саат ќе има update за Шпанија.

На Ivan4e04, Bezimenka90, Tajnaotrovna и 2 други им се допаѓа ова.