@vaga95, понекогаш се чудам како е можно кај македончето да се собрани сите најлоши особини: глупост, злоба, простотилак, склоност кон дискриминација, предрасуди. И јас искрено се надевам да им се упати јавно извинување на луѓево ама мислам дека ни тоа не е доволно, срам ми е што живеам тука, искрено. Луѓето дошле да држат работилница за мир, толеранција и меѓусебно почитување, која иронија.
Вирусот е 100 % вештачки. Корона вирусите се од пред тоа овој е само модифициран. и да не може да се пренесе преку храна 100 % сум сигурен во тоа. Се е политика...
Дошле да предаваат за мир и толеранција и одма сфатиле дека тука не е на високо ниво. А што е најинтересно, не се ни од Кина туку Јужна Кореја.
Пазарот во Вухан од каде се претпоставува дека вирусот е пренесен од диви животни на луѓе.. Кој има јак желудник нека го гледа видеово
https://www.slobodnaevropa.mk/a/кинези-корејци-навреди-коронавирус-срам/30406709.html Туѓ срам ме изеде. Луѓето дојдени за мир да држат предавања, тука некој сељак прост неизживеан ќе ги бркал од државата. Резил сме. Да му е срам на човек да кажи пред светот од која земја потекнува.
Еден дебил ќе го заокружи впечатокот кој странците го имаат за нас. Гадни, некултурни, расисти, неписмени. Приказната за тоа како биле нападнати во Северна, ќе се раскажува насекаде низ светот и засекогаш ќе биде нивна успомена од државава. Баш фино. Се надевам дека ќе го санкционираат говното за да нареден пат, простотилукот го задржи во себе.
Meso od kucinja i macinja e perfektno zdravo za covekot.Duri i podobro od nekoi mesa koi nie gi jademe.Znam lugje sto probale meso od kuce i velat deka e mnogu vkusno.
Не верувам дека постои збор толку гнасен што би можела ова да го опишам. Не е ни чудо што најголемите епидемии почнуваат од таму и почнуваат баш од овие луѓе што работат на вакви пазари со животни. Само што и ние останатите ќе си го добиеме ради не знам како да ги наречам не луѓево. Кога сме вакви ждерачи (зборувам како луѓе) малку ни се и еболата и свинскиот грип и сарсот и овој сега, еј у 21 век кога хигиената бар треба да е на највисоко ниво и постојат инфомрации за видови на исхрана.
Со толкава огромна популација, сиромаштија сигурно има во доста провинции, а за нив секој вид на месо е добредојден извор на протеини - посебно кога си гладен. Не јадат само мачки и кучиња, јадат скоро сѐ. Мозок од мајмун им бил деликатес во последно време и ред други А и во други азиски земји се јаде сѐ што мрда, не само во Кина.
Zatoa sto nikoj drug okolu mene ne konzumira.I ne e sekojdnevno za naseto podnebje.Nikogas ne sum probal meso od kuce.No ne postoi nitu eden relevanten argument zosto istoto da ne se konzumira.Naprotiv.
Бидејќи за почеток би требало да размислуваме малку од етичка страна, не да се предводиме од нагони. На канибалите им е вкусно човеково месо ако одиме со тој став.
Se.Bubackite gi imas po marketi vo Tailand,Vietnam,Kambodza i slicnite.Na tripadvisor sto sum cital turisti sto bile tamu i probale od tie specijaliteti velat deka se prevkusni. Samo zatoa sto ne e tipicno za naseto podnebje ne znaci deka i ne e zdravo ili vkusno. Meso od kuce e zdravo i bezbedno.