Коронавирус: Состојбата во Македонија и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од LovelyGirl3, 26 јануари 2020.

1. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.181
    Допаѓања:
    222.093
    Стварно не гледам потреба 5 страни да и објаснувате на членката за сумамед. Голема е нека размисли и нека си се сноси со последиците.

@Cka , сочно пцујат синдикатите, со право скроз не знам како можат да си дозволат да им објаснуваат да ги маваат истите од по паркови и плоштади. Еден објаснува која е потребата да си прават коси да си викат фризирки по дома, им апелира да се бањаат поправо отколку за каде би правеле фризури.
    Мислам, да дојде синдикат да ти кажува да не играш пинг понг на плажа и да не викаш фризер дома или да не шеташ на плоштад, кучиња да водиш надвор е срамота.
    Вика, кај сте у курац пошле со кучињава?

Во меѓувреме глејте ги вчера у сицилија?
    Screenshot_20200323-131655_Samsung Internet.jpg кој знае каде имале планирано да одат . Исто беше и завчера во Рим куп коли се спрмале на море да одат (facepalm)

Screenshot_20200323-131050_Samsung Internet.jpg

Ова е најкритичната и најподла точка на вирусов, почнале да ги испитуваат општите лекари, нашле 4 лекари во Падова позитивни а асимптоматски :|

Screenshot_20200323-131756_Samsung Internet.jpg

А овие кај идат?
    Ги сретнала полиција со жена му и ги стопирала, мажот од прозор дувал у фаца на полицаецот (facepalm)

Се прашувам кај одиме вака?
    Народот од при свест ли забега а??;(

На Ivan4e04, ohlalalala, темјанушка и 16 други им се допаѓа ова.
  2. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.242
    Интересна психологија со медиумиве.
    Секој ден да почнува со вести колку починале и колку новозаболени има, па и најјакиот карактер да го има човек, ќе скрене:tmi:
    Зошто никој не известува колку одравеле? Колкаво е мнозинството на оние што лесно поминуваат?
    Потребна е итна детоксификација од медиумскиве сензации ( да не употребам погрден збор) во кои се давиме секој ден.

Паникава е како епидемија на ебола да има.
    Страшно.

На Larichka8, Ivan4e04, Skorpija25 и 15 други им се допаѓа ова.
  3. smile:)

smile:) Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2019
    Пораки:
    802
    Допаѓања:
    2.644
    Во 15 часот има прес Филипче

И ајде не изнесуваате секакви информации, и воздржете се од создавање непотребна паника. Испишуваме по 25 страни на ден и повеќето исполнети со неважни информации или информации кои се повторуваат во секој 2 пост, а поважните информации паѓаат во сенка.
    А да и уште нешто воздржете се од реплики на членови за кои тоа не вреди, џабе им се обрнува внимание и им се објснува кога тие пак по свое ќе прават.

Последна измена: 23 март 2020
    На Ivan4e04, Purplelilac, elenaxbbg и 9 други им се допаѓа ова.
  4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.080
    Допаѓања:
    165.529
    Како не може?!

Сумамедот го повлекле?!
    Па ќе го повлечат кога живееме со сивоњи, а не народ.

Е не можело сега и ти...

Лани завршив на инфективна ради следното - оспен три дена, дехидрирав од повраќање, ми го прекинаа, па продолжив со амоксиклав, па немаше ефект, одбивав друг антибиотик, се лечев сама, после недела дена качив 40 температура, не се симнуваше никако, па ми дадоа Лекоклар, немаше ефект, побарав да одам на брисеви, ми рекоа ќе ти помине, поминуваат три дена, нема подобрување, бап сумамед. После нив сфаќаат дека нешто се случува и ме праќаат на инфективна. Таму констатираат пневмонија, интоксицираност (црниот дроб ме болеше само на допир), па фино лепо инфузии да ме прочистат, па панцеф.

Сакам да кажам, матичните доктори ги силуваат антибиотиците! После тоа ја сменив матичната.

Последна измена: 23 март 2020
    На Ivan4e04, SandStorm, DraganFem и 13 други им се допаѓа ова.
  5. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.637
    Допаѓања:
    64.070
    Ќе го оставам ова овде. Ова е слика на пациентка која си лапала "превентивно" aнтибиотици за се и сешто за на крај да закачи pseudomonas aeruginosa која е резистентна на СЕКОЈ антибиотик.

Еве го текстот од докторката, во спојлер
    “This goes to the lady who complains because I don't prescribe antibiotics for her child sick with the flu. To the patient who throws a tantrum because his throat hurts and wants me to leave him azithromycin.

To people who take amoxicillin for a headache.
    For those who insist that for fever, the best is benzetacil, because it heals all infections and kills all "bugs".

This goes to the friend who only took half the treatment because he wanted to drink at the end of the week and because his bacteria adapt, they are adapting to all kinds of antibiotics, and all because of the blessed culture of saying "this doctor knows nothing, with antibiotics, I heal faster".

With you ladies and gentlemen, a bacteria resistant to all antibiotics... created by man.

Или кажано на попрост начин, нема антибиотик што е ефективен на бактерија кога навистина е потребен. Ова се случува кога се пијат сумамед, цефалексини, амоксиклави, вибрамицини како бомбони. Ако си го направите ова корона може и да преживеете. Бактериска инфекција која би ја сузбиле иначе на најлесен начин - не.

Ваш избор.

На Harper, Waverly Raven, Ivan4e04 и 30 други им се допаѓа ова.
  6. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.276
    Допаѓања:
    132.890
    Ниту еден лек не се пие на своја рака.
    Упатствата во лековите не се за џабе.Убаво пишува кои се несаканите ефекти,а на интернет луѓе пријавуваат и несакани ефекти кои не се наведени во упатствата.
    Некои од вас знаат дека лани лежев во болница.Често пишувам за тоа.
    Ми даваа антибиотик под надзор,ама кратко време.Ми велеа ова и она може да ти направи ако ти го даваме подолго време.Ги изгуглав можните последици и ми олесна што не пијам лекови без да ми кажат доктори. :|
    Ако купите и пиете антибиотик без стварно да ви треба,помислете дека можеби лишувате од лек некој на кој стварно му е потребен.
    Веќе е спомнато дека имунитет не се билда со антибиотик и тоа е точно.
    Ако сакате да јачате имунитет јадете лук и кромид ако не ви сметаат,јадете овошје и пијте витамини.
    Нема друго.Со здравјето не се игра.

На ohlalalala, duffi, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  7. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Вирусната инфекција си е вирусна и за неа нема потреба од употреба на антибиотик туку стимулирање на имунитетот со лекарства или по природен пат. Но, вирусната инфекција може да го намали имунитетот и да отвори пат за бактериска инфекција и затоа често се дава и антибиотик само од стручно лице.

На Ivan4e04, Ambitious, Peperutce1115 и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.115
    Допаѓања:
    119.628
    Истава слика со се' можно резистентно ја имав кај повеќе пациенти. Гледам на англиски е објаснето, но за жал не сме далеку и ние како нација

На Alisa22, Peperutce1115, Thallia и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.687
    Допаѓања:
    25.272
    За вирусна инфекција само СИМПТОМАТСКА ТЕРАПИЈА.

10. martiiinna

martiiinna Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2016
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.356
    Алоо дечкии, витамини не се земаат на своја рака поради можност за добивање на хипервитаминоза, а камоли антибиотик.
    Уште еднаш се покажува кај нас нашето професионално познавање на секое поле :drunk:

На Harper, Ivan4e04, MysteriousQueen и 13 други им се допаѓа ова.
  11. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.779
    Ако ги надминеме шетачкиве од 8-ми Март без огромно отскокнување на бројката на дневно ниво, мислам дека ќе сме океј.
    Искрено мислам дека дел од народов се освести за седење дома, па резултатот од тоа верувам дека ќе биде во ублажување на порастот на новозаболени и надежно дека капацитетите поради тоа ќе бидат доволни. (fingers)

На Ivan4e04, CarrieBradshow, ohlalalala и 13 други им се допаѓа ова.
  12. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.293
    Допаѓања:
    50.979
    Сега видов 137 заразени и 2ца починати, леле мајко :(

13. martiiinna

martiiinna Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2016
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.356
    Мислам дека беше потребно да имаме смртни случаи во државава за малку на луѓево да им дојде памет, или пак времево ги натера да седат дома..

На Larichka8, CarrieBradshow, Feminka22 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.080
    Допаѓања:
    165.529
    Кога ќе има прес?!
    Каква е состојбата денес?

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.687
    Допаѓања:
    25.272
    15 rekoa

На Lilit, ЕденЧлен и nextredstyle им се допаѓа ова.
  16. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.276
    Допаѓања:
    132.890
    Во 15 часот би требало.

На Kimberly11 и Lilit им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.978
    Допаѓања:
    276.328
    Џабе објаснуваме.

ЏА-БЕ.

На Harper, Alisa22, MysteriousQueen и 11 други им се допаѓа ова.
  18. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.979
    Тебе те прaшaв, не oбјaсни. Знaчи мoже дa се рaзвие oд вируснa вo бaктерискa.

На kikin му/ѝ се допаѓа ова.
  19. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    Според тоа какво ни е и на кој начин функционира нашето здравство,сигурна сум дека луѓето брзаат да си купат Сумамед зошто ако недај боже затреба може да нема никаде,па да им се најде,а не да го пијат превентивно. Обично во болниците,секогаш ги препраќаат болните да си набават инекции,некои лекови,па поради тоа брзаат луѓето да си купат и имаат. Зошто кога ќе затреба,сигурно ќе нема никаде.

На BloodElf, Bezimenka90, candy.cane и 2 други им се допаѓа ова.
  20. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Па мислам дека единствна причина поради која ќе снема е тоа што сега го купуваат без потреба

На Harper, Doozy, Annath и 3 други им се допаѓа ова.